REivaaja, 17.6.2008 10:25:
45 minuuttia kalpenee tämän rinnalla. Ehkäpä ekaa kertaa tulee oikeasti huono omatunto lihan syömisestä. Tosin liha on liian hyvää jotta voisin sen käytön lopettaa, mutta yritän miettiä vähän tarkemmin mistä hommattua lihaa rupean ostamaan.
No makkarat piristää tunnelmaa. Suomessa en usko noin raakaa lihantuotannon kuitenkaan olevan..
http://www.riemurasia.net/kaatopaikka/go.php?id=10270
Jesh, se miten rapakon toisella puolella kohdellaan tuotantoeläimiä on hirveää paskaa, mutta onneksi ainakin täällä pohjoismaissa meno on inhimillisempää. Kävin viime vuonna tutustumassa Norjassa erääseen maitotilaan, jota pidetään sielläpäin esimerkkinä suunnasta, johon tuotantoa ollaan viemässä. Lehmät saivat liikkua vapaasti navetassa ja niillä oli siihen runsaasti tilaa, betonilattioiden sijaan lepääminen tapahtui makuualustoilla ja lypsäminen lehmien oman aikataulun mukaan (lehmät menevät omatoimisesti lypsyrobotille kun siltä tuntuu).
Tuottavuutta voi pyrkiä lisäämään viemällä eläimiltä kaikki niiden oikeudet ja kohtelemalla niitä kuin saastaa (tätä tapaa voidaan aika hyvällä omallatunnolla kutsua "jenkkimeiningiksi") tai parantamalla niiden elinolosuhteita. Jälkimmäinen metodi futaa ainakin itselle kivemmin, koska musta on kivempi juoda vaikka vähän kalliimpi lasi maitoa tietäen ettei se ole peräisin elämänsä läpi kärsineistä eläimistä.