Oiii..pakko hehkuttaa tänne..Löysin netistä aivan yyyylihyvän suklaaruutu-reseptin..kokeilin sitte väsätä omille synttäreille ja HYVÄÄ tuli..suussa sulavaa Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos on suklaan ja varsinki makeen ystävä.On muuten ekat suklaaruudut joista ei tuu yhtään kuivia vaan sellasii ihanan muhkeita..
Kuorrutus:
2 rkl maitoa (tai kahvia)
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
n. ½ pkt tomusokeria
Päälle voi halutessaan ripotella kookoshiutaleita tai nonparelleja
Kiehauta, vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa.
Jäähdytä seos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, maito ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomusokeri.
mitä hyvää ja hieman erilaista voisi tehdä porsaan sisäfileestä?
ollaan kokeiltu erästä thaimaalaista keittoa, grillattuna, kermakastikkeessa.. ne perusjutut.
Joku uusi lähestymistapa kiinnostaisi.
Anyone?
Sallakat, 20.4.2007 10:39:
mitä hyvää ja hieman erilaista voisi tehdä porsaan sisäfileestä?
ollaan kokeiltu erästä thaimaalaista keittoa, grillattuna, kermakastikkeessa.. ne perusjutut.
Joku uusi lähestymistapa kiinnostaisi.
Anyone?
no meiksin yks suosikki on, kun tekee viillon lihaan ja lihan sisälle esimerkiksi tuorejuustoa, jonka seassa on aurinkokuivattua tomaattia hakattuna ja mustapippuria. liha kääritään folioon ja uuniin. simppeliä ja helkkarin hyvää.
edit: niin ja liha kannattaa "sulkea" narulla tai cocktail-tikuilla, niin täyte pysyy mehevänä lihan sisällä eikä sula pois.
martina, 20.4.2007 10:55:
---
no meiksin yks suosikki on, kun tekee viillon lihaan ja lihan sisälle esimerkiksi tuorejuustoa, jonka seassa on aurinkokuivattua tomaattia hakattuna ja mustapippuria. liha kääritään folioon ja uuniin. simppeliä ja helkkarin hyvää.
edit: niin ja liha kannattaa "sulkea" narulla tai cocktail-tikuilla, niin täyte pysyy mehevänä lihan sisällä eikä sula pois.
eipä tosiaan ole tullut mieleen täyttää liha. Loisto idis, tiedänkin jo mitä laitan sinne väliin! Kiitos
Sallakat, 20.4.2007 10:39:
mitä hyvää ja hieman erilaista voisi tehdä porsaan sisäfileestä?
ollaan kokeiltu erästä thaimaalaista keittoa, grillattuna, kermakastikkeessa.. ne perusjutut.
Joku uusi lähestymistapa kiinnostaisi.
Anyone?
Yks tapa on kääriä se taikinaan.
Paista sipulia ja pekonia. Lisää hakattua/murskattua aurinkkuivattua tomaattia+mustapippuria ja sekoita mössöksi. Kuoruta filee mössöllä. Ota filo-taikina ja kääri filee siihen. Uuniin 200 asteeseen ja jotain 30 minsaa pitäs riittää.
Tässä oma kontribuutioni, nimeäisin sen Tuulan ituhippisetiksi mutta quinoa ei oo lähiruokaa. :D Tästä tulee ihan pirusti, riittää varmaan neljälle ja maistuu melkein vielä paremmalle vietettyään yön jääkaapissa.
mukillinen quinoaa
1/4 mukillista öljyä
sipuli
pari valkosipulinkynttä
paljon currya (shoppaa jostain karvaranneliikkeestä parempaa kuin meiracurryt)
jeeraa
kanelia
chiliä varovasti
2 perunaa
2 porkkanaa
2 tomaattia
mukillinen herneitä
(mitä vaan kasviksia nyt haluat sekaan heittää - parsakaalia ja maissia voisi kokeilla seuraavaksi.)
kasvisliemikuutio
Pilho ja keitä perunat ja porkkanat kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
Huuhdo quinoa ja kuullota paistokasarissa öljyn, sipulin, valkosipulin ja mausteiden kanssa. Niin paljon mausteita että tässä kohtaa keittiöön leviää huumaava tuoksu.
Lisää 2 mukillista perunoiden keitinlientä, tai vaan kuumaa vettä jos menee liian hankalaksi.
Lisää suolaa.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
Samaan aikaan toisaalla:
keitä ja viipaloi kananmunia
poista tomanteista siemenet, pilko
Sekoita quinoasetti ja kasvit, tarkista suola.
Tarjoile persiljan, kananmunan ja oliivien kanssa.
Nam!
Jos ei ole quinoaa, voi käyttää linssejä (puy-linssit, nam) - niitä ei sitten kuulloteta, vaan lisätään sipuli-mauste-settiin liemen kanssa samaan aikaan ja annetaan kiehua hieman pidempään. Enemmän vettä.
Nuo mausteet on ihan itsekeksittyjä, muutosehdotuksia otetaan vastaan! Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla komboa
kurkuma
kaneli(tanko)
(tähti)anis
kardemumma
Koska saadun palautteen mukaan edellinen resepti oli liian pitkä kokkailtavaksi, tai joissain tapauksissa jopa luettavaksi, laitan tähän vähän yksinkertaisemman. ^_^
Olen jo pitkään himoinnut tekeväni jotakin tuoreesta punajuuresta. En vain ole jotenkin osannut tarttua härkää sarvista, mutta nyt viikonlopuuruokaa miettiessäni tuli punajuuri mieleen. Katsastelin netistä erilaisia reseptejä ja säveltelin sitten itselleni sopivan pastakastikkeen.
Lyppätyyn parempi punainen about neljälle
1 punasipuli
250-300 g jauhelihaa
3-4 punajuurta
1 prk ruokakermaa
½ Aura-juustokuutio
vettä
mustaapippuria
Heitin pannulle ekana pieneksi silputun sipulin, sitten ruskistin jauhelihan ja lykkäsin sille hiukan mustaapippuria.
Punajuuret pilkoin semmoisiksi pitkulaisiksi palasiksi, koska mulla on siihen semmoinen hyvä apuväline. Kukakin voi leikellä oman tahtonsa mukaan kuutioiksi, raastaa tms. Viskasin punajuuret myöskin pannuun. Päälle ruokakermaa ja vettä niin, että näyttää kastikkeen oloiselta.
Sitten vain oman maun mukana murustelin Auraa. Ja hautuu kannen alla kotvasen. Suolat sun muut tietenkin jokainen tarkistaa itse. Mä en käytä.
Kylkeen keitin ihan perus tagliatelle-pastaa. Koko komeuden päälle vielä hieman Aura-muruja. Namskis ja maiskis, hyvää ja huomattavasti helpompaa, kuin olin kuvitellut.
---
Omassa kokkailussani kävi niin, että piheys iski ja ostin 400 g jauhelihaa kun se oli vain 10 senttiä kalliimpi rasia. Pistin myös 5 punajuurta, joten kastiketta on nyt aivan valtavasti. Syön siitä vielä ensi viikollakin, mutta eipähän tarvitse pähkäillä viikonloppuna, että mitä sitä söisi.
Punajuuri värjäsi kädet aika hassun värisiksi, mutta välineistä väri lähti yllättävän hyvin pois. Olin jo valmistautunut ostamaan uutta leikkuulautaa, mutta ei mun tarvitsekaan. Punajuuria jäi vielä toinen mokoma jäljelle, että ehkä niistä kehittelen jonkun padan ensiviikolla.
Minä itse olen peräänkuuluttanut vaihtoehtoja tomaattimurska/kerma kastikepohjille ja nyt sitten viisauksissani semmoisen hutaisin. Oli jäänyt kaappiin purkillinen kikherneitä, vedin ne pimerillä mössöksi (hummuksen uusiokäyttöä), sekaan mausteita, sekä sitruunamehua ja valkoista balsemicoa katkaisemaan terää tunkkaisuudelta. Sitten vaan pastan, kasvisten ja katkarapujen kanssa sekaisin.
Hyvvee tuli. Olis varmaan ollu vielä enemmän namnam, jos "lihanretaleena" olis ollu kanaa, esim. niitä rosé-pippuri -marinoituja, mutta ihan sama loppujen viimein. Kandee kokeilla.
Tiedät varmaan perus balsamicon? Eli se on siis sen punertavan balsamiviinietikan (en oo varma, että onko sama asia, mutta näin olen ymmärtäntyt) valkoinen vastine. Maku ei ole ihan täysin sama, mutta melko lähellä kuitenkin. "Tavallisella" balsamicolla kun maustaa ruokia, niin niihin jää se punainen väri, mutta tuosta värittömästä/valkoisesta ei jää.
Pirun nopea kauraherkku:
n. 40 g voita
n. 1,5 dl kaurahutaleita
n. 2 tl sokeria /oman maun mukaan
Kaikki kasataa päällekkäin: hiutaleet-->sokeri-->voi, jonka jälkeen laitetaan mikroaaltouuniin ja annetaan olla siellä niin kauan että voi on sulanut. Tämän jälkeen setti poistetaan mikrosta ja sekataan niin kauan että ei ole enää jäjellä "kuivia" hiutaleita, jonka jälkeen se on valmista syötäväksi ja on hyvää + nopeaa .
-appelsiini marinoituja broilerin fileesuikaleita (käy tietty muutki maut)
-tonnikalaa
-katkarapuja
nuo paistaa mieluusti isolla paistinpannulla, ja sit lisäks tomaattipyrettä ku kanat sun muut alkaa olee valmiita
samaan aikaan on tietty sit makaroonat kiehumas, ja ku ne on valmiita ni heittää paistinpannulle sekaan ja hetken paistelee... ui ui et on namii
Lyylikki, 15.8.2007 20:22:
Minä itse olen peräänkuuluttanut vaihtoehtoja tomaattimurska/kerma kastikepohjille ja nyt sitten viisauksissani semmoisen hutaisin.
Kikherneestä olen minäkin tehnyt hyviä kastikkeita. Kannattaa kokeilla punajuurihummusta, eli soseuta kikherneiden sekaan punajuurta.
Käytän kastikepohjina myös mm. soseutettua porkkanaa, bataattia ja maa-artisokkaa (lähinnä pastoihin) ja joskus sipulikeittoa. Kuulemma soseutettu kukkakaalikin toimii hyvin, mutta vaatii tietysti paljon mausteita. Samoin pinaatista (tai nokkosesta) voi tehdä kastikkeen pohjan - intialaiset taitavat tämän parhaiten, TJEU esim. saag paneer/palak paneer. Myös esim. tahinia (seesamtahnaa) monet käyttävät, itse olen vasta opettelemassa sen käyttöä.
Vauvanruokamangososeesta saa hyvän mangokastikkeen, ja varmasti monet muutkin hedelmäsoseet sopivat tähän. Karpalomehustakin olen tehnyt hyvää kastiketta ihan kiisselityyliin (kannattanee käyttää sokeritonta tiivistettä, ellei halua kovin makeaa kastiketta). Syön sitä mm. tofuruokien kanssa, joten lihaanille se sopinee kanan ja kalkkunan seuraksi.
Itämaisissa kaupoissa vaihtoehtoja riittää lähes loputtomasti.