Ruoka kun maistuu niin pakko sitä on kysellä muilta hyviä reseptejä.
Laittakaa tänne reseptejä ruuista mistä itse pidätte ja tykkäätte tehdä tai sitten linkkejä hyviin sivuihin.
Laitanpa tänne viimeisimmän kehittelemäni reseptin, hinnaltaan erittäin halpa ja helppo valmistaa.
Kanaa ala JussiS
Kanan (broilerin) rintafileitä (1 kpl / syöjä)
Voitaikinaa (kaupan pakastealtaasta)
Kananmuna
Herkkusieniä (mieluiten kokonaisia, mut purkkiversiokin käy)
Aurajuustoa
Perunaa (Rosamunda on aika hyvä, mut muutkin käy)
Basilikaa (tuoretta)
Persiljaa (tuoretta)
Mausta kanafileet kevyesti suolalla (ja broilermausteella jos löytyy), ja paista ne KEVYESTI paistinpannulla molemmilta puolilta (sen verran että väri vähän vaihtuu). Pilko herkkosienet ja paista öljyssä kevyesti. Ota sulanutta voitaikinaa, ja kauli se niin isoksi, että se riittää kanafileen ympäri. Aseta kanafile voitaikinan päälle, ja tee viiltoja noin lihan puoliväliin saakka. Ripottele päälle basilikaa, aurajuustoa ja herkkusieniä. Kääri voitaikina paketiksi lihan ympärille, ja voitele pinnalta munalla. Heitä uuniin (200 astetta).
Raasta perunat raastimella (noin 2 / syöjä). Revi raasteen joukkoon basilika ja persilja. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä (öljyä tarpeeksi). Tee raasteesta kakkuja (vähän niinkuin jauhelihapihvejä), 1 syöjää kohden. Paista kuumalla paistinpannulla sen verran kummaltakin puolelta, että saa väriä. Sen jälkeen pistä uuniin (200 astetta).
Ruoka on valmista, kun voitaikina on saanut mukavasti väriä pintaan (noin 40 minuuttia).
Kanan tilalle voi koittaa myös lihaa (mieluiten joku fileenpätkä tjsp). Tällöin liha kannattaa ensin hieman paistaa pannulla (niin että saa väriä) jonka jälkeen tökkää siihen paistimittarin (mittari lihan keskikohtaan). Kun mittari näyttää n. 60 astetta, líha on valmista.
tässä olis yks tällanen helppo ja herkullinen. makkarastrogis
- makkaraa (jos laadustaaa tinkii nii sillon kärsii lopputulos)
- sipulii
- tomaattipyrettä
- valkoviiniä
alota leikkaamalla makkarat ja sipuli (sipuli tosi pieniks) palasiks, lämmitä kattila ja pistä voi sulamaan, ruskista makkaroit hetken, jonka jälkeen sipulit perään, kaada tilkka valkkarii kiehumaan sekaan, lisää tomaattipyree ja sekota kunnolla jonka jälkeen vettä päälle.
anna kiehua jonki aikaa, mausta pippuril ja suolaa jos tarvii. (lisämausteit voi laittaa oman mielen mukaa,ite laitan aina vaiks mitä kivaa sekaa )
hyvää ja tosi helppoo ja nopeeta valmistaa, tähän sopii keitetyt perunat hyvin.
tai perunamuusi:
- perunoita
- kermaa
- voita
muussaa keitetyt lämpimät perunat ja kaada kermaa ja sulatettuu voita sekaan (maustaakkin voi oman mielen mukaa.
katotaa joku toinen kivempi ja hienompi resepti myöhemmin.
1 pussi kinkkusuikaleita (tai kalkkunasuikaleita jos ei syö lihaa)
1 iso sipuli
2 dl kermaa
3 kananmunan keltuaista
Parmesan-juustoa
Kermajuustoa (esim Olterman)
Ruskista pilkottu sipuli ja kinkkusuikaleet. Lisää joukkoon kerma ja kananmunan keltuaiset, sekä runsaasti parmesania (n. puoli pussia). Kaada joukkoon keitetty makaroni, ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja oreganolla (suolaa maun mukaan). Tarjoiluvaiheessa raasta juustoa päälle runsas kerros ja anna sulaa.
Tän reseptin voi vaihtaa myös tomaattipohjaiseks, eli korvaa kerman ja kananmunat purkillisella tomaattimurskaa, ja valmistaa muuten samalla tavalla.
mun kuuluisaa täytekakun ohjetta en laita...
Mutta voisin laittaa pohjois- kreikkailaiset perunoitten ohjeen..
Kreikkalaiset perunat unityn tapaan..
2kg perunoita
3-4 tomaattia
5-6 porkkanaa
2 sipulia
1 iso purkki herkkusieniä
2-3 liha tai kasvisliemi kuutioita..
2 purkkii tomattipyrettä
öljyy
erillaisia mausteita.
Kuori ja viipaloi perunat lohkoiksi. Tomaatit lohkoiksi myöskin ja porkkanat viipaleiksi. sipulit kanssa ohuiksi renkaiksi tai puolrenkaiksi. herkkusienistä valuta vesi pois.
Laita kaikki isoon vuokaan sekaisin...
Ota pieneen kulhoon vettä joku pari kolme desii ainakin ja kaada tomaattimurska sinne ja liraus öljyy,,, murenna sinne sekaan myös liha- tai kasvisliemi kuutiot ja lisää siihen vähän suolaa ja pippuria. kaada se mössö penunoitten sekaan ja lisää sitä vettä silleen että sitä on noin 1,5 -2 cm pohjassa.
Laita vuoka uuniin joka on lämmitetty 250asteiseksi ja anna muhii siellä joku 1,5h välillä sekottaen niitä perunoita niin kaikki saa sitä kosteutta liemestä ja ne kummiskin tulee ihanan rapea pinta.
vinkki:
Jos tykkää lihasta niin ottaa jonkun hyvä lihakimpaleen ja laittaa se sinne perunoitten joukkoon hitaasti kypsymään niin sen lihan maku tarttuu myös vähän perunoihin niin se makuelämys on aivan mahtava
unityn keittiö kiittää ja kumartaa... jos jotain ei tajunnu niin lisää saa multa kysellä..
kaupasta:
pikku paketti pekonia
sipulia maun mukaan (2 on ok)
2-2.5dl kermaa
makaroonia
ja sitten kokkaamaan:
keitä makarooni ohjeen mukaan
paista pilkottu sipuli - laita talteen toiseen astiaan
pilko pekoni saksilla ja paista se
lisää sipuli ja kerma pekonin sekaan
lisää maun mukaan pippuria
lisää makaroni sekaan
Anna maustua jonkun aikaa, maista tarviiko suolaa - minä en tapaa laittaa.
Kiinalainen ruoka,ah se on sit niiin hyvää!!itse teen kotona aika iisin ohjeen mukaan: wokkivihanneksia,marinoitujabroilerinsuikaleita,uncle benin sweet and sour kastiketta ja basmatriisiä.helppo ja nopea,riisi kiehumaan,paistetaan vihannekset ja kanat wokkipannulla ja kastike perään.pikkasen aikaa haudutetaan.
Tämä reseptini saattaa olla aika monimutkanen ja sen teko kestää vähän aikaa mutta lupaan että lopputulos on niiiiin hyvä.
Pasta carne e fungi ala Jaques
noin 4-5 hengelle
Kastike
Muutama porkkana (4-5)
Muutama sipuli (4-5 kesk koko)
Vasikka fondia
Punaviiniä
Mustapippuria (rouhittua)
Basilikaa ja oreganoa
Oliivi öljyä
Liha ja sienet
noin 500g naudan sisä paistia tai filettä
tuoreita herkkusieniä
mustapippuria (rouhittua)
suolaa
tuoretta basilikaa
Tuore pasta
Voitte ostaa tuoretta Taglietellea tai sitten tehdä omaa, joka hyvin helppoa ja maistuu takuulla paljon paremmalta.
400 g durum-vehnäjauhoja
4 munaa
liraus vettä
loraus oliiviöljyä
Pilko sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi, mitä pienempiä sen parempi. Kattilaan öljyn kanssa. Lisää pippuria, basilikaa ja oreganoa, vähän maun mukaan, noin puolikas ruokalusikallinen kaikkia. Ruskista kunnes sipuli on pehmeetä ja läpikuultavaa. Fondia kunnon loraus ja sitten punaviiniä että kasvikset peittyvät. Vähennä lämpöa, kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen kasaan noin 20-30 minsaa, kunnes porkkanat ovat todella pehmeitä. Ota pois kaada ja paseeraa siivilän läpi kulhoon. Ota siivilän läpi tullut mössö ja lisää kulhoon.
Leikka liha pieniksi paloiksi noin 3-4cm pyöreitä ja 1cm paksusia. Löy liha litteiksi lihavasaralla tai kaulimella ja laita kastikkeeseen marinointia varten. Mitä kauemmin sen parempi maku tulee.
Valmista tuorepasta mutta älä keitä
Sekoita pasta ainekset työpöydällä, ei kylmällä kivisellä, kasaamalla jauhot keoksi ja laittamalla keon päälle tekemääsi kuppiin rikotut kananmunat. Sekoittele taikinaksi ja lisää vähän öljyä ja tarvittaessa kosteutta vedestä. Kun olet saanut ainekset taikinaksi, tuntuu koko komeus murenevalta. Ei hätää! Laita taikina parissa-kolmessa palassa muovikelmuun ja sitten vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Ja niin taikina onkin mainion läpikosteaa ja valmista käsiteltäväksi.
Kauli taikinapala littanaksi, taita ja kauli uudestaan. Taittele ja toista muutama kerta. Kauli ohueeksi levyksi ja ripottele jauhoa päälle. Rullaa ja leikkaa noin 1cm leveiksi suikaleiksi. Anna kuivua hetken ennen keittämistä.
Laita vesi kiehumaan
Leikkaa herkkusienet paksuiksi siivuiksi ja laita sivuun. Ota lihat marinaadista ja paista nopeasti että liha ruskistuu. Laita sivuun. Paista sienet samalla pannulla ja kun ne ovat pehmeneet lisää liha. Laita vähän suolaa ja pippuria. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä noin minuutin. Ota pasta vedestä ja lisää lihaan ja sieniin. Lisää lkourallinen parmesaania ja sekoita varovasti. Lisää kastike ja tuore hakattu basilika, sekoita varovasti ja tarjoile.
grillibroileria
porkkanaa
sipulia
herkkusieniä
(vihreitä papuja, paprikaa, mitä vaan mitä haluu vielä lisätä)
valmis tomaattikastike esim raguletto tomaatti-yrtti, diva, pirkka, mikä vaan)
mustapippuri, valkopippuria, oreganoa, basilikaa, yrttisuolaa, valkosipulia.. näistäkin voi valita maun mukaan
pastaa tai nuudeleita
1. pilko vihannekset ja lätkäse pannulle, porkkanaviipalaiden tulee olla ohuita että kypsyvät. muista öljy ^__^ ja laita pastavesi/nuudelivesi kiehumaan
2. lisää kastike ja mausteet ja suikaloitu grillibroileri, keitä pasta/nuudelit
3. anna porista hetkisen (eli siihen asti, kunnes pasta on valmista)
4. nauti.. on muuten älyttömän hyvää ja nopeeta valmistaa
kana:
1. nuiji broilerin rintafileitä hieman esim. kelmujen välissä, jos ei meinaa litistyä niin ei se mitään
2. sivele kerros valkosipulituorejuustoa ja fileiden sisäpinnalle ja lisää silputtua basilikaa
3. kääri fileet rullalle tai taita kaksinkerroin ja sido puuvillalangalla kiinni ja ripottele ulkopinnalle maun mukaan pippuria/pippurisekoitusta
4. ruskista kana pannulla (älä kuitenkaan kypsennä täysin) ja heitä uuniin 200C n. 15min
perunat:
1. pese perunat hyvin (muista jättää kuoret kuitenkin) ja pilko jokainen peruna 8 osaan eli ensin puoliksi ja puolikas vielä neljään
2. sekoita kulhossa öljy ja mausteet
3. kaada perunalohkot öljymausteseoksen sekaan ja sekoita niin, että öljy leviää tasaisesti perunalohkoille
4. asettele pellille ja paista 200C n. puoli tuntia
Tuolla on muuten loistavia reseptejä laidasta laitaan, eikä ne pahimmatkaan vaadi kuitenkaan mitään älyttömiä taitoja. Nopeat-osastolta löytyy kyllä loistavaa perusmättöruokaa ihan joka päivä tehtäväksi.
JussiS:
Tuolla on muuten loistavia reseptejä laidasta laitaan, eikä ne pahimmatkaan vaadi kuitenkaan mitään älyttömiä taitoja. Nopeat-osastolta löytyy kyllä loistavaa perusmättöruokaa ihan joka päivä tehtäväksi.
Joo, noi reseptit ei taidoiltaan mitään kamalia vaadi, mutta rahallisesti onkin vähän eri asia. :( Köyhän opiskelijan arkiruoaksi useimmat noista resepteistä on liian kalliita. Tai no, olihan siellä se opiskelijat-osio vielä joku aika sitten...
1 pala aurajuustoa
180g katkarapuja (voi käyttää myös kanasuikaleita)
2,5dl ruokakermaa
homma on niin yksinkertainen, että laitat ruokakerman kattilaan ja murustelet homejuuston sekaan (tosiaddikti, kuten minä laittaa aina 2 palaa*vink*) annat juuston sulaa ja sekoitat sekaan sulaneet katkaravut, tai kanapalat (jotka olet tietysti ennen tätä paistanut)
tarjoillaan riisin tai pastan kanssa.. mä tykkään heittää riisin heti sinne kastikkeen sekaan ja syödä sitten
PS: ei kellään olis sitä Pasta Primaveran ohjetta Frendit keittokirjasta?? Oma hukku
Avernian:Ei kauheasti poista ongelmaa, jos on kunnolla vege. Kalkkunakin on kuitenkin lihaa.
Jokainen voi sit käyttää sitä harmaata massaa korvien välissä kun miettii että syökö tota vai ei. Tarkotin siis punasta lihaa. Jos on tosivege, voi suikaloida vaikka porkkanoita joukkoon, tai tofua.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile palleroiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
P.S. Aika hiton absurdina ja irrationaalisena pidin tuota JussiS:n kommenttia. Kalkkunaa jos ei syö lihaa. Kalkkuna on lihaa, eikä eroaa mitenkään esimerkiksi porsaan syömisestä. Täysin järjetöntä (lähes loukkaavaa) kuvitella, että voisi olla olemassa kasvissyöjiä, jotka syövät kalkkunaa.
elikkä mielestäni erittäin maukasta ruokaan on asialainen ja suurimmakseen kaikki ruoka jos totta puhutaan..^^
tässä on nyt yksi ohje, lisäilen noita tänne sitten vähän väliä^^
1. pistä öljy kattilaan ja sen jälkeen riisi ja paistele riisiä niin pitkään kunnes siitä tulee läpikuultavaa.
2. kaada kattilaan vesi ja kookosmaito ja keitä n. 15 minuuttia. sekoittele vähän väliä
3. lisää vettä jos se on höyrystynyt pois ennenkuin riisi näyttää pikkuisen riisipuurolta^^