Pannun pohjalle vajaan sentin verran vettä, siihen hieman jauhelihamaustetta ja kun se kiehuu lisätään siihen soijarouhetta sen verran että se imee kaiken nesteen. Sitten päälle pilkottua sipulia, rasvaa ja soijakastiketta. (Toi soijakastike tuoksuu minusta ihan älyttömän hyvältä kun se kärähtää kuumalle pannulle, toi on ehkä paras vaihe tän safkan tekemisessä!) Sitten pyöritellään tuota settiä hetkonen ja lisätään vihanneksia, herkkusieniä yms. Tuoretta paprikaa käytän aika usein, tosin joku wok-vihannespussi on kans hyvää. Sekoitellaan hetkonen (wok-vihannesten kans niin kauan että ne on sulaneet) ja nakataan 2.5dl kermaa, pippurisekoitusta ja snadisti sokeria. Tarkistetaan maku, jos ei ole tarpeeksi suolaista niin lisää soijakastiketta. Annetaan kiehua ja sitten kun kerma on haihtunut / imeytynyt sopivaksi niin valmista on.
Nautitaan pastan kanssa, sen voi sotkea joko tuohon sekaan tai sitten tarjoilla erikseen.
Välillä teen about saman safkan mutta tomaattimurskaan tehtynä, silloin käytän mausteena jotain tulista tuon pippurin sijaan. Chili ja pikkasen kurkumaa on varsin jees sen kanssa.
Tofusta pitäisi opetella tekemään evästä, olisi kyllä hienoa kun omat kokkailut pääsisi samoille leveleille kuin Du Diin tofusafkat (Kalliossa 5. linjalla oleva pieni thai-ravintola).