Reseptejä ja ruokalinkkejä

415 posts, 21 pages, 289,747 views

Tetsu

Posts: 688

#21 • • Tetsu Naksutohtori
Kanankukkeloita neljälle

Eli neljä kanan koipireittä
4-6 perunaa ja saman verran porkkanaoita sekä pari kolme sipulia.

Aloita yksinkertaisesti leikkaamalla kukkeloista ylimääräinen nahka ja pistä sivuun ja siirry kasvispedin tekemiseen. Pilko potut sekä porkkanat haluamasi kokoisiksi kuutioiksi ja pistä ne vuokaan. Nyt leikkaa sipulit neljään osaan ja pistä ne vuokaan pottujen ja porkkanoiden joukkoon.
Nyt pistä kanat kasvispedin päälle ja kaada joukkoon muutama ruokalusikallinen öljyä sekä viimeiseksi runsaasti hunajaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon tuoreita yrttejä kuten esim rosmariinia.
Pistä uuni 175:een ja anna kypsyä noin puolitoista tuntia. Ruoan valmiutta voi kokeilla tökkimällä kanaa esim haarukalla ja katsoa tuleeko siitä nestettä, jos tulee niin anna vielä olla.

[muokattu 10.6.2004 15:19]

[muokattu 10.6.2004 15:23]
PuPuKaRkKi

Posts: 175

#22 • • PuPuKaRkKi
Jos joku on kyllästynyt ns. tavalliseen munamaito makaronilaatikkoon niin itse teen makaronilaatikon näin. Ja ne jotka tätä on syöneet ovat ohjeen halunneet.

n.300g naudan paisti jauhelihaa (tulee tosi hyvää myös kalkkunan j.lihasta)
pussillinen makaronia (mitä siinä on 400g)
200g rasia perinteistä Olympia sulatejuustoa
4-5dl vettä (riippuu vähän kuin iso vuoka on)
mustapippuria,valkopippuria ja vähäsen suolaa
ja jos sipulista tykkää niin se kuuluu tähän ruokaan

Paistaa jauhelihan ja heittää mausteet sinne sekaan + ne sipulit. Keittää makaronit. Sekottaa ne uunivuuassa sekasin. Lämmittää veden melkein kiehuvaksi ja sulattaa sulatejuuston veteen. Ja kaataa vesijuusto seoksen koko hässäkän päälle vuokaan. n.200 astetta ja n.30min. Ja nam nam *hih*

Kotona ei viitti enää mitään kummosempaa ja monimutkaista väsäillä kun töissä saa väännellä jo mitä kummallisempia ruokia. (*pupu*KaRkKi on kokki ammatiltaan *hahjust*)
Violette

Posts: 102

#23 • • Violette Humppamuija
Mä teen makaronilaatikon vähän samalla tavalla, mutta laitan siihen Koskenlaskijaa kuutioina ja kaadan päälle maitoa. Mausteiksi ehdottomasti suolaa, paprikajauhetta ja valkopipputia - jauhelihaksi käy nauta, sika-nauta tai nautasika, ihan sama mulle.

--
C'est le dernier qui a parlé qui a raison de toute façon...

Fyrisch

Posts: 4,525

#24 • • Edited Fyrisch
Tein äsken vaarille safkaa, ja läpäl ajattelin kirjottaa ylös mitä laitoin sekaa:

Broilerin rintafile kastike (äböyt neljälle)

2 pakettii hunajamarinoitui broilerin rintafile suikaleit
2 purkkii ananast (palasina tai rinkuloit)
2 tlk Curry tahnaa
2,5 dl ruoka kermaa
3-5 kpl basilican lehtee
1 kpl yrttiliemikuutio
1 tlk hunajaa


ruskista broikut, kaada sekaa ananakset mehuinee ja kerma päälle, lisää kasvisliemi kuutio ja pilkotut basilican lehdet, lisää curry tahna, hunaja ja mausta suolal ja pippuril. Anna kiehuu hetken..... . . . . . . .

Kastikkeeseen voi laittaa myös esim, paprikaa, porkkanaa ja muita vihanneksia, mut sillon nestemäärä pitää suurentaa
mniittymaki

Posts: 1,641

#25 • • mniittymaki
kinkku-sieni-aura-piirakka a'la flaikku

da pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

le täyte
170 g palvikinkkua
pieni sipuli
n.1l kanttarellejä
sopivasti aurajuustoa
1 dl juustoraastetta
½ dl raejuustoa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
mustapippuria
yrttisuolaa
yrttejä


Sekoita pohjan aineet ja anna vetäytyä semmone 15min. Duunaa sillä aikaa täyte: Freesaa sienet ja sipuli ja jäähdytä. Lisää joukkoon kinkku, munamaito ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä (jos diggailet).
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, kaada täyte päälle. Ripottele pinnalle rae ja aurajuustoa ja juustoraastetta. Paista uunissa 175 °C semmoset 45 minuuttia.
Samu

Posts: 517

#26 • • Edited Samu Bodhisattva

DiamonDie:
P.S. Aika hiton absurdina ja irrationaalisena pidin tuota JussiS:n kommenttia. ”Kalkkunaa jos ei syö lihaa”. Kalkkuna on lihaa, eikä eroaa mitenkään esimerkiksi porsaan syömisestä. Täysin järjetöntä (lähes loukkaavaa) kuvitella, että voisi olla olemassa kasvissyöjiä, jotka syövät kalkkunaa.



Tiedätkös, on myös ihmisiä, joiden kasvisyönti ei ole ideologista. Monen vatsa ei vain kestä punaista lihaa.

Eilen laitoin tosi simppeliä ja tosi nopeeta kanajuttuu;

Kanan rintafileitä
Punasipulia / tavallista sipulia
Sieniä, esim. siitakesieniä, herkkusieniä tai lampaankääpää
Kermaa
Kuivattua chiliä
Pippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Voita

Voit ensin pannulle sulamaan ja kuumenemaan. Rintafileet nuijitaan tasapaksuiks. Fileet kannattaa nuijia parin pakastepussin välissä niin nuija ei revi lihaa ja homma hoituu siistiisti. Kana kun tuppaa tarttumaan puunuijaan.
Punasipulit ja sienet silputaan pienehköksi, mutta ei liian soseeks.
Fileet kuumalle pannulle, päälle pippuria myllystä ja suolaa. Maldon on about kaikkeen parasta suolaa.
Käännä fileet sopivassa kohdassa ja ruuvaa paistetullekin puolelle hitunen suolaa ja reilusti pippuria. Tässä vaiheessa voi fileet taiteilla pannulle siten, että saat samalle pannulle sipulit kuullottumaan. Lisää hetken päästä sienet ja murskattu kuivattu chili ja taas pippuria ja ripaus suolaa. Parin fileen annokseen riittää ainakin omaan makuuni puolikas chilipalko. Paprikajauhetta perään sen verran, että sipulit ja sienet saa vähän väriä.
Nosta läpikypsät fileet lautaselle ja lisää pannulle kerma. Sekoita sienet ja kumppanit tasaisesti kermaan ja anna kiehua ihan hetki ennen kuin nostat sienisoosin fileiden päälle.
Lisukkeis jotain mieleistä, kuten basmati- tai jasmiiniriisiä, jonka joukkoon voi leikata vaikkapa vähän persiljaa.

Helppoo ku heinänteko!

--
Pitää uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel! -V.Gustafsson

Lyylikki

Posts: 2,975

#27 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Voi taivas...olen ihan taivaassa *hih* slurps...rakastan hyvää ruokaa...ja kaikki te tungette kanaa ja aurajuustoa kaikkialle ja mulle tulee NIIN hyvä mieli (ja nälkä).

Lisäämpä siis oman lusikkani soppaan...

Helppo ja näppärä tonnikala lasse...(jos kalaa ei muuten tule kotona syötyä ja jos lasagnen teko on muka hankalaa)

-1 pss katkarapukeittoa (esim. joku Maggi tms.)
-2 prk tonnikalaa
-(katkarapuja)
-lasagnelevyjä
-juustoa (raasteena)
-sitruunapippuria ja tilliä

Valmistat katkarapukeiton ihan pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan ja maustat sen sitruunapippurilla ja tillillä, niin että se on aika vahvan makuista (lasagnelevyt imevät makua).

Sötköttelet sitten tonnikalat keiton mukaan.

Ladot (voideltuun) uunivuokaan katkarapukeittoa ja lasagnelevyjä. Alimmaisen ja päälimmäisen kerroksen pitää olla sitä keittohässäkkää, jotta ne levyt pehmenee. Jos haluat vähän fiinimpää, niin katkarapuja voi kanssa ripotella kerrosten väliin (myös kaikkea muuta, mikä mieleen juolahtaa, kuten savujuusto).

Aivan äärimmäisen päälimmäiseksi juustoraastetta ja 200 asteiseen uuniin 30-40 minuutiksi. Haarukalla sitten vaan kokeilee, että onko lasagnelevyt pehmenneet.

Valmistumista odotellessa voi mm. käydä suihkussa, ehostaa, avata viinipullon, kattaa pöydän yms
DiamonDie

Posts: 676

#28 • • DiamonDie mediahippi

Samu:

Tiedätkös, on myös ihmisiä, joiden kasvisyönti ei ole ideologista. Monen vatsa ei vain kestä punaista lihaa.



Punaisen lihan jättäminen pois ruokavaliosta ei tee kenestäkään kasvissyöjää. Ja kyllä, pidän sangen typeränä ihmistä joka yrittää edes väittää jotain niin absurdia.
UnityF

Posts: 15,721

#29 • • Edited UnityF joo just se
SUPA JUVARLAKIA *slurps*

tää nyt on ehkä hieman vaikee selittää kun en tiiä tarkkoja määriä mutta kokeillaan.. *joo*


kyseessä on pohjois kreikkalainen keitto jonka opin tekee mun omalta mummolta jo 10 vuotiaana... tää on meidän perheen/suvun suosikki ruoka. jopa nirppanokka nomic tykkää tästä. *joo* *hihu*

vaihe yksi:
n. 3 rkl vehnäjauhoo
n. 3 rkl voita
n. 1,5 L vettä
mustapippuria

vaihe kaksi:
400g jauhelihaa
n.3dl puuroriisii
pippuria, suolaa.

vaihe kolme:
2 kananmunaa
1 sitruuna


vaihe yksi:
Ota iso kattila (se mihin tekisit tyyliin jonkun jauheliha keiton tjsp..)
laita lämpiämään se.
laita siihin 3 ruokalusikallista voita sulamaan.
lisää 3 tosi kukkuraista ruokalusikallista vehnäjauhoo.
Sekoita hetki mut älä anna ruskettuu. jätä vaaleeksi.
Lisää vettä joku 1,5L tai miten paksuu siitä haluu tehhä,
itse tykkään että se on hieman paksua ei kauheen litkuu.
laita jo mustapippuria joukkoon niin se alkaa samantien maustumaan.

vaihe kaksi:
ota kulho ja laita siihin 400g jauhelihaa (merkillä ei niin väliä mistä kukakin tykkää).
sitten ota puuroriisiä ja lisää sitä kanssa pari kolme desii ja sekoita ne keskenään.
mausta musta pippurilla ja suolalla.
Sen "mössön" tulee näyttää siltä että puuroriisiä on vähäsen enemmän mut sillee että niistä voi tehhä pikku palloja ja ne silti pysyy kasassa jauhelihan avulla. niitten pallojen halkaisia olis joku 3-4cm.
lisää ne pallot itse keittoon ja anna kiehuu hiljaisella lämmöllä ainakin 30min..

vaihe kolme:
kun ne on jo joku 30min kiehunu niin ota kauhalla pelkkää lientä (joku 2dl) johonkin pikku kulhoon jäähtymään.
Kun liemi on jäähtyny kädenlämpöiseksi niin lisää joukkoon 2 kananmunaa ja purista yksi sitruuna.
sekoita ne hyvin ja lisää liemi takas keittoon. anna viellä 5min lämmetä hellalla ja siiten sammuta hella.
tarkistus miten keitto on valmis (halkase yksi pulla ja kato että se on kypsä).


tätä tajoillaan vaaleen leivän kanssa jota myös dipataan siihin keittoon.
Ja jos tykkää niin omaan annoslautaseen voi lisää viellä sitruunaa maun mukaan. *sydän*


unityn keittiö kiittää *kiitoskiitos*
Hansu

Posts: 481

#30 • • Hansu

UnityF:
SUPA JUVARLAKIA *slurps*


Hmm, kuulostaa varsin erikoiselta, mutta koska kreikkalaisen keittiön antimet ovat yksinkertaisesti maailman parhaimman makuiset, täytyy testata tätäkin joku kerta.
Fyrisch

Posts: 4,525

#31 • • Edited Fyrisch
Diettijuoma:
~2 tuoppii

2 appelsiinii
1 mandariini
2-3 basilica lehtee
5 jääpalaa
~2 dl vettä

Kuorit luonnollisesti aplarit ja mandariinin, laitat tehosekottimeen ne, ja basilicat, jääpalaset ja veden!
Sit homma pyörii ja sekasin ::::DDD tätähän voi kans juoda kesäl ku ulkona on tosi kuuma!

Varotus: sisältää vitamiineja
Bellezaaa

Posts: 573

#32 • • Edited Bellezaaa Afrodite*
Tie mihen sydämeen vie vatsan kautta eli...

Marinoitua lampaanfileetä pommes duchessen (hieno perunasose) , höyrytettyjen juuresten ja ruskean peruskastikkeen kera


Marinoitu lampaanfilee:
1 annos:

150 g lampaanfileetä

Marinadi:
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
0,5 dl hienonnettua, tuoretta timjamia
1 tl dijonsinappia
suolaa, pippuria

Valmistus:
Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Kaada marinadi lampaanfileen päälle ja anna maustua 2-5 tuntia. Ota liha marinadista ja ota siihen väri valurautapannulla eli rasvaa pannulle (puolet oikeeta voita puolet öljyä) ja liha perään mutta ehdottomasti kuumalle pannulle muuten lihan nesteet valuu pellolle ja lihasta tulee sitkeä. Kun filee saanut väriä laita se uunivuokaan jossa on jonkin verran vettä. Kypsennä 225 asteessa 20-25 min. Ota talteen lihasta muodostunut paistosliemi!! Anna lihan vetäytyä hetken aikaa uunista oton jälkeen ja leikkaa viipaleiksi.



pommes duchesse:
Keitä perunat ja soseuta. Soseeseen lisätään keltuaiset, voi (oikea voi mikäli haluaa suussa sulavaa sosetta) ja mausteet. Yhtä perunakiloa kohti lisätään 3-4 keltuaista, 100 g voita, suolaa ja raastettua muskottipähkinää.
Pursota ruusukkeita uunin kestävälle vadille ja kuorruta uunissa niin että saavat kauniin värin.


Kastike:
Kastike tehdään talteenotetusta lihan paistoliemestä. Ohje on 1 l kastiketta jota voi tarpeen mukaan muuttaa...
yleensä kastikkeen annoskoko on n. 1 dl
1 l lihan paistolientä
kuohukermaa
suurustetta tarvittaessa (maizenaa/ohrakasta)

Lisää kuohukerma paistoliemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa muutaman minuutin. Mikäli kastike ei ole tarpeeksi paksua lisää ohrakasta pieneen määrään kylmää nestettä ja lisää tämä loppuun paistoliemeen, jota koko ajan kuumennetaan ja sekoitetaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria, suolaa, yrttejä.

Yleesäkin hieno perunasose sopii kuorrutettujen ruokien lisäkkeenä. Mikäli soseesta tekee ruusukkeita ovat ne oivallisia paistettujen tai pariloitujen kala-ja fileeruokien sekä paistettujen linturuokien lisäkkeenä.

Kasvislisäkkeeksi voi esim. höyryttää ja kuullottaa rasvassa erilaisia juureksia (lanttua, naurista) tai höyryttää parsakaalta.

Sitten vain kaunis kattaus ja vuolaa...

BON APETIT *sydän*
sts

Posts: 7,969

#33 • • sts Sama pyynti aitta!

peikkotyttö:
---
JussiS:
Pasta Carbonara ala JussiS

1 pussi kinkkusuikaleita (tai kalkkunasuikaleita jos ei syö lihaa)


---

*ding* eikös se kalkkuna vai olekaan lihaa? itse en monen vegetaristi vuoteni aikana ikinä ole moiseen suostunut koskemaan...



Jussi Ymmärrän etten oo ihan skarppi ku syndet ja kaikkee, mutta tosiaan mistä lähtien kalkkuna ei oo ollu lihaa *nauru*
stimbeh

Posts: 400

#34 • • stimbeh Moriheimoreilee.
Oli nälkä.

Sitten luin näitä. Ei ainakaan parantunut. NYT ON HURJA NÄLKÄ!

Eikä mulla o ruokaa... *uuh*

"Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen."

--
Flow with the go.

keisha

Posts: 1,394

#35 • • keisha bullet with butterfly wings
Suurin osa resepteistä näyttää sisältävän lihaa, joten tässä vinkki kasvissyöjille. Soija sopii erinomaisesti lihankorvikkeeksi, mutta on sellaisenaan mautonta, joten sen maustamiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Soijasuikaleet

Keitä soijasuikaleet vedessä joka on maustettu kasvisliemikuutiolla. Kun suikaleet ovat turvonneet, pusertele vesi niistä pois mahdollisimman tarkkaan. Paista pannulla kasvisöljyssä (itse tykkään oliiviöljystä) johon olet ensin lisännyt mausteet. Itse oon laittanu esim soijakastiketta, valkosipulijauhetta, tacomaustetta, piripiriä, sweet chili-kastiketta yms. Suikaleille seuraks esim tomaattimurskasta tai sit ihan perinteinen kermakastike. On niin nannaa että*slurps*

Soijasuikaleet ja -rouhe on hemmetin kätevää koska se on kuivatuote, ja sitä voi pitää aina kaapissa siltä varalta jos nälkä yllättää. Siitä saa kokattua makaroni- ja perunasoselaatikoista maukkaat kasvisversiot. Jos haluaa hc-hyvää, voi soijasuikaleita marinoida mausteliemessä yön yli. Tein herkullisia soijaleikkeitä marinoimalla ensin jääkaapissa, sitten leikkasin leikkeisiin viillot ja täytin aurajuustolla, ja lopuksi leivitin ne korppujauholla ja paistoin pannulla. Nam!

--
Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet. (Albert Einstein)

Lyylikki

Posts: 2,975

#36 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
No yhtäkkiä tuli mieleeni tämäkin topicci. Rantakuntoa hakiessa kannattaa muistaa erilaiset keitot. Kevyttä ja hyvää!

Sinkkunaisen pikainen tomaattikeitto

Tölkki tomaattimurskaa
Yrittejä
Valkosipulia
Mausteita oman maun mukaan
(kermaa, sulatejuustoa)

Tölkillinen tomaattimurskaa soseeksi sauvasekoittimella. Sekaan mausteita oman maun mukaan. Lämpenee kattilassa älyttömän nopeasti. Paahtaa vaikka ruikkaria kaveriksi ja nam nam.

Vinkki: ilmaista mainosta Keskolle, mutta niillä on ihan sairaan hyvä Borssi pakastekeitto. Sitä voi tehdä joko koko pussin tai vain osan. Kattilassa tai mikrossa. Lisää vain vesi periaatteella. Ja jos siitä haluaa hieman tujakampaa, niin siihen kannattaa heittää mukaan vähän nakkeja lisää.
e-will

Posts: 372

#37 • • Edited e-will joor worst naitmeir

keisha, 1.3.2005 23:57:

Soijasuikaleet

-clip edit-



tätä olen kaivannut!

--
vailla täyttä ymmärrystä

Narya

Posts: 166

#39 • • Narya Kuolema
tekis mieli kirjottaa monta suuntaa antavaa ohjeistusta mutta ne vaatis monimutkaisuudeltaan aikaa
niin paljon, etten jaksa *nauru*
mutta laitetaan nyt vaikka tää, kun muistan ohjeen ulkoa...eipähän tervii luntata *hihu*

Sitrusbavaroise

6 keltuaista
180 g sokeria
1 dl sitruunanmehua (itse puristettua) ja 50 g sokeria
3 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
7 liivakkoa

vatkaa keltuaiset ja 180 g sokeria vaahdoksi. Kuumenna maito. Yhdistä kokoajan sekoittaen keltuaivaahto ja maito. Kypsennä vesihauteessa ja jäähdytä nopeasti jäävesihauteessa.
Kiehauta sitruunanmehu ja 50 g sokeria. Lisää sitruunanmehu hyvin sekoittaen .
Sulata kylmässä vedessä liotetut liivakot ja lisää massaan kun ovat jäähtyneet hieman (liivakoita ei saa keittää). Lisää nostellen massan joukkoon vatkattu kerma.
Kaada haluttuun muottiin/muotteihin jotka on vuorattu kelmulla (esim. runebergintorttuvuokiin. ja kelmua parempaa on piirtoheitinkalvo ;) ).
Peitä kelmulla ja sujauta kylmään hyytymään.

Samaa ohjetta saa muunneltua vaikka kuinka pitkälle.
Yksi esimerkki..sitruunanmehun ja sen 50 grammaa sokeria jättää pois ja käyttää tilalle kuivatuista luumuista keitettyä luumuhilloa ja maustamiseen konjakkia...on muuten kiva joulupöydässä *hihu*

--
Sekavuuden Ammattilainen

elisha

Posts: 247

#40 • • elisha Lauma
jos on laiska opiskelija,joka ei omista mikroa,tämä on ehkä paras ruoka jota olen jo vähän kyllästymiseenkin asti syönyt...*iloinen*se on edullinen,nopea valmistaa,riittää monelle päivälle ja maistuu hyvältä kylmänäkin!
eli kyseessä on tietenkin

HERKKUPIIRAKKA(vähän kaikkee mitä kaapista löytyy...)

valmista ensin pohja,johon tarvitset:
100g pehmeää margariinia
2dl jauhoja
2rkl vettä
nypi rasva ja jauhot keskenään ja lisää vesi.sekoita taikina tasaiseksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasapuolisesti.esipaista uunissa 225asteessa n.vartin verran.

kun pohja muhii uunissa,voit siirtyä täytteen kimppuun.ainoa "pakollinen" osa tätä on munamaito,joka valmistetaan vatkaamalla 2 munaa,1dl maitoa,1dl kermaa ja vähän suolaa ja mausteita maun mukaan,muuten täytteeksi voi valita lähes mitä tahansa.perustäyte mulla on yleensä ollut aurajuusto,sipuli ja purjosipuli(kinkku sopii näiden kanssa loistavasti,mutta siihen ylellisyyteen harvoin on varaa)

täytteet ripotellaan raakakypsän pohjan päälle,ja lopuksi lorautetaan päälle munamaito.tämän jälkeen piirakkaa paistetaan uunissa vielä 20minuuttia tai siihen asti kun täye on hyytynyt.
maistuu aina!*slurps*

--
Love is like oxygen.
It is essential for life but highly toxic.