Salaatti
-riisinuudeleita noin puoli pakettiam keitettynä tietty
-kolme kanafilettä, paistettuna ja "naruiksi" revittynä (sormin on paras)
-2 porkkanaa, raastettuna
-noin puoli kiloa kaalia, ohuiksi ja pitkulaisiksi suikaleiksi leikattuna
-juuriselleriä pala, ohuiksi suikaleiksi leikattuna
-noin puolikas kurkku, kuorittuna ja juustohöylällä suikaloituna
Kaikki vaan sekoitetaan yhteen.
Kastike
-pari kolme chiliä, silputtuna
-pari valkosipulin kynttä, raastettuna tai murskattuna
-0,5-1 sipulia, erittäin hienoksi silputtuna
-noin rkl sokeria
-limen/sitruunan mehu
-limen/sitruunan kuori raastettuna
Sekoita kaikki niin hyvin että sokerikin alkaa sekoittua ja sen jälkeen lisää seuraavia nesteitä "sopivasti" eli maistele milloin lopputulos on sopivan makea, kirpeä ja suolainen:
-mirin tai riisiviinietikka (jos laitat miriniä niin sokeria ei tarvitse hirveän paljoa)
-kalakastiketta
-öljyä (mulla oli rypsiöljyä, ei liene hirveästi väliä mitä laitat)
-vastajauhettua mustapippuria maun mukaan
-JOS haluat hieman erikoisen lopputuloksen niin lorauta seesamiöljyä joukkoon (kokeile tosi vähän ensin, vaikka teelusikallinen, koska on tosi voimakas ja erikoinen maku)
Sekoita edelleen tosi hyvin kaikki kastikkeen osat keskenään ja sekoita salaatin joukkoon kunnolla.
Tää on TOSI raikas, kevyt ja maukas. Teen silloin tällöin eri ohjeista erilaisia vietnamilaisvaikutteisia salaatteja ja tässä ko. reseptissä taitaa olla yhdistettynä osia sieltä täältä.
Edit. Lisäänpäs vielä nopeatekoisen teeleivän ohje. Näitä tulee tehtyä usein viikonloppuaamuisin aamupalapöytään kun valmistuu ihan kädenkäänteessä.
Teeleivät
-noin 4dl vehnäjauhoja
-1tl suolaa
-2tl leivinjauhetta
-50g voita
-2dl maitoa
Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Sekoita pehmentynyt voi jauhoihin, käsin saa nypittyä parhaiten. Lisää lopuksi maito ja sekoita käsin. ÄLÄ vaivaa liikaa, sekoita vaan kaikki mahdollisimman vähällä työstämisellä yhteen niin että lopputulos on taikina. Taputtele vaikka 4 noin sentin korkuista läpyskää ja pistele haarukalla reikiä läpysköihin.
Paista uunissa 10 min 225 asteessa. Leipien ei tarvitse ottaa mitenkään erityisemmin ruskeaa pintaa uunissa, joten kannattaa kunnioittaa paistoaikaa. Teeleipien on tarkoitus olla tosi kuohkeita. Niitä sitten vaan murtamaan uunituoreina ja voita päälle, nams!
Jos haluaa kuituiisemmat teeleivät niin laita puolet grahamjauhoja. Mutta olen huomannut että taikinasta tulee mahdottoman tahmea voin kanssa, joten olen tässä versiossa käyttänyt ruokaöljyä (pari kolme ruokalusikallista) voin sijasta.