1-2 kerää (varhais)kaalia (yhteensä noin kilo)
3-4 porkkanaa karkeasti raastettuna
1 keskikokoinen punasipuli
1 pieni sipuli
pätkä purjoa
2 paprikaa, vaikkapa punainen ja keltainen
1-2 hapan(ta) omena(a) raastettuna
tilliä (kuivattukin käy ihan hyvin, toki tuore on aina tuoretta)
kastike:
0,5dl öljyä (itse käyttäisin tähän mieluiten rypsiöljyä, oliiviöljy on aika voimakkaan makuista)
0,5dl balsamicoa tai omenaviinietikkaa
2 ruokalusikallista hunajaa tai siirappia (voi laittaa enemmänkin, jos etikan maku tunkee liikaa läpi)
2-3 ruokalusikallista Dijon-sinappia (nimenomaan Dijon on tässä aivan ehdoton)
loraus sitruuna- tai appelsiinimehua
mustapippuria, suolaa, kuivattuja yrttejä (esim timjami käy tähän hyvin)
Pilko ainekset oman maun mukaan pienemmiksi tai isommiksi, ripottele reilusti tilliä päälle. Sekoita kastike tasaiseksi ja kaada joukkoon. Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin, laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi, mitä pidempi aika sen parempi. Sit ei muuta kuin nauttimaan hyvän grilliruoan, tuoreen patongin ja kylmän oluen kanssa