Keventäjän kauhistus-makaronilaatikko Lyylin tapaan
1 pieni sipuli
3 kynttä valkosipulia
200 g jauhelihaa
4-5 dl keitettyä pastaa
5 tuoretta herkkusientä
mausteita (suola, pippurit, chili, curry...)
munamaito:
2 munaa
lähes purkillinen Valion Kippari kermaa
desin verran juustoraastetta
(tarpeen mukaan maitoa)
Kuullottelin siis sipuleita ja jauhelihaa pannulla tilkassa öljyä ja viskasin perään melkomoiset määrät mausteita. Keitin pastan melkein kypsäksi ja yhdistin jauheliha-sipuliseokseen. Vippasin puolet voideltuun uunivuokaan, viipaloin muutaman herkkusienen päälle ja lisäsin loput makaronimössöt.
Vatkasin kaksi munaa hieman vaahdoksi ja lisäsin vaahtoon Kippari-kerman ja juustoraasteen. Kaadoin koko seoksen makaronihässäkän päälle ja koska mielestäni nestettä ei ollut tarpeeksi niin lurvauttelin perään vielä maitoa.
Ei siis mikään keventäjän unelma, mutta sentään kuitupitoista kaurapastaa käytin. Oli hiien hyvää. Jos ei tykkää Kippari-juustosta mitenkään älytsisti, niin kannattaa ehkä laittaa vain desin verran sitä ja loput ihan maitoa. Juusto oli kaappiin jäänyttä goudaa, joka piti käyttää pois, ennen kuin kävelee vastaan.
Lopputulos oli ehkä jopa parempi kuin odotin. Munien vatkaaminen sai aikaan sen, että munamaito pysyi kuohkeana. Sitä oli myös tarpeeksi, joka on itselleni oleellista makaronilaatikon ollessa kyseessä.