Takyon, 16.11.2008 23:17:
Tahtoo tehdä kana-currykastikkeen, mut ei osaa eikä netistä löydy helppoa ohjetta (niin varmaan )
Mars etnisiä pöperöitä myyvään kauppaan, saat sieltä kaikki ohjeessa mainitut mausteet, joita tarttet intialaisten aromien syntyyn. Tässä on aineksia aika paljon, ei haittaa jos jotku mausteista jäävät pois.
Neljä broilerin rintafilettä
4 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 paprikaa
1 tuore chili
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1rkl korianterinsiemeniä
2tl jeeransiemeniä
2tl mustia sinapinsiemeniä
2tl sarviapilansiemeniä
1rkl kurkumaa
6 tuoretta kardemummaa
1 kanelitanko
8 neilikkaa
tölkki tomaattimurskaa
2 kourallista tuoretta korianteria
1 sitruuna
sokeria
öljyä
500g jogurttia
Suolaa
Mustapippuria
1. Kaada jogurtti valumaan siivilään, jonka olet vuorannut talouspaperilla ja laita jääkaappiin odottamaan. Hienonna korianterin-, jeeran- ja sarviapilansiemenet morttelissa jauheeksi.
2. Paloittele kana 2x2cm kuutioiksi, mausta pippurilla ja suolalla.
3. Freesaa paprikakuutiot öljyssä kovalla lämmöllä ja ota pois. Ruskista pannulla broilerinpalat ja heitä mukaan hienonnettu chili, valkosipulit ja raastettu inkivääri, joita pyörittelet hetken kovalla lämmöllä. Lisää hienonnetut siemenet ja loput mausteet - pyörittele n. 5min.
4. Lisää mukaan kuutioidut porkkanat ja sipulit ja freesaa muutama minuutti. Kaada sen jälkeen mukaan tomaattimurska ja n. 3dl vettä tai kasvislientä. Anna hautua kannen alla hiljaisella tulella vajaa tunti. Lisää tarvittaessa suolaa.
5. Lisää keitokseen paprikat ja hienonnettu korianteri juuri ennen tarjoilua. Tarjoile jogurtin ja riisin tai naan-leivän kanssa.