SINKKULUUKKU

19,912 posts, 996 pages, 7,827,768 views

siveys

Posts: 2,492

#17721 • • siveys lovely

mini_mi, 3.8.2009 19:59:
Mielestäni on kyllä lähinnä absurdia, että sen sijaan, että kaksi ihmistä sopisivat olevansa parisuhteessa niin he sopivat olevansa ystävyyssuhteessa, mutta johon kuuluu asioita, jotka kuuluvat parisuhteeseen. Tässähän ihan hämärtyy platonisen ihmissuhteen merkitys platonisena. =D Noh, onni on valinnanvapaus siinä, tekeekö elämänsä liian vaikeaksi vai ei.


Onko se sitten jotenkin vähemmän absurdia sopia olevansa parisuhteessa, josta puuttuu joitakin parisuhteen elementtejä?

Ymmärrän kyllä, että elämästä tulee hirveästi vaikeampaa jos ei halua rajoittaa ihmissuhteidensa laatua sellaiseksi kuin perinteiset parisuhdekäsitemallit sanelevat, mutta itse näkisin siitä olevan kyllä ihan etuakin, että asioista keskustellaan ja yritetään selvittää mitä kumpikin suhteelta ihan oikeasti haluaa.

Mielenkiintoista, että yhdessäkään kohdassa ei viitattu tunteisiin ja kaiken kaikkiaan oot onnistunut skippaamaan tunteiden merkityksen kokonaan. Myöskään listassa ei oikeastaan viitattu kahden ihmisen väliseen keskinäiseen yhteyteen vaan vain mahdollisiin ulkoisiin ominaisuuksiin. Aika kolkkoa. Ei ihme, että jos parisuhde -ajattelusi perustuu pelkästään sille, että asioista sovitaan ja päätetään ja ihan kenen kanssa tahansa.


Kysyit minulta "Tiiviiseen ystävyyssuhteeseen verrattuna, mitä platoninen parisuhde tarjoaa enemmän?" ja minä yritin listata sellaisia asioita, joita parisuhteiden mielletään tarjoavan, mutta mitä ei yleensä mielletä kuuluvan ystävyyssuhteeseen (ainakaan niin vahvana).

Olet ihan oikeassa, että hyvään parisuhteeseen mielletyillä teoilla ja oletuksilla on hyvinkin vahvoja tunteellisia vaikutuksia ihmisiin (esim. turvallisuus, vakaus, hyväksytyksi ja rakastetuksi itsensä kokeminen, tarkoitus jne.) ja parisuhteen muodostaminen edellyttää usein tietynkaltaisia keskinäisen yhteyden muotoja (esim. luottamus, arvostus, välittäminen, seksuaalinen vetovoima sekä arvomaailmojen, kiinnostusten ja huumorintajujen yhteensopivuus jne.), joista usein parisuhde-elämän aikana osa kasvavaa ja osa heikkenee.

Ennen listaa mainitsin kuitenkin tarkastelevani asiaa siinä valossa mitä kahden ihmisen välinen parisuhde käsitteenä viestii muille ihmisille. Ainakin itse koen, että sillä on useimpien ihmisten maailmassa aika vähän relevanssia, että koenko minä nyt elämäni turvalliseksi ja vakaaksi tai tunnemmeko kumppanini kanssa edelleen seksuaalista vetovoimaa toisiamme kohtaan. Ihmisiä kiinnostaa useimmiten enemmän ne konktreettiset asiat, joilla voi olla jotain merkitystä itselle, joten yritin keskittyä niihin.

Olen lisäksi ainakin itse nähnyt elämäni aikana siinä määrin eriskummallisia parisuhteita, joissa osapuolet "rakastavat" toisiaan, mutta koko suhde on alkuihastumisen jälkeen niin mieletöntä valtapelien ja keskinäisten riippuvuuksien soppaa, että en oikein enää miellä parisuhteita oletusarvoisesti välttämättä hyviksi parisuhteeksi. En ole tältä pohjalta myöskään erityisen vakuuttunut, että muutkaan ihmiset mieltävät näitä kaikkia positiivisia henkilökohtaisen tason vaikutuksia keskeisiksi osiksi parisuhteen vaikutusta ja olettaisivat ne heti parisuhteen olemassaolosta kuultuaan.

Jos näihin henkilökohtaisen tason asioihin haluaa kiinnittää erityisesti huomiota viestinnässä niin parisuhteen sijaan voisikin puhua suoraan "onnellisesta, "onnettomasta", "seesteisestä", "myrskyisästä", "läheisestä" tai vaikkapa "arkisesta" parisuhteesta.

Ja "Ei ihme, että.." mitä? ( musta tosta lauseesta puuttuu jotain :D )

Se nyt on vaan itselleni tyypillisempää, etten muuta arvojani kovin kevytkenkäisesti. Etenkään, jos joku tulee ja kehoittaa miettimään sellaisen tekemistä.


Lieneekö siis myös se, että pärjää yksin maailmassa ilman muiden ihmisten neuvoja yksi arvoistasi, jota et muuta kevytkenkäisesti?

PS. Jos haluaa vaan leikkiä sanoilla ja merkityksillä ilman, että niillä on merkitystä millään tavalla käytännön kanssa, sellainen lähestymistapa olisi hyvä ilmoittaa etukäteen, jotta keskustelu menisi ainakin oikeaan suuntaan. Tai ainakin voisi valita olla osallistumatta turhanpäiväiseen paskanjauhamiseen.


Mun mielestäni ihmisten välisen viestinnän kannalta sanojen merkityksillä on hyvin paljon merkitystä. Jos nyt vaikkapa jostain kumman syystä haluaisin sinun ymmärtävän mitä minä ajattelen niin minun täytyy tietää miten sinä ymmärrät erilaiset sanat, että voisin valita ne oikeat sanat, jotka välittävät sinulle mahdollisimman samanlaisen ajatuksen kuin mikä itselläni on.

Mutta jos nyt ihan pelkkää konkretiaa halutaan pöytään niin tässä on varmaan se ydin mitä voin omasta ajattelustani sanoa tämän asian tiimoilta:

Läheiset ihmissuhteet ovat mielestäni moninaisuudessaan niin kauniita asioita, että en halua yksinkertaistaa niitä sellaisten perinteisten käsitteiden kuten "ystävyys" tai "parisuhde" alle ja elää juuri sen mukaan miten tällaisissa ihmissuhteissa yleensä eletään. Haluan elää läheiset ihmissuhteeni pyrkien ymmärtämään ja hyväksymään toisen arvot, halut ja tarpeet ihmissuhteen eri vaiheissa sekä pyrkien löytämään hyvän tavan yhdistää nämä omiin arvoihini, haluihini ja tarpeisiini. Lopputulos voi täten helposti asettua johonkin perinteisen ystävyyden ja parisuhteen välimaastoon.

Voi tietysti olla, että jossakin vaiheessa alan arvostamaan yksinkertaisuutta ja suoraviivaisuutta enemmän, mutta toistaiseksi minusta tuntuu tältä.
Homegrove

Posts: 2,102

#17722 • • Homegrove Further
Morjes.

--
Forward thinking house music

Samu81

Posts: 1,224

#17723 • • Samu81 kokolihaa

Replying to SINKKULUUKKU:

eugina, 2.8.2009 21:30:
---

samaa mieltä, yksin on lopulta parempi...*hymy*



Yksin, kaksin, kolmin... Fiiliksen mukaan *hih*

Ei mutta kun soppaan lyödään mukaan kaverisuhde, ja sen ikäänkuin uhraaminen yrityksen alttarille, niin vetää vieläkin hiljaisemmaksi.

Meikäläisellä on eräs mimmifrendi, jonka kautta tunnen monia muita mimmejä, ja nyt pikku hiljaa tuntuu, että kiinnostus ko. kaveria kohtaan on kasvanut sitä mukaan mitä pidemmälle kesä on edennyt. Ja tottakai sitä tälläinen yksinkertaisempi sälli kesäisissä hormonihöyryissä aavistuksen ihastuneena kuvittelee, että kaverin eleistä päätellen hänkin olisi iskenyt silmänsä edes aavistuksen meikäläiseen. Puh soitot ilman mitään asiaa, samoin txt:t ja mesehöpöttelyt ja yleiset "huvittaako tulla sinne ja sinne minne ovat kamujensa kanssa menossa iltaa viettämään" -kutsut ovat lisääntyneet huomattavasti kesän aikana. Ja tietynlainen juttujen asteen muuttuminen, jota ei voi sanoin kuvailla.

Eihän siinä mitään, ei ole eka eikä tasan vika kerta kun kaverista kiinnostuu, mutta tässä tapauksessa voi mennä samalla suurin osa meidän yhteisistä kaverimimmeistä sen sileän tien, jos tuon turhilla oletteluilla ja yrittelyilläni ryssin. Tää tyttö on kuitenkin juurikin se linkki, jonka kautta heidät kaikki tunnen.

No jos tänään jotain sille jotain sekavaa koettaisin soperrella *hikoil*

--
Unelma ja toimistohommia *ding*

siveys

Posts: 2,492

#17724 • • siveys lovely

mini_mi, 7.8.2009 05:57:
Jos kokee olevansa ja elävänsä ulkopuolisena muista ihmisistä niin ei muiden neuvoilla ole mitään merkitystä/vaikutusta. ;D


Ja sinä siis koet näin? Mielenkiintoista. Onko tämä mielestäsi henkilökohtaisten valintojesi seurausta, vääjäämätön elämäsi tapahtumien lopputulos vaiko vain seuraus sellaisesta universaalista totuudesta, että kaikki ihmiset ovat ulkopuolisia muista ihmisistä?

Tässä keskustelussa on nyt kuitenkin vaikuttanut siltä, että pelkästään ei ole selitetty asioiden merkityssisältöä vaan on annettu asioille sellaisia merkityssisältöjä, joita niillä ei lähtökohtaisesti tai yleisesti ottaen ole. Parisuhteen merkitys on laajennettu kattamaan myös ystävyyssuhde.


Minä en nyt taida vieläkään oikein ymmärtää, että mitkä ne keskeisimmät parisuhteen edellytykset sinun mielestäsi ovat.. Minulle parisuhteen määritelmäksi riittää yksinkertaisesti se, että kaksi ihmistä kokevat olevansa parisuhteessa keskenään. Tämä on mielestäni käytännössä se ainoa yhdistävä tekijä, jonka olen löytänyt kaikista niistä erilaisista parisuhteista, joihin olen elämäni aikana törmännyt. Mielestäni en voi mennä kahdelle parisuhteessa olevansa kokevalle ihmiselle sanomaan, että "Ette te OIKEASTI ole parisuhteessa kun ette enää harrasta seksiä, ettekä enää edes rakasta toisianne!". Koetko sinä siis voivasi näin tehdä ja mitkä ovat ne perusteet, joita sinä tätä valintaa tehdessäsi käytät?

Mielestäni asioilla, käsitteillä on olemassa vakiintuneita merkityssisältöjä. Vaikka ihmisten näkemykset voivat hienovaraisesti erota toisistaan, en pitäisi hyvänä asiana sitä, että tieten tahtoen itse luo asioille uusia merkityksiä.


Minä taas uskon, että käsitteet kehittyvät kulttuurin ja maailman mukana. En minä tieten tahtoen ole mielestäni yrittänyt poistaa parisuhteen käsitteestä jotain keskinäisen ikuisen rakkauden tai hamaan hautaan saakka kukoistavan seksuaalisuuden vaatimuksia - näiden jääminen parisuhteen määritelmän ulkopuolelle mielestäni ollut ihan luonnollinen käsitteellinen evoluutio kun on tarkkaillut ympärillään olevia parisuhteita ja niiden moninaisuutta.

Uskoisin, että määrityksien ja käsitteiden yksinkertaisina pitäminen vain edistää ihmisten välistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta.


Tämä kyllä pitäisi varmasti paikkaansa jos olisi jokin tapa varmistaa, että ihmiset mieltävät nämä käsitteet samalla tavalla yksinkertaisina. Yleensähän tähän tarkoitukseen käytetään esimerkiksi sanakirjaa, mutta mielestäni käsitteen "parisuhde" sanakirjamääritys: "Parisuhde tarkoittaa kiintymykseen ja seksuaalisuuteen perustuvaa kahdenvälistä suhdetta." eroaa aika vahvasti siitä miten kyseistä käsitettä käytetään nykypäivänä arkielämän ilmiöiden kuvaamiseen ja täten se eroaa myös siitä millaisia ajatuksia kyseinen sana muille viestii.

Suuremmalla todennäköisyydellä tunteet aiheuttavat enemmän kommunikaatio-ongelmia ihmisten välillä kuin tiettyjen käsitteiden sisältö.


Mä olen ollut huomaavinani, että sä olet muulloinkin puhunut siitä kuinka tunteet vaikuttavat paljon asioihin, mutta mä en ole oikein vielä saanut kuvaa siitä miten koet tämän käytännössä ilmenevän? Viittaatko nyt vain siihen, että suutuspäissään ihmiset sanovat ja tekevät vähän mitä sattuu vai yleisemminkin siihen, että tunteet ohjaisivat vahvasti kommunikaatiota tai ajattelua? En siis ole välttämättä mitenkään eri mieltä asioista, mutta koska tämän asian voi käsittää niin monella erilaisella tavalla niin ajattelin kysäistä josko osaisit vähän selventää minulle ajatuksiasi tämän asian tiimoilta.
siveys

Posts: 2,492

#17725 • • siveys lovely
http://fi.wikipedia.org/wiki/Osittaisparisuhde

Törmäsin parisuhdeproblematiikkaa pyöritellessäni tällaiseen ilmiöön, joka tuntuisi suhteellisen hyvin kuvavan omaa tämänhetkistä suhtautumistani parisuhteisiin.. Nyt termi pitäisi vielä saada paremmin julkiseen tietouteen, että sen takana oleva käyttäytymismallikin olisi helpompi viestiä potentiaalisille kumppaneille.. Valistustyö alkakoon! :D
Avatar
#17726 • • astaroth Guest
single2.jpg
MrMaunus

Posts: 396

#17728 • • MrMaunus Räntämäen lataamo
Jahass.. Taas yksin himassa. Eipä silti ettei olisi hyvä fiilis. Serotoniinin takaisinoton blokkerit, tupakka ja red bull pitävät siitä huolen. :-) Anjunabeats levyt paukkuvat taustalla, taivaanranta on maalautunut sinisenpunaiseksi ja uni ei tahdo tulla. Puuttuu enää fiilistelykavereita, mut tähän hätään lössiä on varmaankin turha yrittää löytää :-/
turquoise

Posts: 732

#17729 • • turquoise e-ra2co

Replying to SINKKULUUKKU:

Tiinuliinu81, 6.8.2009 10:32:
---
Lyylikki, 6.8.2009 09:58:
Mä olen nyt ollut niin kauan sinkkuna, että en mä yleensä edes ajattele asiaa sillain, että mitä multa puuttuu. No sitten kuitenkin välillä tulee sellaisia hetkittäisiä juttuja, joita ei oikein itse itselleen pysty toteuttamaan tai ystävätkään ei ihan samaan yllä.

Eilen kun pyörin sängyssä, enkä oikein meinannut saada unta, niin yhtäkkiä tuli semmonen fiilis, että olis ihana, kun joku muu riisuis mun pikkuhousut.

---


Tää oli niin hauskasti kirjoitettu*plur*.



Mäkin naurahdin, kun tuli niin puun takaa toi juttu enkä oo tottunut näkeen Klubbarissa moista seksuaalisuutta avoimuutta naisten tahoilta *joo* Mutta, kyllä vain... *blush**nauru*

--
The one who smiles rather than rages is always the stronger.

Tiinuliinu81

Posts: 510

#17730 • • Tiinuliinu81 Säätäjä

Replying to SINKKULUUKKU:

sativa, 14.8.2009 15:12:
---
Tiinuliinu81, 6.8.2009 10:32:
---
Lyylikki, 6.8.2009 09:58:
Mä olen nyt ollut niin kauan sinkkuna, että en mä yleensä edes ajattele asiaa sillain, että mitä multa puuttuu. No sitten kuitenkin välillä tulee sellaisia hetkittäisiä juttuja, joita ei oikein itse itselleen pysty toteuttamaan tai ystävätkään ei ihan samaan yllä.

Eilen kun pyörin sängyssä, enkä oikein meinannut saada unta, niin yhtäkkiä tuli semmonen fiilis, että olis ihana, kun joku muu riisuis mun pikkuhousut.

---


Tää oli niin hauskasti kirjoitettu*plur*.

---


Mäkin naurahdin, kun tuli niin puun takaa toi juttu enkä oo tottunut näkeen Klubbarissa moista seksuaalisuutta avoimuutta naisten tahoilta *joo* Mutta, kyllä vain... *blush**nauru*



Joo, siis onhan se parasta..*kuolaa*.

--
Jos oisit kohtelias, hyvätapainen
jos oisit vähemmän vittumainen
tai äiti Teresan sukulainen...

Takyon

Posts: 2,945

#17731 • • Takyon Möwkö
Aimitä? Tytöt kaipaa pikkuhousujen riisujaa? No ehkä mä voisin tän kerran olla vapaaehtoinen ja pelastaa

--
info

No matter how depressed you are.... there is NOTHING that cant be fixed by titties.

Aurinkoneiti

Posts: 4,793

#17733 • • Aurinkoneiti
Kaupan kassajonossa teki mieli halata edessäni seisovaa miestä. Menin hämilleni, kun hän katsoi minua pakatessaan ostoksiaan...Voih, olisi ihanaa, jos olisi joku, jota voisi rakastaa. *sydän**sydän**sydän*
Avatar
#17734 • • Säty Guest
Kaipaan säpinää ja ehkä muutakin..:)
Dark Star

Posts: 366

#17735 • • Dark Star Dark Star-Traxx (DJ / Producer / Labelmanager) .
Säpinääää Hakusessa... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
=)-/-<
Laskeuma

Posts: 240

#17736 • • Laskeuma Koneradio/Battle Royale
oma nainen voisi olla ihan kiva..

--
Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu.

Amuck

Posts: 2,396

#17737 • • Amuck dub-i-dub

Replying to SINKKULUUKKU:

Aurinkoneiti, 14.8.2009 18:40:
Kaupan kassajonossa teki mieli halata edessäni seisovaa miestä.


Jos oisit nätisti kysynyt niin oisit ehkä jopa saanut. :D Joskus tuollaisia yllättäviä mielitekoja kannattaa noudattaa.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Dark Star

Posts: 366

#17738 • • Dark Star Dark Star-Traxx (DJ / Producer / Labelmanager) .

Replying to SINKKULUUKKU:

Aurinkoneiti, 14.8.2009 18:40:
Kaupan kassajonossa teki mieli halata edessäni seisovaa miestä. Menin hämilleni, kun hän katsoi minua pakatessaan ostoksiaan...Voih, olisi ihanaa, jos olisi joku, jota voisi rakastaa. *sydän**sydän**sydän*



Olisit menny vaan...

Mut mikä mä oon puhumaan ku oon muutenkin niin perskuleen ujo...

Mutta totta on että ku tilaisuus on ja tuntuu siltä niin parempi toimia!!! =)-/-<
Pides

Posts: 162

#17739 • • Pides Infiniti
täällä ollaan taas. Harmittaa, vituttaa on tylsää ja yksinäistä. vittuuko noist, päät pystyy ja baarii ettii yhenillanjuttui. herätä taas jostain jossa ei muista ees käyneensä eilen jonku kotkan vierestä ketä ei oo koskaa ennen nähny ja toivottavasti ei tuu enää näkeekään. Walk of shame himaa ja sit huomen uudestaa. Elämä on ihanaa :)
Pides

Posts: 162

#17740 • • Pides Infiniti

aada, 21.8.2009 23:28:
---

huh ihanko suunnittelet tollasta kuviota? kuulostaa aika kauhealta :D



siis en suunnittele. :D aina välil se on vaa menny noin. ku ei oo muutakaa tekemist ku mennä baarii töitten jälkeen sit oot jatkuvasti tiiäks baaris ku oot duunis baaris vapaal baaris sit sun kaikki frendit on baaris ja sit sun elämä on yhtä vitun baaria :D oli nyt lähinnäkin sellai avautuminen vaan et irtosuhteet on perseest.