Kannabiksen laillistaminen

2,281 posts, 115 pages, 1,053,302 views

Lucia

Posts: 47

#41 • • Lucia Grasslander
Nussitaanpas nyt vähän sitä pilkkua.

”Minä en usko”
”Minun mieltäni”

Sanoinko olevani oikeassa? En? Sitähän minäkin.
Ilmaisin vain mielipiteeni. *vink*
Call me a freak, mutta jotenkin kuvittelin että se on se mitä koko topicissa kysytään.
*heiii*

--
IMadeThis.

[Nuclear]

Posts: 5,855

#42 • • [Nuclear] el aprendiz
OT!

Okei, toisilla sanamuodoilla oisin voinu ilmaista saman asian, mutta ilmeisesti tajusit mitä ajoin takaa. Eli onko ideaa keskustella jos se menee juupas-eipäs väittelyks? Väite ilman perusteluja on ihan yhtä tyhjän kanssa, IMO.

--
"Onnellisen miehen talossa asuu järjestys" - Kiinalainen sananlasku

Lucia

Posts: 47

#43 • • Lucia Grasslander
Dear Nuclear, (*g*)

olet ihan oikeassa tuossa.
Kun nyt ensin tulin kommentoimaan tuon yksinkertaisen ”ei todellakaan” tms, niin vilkaisin vain muiden kommentteja.. ja kun niitä parisanaisia vastauksia on niin paljon niin en vain jaksanut itse vaivautua kirjoittamaan montaa A4. *hymy*

Aihe ei kuitenkaan ole kovin lähellä sydäntäni, annoin myös sen mukaiset perustelut mielipiteestäni hieman myöhemmin. Ja se mihin uskon/en usko, on kuitenkin oma asiani, eikä siitä tarvitse närkästyä, en muokkaa mielipiteitäni toisten tuntemuksien mukaan eniveis.
Tarkoitukseni ei ollut myöskään loukata ketään, jos se nyt ei tullut tässä vielä selville.
*enkeli*

--
IMadeThis.

[Nuclear]

Posts: 5,855

#44 • • [Nuclear] el aprendiz
OT.

(Pyhä) Lucia,

Ei, en tässä ole halkomassa hiuksiani tai tappamassa työkaveriani, kunhan ilmoitin mielipiteeni keskustelun hyödyllisyydestä persoonan kanssa joka vänkää vastaan loppuunasti eikä suostu muutamaan mielipidettään alkuperäisestä. *hymy*

--
"Onnellisen miehen talossa asuu järjestys" - Kiinalainen sananlasku

Chatte

Posts: 4,085

#45 • • Chatte Team Teknolipat :)
Pitäisi / ei pitäisi -vastaukset sopivat parhaiten galluppiin; ruksit vain mielipiteesi. Mutta kyllä monet odottavat perusteluja ja keskustelua aiheesta, kun on tällainen topicci eikä galluppi (se ois ollu muuten jees tästä aiheesta, kyllä-ei -vastaajat olisivat voineet osallistua siinä). Ihan ok mun mielestä vastata vain pitäisi tai ei pitäisi laillistaa, mutta juupas-eipäs -linjalle on hedelmätöntä lähteä. (noh, menihän taas ohi aiheen)

--
Ainoa kuolema, jonka kuolemme, tulee joka päivä, jos kieltäydymme elämästä.
-Zorbas

Lucia

Posts: 47

#46 • • Lucia Grasslander
.. ”keskustelun hyödyllisyydestä persoonan kanssa joka vänkää vastaan loppuunasti eikä suostu muutamaan mielipidettään alkuperäisestä” ..

En pyri käännyttämään ihmisiä omalle kannalleni kun _keskustelen_ heidän kanssaan, enkä muutenkaan harrasta käännyttämistä.

On aivan liian aikaista tällaiseen. *nukkuu*

--
IMadeThis.

Riku

Posts: 3,187

#47 • • Riku The Little Prince

Lucia:
Mutta minä kun en todellakaan usko että laillistaminen auttaisi asiaa.
Et/te pysty muuttamaan mieltäni vaikka kuinka saarnaisitte tai vihjaisitte etten tiedä mistä puhun, ja turha siitä on vetää hernettä nenään. *vink*

Ja sinun uskosi perustuu mihin? Siihen että uskot niin? Siihen että kannabis on paha?

Tajuatko, että tuollainen uskomus tai mielipide on täysin arvoton ja ilmaistuna enemmän vahingollinen kuin hyödyllinen? Jos asiasta joskus tulee kansanäänestys, niin toivon että tuollaiset ihmiset jättävät äänestämättä, ovatpa sitten puolesta tai vastaan, koska nämä äänillään hukuttavat alleen sen kansanosan äänet jotka todella asiasta jotain tietäisivät eivätkä vain aukoisi suutaan koska uskovat jotain.

Jos uskot, muttet ole valmis kyseenalaistamaan uskomustasi koska ajattelet tunteilla etkä järjellä, niin älä puutu asiaan; Olet väärässä oletpa mitä mieltä tahansa.

Minulla on sentään esittää perusteluja, ehkä jopa hieman ”faktoja” väitteeni tueksi. Onko sinulla?

[muokattu 5.9.2003 14:43]

--
Kyseenalaista aina kaikki.

Sallakat

Posts: 2,220

#48 • • Sallakat jungle, baby !

Lucia:
En perustellut mitenkään ihan vaan sen vuoksi kun en ole kiinnostunut aiheesta niin paljoa. Yksinkertaisesti pelkään että jos kannabis laillistetaan, niin siitä tulee jonkinlainen ”buumi”, henkkoht en jaksa katsoa ihmisiä jotka ovat kannabiksen vaikutuksen alaisina. *uuh*



niinpä just aivan. aivan niinku viinasta on täysin sataprosenttisen varmasti tulossa hirvee buumikun sitä saa kohta tuoda rekkalasteittain virosta, sitäkö tarkotit. Kannabiksesta ei sen hirveempää buumia tuu vaik laillistettaisikiin *justjoo* korkeintaan poliisisedät vois jahdata niin virolaisia pirilabrojen kyhääjiä isommalla väkijoukolla, eikä tarvis olla pikasakottelemassa jengiä parin gramman lätkänipin takia, jiisös! *piru*


Enkä nyt sano että kaikille näin kävisi, mutta muutamat ystävät ovat pilanneet elämänsä kannabiksen kautta siirtymällä vahvempiin aineisiin. En haluaisi kuulla enää yhdestäkään vanhasta ystävästä että tämä on löydetty kadulta yliannostuksen vetäneenä.



Joo jooo jooo! tääkin on mun mielestä hyvä esimerkki siitä kuinka laillistamisen vastustajat ovat lakanneet keksimästä uusia näkökulmia vastustukselleen. Eiks nyt kuitenkin toi huumevalistus mikä pohjautui ideaan ”hiisaa kerran tänään niin salee oot ens viikolla pollekoukussa” oo jo vähän kulutettu juttu kuitenkin.. okei onhan se noinkin joo, mutt eiks kuitenkin keskityttäis mielummin ongelmana siihen, että (!kärjistys!) itä-helsingissä kersat mahdollisesti jo aloittaa sillä pirillä tai pollella! *poks*

Itse olen sitä mieltä, että kannabis voitaisiin laillistaa. Toki mielelläni haluaisin kuulla/lukea lisää mitä se käytännössä tarkoittais että laitetaan se verolle, koska en täysin ole vielä selvillä eikä toi politiikkakaan oo niin päivänselkeä asiakokonaisuus, joten on ehkä vaikea hahmottaa yhteiskuntaa siinä tilassa jos laillistettais yms yms. Mutt en oikeasti voi henk koht vastustaa sitä missään nimessä.
Okei, onhan siinä huonoja puolia kuten ett jotkut ihmiset on helpompia altistumaan kannabiksesta mahdollisesti aiheutuvaan psykosiin yms mielenterveydellisiä pointteja mitä siinä on, mutta toisaalta kun juot tarpeeks alkoholia niin sun maksas pamahtaa *pelle* eli pointi vaan se, että kai sitä sais ite päättää, ett altistaako ittensä noille vaaroille vai ei. Kuitenkaan blossen tuomitseminen rikosoikeudellisestikaan ei oikeasti muuta kun vie turhaa aikaa ihmisiltä ketkä vois duunata jotain tärkeempääkin sillä aikaa, u know.

Joten, piissii ja laavii ja LegaLize iT! *sydän**heiii**joo*

[muokattu 5.9.2003 14:58]
Karski

Posts: 6,049

#49 • • Karski Pomon kätyri

J-Tone:
Musta porttiteoria on ihan järkevä. Synkkä huumekierre alkaa hapesta.



Tottis! Mikään ei oo hirveempää kateltavaa
ku tyyppi joka on vetäny huonoo happee *uuh*

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

Riku

Posts: 3,187

#50 • • Riku The Little Prince

ravec:
Tarkoittaako tämä sitä että olen nyt v*tun idi-otti kun en perustellut, miksi gannabishda ei pidä laillistaa?

Se tarkoittaa ainakin sitä että olisi parempi jos olisit pitänyt pääsi kiinni jos et kantaasi pysty/vaivaudu perustelemaan. Monessakohan topikissa tämä sama asia pitää käydä läpi...

Mutta Tres ja J-Tone, sanoin kai jo että rakastan teitä? :D

Tilastolliset faktat osoittavat että 100% huumeita käyttävistä ihmisistä on joskus hengittänyt happea, sen sijaan happea hengittämättömistä ihmisistä 0% on käyttänyt huumeita. Jos porttiteoria siis pitää paikkansa, on happi selkeän tilastollisen faktan perusteella kaiken pahan alku ja juuri!

--
Kyseenalaista aina kaikki.

Riku

Posts: 3,187

#51 • • Riku The Little Prince

ravec:
Haluatko kantani, jos SINÄ olet se äänikello, joka aukoo joka topikissa päätään, jos kaikki jutut eivät ole niinkuin SINÄ haluat!

Ei terve!!!!*igor*

Kerro ihmeessä, odotan suurella mielenkiinnolla kuulevani kuinka syvälle kallonpohjaasi herneet ovat pureutuneet *plur* Mutta muista perustella, ettei tarvitse huomauttaa asiasta enää toistamiseen. Eikä tässä ole kyse MINUN haluistani, vaan yleisestä järjenkäytöstä ja topiccien luettavuudesta, olen pahoillanii jos tämä on sinulle liian vaikeaa ymmärtää.

--
Kyseenalaista aina kaikki.

rZi

Posts: 587

#52 • • rZi 42
Mikäs siinä jos sitä apteekista myytäis esim. AIDS potilaille tai muille vakavasti sairastuneille ihmisille kipulääkkeenä tai muuten vaan polteltavaksi, sais nekin vähän iloa elämään.

Jos laillistaminen olis minusta kiinni niin en laillistais sitä, en varsinkaan sillai että sitä sais kaupasta.
On niin monta eri esimerkkiä jolla voisin perustella mielipiteeni, mut en vaan osaa päättää mikä vastais sitä parhaiten.

Mut jos kannabis tullaan laillistamaan joskus, niin se ei tule olemaan minun mielipiteestä kiinni.
Enkä vastusta sen laillistamista tai ole puolesta, joten mun elämä ei mene pilalle vaikka miten ois.

*piis**ding**piis*
Karski

Posts: 6,049

#53 • • Karski Pomon kätyri
Öö... miksköhän mun pitkä vastine
ravecille ei ilmestynytkään tähän.

No, joka tapauksessa yleisesti:

muistakaa, että kieltolaki on jo voimassa!

Nyt kyse on siitä että osa ihmisistä on kyseenlaistamassa
tämän juridisen tilanteen mielekkyyttä.
Jos nykyisen linjan puolustajat eivät kykene
tuollaisia 'ei pitäisi laillistaa' -huudahduksia
kummempaan puolustukseen niin pidän
kyseenalaistamista oikeutettuna ja perusteltuna.

Ja ravec, en pidä sua tyhmänä, enkä varsinkaan
pahiksena, molempiin vaaditaan paljon raskaampia
aihetodisteita kuin kannabiksen dekriminalisoinnin
vastustaminen, joka on sinänsä ymmärrettävissä
ja ilmeisesti jopa humaanein perustein *joo*

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

ravec

Posts: 1,102

#54 • • ravec
Mun mielestä Kannabis ei ole hyvä laillistaa.

Mun suurin ongelma on siinä että en osaa ilmaista itseäni ”ihan” samallailla kirjoittamalla, kuin suullisesti. Eli tässäkin topicissa, noin miljoona ihmistä voi haluta paremman perustelun.

Perustelu:

Kannabis aiheuttaa sen tason psyykkisiä ja fyysisiä pakotteita/rasitteita/riippuvuutta, että en suosittele sen laillistamista.

Lähde materiaali:

Oma käyttö 96-97, ei satunnainen.
Lucia

Posts: 47

#55 • • Lucia Grasslander
*igor*

En nyt puhu mistään tilastotiedoista tai faktoista, en tiedä niistä tarpeeksi jotta voisin pasteilla linkkejä tai luetella prosenttimääriä etc.

Mielipiteeni ja uskomukseni perustuvat vain ja ainoastaan siihen mitä olen itse todistanut. Ystäväni jotka polttavat kannabista vain muuttuivat suoraan sanoen latvakakkoksi hitaasti mutta varmasti, jotenkin tuntui kuin mikään ei enää olisi innostanut ko henkilöitä.
He puhuivat sekavia, unohtelivat asioita, nauroivat ”pissa ja kakka” - huumorille, valehtelivat päin naamaa ja lainailivat rahaa aineisiin --> velkaantuivat pahasti, pilasit ainakin hetkellisesti elämänsä, ja anteeksi nyt kovasti että satuin myös huomauttamaan niistä jotka jatkoivat vahvempiin.

Ja okei.
En ole selvännäkijä, en tiedä olisivatko alkaneet vetämään niitä ilmankin kannabista, ettekä tiedä tekään joten turha siis teidänkään vedota sellaiseen.
Tiedän vain sen minkä itse näin ja kuulin, ja se _enemmän kuin riittää_ minulle kannabiksen tuomitsemiseksi.

Viinan laillisuudesta on vähän paha sanoa mitään kun se nyt sattuu jo olemaan laillista.
Jokatapauksessa, en kannata kannabiksen laillistamista.

--
IMadeThis.

Karski

Posts: 6,049

#56 • • Karski Pomon kätyri

Lucia:
Viinan laillisuudesta on vähän paha sanoa mitään kun se nyt sattuu jo olemaan laillista.



Hetkinen.

Kyseessä ei ole mikään sattuma, vaan
itseasiassa täsmälleen päin vastoin, ja juuri tämän
takia aiheesta tuleekin keskustella.
(huumausaine)Lainsäädäntö ei synny sattumanvaraisesti, vaan se
on syntynyt aikoinaan poliittistaloudellisessa tilanteessa
jossa joitakin päihteitä on suosittu toisten kustannuksella,
osin vajavaisin tiedoin ja osin taloudellisista lähtökohdista.

Alkoholin erityisasema sen kiistattomista haitoista riippumatta ihmetyttää
erityisesti, samoin kuin tupakan, kahvin tai (suosikkinikärjistykseni,
tunnustan *justjoo*) valkoiseksi jalostettu sokeri
josta siitäkin on todistettavasti enemmän haittaa kuin
hyötyä (edesauttaa alzheimerin taudin kehittymistä,
pienillä lapsilla aiheuttaa levottomuutta, jne. *eiei*)

Näihin asioihin voidaan vaikuttaa, kyse EI, toistan EI
ole sattumasta.

Lucia ja ravec, omakohtaiset kokemuksenne ovat toki
ymmärrettävä peruste näkemyksillenne, mutta haluaisin
tässä nyt herätellä ajattelemaan asiaa kokonaisuutena.
En minäkään ajokortittomana ja ylipäätään yksityisautoiluun
'penseän ymmärtäväisesti' suhtautuvana ja auton yliajamaksi
kahdesti joutuneena jalankulkijana ole sitä mieltä, että
omien havaintojeni perusteella yksityisautoilu on kriminalisoitava,
vaan lähinnä peräänkuulutan sellaista yhteiskuntaa,
jossa ihmisille tarjottaisiin mielekkäitä rajoituksia autoilulle
yhteisillä teillämme, jne.

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

Lucia

Posts: 47

#57 • • Lucia Grasslander
pHazea siteeraten ”Jos asiasta joskus tulee kansanäänestys, niin toivon että tuollaiset ihmiset jättävät äänestämättä, ovatpa sitten puolesta tai vastaan, koska nämä äänillään hukuttavat alleen sen kansanosan äänet jotka todella asiasta jotain tietäisivät eivätkä vain aukoisi suutaan koska uskovat jotain. ”

tässä taidetaan olla aika selkeästi sitä mieltä, että jos nyt sattuisin (korostetaanpa!) USKOMAAN johonkin kantaan niin pitäisin sen omana tietonani, alkoholin laillistamisesta puheenollen. Että jos voisinkin vaikuttaa asiaan ja (korostetaan, korostetaan!!) USKOISIN sen olevan ns perseestä laillistettuna, niin enköhän ole ihan hiljaa ja vietä loput päiväni sohvannurkassa sikiöasennossa.

*heiii**heiii**heiii*

--
IMadeThis.

limE

Posts: 149

#58 • • limE sex is my fuel
Todellakin huolestuttavaa katsoa ton kyselyn vastauksii, kuten muitakin huumekeskustelujen kyselyjä ylipäätänsänäillä sivustoilla. *eiei*

Huumeet *dissaa* ku ei voi pitää hauska ilman niitä.

Alkoholi *dissaa* jos ilman sitä ei voi pitää hauskaa. nimin. ite ollut kuskina nyt 3 viikkoo.

Tupakka *dissaa* Ei mitään hyötyy ja vain kustannuksii ja tuhoaa terveyden niin ku kaikki yllämainiitutkin.

Tämä on mun pakollinen vastaus tähän keskusteluun HC-huumevastustajana.

Mut älä huoli en mä teitä tapa jos käytätte sen kun mut älä sit mun rahoja vaadi ku menee päin vittuu esim verorahoja vaatien huumevieroituksiin sekä alkoholivieroitukseen

Nimim. Koskaan kokeillutkaan ja kavereist huolissaan...

--
Rahalla saa ja taksilla kotiin...

limE

Posts: 149

#59 • • limE sex is my fuel
And I like your opinion Lucia... *joo*

--
Rahalla saa ja taksilla kotiin...

Avatar
#60 • • Juzba Guest
MIKSI SE ON SITTEN YHÄ LAITONTA?


Virallinen vastaus: Koska sinun ei tulisi käyttää sitä. Et saa käyttää sitä koska se on laitonta ja se on laitonta jotta et saisi käyttää sitä. Sinun ei tulisi käyttää sitä. Se on laitonta. Se on laitonta, joten sinun ei tulisi käyttää sitä.

Maanisdepressiivinen vastaus: Laillistaminen ei tule koskaan onnistumaan. Ihmiset ovat liian järjestäytymättömiä/typeriä/voimattomia. Yrittäminen on turhaa. Voit yrittää, mutta se ei tule koskaan johtamaan mihinkään. Minulla ei riitä toivoa.

Paranoidi-skitsofreeninen vastaus: Etkö NÄE?!?!? Kabinettiherrat ovat junailleet koko jutun!! He omistavat kaiken. He eivät salli sen koskaan tapahtua. Minun ei pitäisi edes puhua sinulle, mutta anna minun antaa hieman ohjeita!! Kuuntele... sinun ei pitäisi ärsyttää HEITÄ, HE tietävät kaiken. HE ovat käytännöllisesti katsoen selvänäkijöitä, käsitätkö? Ainoa tapa saada se tehtyä on tulla yhdeksi HEISTÄ. Sinun on parempi varoa tai HE tulevat ja hakevat sinut pois -- HE tekevät sitä, usko pois. Se on kaikki suurta SALALIITTOA!!

Neuroottinen vastaus: Kannabis? Ääk! Etkö tiedä että se on vaarallista? Etkö tiedä, etteivät ihmiset tee lakeja ilman hyvää syytä! Mistä kuulit kannabiksesta? Odota! Älä kerro minulle, en edes tahdo tietää. Jos ihmiset tietäisivät, että sinusta sen tulisi olla laillista, he eivät koskaan enää puhuisi sinulle! Etkö tiedä, että kannabis sitä... kannabis tätä...

TODELLINEN VASTAUS: Kannabis on yhä laitonta siitä syystä, että tarpeeksi monet eivät vielä ole nousseet yhdessä esiin ja sanoneet:

`` TÄMÄ ON TYPERÄÄ!!


TAHDON HAMPUN LAILLISEKSI!!!


TAVAROIDEN TUOTTAMISEEN;


LÄÄKKEEKSI;


RAVINNOKSI;


AJANVIETTEEKSI.





*joo**joo*