Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa)

440 posts, 22 pages, 692,932 views

bromeo

Posts: 43

#361 • • bromeo
Oon nyt soitellut about puolisen vuotta S2:lla (henk. koht. ensimmäinen kontrolleri / soitin) ja muutamaan otteeseen jo päässyt pilaamaan teinien tärykalvojakin baarissa. On alkanut kuitenkin tässä viime aikoina aika lailla kiinnostus herätä Pioneer-aluetta kohti, koska joka paikassa tulee vastaan CDJ:t ja DJM-mikserit eli ne tuntuvat olevan aika lailla se "yöelämän standardi".

En ole oikeastaan mitään vikoja S2:sta löytänyt (paitsi filter-knobien ja external sourcen puuttuminen läppärin hyytymisen varalta). Mutta kysyisinpä teiltä, oi viisaammat, että onko kovin kannattavaa lähteä pistämään yli tonnia kamoihin "näin aloittelijana", koska haluaisin oppia CDJ:t jotta voin sitten kaukaisessa tulevaisuudessa olla niiden kanssa aikamoinen velho?

Tärkeänä infon palasena tosin täytyy ilmoittaa, että soitan mp3:sia (paitsi jos läppäri jostain kumman syystä alkaisi jumittaa niin sitten olisi helppo lätkäistä CDJ:hin vaan jokin mix-CD sisään). Kuulostaa kyllä nyt jo hieman tyhmältä, että lähtisin ostamaan CD-soittimia MIDI-moden vuoksi. Ymmärrän kyllä hyvin jos vastauksena saan vain: "Pysyttele nyt siinä S2:ssa vain ja opettele perusasiat ensin." :P
bumbas123

Posts: 76

#362 • • bumbas123

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):

Oon nyt soitellut about puolisen vuotta S2:lla (henk. koht. ensimmäinen kontrolleri / soitin) ja muutamaan otteeseen jo päässyt pilaamaan teinien tärykalvojakin baarissa. On alkanut kuitenkin tässä viime aikoina aika lailla kiinnostus herätä Pioneer-aluetta kohti, koska joka paikassa tulee vastaan CDJ:t ja DJM-mikserit eli ne tuntuvat olevan aika lailla se "yöelämän standardi".

En ole oikeastaan mitään vikoja S2:sta löytänyt (paitsi filter-knobien ja external sourcen puuttuminen läppärin hyytymisen varalta). Mutta kysyisinpä teiltä, oi viisaammat, että onko kovin kannattavaa lähteä pistämään yli tonnia kamoihin "näin aloittelijana", koska haluaisin oppia CDJ:t jotta voin sitten kaukaisessa tulevaisuudessa olla niiden kanssa aikamoinen velho?

Tärkeänä infon palasena tosin täytyy ilmoittaa, että soitan mp3:sia (paitsi jos läppäri jostain kumman syystä alkaisi jumittaa niin sitten olisi helppo lätkäistä CDJ:hin vaan jokin mix-CD sisään). Kuulostaa kyllä nyt jo hieman tyhmältä, että lähtisin ostamaan CD-soittimia MIDI-moden vuoksi. Ymmärrän kyllä hyvin jos vastauksena saan vain: "Pysyttele nyt siinä S2:ssa vain ja opettele perusasiat ensin." :P



Ite oon soitellut n.vuoden S4:sella ja ihan samoilla ajatuksilla oon kanssasi. Itse olen kans hankkimassa pioneereja cdjt + djm. S4:sen varmaan pidän itselläni.
dj upi

Posts: 1,835

#363 • • Edited dj upi

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


---
Oon nyt soitellut about puolisen vuotta S2:lla (henk. koht. ensimmäinen kontrolleri / soitin) ja muutamaan otteeseen jo päässyt pilaamaan teinien tärykalvojakin baarissa. On alkanut kuitenkin tässä viime aikoina aika lailla kiinnostus herätä Pioneer-aluetta kohti, koska joka paikassa tulee vastaan CDJ:t ja DJM-mikserit eli ne tuntuvat olevan aika lailla se "yöelämän standardi".

En ole oikeastaan mitään vikoja S2:sta löytänyt (paitsi filter-knobien ja external sourcen puuttuminen läppärin hyytymisen varalta). Mutta kysyisinpä teiltä, oi viisaammat, että onko kovin kannattavaa lähteä pistämään yli tonnia kamoihin "näin aloittelijana", koska haluaisin oppia CDJ:t jotta voin sitten kaukaisessa tulevaisuudessa olla niiden kanssa aikamoinen velho?

Tärkeänä infon palasena tosin täytyy ilmoittaa, että soitan mp3:sia (paitsi jos läppäri jostain kumman syystä alkaisi jumittaa niin sitten olisi helppo lätkäistä CDJ:hin vaan jokin mix-CD sisään). Kuulostaa kyllä nyt jo hieman tyhmältä, että lähtisin ostamaan CD-soittimia MIDI-moden vuoksi. Ymmärrän kyllä hyvin jos vastauksena saan vain: "Pysyttele nyt siinä S2:ssa vain ja opettele perusasiat ensin." :P
---


Ite oon soitellut n.vuoden S4:sella ja ihan samoilla ajatuksilla oon kanssasi. Itse olen kans hankkimassa pioneereja cdjt + djm. S4:sen varmaan pidän itselläni.



Mä kyllä ymmärrän, että standardit on kivoja/helppoja. Toisaalta jos muusikotkin menis standardien mukaan, kaikki soittais vaan yhtä instrumenttia. Mun mielestä DJ-puolellakin pitää löytää se oma juttu, missä tuntee itsensä varmaksi ja saa suurimman kapasiteetin ominaisuuksia jouhevasti käyttöönsä. Mä en esim. vaihda cdj+djm-comboon niin kauan kun niissä ei ole kunnollisia näyttöjä, ja nyt puhun siis luokkaa läppärinnäytöstä.

Oon kokeillut kaikki formaatit läpi, ja kontrolleripuolellakin testannut lukuisia eri laitteita. Vielä en tiedä, mikä olis paras mulle, mutta S4 on lupaavin tuntumaltaan. Se on vaan niin pirun iso...

Unelmana olis, että iPadiin tulis joskus teratavullinen ssd ja sen vois kytkeä Pioneeriin kiinni.
bromeo

Posts: 43

#364 • • bromeo

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):

Mä kyllä ymmärrän, että standardit on kivoja/helppoja. Toisaalta jos muusikotkin menis standardien mukaan, kaikki soittais vaan yhtä instrumenttia. Mun mielestä DJ-puolellakin pitää löytää se oma juttu, missä tuntee itsensä varmaksi ja saa suurimman kapasiteetin ominaisuuksia jouhevasti käyttöönsä. Mä en esim. vaihda cdj+djm-comboon niin kauan kun niissä ei ole kunnollisia näyttöjä, ja nyt puhun siis luokkaa läppärinnäytöstä.

Oon kokeillut kaikki formaatit läpi, ja kontrolleripuolellakin testannut lukuisia eri laitteita. Vielä en tiedä, mikä olis paras mulle, mutta S4 on lupaavin tuntumaltaan. Se on vaan niin pirun iso...

Unelmana olis, että iPadiin tulis joskus teratavullinen ssd ja sen vois kytkeä Pioneeriin kiinni.



Mulle iski ihan ekana tuo CDJ-ajatus luultavasti siksi, että nyt käynyt parissa baarissa soittamassa S2:lla ja muutenkin ennen oman soittelun aloittamista törmäsin JOKA PAIKASSA CDJ-1000 tms. Sitten aloin ajatella kaikenlaisia "worst case scenarioita", että läppäri hyytyy täysin (Macbook, joten highly unlikely mutta anyway...) tai sitten itse kontrolleri. Sitten pitäisi backupina alkaa pyörittää talon kamoilla eli tässä tapauksessa CDJ:t + DJM. En ole koskaan niihin henk. koht. koskenutkaan niin olisi aika huonoa lähteä soittelemaan ja ymmärtääkseni olisi kai myös aika NOLOA olla osaamatta, koska olethan sentään palkattu DJ, joka tietää kaiken mikä liittyy bilemusiikkiin. Veikkaisin etten soittaisi tollaisen illan jälkeen pariin vuoteen missään julkisesti. :D

Mutta siis juu... kyllähän Pioneerinkin kamat voivat samalla tavalla varmasti hyytyä yllättäen. Mutta niiden kanssa ainakin olisi enemmän backup-varaa, jos esim. juuri Macbook jäätyy niin sitten ei muuta kuin heittää mix-CD:tä (tai muistitikku) koneeseen ja voilá!
dj upi

Posts: 1,835

#365 • • Edited dj upi

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


---
Mä kyllä ymmärrän, että standardit on kivoja/helppoja. Toisaalta jos muusikotkin menis standardien mukaan, kaikki soittais vaan yhtä instrumenttia. Mun mielestä DJ-puolellakin pitää löytää se oma juttu, missä tuntee itsensä varmaksi ja saa suurimman kapasiteetin ominaisuuksia jouhevasti käyttöönsä. Mä en esim. vaihda cdj+djm-comboon niin kauan kun niissä ei ole kunnollisia näyttöjä, ja nyt puhun siis luokkaa läppärinnäytöstä.

Oon kokeillut kaikki formaatit läpi, ja kontrolleripuolellakin testannut lukuisia eri laitteita. Vielä en tiedä, mikä olis paras mulle, mutta S4 on lupaavin tuntumaltaan. Se on vaan niin pirun iso...

Unelmana olis, että iPadiin tulis joskus teratavullinen ssd ja sen vois kytkeä Pioneeriin kiinni.
---


Mulle iski ihan ekana tuo CDJ-ajatus luultavasti siksi, että nyt käynyt parissa baarissa soittamassa S2:lla ja muutenkin ennen oman soittelun aloittamista törmäsin JOKA PAIKASSA CDJ-1000 tms. Sitten aloin ajatella kaikenlaisia "worst case scenarioita", että läppäri hyytyy täysin (Macbook, joten highly unlikely mutta anyway...) tai sitten itse kontrolleri. Sitten pitäisi backupina alkaa pyörittää talon kamoilla eli tässä tapauksessa CDJ:t + DJM. En ole koskaan niihin henk. koht. koskenutkaan niin olisi aika huonoa lähteä soittelemaan ja ymmärtääkseni olisi kai myös aika NOLOA olla osaamatta, koska olethan sentään palkattu DJ, joka tietää kaiken mikä liittyy bilemusiikkiin. Veikkaisin etten soittaisi tollaisen illan jälkeen pariin vuoteen missään julkisesti. :D

Mutta siis juu... kyllähän Pioneerinkin kamat voivat samalla tavalla varmasti hyytyä yllättäen. Mutta niiden kanssa ainakin olisi enemmän backup-varaa, jos esim. juuri Macbook jäätyy niin sitten ei muuta kuin heittää mix-CD:tä (tai muistitikku) koneeseen ja voilá!



Aika hassusti muuten meni, että just tällä viikolla NI julkas niiden päivitetyn HID-tuen CDJ2000/900-malleihin. :D Joudun ehkä siis syömään sanani, koska alko kiinnostamaan tuo cd-soittimien käyttäminen midikontrollereina. Siinä tulis vielä backup-varakin oikein hienosti! Mikä tahansa osanen voi pettää mikseriä lukuunottamatta, ja silti setti vielä voi jatkua tavalla tai toisella suht pienellä säädöllä.

Kaikissa skenaarioissa voi pitää jotain backuppia mukana. Toisaalta eipä levaristitkaan aikoinaan mitään ceedeitä kannellu mukana, kun ei niitä ollu. Jos meni yks levari kesken keikan, sit piti vaan improvisoida. En näe kontrollerismissa mitään eroa tuohon. Toki voi olla fiksua pitää sitä mix-ceedeetä tai muistitikkuja tms. mukana juurikin mainitsemistasi syistä siitä huolimatta.

Periaatteessahan kaikilla formaateilla on ihan sama idea: Soittaa musaa. Perusasiat kandee osata formaatista välittämättä kun ne ei miksikään muutu. Jos on tarpeeks pinnaa, niin kyllä ne oppii Traktorillakin: saahan sen bpm-counterin piiloon ja syncin pois päältä. Tuntuma on kaikissa laitteissa toki eri (jopa joidenkin Pioneerin soittimien kesken), mutta aina ei voi voittaa.

Ny tää keskustelu alkais kyllä menemään sen verran off-topiciksi, että jatketaanko tuolla mp3-keskustelussa, jos jatkettavaa on?

EDIT: Jos vetää kontrollerismin oikeesti tekniseksi touhuksi, niin kaikkeahan ei voi tehdä ceedeillä, mitä vaikka s4:lla pystyy. Jos kone/s4 siis kusee, niin sit et voi vetää sitä settiä, mikä sut on bookattu tekemään, ja sitä ei mikään mix-cd muuta.
Sami de Sousa

Posts: 1,221

#366 • • Sami de Sousa [Diggin Deep, Vibes]

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


Mulle iski ihan ekana tuo CDJ-ajatus luultavasti siksi, että nyt käynyt parissa baarissa soittamassa S2:lla ja muutenkin ennen oman soittelun aloittamista törmäsin JOKA PAIKASSA CDJ-1000 tms. Sitten aloin ajatella kaikenlaisia "worst case scenarioita", että läppäri hyytyy täysin (Macbook, joten highly unlikely mutta anyway...) tai sitten itse kontrolleri. Sitten pitäisi backupina alkaa pyörittää talon kamoilla eli tässä tapauksessa CDJ:t + DJM. En ole koskaan niihin henk. koht. koskenutkaan niin olisi aika huonoa lähteä soittelemaan ja ymmärtääkseni olisi kai myös aika NOLOA olla osaamatta, koska olethan sentään palkattu DJ, joka tietää kaiken mikä liittyy bilemusiikkiin. Veikkaisin etten soittaisi tollaisen illan jälkeen pariin vuoteen missään julkisesti. :D

Mutta siis juu... kyllähän Pioneerinkin kamat voivat samalla tavalla varmasti hyytyä yllättäen. Mutta niiden kanssa ainakin olisi enemmän backup-varaa, jos esim. juuri Macbook jäätyy niin sitten ei muuta kuin heittää mix-CD:tä (tai muistitikku) koneeseen ja voilá!



Muutama artikkeli kuinka digijukka selviää ongelmatilanteista kunnialla:

http://www.djtechtools.com/2009/04/19/handle-a-laptop-crash-the-sullenberger-way/

http://www.djtechtools.com/2012/07/18/building-a-digital-dj-emergency-kit/

http://www.djtechtools.com/2012/02/06/protecting-your-dj-gear-the-ultimate-guide/

http://www.djtechtools.com/2010/06/10/five-tips-for-a-glitch-free-laptop-performance/

http://www.djtechtools.com/2009/12/26/dj-essentials-gig-bag-check-list/
bumbas123

Posts: 76

#367 • • bumbas123
Mikä mahtaa olla vikana kun softa ei tunnista kontrolleria (S4) ?
Mikään liuku ei toimi, ei browse, ei mikään? Aina ennen toiminut normaalisti.
Saarre

Posts: 1,151

#368 • • Saarre

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):

Mikä mahtaa olla vikana kun softa ei tunnista kontrolleria (S4) ?
Mikään liuku ei toimi, ei browse, ei mikään? Aina ennen toiminut normaalisti.



mulla välillä nukahtaa kanssa toi s2, controller editorista kun käyttää 'start in midimodea' edestakas vika lähtee pois itellä.

--
*tähti* Full hearts cant lose

bumbas123

Posts: 76

#369 • • bumbas123

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


---
Mikä mahtaa olla vikana kun softa ei tunnista kontrolleria (S4) ?
Mikään liuku ei toimi, ei browse, ei mikään? Aina ennen toiminut normaalisti.
---


mulla välillä nukahtaa kanssa toi s2, controller editorista kun käyttää 'start in midimodea' edestakas vika lähtee pois itellä.



Kiitti, toi auttoi :)
hrdkvr

Posts: 3,929

#370 • • hrdkvr KURGO
Onko kellään ollut ongelmia UBS3 pottien takia?

Uudessa läpärissäni ei ole muita kuin usb 3:sia ja s4 ei toimi.
Tuesta vastattiin, että odotellaan jospa intel tekee päivityksen ajureihin tai win8 tulee

nice

--
-keep it hard-

m1kk3

Posts: 5,560

#371 • • m1kk3 no-life

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):

Onko kellään ollut ongelmia UBS3 pottien takia?

Uudessa läpärissäni ei ole muita kuin usb 3:sia ja s4 ei toimi.
Tuesta vastattiin, että odotellaan jospa intel tekee päivityksen ajureihin tai win8 tulee

nice


Oletan että sulla on tuliterä Macbook Pro ? Niin, kyllähän S4 on yhteensopiva vaan usb kakkosen kanssa. Ohan siitä mainintaa ohjekirjassa ja laatikossa ja vaikka missä. Mut tosiaan, et oo ensimmäinen joka törmää tuohon ongelmaan. Käsittääkseni uudet Retina-macbookit 10.7.4 käyttisversiolla ja usb3-porteilla eivät toimi S4:sen kanssa. 10.7.3 toimii moitteetta, mutta sit taas toi Retina-tsydeemi ei kai pelitä kunnolla. Mutta pikku säädöllä pitäis onnistua, eli niin että ne kolmosportit toimii kakkosen nopeudella. Elikkäs:

keskustelua aiheesta

ratkaisu(?)

Eli lyhyesti: downgreidaa 10.7.3:seen, jos mahdollista, tai sitten downgreidaat usb-ajurit ohjeen mukaisesti

Muutenkin toi foorumi on kyllä loistava paikka, jos tulee ongelmia.

Ja tää mun postaus oli sitten perustui sitten ihan kokonaan siihen mitä oon lueskellu ko. foorumia, kokemuksia ei oo :D

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

Inferno@Tre

Posts: 678

#372 • • Inferno@Tre Hervanta UG
Jonkun softapäivityksen jälkeen Traktor Pro 2.5 alko ihan väkisin änkeen alutuskohtaa lähimmälle tasa barille sen sijaan et se alkais siitä mihin sen itse valitsee. Mitään hajua mistä ton pakotuksen saa pois :(

--
Ihmisen luonnollinen vihollinen on ihminen itse.

m1kk3

Posts: 5,560

#373 • • Edited m1kk3 no-life

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):

Jonkun softapäivityksen jälkeen Traktor Pro 2.5 alko ihan väkisin änkeen alutuskohtaa lähimmälle tasa barille sen sijaan et se alkais siitä mihin sen itse valitsee. Mitään hajua mistä ton pakotuksen saa pois :(



Katoppas onko sulla siinä main volumen alla kun on ne "s" ja "q"-napit, ni palaako niissä valo, eli onko ne päällä ? Jos on ni kokeilepa ottaa pois :)

edit: eli ite asiassa se on se s (eli snap) mikä tekee tuon.

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

Inferno@Tre

Posts: 678

#374 • • Inferno@Tre Hervanta UG

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


---
Jonkun softapäivityksen jälkeen Traktor Pro 2.5 alko ihan väkisin änkeen alutuskohtaa lähimmälle tasa barille sen sijaan et se alkais siitä mihin sen itse valitsee. Mitään hajua mistä ton pakotuksen saa pois :(
---


Katoppas onko sulla siinä main volumen alla kun on ne "s" ja "q"-napit, ni palaako niissä valo, eli onko ne päällä ? Jos on ni kokeilepa ottaa pois :)

edit: eli ite asiassa se on se s (eli snap) mikä tekee tuon.



Oho kas perkele. En oo tullu käyttäneeks kun aina valinnu manuaalisesti.

--
Ihmisen luonnollinen vihollinen on ihminen itse.

hrdkvr

Posts: 3,929

#375 • • hrdkvr KURGO

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


---
Onko kellään ollut ongelmia UBS3 pottien takia?

Uudessa läpärissäni ei ole muita kuin usb 3:sia ja s4 ei toimi.
Tuesta vastattiin, että odotellaan jospa intel tekee päivityksen ajureihin tai win8 tulee

nice
---

Oletan että sulla on tuliterä Macbook Pro ? Niin, kyllähän S4 on yhteensopiva vaan usb kakkosen kanssa. Ohan siitä mainintaa ohjekirjassa ja laatikossa ja vaikka missä. Mut tosiaan, et oo ensimmäinen joka törmää tuohon ongelmaan. Käsittääkseni uudet Retina-macbookit 10.7.4 käyttisversiolla ja usb3-porteilla eivät toimi S4:sen kanssa. 10.7.3 toimii moitteetta, mutta sit taas toi Retina-tsydeemi ei kai pelitä kunnolla. Mutta pikku säädöllä pitäis onnistua, eli niin että ne kolmosportit toimii kakkosen nopeudella. Elikkäs:

keskustelua aiheesta

ratkaisu(?)

Eli lyhyesti: downgreidaa 10.7.3:seen, jos mahdollista, tai sitten downgreidaat usb-ajurit ohjeen mukaisesti

Muutenkin toi foorumi on kyllä loistava paikka, jos tulee ongelmia.

Ja tää mun postaus oli sitten perustui sitten ihan kokonaan siihen mitä oon lueskellu ko. foorumia, kokemuksia ei oo :D



Itseasiassa NI:ltä tuli ihan päivitys MAC käyttäjille, mutta PC pojat vielä nuolee näppejään

--
-keep it hard-

m1kk3

Posts: 5,560

#376 • • m1kk3 no-life

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):


Itseasiassa NI:ltä tuli ihan päivitys MAC käyttäjille, mutta PC pojat vielä nuolee näppejään


Noo, eipä sillä kiirettä, kun pc:t ei kai oo niin edistyksellisiä vielä että niissä ois pelkät usb3:set ;)

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

Inferno@Tre

Posts: 678

#377 • • Inferno@Tre Hervanta UG
Jostakin oon onnistunut säätän NI:n softan niin että toinen kanava zoomaa barit 4 kertaa isommiksi kuin toinen puoli vaikka soitettavien biisien BPM olisi sama. Mistähän noihin pääsee vaikuttamaan?

--
Ihmisen luonnollinen vihollinen on ihminen itse.

hrdkvr

Posts: 3,929

#378 • • hrdkvr KURGO

Replying to Traktor S2/S4 keskustelu/helpdesk (kontrolleri + softa):

Jostakin oon onnistunut säätän NI:n softan niin että toinen kanava zoomaa barit 4 kertaa isommiksi kuin toinen puoli vaikka soitettavien biisien BPM olisi sama. Mistähän noihin pääsee vaikuttamaan?



tracktor ohjelmassa on zoomi muistaakseni oikeassa laiassa, on siihen joku shortcuttikin näppäimissä tai hiiressä. ei ole bpm.:stä kiinni

--
-keep it hard-

darudevil

Posts: 427

#379 • • darudevil Darude
Manuaali s. 87 (ainakin siinä versiossa kuin minulla on), The Waveform Display and the Stripe View.

Heilu hiirellä tossa isomman waveformin oikeassa laidassa, niin tulee +, - ja = merkit näkyviin. Niihin voi assignata myös key commandit. Itse olen laittanut max zoomin '<' nappulaan ja zoom out to 65% (säädettävissä asetuksista) 'shift+<', jolloin gridaaminen on iisimpää ja nopsempaa.