Teknoskenen stereotypiaraati

264 posts, 14 pages, 52,888 views

Avatar
#141 • • Daniel Braun Guest

Tuota se on mullaki ollu nyt viimeiset puoli vuotta :D


Mulla tota on jatkunut jo vuos/pari...
Ei kivaa :(

Päivät menee kokonaan ohi ja aina väsyttää.
Unirytmiä paha kääntää "oikeaski" kun kuitenkin joutuu duunin puolesta valvomaan...

Ehkä tää "valvon aamuun asti ja nukun pitkälle iltapäivään" on myös yks tän scenen stereotypia... :D
Avatar
#142 • • Taedium Guest
Eka olin turisti, sitte musta tuli wannabebiletyyppi. Sittemmin olin herännäinen. Innoistuin kaikesta, ja pian olinkin jokaskenemies. Huomasin, etta elektronista musiikkia tuotetaan paljon ja vain pieni osa on hyvaa mielestani. Ryhdyin puristiksi. Ei loytynyt vielakaan sita hyvaa saundia, joten kiristin itseni tespress-djksi. Kaikenlainen viuhtominen on vasyttavaa, joten nykyaan olen ihan vaan hapan vanhus.

(Ei oo ees perjantai ja on jo tallasta lappaa...)
Avatar
#143 • • Timmo Guest

Jokaskenenmies



_o/
Avatar
#144 • • rjv Guest
True-Junglisti

Aina siisti kauluspaita ja farkut sekä tylsä olemus. Katoaa huomaamattomana ihmisten keskelle helposti. Löytyy kuitenkin helposti takanurkasta bisse kädessä orastavaa leukapartaansa hieromassa ja kenties hillitysti nyökyttelemässä päätään musiikin tahdissa. Analysoi kovasti dj:n biisivalintoja ja soittoa.

"Kyl dillinja teki hyvää matskuu viel 97"
"Tää biisi on uus black out audio recordsin dubplate, tää aussilafka on kyl tulessa!"


On aina eri boardeilla hehkuttamassa jotain tulevaa julkaisua jota kukaan ei ole kuullut ja korjailee miksausten biisilistoja jos joku on tehnyt kämmin.

"Paska dj ku soittaa julkastuja biisejä"
Avatar
#145 • • mark hamilton Guest
Dissari
Dissaa kaikkee
Avatar
#146 • • timppa^ Guest

Dissari
Dissaa kaikkee



oon ihan perseestä ja muutenki paska jätkä.
Avatar
#147 • • sauce Guest

Transemuusikko

- Lukee plattarin audioteshiä aina kun cubase kaatuu. Viilailee Saucen paljastamalla tavalla saha-aaltoja täydellisen transesahan kiilto silmissä tai layeroi basareita luodakseen täydellisen kiksubeissin. Myös täydellinen leijutuspadi on todo-listalla.
- Iskee baarista tp:itä kertomalla, että ne pääsee laulamaan eteerisiä vocalsseja Transemuusikon uuteen biisiin. Järkyttäväksi asian tekee se, että Transemuusikko todella käyttää kaiken kovolle tallentuneen materiaalin. Äänityksen jälkeen Transemuusikon kiinnostus Tp:tä kohtaan lopahtaa, koska lauluun on ryhdyttävä asentamaan reverbiä.
- Vuodessa valmistuu keskimäärin yksi biisi.
- Aina ostamassa jotain uutta gearia. Kaikki rahat menee.
- Jos viitsii kuunnella jotain muuta kuin itse tekemäänsä transea, spottaa jatkuvasti masteroinnissa asioita, jotka itse olisi tehnyt toisin. Tunnistaa synkkavirheitä paditaustoista. Pääasiassa kuitenkin keskittyy tarkkailemaan biiseissä käytettyjen virtuaalianalogisyntikoiden filtterien hirveää antialiasointia.
- Tunnistaa välittömästi kaikki biiseissä käytetyt instrumentit. Jos ei tunnista, niin "se on joku paska massasamplesoitin". Perinteisistä soittimista tietää pianon ja kitaran.
- Jos vaivautuu bileisiin, keskittyy tarkkailemaan biiseissä käytettyjen virtuaalianalogisyntikoiden filtterien hirveää antialiasointia. Tanssii tai pousaa tarkkaillessaan. Kommentoi tanssiessaan PA:n puutteita ja pousatessaan biisien masteroinnin laatua. Puhuu eri kieltä kuin muut. Jos on ryyppäämässä, loppuillasta kuullaan pohdintaa kolkin synnystä: "...siis miten vitussa se japsi kuvitteli, että se kuulostais edes etäisesti sähköbassolta..." Jos ei ole ryyppäämässä, kuullaan ulinaa aitojen analogien paremmuudesta.

Tätähän vois jatkaa esim. loputtomiin :D
Wannabe-transemuusikko on ihan eri ihminen.. :rolleyes:



joo. kyllä. \o_!

mutta sitten on vielä ne oikeesti pelottavat "trance-superstar-wannabeet" jotka käyttäytyy niinku "Trancemuusikko", mutta ei käy töissä/opiskele/ulkona, omistaa yhden syntikan(jp*0*0tms.) + kaiken mitä netistä voi imuroida ja uskoo TOSISSAAN että niistä tulee jotain. nimim. näitä on nähty. ja harvasta on tullut ainakaan vielä mitään. ainakaan transetähtee.
Avatar
#148 • • oddi Guest


Oikeasti välillä pelottaa teknobileissä kun 90% asiakaskunnasta on totisen oloisia, kaljuja, mustiin reisitaskuhousuihin ja mustaan UR-logolla varustettuun t-paitaan pukeutuneita miehiä. Tulee sellainen olo että näkee jotain futuristista, gootahtavaa armeijatakautumaunta. Saisi se UR-logo olla edes kiksukarvalla koristeltu tai jotain, ei ahdistaisi niin paljon.


Joo nää on näitä. untitled1.jpg Join the resistance!
Avatar
#149 • • Juki54 Guest
Kiksuhaukka

Tsekkaa Plattarin buy&sell osaston vähintään 30 kertaa päivässä. Refresh nappi on tullut hyvin tutuksi. Ostaa kaikki tunnetut kiksuklassikot suurellakin rahalla vaikkei biisistä edes pitäisi. Myös Ferryn soittolistalta vuonna 1998 löytynyt biisi on ehdottomasti ostettava vaikkei sitä olisi ikinä kuullutkaan. Nämä levyt jäävät myös usein kokonaan soittamatta, mutta se ei haittaa koska mahdollisuus ilmoittaa bileissä: "Mul on tää vinyylinä, maksoin 25 euroo" tuottaa niin suurta mielihyvää. Haluaa myös saada uusia kavereita laajan levyvaraston avulla. Todellinen haukka muistaa myös esitellä harvoille naispuolisille ystävilleen jokaisen uuden plättynsä: "Tää o vait leibeli vuodelt '99, Armini soitti tän essenssal miksisssää sillo". "Iha vitu hyvä pasari"

_o/ :laugh:
Avatar
#150 • • Karo Guest
House-homostelijat

Pukeutuvat trendikkäästi ja näyttävät cooooooleilta. Kasvoilla usein hieman pilkallinen hymy. Nyökyttelevät musan tahtiin ja saattavat ottaa pari tanssiaskeltakin. Kammoavat likaa ja raivoa ja reivejä.

Female hang-aroundit

Näyttävät hyvältä ja tuoksuvat hyvältä, mutta eivät tajua musiikista tuon taivaallista. Tanssivat vain viehättääkseen vastakkaista sukupuolta. Perse heiluu, mutta eivät todellisuudessa nauti musasta. Juovat siideriä ja drinksuja.

Nörtit

Olivat hiljaisia hissukoita ja koulukiusattuja ennen kuin päätyivät tekno-skeneen. Viihtyvät tietokoneiden parissa. Kuvittelevat olevansa nyt jotain, kun kuuluvat mielenkiintoiseen alakulttuuriin. Saattavat olla raittiita tai käyttää huumeita, koska eivät koskaan teiniaikoinaan oppineet juomaan viinaa.

Psykehipit

Kuvittelevat olevansa kovinkin *erilaisia* ja poikkeavia, mutta ovat keskenään kuin samasta muotista valettuja. Rastat, hippireleet ja koruja. Eivät yleensä tykkää mistään muusta konemusiikin alalajista kuin psykestä.

Starat

Olleet skenessä pitkään ja tykkäävät näyttää sen. Eivät juttele newcomereiden kanssa. Moikkailevat mielellään tuttuja dj:tä ja kaikkia muitakin "silmää tekeviä".
Avatar
#151 • • A-E Guest


Psykehipit

Kuvittelevat olevansa kovinkin *erilaisia* ja poikkeavia, mutta ovat keskenään kuin samasta muotista valettuja. Rastat, hippireleet ja koruja. Eivät yleensä tykkää mistään muusta konemusiikin alalajista kuin psykestä.



:hah: Tohon voisi viellä lisätä, että kaverit haisee 24/7 pilvelle ja suihku on "psykehipeille" outo käsite.
Avatar
#152 • • awerbly Guest
Säätäjät

Heitä ei kiinnosta bileissä dj eikä musiikki, muista ihmisistä puhumattakaan. He tulevat bileisiin vain katsomaan decoja & valoarsenaalia. He laskevat kuinka monta macciä, stroboa ja scania katossa roikkuu ja tutkivat kaikki hullunkuriset decokyhäelmät tarkasti läpi. Tarpeen tullen heistä tulee yllättävän sosiaalisia ja he tyrkyttävät itsensä sisään bilejärjestäjien tiiviiseen porukkaan. He tekevät mitä vain saadakseen säätää.
Avatar
#153 • • hexasonik Guest

Psykehipit :hah: Tohon voisi viellä lisätä, että kaverit haisee 24/7 pilvelle ja suihku on "psykehipeille" outo käsite.



väärin, kyllä hipit tukkansa pesee. kerran kuussa rypsiöljyllä! :D
Avatar
#154 • • Roz Guest
Pätijä

Pätijät ovat kovia poikia pätemään. Etenkin vähän pienemmissä bileissä pahimpia. Hyökkäävät äänentoiston kimppuun tms ja muka-säätävät equja ja kompuraa tms koska "kaikki säädöt on ihan perseellään", eivätkä tosiasiassa edes säädä mitään, koska säädöt olivat jo ihan niinkuin pitääkin.

Pätijä on useimmiten wannabe-oikea-dj, soittaa työkseen poppista raflassa, ja kovin biisi on Misjahin Access tai Energy 52:n Cafe Del Mar.
Jos bileet järjestetään paikassa jossa kyseinen pätijä on töissä, pätemisen määrää on vaikea mitata normaalilla mitta-asteikolla.

Pätijä myös on kova neuvomaan mitä kannattaisi seuraavaksi soittaa.
Avatar
#155 • • drS Guest

Pätijä



nähty ja koettu :panic:
Avatar
#156 • • erik Guest

Pätijä



nähty ja koettu :panic:



kuin myös.
Avatar
#157 • • erik Guest

Electrocläsit
Valitsee vaate-, kenkä- ja hiusmuodista aina sen kaikkein järkyttävimmän. Electrosta tulee mieleen oma tai isosiskon nuoruus 80-luvulla! Toivoisi olevansa homo, jos ei ole jo.
__________________________

Reads the Face, buys everything on Gigolo, celebrates DJ Hell as the bringer of the new faith, tries to prove his openmindedness by lauding the new Missy Elliott/Outkast release, without ever having listened to it. Usually doesn't know an old 80ies song until after the coverversion of the same has been caned to death by DJ Hell/Tiga/etc.



viime kesänä city-lehdessä(ok, kyllä sitäkin joskus joutuu lukemaan;)katuhaastattelussa kysyttiin random-tallaajilta kadulla, mikä on paras keino kuumuuden loitolla pitämiseen.
siinä joku överimakee jannu verkkolippiksessä, takatukassa, tanktopissa, converseissa ja rannehikinauhoissa väläytti jotain seuraavanlaista:
"Kuumat parin tunnin electroclash-sessiot" ..tjsp XD

oikeesti, eiks joillain oo mitään omaa identiteettiä :)
kannetaan ylpeydellä aivokuolleiden the face -kloonien armeijan sotisopaa ja kuvitellaan silti olevansa jotain eksentrikkoja oman tien kulkijoita..

ja näin anekdootin kautta poleemiseen kysymykseen: minkä luulette olevan seuraava vastaavanlainen ilmiö (joka siis yhdistää muodin, musiikin, taiteen/graafisen suunnittelun jne. äpäräksi joka kasvaa ja leviää kuin kasvain)?

merkkejähän on ollut ilmassa jo aika kauan, ja nyt kun electroclashon kasvanut megaklubeilla ja ibizalla soitettavaksi hutuksi(penni penassit, ferry korsteenin kiksu'elektrot' jne.)ts. alkaa lopullisesti olla menneen talven lumia, markkinointikoneisto lieneekin olevan valmis lähiaikoina paljastamaan uuden luomuksensa massojen kulutettavaksi.

koska tällaiset ilmiöt pohjaavat aina jossain määrin ekletisismiiin, veikkaa, että seuraava hype tulee olemaan jonkinlainen rave-hybridi.
poimitaan sieltä täältä elementtejä, joihin on helppo samaistua, ja jotka voivat puhutella vähemmän valveutunuttakin yleisöä, yhdistellään, ja lisätään päälle jotain nykyaikaista ja voilá: luomus on valmis esiteltäväksi itseään kunnioittavien alan julkaisujen kiiltäväpintaisilla sivuilla.

disclaimer: huh mikä tilitys, tästä voisi saada sellaisen kuvan, että minua todella kaivelee moiset villitykset!
tätä en kuitenkaan myönnä, kukin taaplaa tyylillään(tai ilman), minulle ei kuulu arvostella.
lähinnä asia kiinnostaa minua laajemmassa kontekstissa: miten markkinoinnilla ja mainonnalla voidaan ohjailla ihmisiä kuin lammaskatrasta ja muokata heidän (vielä kehittymätöntä) identiteettiään halutunlaiseksi. ja ennen kaikkea, saada kuluttamaan entistä enemmän!

just my 0,02e. sori pitkästä räntistä. duunissa on hiljaisempaa.
Avatar
#158 • • espoo_rumpshaker Guest
yeah I have a lot of respect for DJ hell, he sure knows how to work the hype-machine....

Anyhow, I don't think that the electroclash thing is dead just yet, it's pretty old in germany by now but uk seems to be pretty far behind from what I'm hearing.

The rave revival certainly has gathered some momentum already, with labels like Mental Groove starting BRave sublabels, and lots of tracks in recent times seem to have ravish elements - still, I think the whole acidhouse thing
is showing at least at much promise, with pretty formulaic acidhouse-sampling tracks coming out in greater numbers all the time, after all nobody wants to miss the next trend...
Avatar
#159 • • da_chef Guest

Pätijä
Pätijät ovat kovia poikia pätemään. Etenkin vähän pienemmissä bileissä pahimpia. Hyökkäävät äänentoiston kimppuun tms ja muka-säätävät equja ja kompuraa tms koska "kaikki säädöt on ihan perseellään", eivätkä tosiasiassa edes säädä mitään, koska säädöt olivat jo ihan niinkuin pitääkin.




Väärin.

Säätävät ne päin helvettiä.
Avatar
#160 • • erik Guest

yeah I have a lot of respect for DJ hell, he sure knows how to work the hype-machine....

Anyhow, I don't think that the electroclash thing is dead just yet, it's pretty old in germany by now but uk seems to be pretty far behind from what I'm hearing.

The rave revival certainly has gathered some momentum already, with labels like Mental Groove starting BRave sublabels, and lots of tracks in recent times seem to have ravish elements - still, I think the whole acidhouse thing
is showing at least at much promise, with pretty formulaic acidhouse-sampling tracks coming out in greater numbers all the time, after all nobody wants to miss the next trend...



yeah, I guess the whole electroclash thingy is moving towards bigger venues and wider audiences at the british scene, ever looking for new gimmicks.

about the acid house -true, there have been quite a few rather generic new acid-sounding releases, reminding me of the lame interpretations of octave-bassline employing italo-tunes.
still I consider acidhouse(and chicagohouse probably)a bit too weird for masses to adapt to: it is anyway quite abstract(at least originally)and perhaps a bit too funky and sametime a bit too black.
the evident revival of this sound will(has) become something of a hype but IMO will not eventually get that great a response among the bigger crowds, whereas rave incorporates elements more appealing and gimmicky, therefore making it easier to get into without any real background or knowledge of the history of the music.

hmm.. makes me thinking of launching a bandwagon and making some buck$!