Tuo keittiö kyl näyttää hyvältä ja toimivalta.
Tosin, vesipiste on vähän kaukana...
Keittiökunnissa on kaksi erilaista koulukuntaa. Toiset haluaa suuripinta-alaisen työkolmion eli lieden-jääkaapin-vesipisteen, kun taas toiset painottaa lieden-vesipisteen läheisyyttä. Alan lehdissä suositaan molempia, mutta painotus on menossa suurempaan työkolmioon, joka näkyy mm. saarekekeittiösuunnittelussa.
Mä en ole koskaan ymmärtänyt koulukuntaa joka haluaa vesipisteen ja lieden lähelle. Tämä siitä syystä, että kokkaillessa vettä ei oikeesti tarvii kovin paljoa ja se minkä tarvii otetaan yleensä aluksi (esim veden, pasta, riisin keittäminen). Lisäksi kun keittiössä häärii monta ihmistä, niin on varmaa, että vesipistettä käytetään enemmän hygieniaan (käsien/rättien pesu) sekä vihannesten/muiden pesemiseen. Silloin vesipisteen ja hellan välinen pieni etäisyys on este, sillä paikka ruuhkautuu hyvin helposti.
Koulukunnan nro 1, jossa etäisyys on suurempi, etu myös on laskutila sekä hellan että vesipisteen ympärillä. Esim tossa meillä on 90*60 alueet molemmin puolin liesitasoa sekä vähintään 60*60 alueet molemmin puolin vesipistettä. Nyt ollaan todettu, että vasta tollainen määrä alkaa olla riittävästi.
Esim wokkaillessa, jolloin ruoka-aineita on helposti tosi paljon, mutta paistoajat mitataan kymmenillä sekunneilla, on oleellista, että laskutasoa/kippoja/mausteita mahtuu käden ulottuville toistakymmentä.
Lisäksi ruokaa tehdessä astioista sun muita likaantuu koko ajan ja yleensä ne jätetään tiskipyödällä. Silloin on olleellista, että vesipisteen ympärillä on paljon tilaa ilman, että likaiset astiat lähtevät sekoittumaan ruoantekoalueen kanssa. Tämä edistää myös hygieniaa. Tästä syystä liesitaso ja tiskipyötä pitäisivät ehdottomasti olla erillään.
Koska me pidetään suuresta työkolmiosta (tai oikeestaan homma meni niin, että parissa edellisessä asunnossa vesipiste ja hella on vierekkäin ja ollaan huomattu, että miten huono ratkaisu se on), me nimenomaan siirrettiin sekä hellan että vesipisteen paikkaa. Alunperin ne olivat vierekkäin ja vesipiste oli siinä missä nyt hella. Nyt molempien ympärillä on todella paljon laskutilaa eikä keittiö ruuhkaudu pahasti vaikka siellä häärisi kolme henkilöä :)
Mut vielä on tekemistä tässä prkleen olohuoneessa :mad:
Ei kannata ottaa stressia, kaikki valmistuu ajallaan. Ja sit kun valmistuu elämä onkin yhtä juhlaa :)
s. plussaa vielä noista skobeista, itsekkin netistä katselin jossain vaiheessa, mutta päädyin kuitenkin kotimaiselle rintamalle (genelec). Onko soundi mielyttävä, en oo koskaan päässyt kuuntelemaan?
Itseasiassa soundi on imo hintaisekseen älyttömän hyvä (parilta 500e) . Ennen mulla oli amphion heliumut ja täytyy sanoa, et nää soi mun mielestä paljon paremmin. Amphionot oli jotenkin liian neutraalit/kirkkaat/mitäänsanomattomat. Oon myös huomannut, että vieraat tuntuu noista diggaavan, sillä aika moni on todennut, että kylläpäs soi skobet hyvin. Ehkä monet luulee että tolla ulkonäöllä ei voi saada hyvää soundia =) Tosin täytyy myöntää, että osa hyvästä soinnista menee vahvistimen piikkiin, joka on marantzin sr8500:n. Toimii ekat 5W A-luokassa ja vaimennuskerroin on varsin suuri. Siten sointi on yllättävän napakka/tarkka ja marantz tyyliin hieman "lämmin".
Pävitettiin vaavun kanssa eilen remontti & sisustuslaskelmaa. Remonttibudjetti näytti ylittyvän 20%: 14->17ke, mutta sisustusbudjettia ei pienennetty. Tämä on johtanut tilien täydelliseen tyhjenemiseen joka harmittaa pirusti kun olisi _niin_ paljon vielä kaikkea ostettavaa :(