Ravintolat

193 posts, 10 pages, 29,533 views

Avatar
#21 • • vartio Guest
ravintola motista töölöntorin kupeessa saa pässinkiveksiä
Avatar
#22 • • insertxox Guest

Sundmansin alakerta, eli Sundmans krog.


Ehdottomasti.
Tulkaa kokeilemaan blinejä.

Suosittelen Pekka Terävän PalacenRantaa

Niin ja tietysti RoyalRavintolat
Avatar
#23 • • Funkatronik Guest
Pidän kyllä ulkona syömisestä mutta harvemmin tulee käytyä, rahaa kun ei ole niin hirveästi käytössä ja kahdelta ihmiseltä menee aina vähintään jotain 80 euroa, joka on aika iso raha minulle.

Viimeksi tuli käytyä Helsingissä semmoisessa venäläisessä ravintolassa kuin Romanov. Suht kallis mutta ruoka erinomaista, joskin aika vaikeaa jos ei ole venäläiseen keittiöön tottunut. Erikoismaininta loistavasta hapankaalista ja asiakkaita viihdyttäneestä balalaikka-yhtyeestä!
Avatar
#24 • • Tapi T Guest

Suosittelen Pekka Terävän PalacenRantaa


...ja minä suosittelen Pekan kirjoittamaa kirjaa! Pienistä kirjoitusvirheistään ja hieman hankalasta käytettävyydestään huolimatta kirkkaasti viime vuoden paras keittokirja. Kiinnittäkää erityisesti huomiota kirjan ulkoasuun ja upeisiin kuviin!
Avatar
#25 • • Moraani Guest

Omia suosikkejani Helsingissä ovat Tapasta uudenmaankadulla ja Via Ludwiginkadulla. Näistä varsinkin Via loistaa huikealla sisustuksellaan ja kohtuullisen persoonallisella listallaan.



Vieläkin vähän harmittaa. Kerran ehdotin että oltais menty duuniporukalla Via:n syömään, mutta se tuntu liian halvalta vaihtoehdolta, tai siis tavalliselta tms. Ollaan kerran oltu kaveriporukalla siellä istumassa yhdellä ja mesta vaikutti tosi viihtyisältä. Sellaselta mihin olis hauska mennä isommalla porukalla syömään ja juomaan moneksi tunniksi. Täytyy toteuttaa joku päivä, kun on ihan kohtuuhintanen paikkakin.

Nykyään ei tuu käytyä niin paljoa ravintoloissa, mutta lähes joka sunnuntai käydään vanhemmilla syömässä maan mainiointa kotiruokaa. :excellent: ja tietty burgeri-, pizza- yms. snägäri mestat on silloin tällöin käytössä.
Avatar
#26 • • insertxox Guest

Suosittelen Pekka Terävän PalacenRantaa


...ja minä suosittelen Pekan kirjoittamaa kirjaa! Pienistä kirjoitusvirheistään ja hieman hankalasta käytettävyydestään huolimatta kirkkaasti viime vuoden paras keittokirja. Kiinnittäkää erityisesti huomiota kirjan ulkoasuun ja upeisiin kuviin!



Kuvat ovat todellakin upeita.
Kirjoitus virheistä yksi hauskin oli perunapyré 300g voita 1kg perunaan :laugh:
ohje oli pinaattiletun yhteydessä.


Kannattaa lukasta kirja vaikka se on tarkoitettu ns.
alallan oleville ihmisille, opiskelijoille ja kokeneille kotikokeille.
Avatar
#27 • • pie Guest

Jotkut vetävä änkyräkännit bileissä, jotkut ostavat överikalliit muotipöksyt, jotkut ostavat levyjä ja jotkut käyvät syömässä hyvin... Luuletko, että mä laitan useinkin yli 50e syömiseen?



En luule. Valintakysymyksiähän nämä on. Mä vaan mieluummin valitsen niin, että laitan sen 50-100e johonkin laadukkaaseen vaatteeseen ja ruokaan en sitä 50e raaski laittaa. Sitten joskus kun on paljon rahaa niin sitten laitan sen 50e tai enemmänkin.

Tapasten hintahaarukka on muistaakseni n. 2-4e, joten tuolla syö hyvää ruokaa kohtuullisen halvalla.



Täytyypä käydä tutustumassa.
Avatar
#28 • • Figure Guest
Siipiweikot, parasta tulista kanansiipeä mitä suomesta löytää.
Avatar
#29 • • Hansu Guest
Valitettavan harvoin tulee ulkona syötyä muuallakin kuin pikkutunneilla nakkikioskilla, mutta syy on vain ja ainoastaan rahapulassa.

ikimuistoiset ravintolakokemukset


Tässä 3 ulkomaanelävää:
1) Olin kesällä -90 perheemme lomareissulla Saksassa, jolloin käytettiin tilaisuus hyväksemme ja vierailtiin DDR:ssä kun se vielä oli olemassa. Käytiin sitten syömässä erään kaupungin parhaimman näköisessä raflassa, jonka nimikin oli vielä lupailevasti Culinar. No, elämys ei ollut kulinaarisesti hätkähdyttävä mutta ikimuistoinen kyllä... Otettiin kalleimmat annokset (7 FIM), jotka käsitti jonkun harmaassa limaliemessä lilluvan leikkeleen, ihan kuolleita suolakurkkuja ja lasin supertahmaista itäsaksalaista Club Colaa. Ruokaakin paremmin jäi mieleen itse ravintolamiljöö, joka, sanalla sanoen, oli varsin reaalisosialistinen... Vessassa oli muistaakseni maalattia ja tarjoilijat muistuttivat dopingkuulantyöntäjiä.
2) Eräällä opintoihini liittyvällä ulkomaanmatkalla syksyllä -02 söin puolalaisen suolakaivoksen ruokalassa lähes 100m maan alla aivan tajuttoman hyvää soppaa. Hintaa oli huikeat 50 senttiä. Siinä oli jotakin tomaattilientä, jättipapuja, perunoita ja ryynimakkaran palasia. Ei kuulosta kovin hääviltä, mutta maku oli kyllä toiselta planeetalta.
3) Loppukesästä -01 oltiin Itä-Euroopassa interraililla, ja Budapestissä päädyttiin sattuman kautta (eksyttiin) pieneen kreikkalaiseen raflaan, jossa ainoina asiakkaina saatiin todella ystävällisen tarjoilijan jakamaton huomio. Itse ruoka - hiilillä grillattua porsaanpihviä, yrttiperunoita ja pullollinen viiniä - on edelleenkin paras ravintola-annos mitä ikinä koskaan milloinkaan olen syönyt :hearts: Ja hintakin oli taas joku päätähuimaava tyyliin 5 e.
Avatar
#30 • • Protesti Guest


2) Eräällä opintoihini liittyvällä ulkomaanmatkalla syksyllä -02 söin puolalaisen suolakaivoksen ruokalassa lähes 100m maan alla aivan tajuttoman hyvää soppaa. Hintaa oli huikeat 50 senttiä. Siinä oli jotakin tomaattilientä, jättipapuja, perunoita ja ryynimakkaran palasia. Ei kuulosta kovin hääviltä, mutta maku oli kyllä toiselta planeetalta.
.



Viime syksynä tuli myös syötyä Puolan matkalla aidossa maitobaarissa. Paikka oli todella ankea, mutta hinta oli myös jotain 50sentin luokkaa. Ruoka oli todella hyvää, mutta siitä luumumehusta jossa oli luumut kokonaisina en oikein pitänyt. Muutenkin paikka oli aika sosialistinen. Länsimaisia mainoksia oli turha etsiä pölyisiltä seiniltä.
Avatar
#31 • • Protesti Guest
Kyllähän sitä mielellään kävisi useamminkin ulkona syömässä. Viimeksi tuli käytyä testaamassa Tampereen uusi paikka The Grill. Nimestään ja paikon tavallisesta menusta huolimatta pihvi lohkoperuna annos oli kyllä paras laatuaan, mitä on tullut koskaan syötyä. Taisi olla härän ulkofile chilituorejuustolla. Pihvit paistetaan paikassa hehkuvia hiiliä käyttäen.
Avatar
#32 • • Sirius Guest
Mun suosikkeja Helsingissä;

Rivoletto - Italiaista rennosti ja tyylikkäästi. Pieni kivan intiimi tila ja erinomainen palvelu ja tuttu keittiöhenkilökunta. Sopiva jos on tilausta romantiikalle.

Via - Kaupungin parhaat sinisimpukat! Ruuat muutenkin erinomaiset. Sisustus toimii ja viinilista on todella hyvä. Saattaa olla joskus vähän hälyisä.

Papa Giovanni - Taas sitä italialaista! Pykälää fiinimpi kuin Rivoletto, eli ei niin "pasta-italialainen". Hyviä liharuokia. Alkupalaetanat on aivan erinomaisia. Palvelun taso vaihtelee ikävästi.

Cantina West - Tuhtia ja enempi/vähempi maustettua tex-mex grilliruokaa. Upea sisustus! Suosikkilistalla jo kymmenkunta vuotta.

Salve - Silloin kun on kova nälkä! Pyttipannut sisältää puolisen kiloo tavaraa paistettuna reilussa voissa. Sijaitsee tossa ihan naapurissa ja miljöö on 'elävä'. Helsingin vanhimpia ravintoloita.

Tapasta - Meinas unohtua! Erinomaista pikkunälkään. Annokset pieniä ja tarkoitus on ottaa nälän mukaan useampia. Tomaatti-basilikakeitto on aivan loistava. Sen seuraks valkosipulileipä.. Nii ja jättikatkarapuvarras on kans hyvä.

Dick Tracy / Santa Fe - Ei varsinaisesti suosikkeja, mutta lähes jokapäiväisiä lounaspaikkojani. Nopea tarjoilu ja isot annokset kohtuuhintaan.
Avatar
#33 • • ville Guest
Ulkona tulee syötyä valitettavan harvoin sillä mielestäni keskihintaisissa ravintoloissa ruoan taso on niin heikkoa, että siitä ei viitsisi köyhänä opiskelijana maksaa. Suoraan sanottuna käy lähinnä vitutta****, kun maksaa yksinkertaisesta pääruoasta 15-> ja itse tekemällä olisi saanut safkasta huomattavasti parempaa.

Siten ulkona ruokailu on nykyisin aika puhtaasti etnisten halpapaikkojen (=harmaapaikkojen) varassa, jotka kilpailevat lähinnä pikaruoan kanssa. Niissä vatsan saa täyteen selvästi alle 10 eurolla ja ruoan taso on hintaan nähden sentään kohtuullista.

Parhaita kunnon ravintolakokemuksia omalla kohdalla ovat olleet Torni ja Saslik. Tornissa tietysti asiaa auttoi paikan ainutlaatuisuus: niin korkealla syöty ateria ei voi olla huono. Saslikissa taas ruoka miellytti sillä me ei vaavun kanssa olla koskaan tehty venäläistä ruokaa ja siten se oli jotain erilaista.

Kokonaisuutena täytyy kuitenkin sanoa, että lähes poikkuksetta ravintolan ruoat ovat liian suolaisia ja rasvaisia. Ravintolaruoan tervellisyydestä kertookin varsin hyvin yhden tutun kokin lausahdus hänen työskennellessän Chez Dominiquessa: "Meillä on vain yksi sääntö: tuplaa rasva ja suola" :scared:
Avatar
#34 • • catt Guest

...
- Ysi (Pasta Pomodoro on ehdoton, ja hintakin on vain pari euroa jonkun perus kebabpizzerian roiskeläpän yli)
...



ooh. <3
meinasin saada slaagin kun pomodoron yrttituorejuusto hetkellisesti vaihtui kuvottavaan vuohenjuustoon pftyi!
onneksi alkuperäinen tuli takas:)

ja tapastan ystäville suosittelen pyhiinvaellusta tampereen tapastaan joka on helsingin tapastaa huomattavasti
viihtyisämpi ja safkat herkullisempia + ruokalistat vaihtuvat tasaisin väliajoin.
suosittelen lämpimästi: aurinkokuivattutomaatti-oliivileivät & jättiravunpyrstövarras!
Avatar
#35 • • Remotion Guest
MacDonalds n. 4krt/vk duunista käyn.
La Caramba n. 2krt/vk duunista käyn myös
hotelli Haaga nyt ollut vähän paussia mutta hyvää ruokaa.
Iquanas tulee käytyy n. 3krt/kk
Pizzahut n. kerran kuussa
Avatar
#36 • • Karo Guest

Mäkissä tulee käytyä 2-7 kertaa viikossa... :excellent:



Uuh, ei todellakaan. Pikaruokaloissa käymisen lopetin jo reilusti yli kymmenen vuotta sitten.

Mutta niitä muita:

*Kaupungin nepalilaiset, etunenässä Himalaya, Satkar ja Annapurna (kaikki missä on tuorejuustoa on namia!)

*Thai-mestat, joista mainittakoon Prik-thai www.prikthai.net

*Kiinalaiseen safkaan olen jo vähän "kyllästynyt", mutta tosiaan Bamboo Center Annankadulla on klassikko, jossa tulee käytyä. Toinen halpa ja hyvä on Quick Wok Aleksiskivenkadulla, joskin ruoka on aika suolaista.

*Namaskaarin ravintolat ympäri kaupunkia.

*Turkkilainen Antiokia Atabar Eerikinkadulla. Kiva miljöö ja ruoka vaihtelua muille etnisille. Napatanssia viikonloppuisin.

*Farouge ja Sofra London kalliimpaan syömiseen.

*Cafe Elvira!!! Punavuoren kotiruoan kingi. Esim. todella hyviä ahven- ja kuhafileitä. Ei kasvissyöjille, ikävä kyllä. Varokaa istumasta "kapteenin" pöytään, joka on varattu mestan kanta-asiakkaille. ;)

*Kalliossa Satu Silvon elävänravinnon ja kasvisruoan mesta Silvoplait. Kallista eikä kovin täyttävää (1,90/100g), mutta herkullista ja terveellistä.

*Edelleen Kalliossa parhaat pitsat saa mielestäni Cafe del Marista (juu hassu nimi ja soittavatkin kyseisiä levyjä siellä aina), joka on Karhupuistossa. Pitsa 5 euroa ja hintaan sisältyy myös kahvi! Toinen hyvä on Mäkikupla.

*Pieneen nälkään käyn Kalliossa hakemassa thai-settiä DuDiistä Viidenneltä linjalta. Halpaa ja nopeaa. Kaikista annoksista myös kasvisversio. Nostivat juuri kyllä hintoja.
Kaupungilla nopeaan nälkään menee Pitaco Tennispalatsissa.

Ja viimeisenä oma ehdoton suosikkini

*Sushiravintola Ichiban Mikonkadulla Aikatalossa (siinä Bristolin vieressä). Tekivät juuri "remontin" ja nostivat siinä sivussa hintojaan, mutta edelleen mielestäni kaupungin paras hinta-laatu suhde susheissa. Käteviä Take away -pakkauksia. Viihtyisä intiimi miljöö ja ystävällinen rento henkilökunta. :hearts:
Avatar
#37 • • yana Guest


Jotkut vetävä änkyräkännit bileissä, jotkut ostavat överikalliit muotipöksyt, jotkut ostavat levyjä ja jotkut käyvät syömässä hyvin... Luuletko, että mä laitan useinkin yli 50&#8364; syömiseen?



word!

skippaamalla yhden illan dokaukset kustantaa helposti illallisen chezissa =)

harmi vaan etta sinne saa kuitenkin aika nihkeesti frendei mukaan, senkin ainoon kerran kun kavi tuolla joutu tarjoomaan =D
Avatar
#38 • • Roz Guest
Äsh, en muista paikkojen nimiä mutta ainakin se thaimaalainen mikä on Showtimen vieressä on aika guudis ja Ariyana on yksi vakimestoista missä tulee käytyä useammin. Tampereella nämä siis.. Ja sitten oli se yksi pihvipaikka siellä kalevassa ja... äh... ei voi muistaa...
Avatar
#39 • • tumpsi Guest

Äsh, en muista paikkojen nimiä mutta ainakin se thaimaalainen mikä on Showtimen vieressä on aika guudis ..



Thai Na Khon.
Se oli hyvä pari vuotta sitten, kävin 3kk sitten n. vuoden tauon jälkeen ja listalta puuttu kaikki parhaat.
Noh, tilasin sit jotain ja mausta todellakin huomas et raaka-aineiden laatu oli tippunu erittäin heikolle tasolle verrattuna aikaisempaan. Ja kaikki hyvät puuttu listalta siis.

R.I.P. Good food @ Thai Na Khon.
Avatar
#40 • • ville Guest
Mäkin ruoka puolustaa kyllä mun mielestä edelleen paikkaansa tilanteessa, jossa on todella kiire. Välillä vaan ei ole aikaa/innostusta jäädä istumaan ravintolaan edes sitä 10min mitä noissa etnisissä menee saati sitten sen jälkeen jäädä nauttimaan siitä aterista moneksi kymmeneksi minuutiksi. Tällaisissa kiiretilanteissa tuplajuusto (tm) mukaan on enemmän kuin sopiva ja se tarjoaa 2e ravintomäärän, jolla sykkii monta tuntia paikasta toiseen.

Sitten jos on oikeasti menossa syömään niin että istuu alas ravintolaan niin pikaruokalapaikat eivät oikeastaan ole vaihtoehto jo puhtaasti viihtyisyyseikkojen takia: Missään ei ole niin hirveä meteli ja sotku kuin hampurilaspaikoissa.

ps heseä ei tueta