Analogiset monosynat

121 posts, 7 pages, 37,834 views

Avatar
#41 • • Daniel Braun Guest

Mielenkiintoinen uutuus, Radikal Technologies Spectralis:
http://www.radikaltechnologies.com/downloads/spectralis_namm.pdf

Monipuoliselta kuulostava analoginen monosyna (3xVCO, 2xVCF jne) johon on integroitu step-sekvensseri, va-syna, samplesoitin 48 äänen polyfonialla (32MB ROM + 96MB omia sampleja), 10 bändin filterbankki, dsp-efektilaite...

Hintaa laitteelle tulee noilla spekseillä varmaan melkoisesti.


:eek: :eek:
Tahtoo....!

Milloinkohan toi tulee myyntiin ja mikä tulee olemaan hinta?
Varmaan aivan liikaa perus tallaajan budjetille...

Näyttää kyllä paperilla speksien & ulkonäön ansiosta hiton hyvältä!
:hearts:
Toivottavasti tulee kuullostamaankin hyvältä...
Avatar
#42 • • Happo Guest

Milloinkohan toi tulee myyntiin ja mikä tulee olemaan hinta?


Webbisivun mukaan "The SPECTRALIS is expected to ship during the last quarter of 2003" mutta eipä tuota ole vielä missään näkynyt... Hinnaksi arvioitiin toisella foorumilla 1500e. Toisin jos nämä noudattavat samanlaista hinnoittelupolitiikkaa kuin Korg EMX-1:n kanssa niin ton hinnaksi tulee ehkä joku neljä tonnia. :)
Avatar
#43 • • Daniel Braun Guest
Jos toi 1500e maksaa, niin tämä poika aloittaa säästämisen heti... :roll:
Toi olis kyllä speksien perusteella niin namunen laite kun olla ja voi.
Sori Laite, sä kohtasit voittajasi :D
Hitto vieköön, tulis nyt oikeesti markkinoille...


Toisin jos nämä noudattavat samanlaista hinnoittelupolitiikkaa kuin Korg EMX-1:n kanssa niin ton hinnaksi tulee ehkä joku neljä tonnia.


Heh...
Noinhan se menis...
Toivotaan kuitenkin parasta.

Mutta kuitenkin, kyllä tota ennen varmaan sen MFB Synth 2 ostan.
Toisaalta, RedSound DarkStar + MFB Synth lite kombinaatio on alkanu tässä viimeaikoina houkuttamaan enemmän kuin liikaa.
Synth liten perään joku härö kitarasäröpedaali + muuta efutusta :hearts:
Ainakin sais persoonallista soundia aikaan...
Toi DarkStar nyt taitaa olla maailmalla jonkin verran käytetty laite, mutta toisaalta jotenkin ne soundidemot uppos muhun.
Eihän ne nyt mitään maailman upeimpia ollut mutta mutta...
Avatar
#44 • • Tuppu_ Guest
Mua ei oikein sytytä toi Spectralis. Hieman kallis myös ottaen huomioon, mitä siinä tulee. No, kyllä siinä enemmän ominaisuuksia on kuin Studio Electronicsin vehkeissä, mutta ite en noihin ominaisuuksiin laittaisi niin paljon rahaa. Tuli tuossa hommattua Ibanezin tube screamer 7-pedali ja ainakin pulse rääkyy sen läpi kohtuu siististi. :excellent:
Avatar
#45 • • Happo Guest

Synth liten perään joku härö kitarasäröpedaali + muuta efutusta :hearts:


Joo säröllä saa monosyniin lisää potkua. Mä hankin vähän aikaa sitten analogien ja rumpukoneiden efektiksi SPL Charisma 2:n jolla saa tosi mukavasti lisää väriä ja luonnetta soundiin. Tossahan särö/kompressointi tehdään putkilla. Noita transistorisäröjä kuten toi Ibanezin Tube Screamer olis helppo rakennella itsekin. Netti on täynnä skemoja...
Avatar
#46 • • Tuppu_ Guest
Joo, iteki pitäny rakentaa jotain säröjuttuja, kun eivät useinkaan oo mitään vaikeennäkösiä kytkentöjä, mutta en oo vaa ehtiny paneutua asiaan. Tuo ibanez joutu mun käsiin ku ostin sen kitaraa varten. Tuli sitten kokeiltua sitä pulsen peräänkin. Tuo TS7:n soundi vaan ei ole ehkä ihan paras mahdollinen tuollaisessa monosynan särkijäkäytössä, kun se sumentaa ylä-ääniä aika reippaasti. Muuten sillä kyllä saa ihan asiallisiakin soundeja.
Avatar
#47 • • bulk Guest
Mulla on signalin säröttämiseen Sherman Filterbank 2:n etuasteen lisäks Bossin MetalZone lainassa frendiltä, saa ainakin säröä aikaseks.

Sit ajaa särölle vielä etuasteesta, ni tulee aika rouheeta pärinää, jos sellasta vaan tahtoo. :hah:
Avatar
#48 • • Happo Guest

Mulla on signalin säröttämiseen Sherman Filterbank 2:n etuasteen lisäks Bossin MetalZone lainassa frendiltä, saa ainakin säröä aikaseks.

Sit ajaa särölle vielä etuasteesta, ni tulee aika rouheeta pärinää, jos sellasta vaan tahtoo. :hah:


Säröistä puheenollen, onko kukaan kokeillut Line6:n DM4-pedaalia syntikan perässä? Tuossa saisi samassa paketissa 16 klassista säröpedaalia... http://www.line6.com/media/manuals/DM4/DM4_manual.pdf

Noi ovat kuitenkin mallinnettuja ja hiukan epäilyttää miten nuo pärjäävät soundillaan aidoille analogipedaaleille... Ainakin Line 6:n kaikuemulaattoriin olen ollut tyytyväinen (Echo Pro) mutta toisaalta en ole aitoja nauhakaikuja kovin paljon käyttänyt.

Uutta monosynaa hankkiville pitää suositella DSI Evolveria. Tuo on varmasti kaikkien aikojen monipuolisin monosyna! Kaiken lisäksi se kuulostaa loistavalta ja ennenkaikkea uudelta ja omalaatuiselta. Pitää kuitenkin varoittaa että ainakaan mä en ole saanut aikoihin mitään tehtyä kun jään aina vaan selailemaan laitteen presettejä (512kpl) ja vääntelemään sen nuppeja. :)
Avatar
#49 • • Daniel Braun Guest

Uutta monosynaa hankkiville pitää suositella DSI Evolveria. Tuo on varmasti kaikkien aikojen monipuolisin monosyna! Kaiken lisäksi se kuulostaa loistavalta ja ennenkaikkea uudelta ja omalaatuiselta. Pitää kuitenkin varoittaa että ainakaan mä en ole saanut aikoihin mitään tehtyä kun jään aina vaan selailemaan laitteen presettejä (512kpl) ja vääntelemään sen nuppeja. :)


Hemmetin pätevän kuuloinen, ainakin noiden valmistajan kotisivuilta löytyvien demojen perusteella!
Todella persoonallinen, sopivan "uuden" kuuloinen ja erittäin tuhti soundi...

Jotenkin vain toi käyttöliittymä tökkii.
Happo, kerroppa siitä kokemuksia...
Avatar
#50 • • Happo Guest

Happo, kerroppa siitä kokemuksia...


Evolver on tosiaan parasta mitä mun setupille on tapahtunut pitkään aikaan. Netistä löytyvät soundit eivät musta anna kovin hyvää kuvaa siitä mihin kone pystyy. Ne keskittyvät lähinnä erikoisempiin efekteihin ja digitaalisoundeihin. Myös perinteisissä monosyna bassoissa ja leadeissa Evolver pärjää erittäin hyvin esim. SH-101:lle ja Pulselle, vaikka soundimaailma on tietenkin käsittämättömän paljon laajempi. Muutamissa laitteen preseteissä on tehty sillä kokonainen biisi, rummut ja bassolinja. :) Laitteessa on 4 raitainen sekvensseri jolla tuo mahdollista.

Mäkin pelkäsin aluksi tuota käyttöliitymää kun olen niin kyllästynyt Pulsen ohjelmointimatriisiin. Evolver toimii kuitenkin paljon paremmin. Ohjelmointinuppeja on 8 kpl ja jokaisen takana on 18 eri parametriä (tai 20 jos lasketaan sekvensseri mukaan). Matriisista valitaan rivi erillisillä napilla eikä niitä tarvitse skrollata yhdellä napilla niin kuin pulsessa. Nupit ovat ympäripyöriviä, 64 stepin enkoodereita, eikä perinteisiä potikoita. Kun nuppia liikuttaa ensimmäisen stepin, ledinäyttö näyttää parametrin aikaisemman arvon ja vasta toisella stepillä arvo alkaa muuttua.

Filtterin cuttoffia voi säätää välillä 0-164 joten nollasta 164:aan saa ruuvata nuppia ympäri melkein kolme kertaa. Jos nopeita manuaalisia sweeppejä haluaa tehdä niin tota pitää ohjata ulkoisella kontrollerilla. Mä olen konffannut ton niin että cuttoffia saa säädettyä masterkeyboardin mod. wheelillä. Laitteessa on Virus-tyyppinen parameter smoothing, joten filtterisweepit ovat todella pehmeitä. Filsut on muuten tehty Curtisin VCF-piireillä, eli käytössä on sama klassikko filtteri mitä on käytetty mm. Sequential Circuitsin ja Oberheimin vanhoissa synissa. Filsut ovat siis 100% analogisia ja niitä voi käyttää 12db tai 24db moodeissa. 24db moodissa ne saa oskiloimaan jos sellaista kaipaa. Toisin kuin useimmissa monosynissa, filsuja on kaksi kappaletta. Molemmille stereokanaville on oma ja niitä voi moduloida erikseen, jolloin saa aikaiseksi hauskoja stereoefektejä (sama idea on käytössä Moog Voyagerissä).

Myös kaikki oskilaattorit voi panoroida stereokanaviin tai laittaa ne keskelle monoksi. Analogioskilaattorit kuulostavat aivan loistavilta. Mikään VA-laite ei pysty samanlaisiin (eivätkä edes kaikki aidot analogit). Kahden analogioskilaattorin lisäksi on kaksi digitaalioskilaattoria, tyyliin SCI Prophet VS, Korg DW-8000 tai Access Virus. Oskilaattorit siis soittavat single cycle aaltomuotoja ROM-taulukosta. Eri aaltomuotoja on valittavissa 96 kpl (samat kuin Prophet VS:ssä) ja noiden lisäksi omia saa ladattua 32. Oskilaattoreista löytyy suunnilleen kaikki mahdollinen toiminnallisuus mitä ikinä on analogisynissa ollut, joten en ala niitä tässä luettelemaan.

Laite on tosiaan todellinen analogi/digitaali-hybridi eli osa äänestä tehdään DSP:llä. Analogioskilaattorit menevät analogifiltterien ja VCA:n läpi jonka jälkeen ne samplataan 24bit/48khz:llä sisään DSP:lle. DSP:llä mukaan lisätään digitaalioskilaattorit, lisäksi tuolla on mallinnettu mm. ylipäästöfiltteri, säröefekti ja Evolverin ainutlaatuiset feedbackit ja delayt. Muunnokset DSP:ltä takaisin analogiseksi on myös tehty laadukkailla 24bit/48khz muuntimilla. Digitaalipuolen toimintoja ei tietenkään ole pakko käyttää jolloin laite toimii täysin analogisena. :)

Niin ja laitteessa on vielä stereo audio in, eli tuota voi käyttää monipuolisena efektilaitteena muille synille, samplereille tai vaikka kitaralle.

Kaiken kaikkiaan toi on siis aivan loistava laite! :hearts: :hearts: :hearts: En keksi tuosta oikein mitään valitettavaa. Tosta ei puutu _mitään_ toiminnallisuutta, eikä mitään olisi oikeastaan voinut tehdä paremmin. No käyttöliittymä olisi tietenkin parempi jos kaikille ~144 parametrille olisi oma nappi tai nuppi, mutta se lisäisi hintaa melkoisesti. Nykyinen ratkaisukin kyllä toimii hyvin, paljon paremmin kuin monissa muissa synissa (Waldorf Pulse jne). Ja tarvittaessa tuohon on saatavilla myös PC-editori. Polyfoniaa voisi tietenkin myös olla enemmän, joten huhtikuussa kauppoihin tuleva PolyEvolver on alkanut houkutella todella paljon. ;)
Avatar
#51 • • Daniel Braun Guest


Evolver on tosiaan parasta mitä mun setupille on tapahtunut pitkään aikaan.
.....................
Polyfoniaa voisi tietenkin myös olla enemmän, joten huhtikuussa kauppoihin tuleva PolyEvolver on alkanut houkutella todella paljon. ;)



Kiitos ja kumarrus!
Aikas kivalta kuullostaa...

Mites toi neljä raitainen sekkari käytännössä toimii?
Saako sillä siis tehtyä siis neljällä eri soundilla eri patternit joita voit taasen ohjailla softa/rauta sekkarilla käyntiin?

Paha paha...
Varsinkin nyt kun sai ton MAM MB33 kaupat sovittua, niin toi vois olla kiva kaveri koko joukon jatkoksi. Vois hylätä sen MFB Synth1/Synth2 oston.
Toisaalta, Synth2 vois olla tietyllätapaa paljon persoonallisempi pöristin...
Mutta hinta/monipuolisuus suhteeltaan tuo DSI vetää kyllä mun mielestä pidemmän korren.
Hintaansa nähden siitä löytyy kyllä paljon kaikkea...
Ainut mikä tällaista namiskoihin ja nuppeihin rakastunutta tyyppiä arveluttaa, on just toi nuppien vähyys (8kpl) :(
Avatar
#52 • • Happo Guest


Mites toi neljä raitainen sekkari käytännössä toimii?
Saako sillä siis tehtyä siis neljällä eri soundilla eri patternit joita voit taasen ohjailla softa/rauta sekkarilla käyntiin?


Ei saa. Toi on siis kuitenkin monosyna siinä mielessä että kerrallaan voi soida vain yksi soundi. Se yksi soundi voi kuitenkin olla niin monimutkainen että se muistuttaa itsessään biisiä. :) Noi sekvensseriraidat ovat siis tavallaan osa sitä soundia ja niillä voidaan moduloida äänen parametreja. Manuaali löytyy tuolta: http://www.davesmithinstruments.com/downloads/Evolver_manual_2-0-2.pdf
Avatar
#53 • • Daniel Braun Guest

Ei saa. Toi on siis kuitenkin monosyna siinä mielessä että kerrallaan voi soida vain yksi soundi. Se yksi soundi voi kuitenkin olla niin monimutkainen että se muistuttaa itsessään biisiä. :) Noi sekvensseriraidat ovat siis tavallaan osa sitä soundia ja niillä voidaan moduloida äänen parametreja. Manuaali löytyy tuolta: http://www.davesmithinstruments.com/downloads/Evolver_manual_2-0-2.pdf


Jaah, no olishan se kuullostanutkin hieman liian hyvältä...
Ja tosaalta silloin ei olisi ollut kyse ihan perinteisestä monosynasta.

Pystyykös niillä sekkariraidoilla kuitenkin tekemään pienen melodiakulun, vai onko ne vain ja ainoastaan parametrien ohjailuun?
Avatar
#54 • • Happo Guest

Pystyykös niillä sekkariraidoilla kuitenkin tekemään pienen melodiakulun, vai onko ne vain ja ainoastaan parametrien ohjailuun?


Kyllä pystyy. Ja voit jopa ohjata jokaisen neljän oskilaattorin taajuutta erikseen. RTFM :)
Avatar
#55 • • Daniel Braun Guest
Voihan hemmetti...
Ostoslista oli suht hyvin hallinnassa, mutta nyt... :panic:
Äh
Yritä tässä nyt sit pähkäillä ja päättää pienen pääkön sisällä että kumpa olis mun käytössä parempi, MFB Synth2 (juuh, siihen se kallistui ton MAM MB33 kauppojen varmistumisen jälkeen) vaiko toi DSI Evolver.

Synth2 saattais olla vielä analogisemman kuuloinen ja hyvinkin outo soundillisesti, mutta toi Evolver olis jotakin uutta ja hyvinkin mielenkiintoista.
Siis soundin puolesta...

Harmi kun kyseisiä laitteita ei pahemmin kaupossa näe, olis kiva päästä kokeilemaan ja vertailemaan ihan kunnolla...
Avatar
#56 • • ajj Guest
Täällä kun on ollut puhetta noista MFB:n värkeistä, niin miltäs tuommoinen vaikuttaisi:
englanniksi: http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/SyLITE_II/SyLITE_IIe/sylite_iie.html
saksaksi: http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/SyLITE_II/sylite_ii.html

Saksankielisen sivun mukaan tuon pitäisi olla saatavilla 2004 vuoden toukokuusta alkaen, eli suunnilleen näihin aikoihin. Tuo hintakaan (245e) ei vaikuttaisi spekseihin nähden kovin pahalta.

Onko kellään henk.kohtaista kokemusta tuosta Synth Liten aiemmasta versiosta? Internettiä selatessani tuli törmättyä hieman vaihteleviin arvosteluihin kyseisestä laitteesta. Esim. http://www.retrosynth.com/gear/synthlite/
Avatar
#57 • • Happo Guest

Täällä kun on ollut puhetta noista MFB:n värkeistä, niin miltäs tuommoinen vaikuttaisi:
englanniksi: http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/SyLITE_II/SyLITE_IIe/sylite_iie.html
saksaksi: http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/SyLITE_II/sylite_ii.html

Saksankielisen sivun mukaan tuon pitäisi olla saatavilla 2004 vuoden toukokuusta alkaen, eli suunnilleen näihin aikoihin. Tuo hintakaan (245e) ei vaikuttaisi spekseihin nähden kovin pahalta.

Onko kellään henk.kohtaista kokemusta tuosta Synth Liten aiemmasta versiosta? Internettiä selatessani tuli törmättyä hieman vaihteleviin arvosteluihin kyseisestä laitteesta. Esim. http://www.retrosynth.com/gear/synthlite/



Tuossa Lite 2:ssa on samanlaiset hirveät digitaaliset oskilaattorit kuin ykkösessä, mutta ilmeisesti niihin on yritetty tehdä jotain parannuksia... Ehkä ne ovat nyt 4-bittiset kun ekassa versiossa oli vain 3 bittiä :).

Jos toi maksaa tosiaan 245e niin suosittelisin mielummin MFB Synth 1:stä (jos niitä vielä saa jostain). Täällä esim. 299e.

http://www.musik-service.de/ProduX/Keys/Professional/Synthesizer/MFB_Synth.htm

Tuo on aika paljon monipuolisempi, siinä on analogiset oskilaattorit (3 kpl) ja parempi sekvensseri. Tosin patcheille ei sitten ole muisteja...

Pakko vielä kerran mainita että kaikkien aikojen paras monosyna IMHO on Dave Smithin Evolver. Soundiltaan jyrää monet analogimonot, basstationit yms. ja monipuolisuudessa sitä ei oikein voi edes verrata mihinkään aikaisempaan. T-kaupassa hinta 519e.
Avatar
#58 • • Daniel Braun Guest

Pakko vielä kerran mainita että kaikkien aikojen paras monosyna IMHO on Dave Smithin Evolver. Soundiltaan jyrää monet analogimonot, basstationit yms. ja monipuolisuudessa sitä ei oikein voi edes verrata mihinkään aikaisempaan. T-kaupassa hinta 519e.


Mut toi Evolver ei oo mikään tviikkaajan unelma ;)
Nuppiviidakossa jos viihtyy niin toi on vähän...
No, sanotaan vaikka "ei niin monella nupikalla varustettu" :sad:

Soundaa demojen perusteella kyllä erittäin hyvältä.
Hinta/laatu suhde varmaankin kohdillaan.
Pitäis päässä oikeesti kokeilemaan, sit voiskin sitä ostopäätöstä ton kanssa tehdä.
Viimeksi kun noi gearirahat uppos aivan toisaalle, eri vehkeitä jne...
Jos vaikka nyt uuden työn takia sais uutta lelua ostettua.
Avatar
#59 • • Happo Guest

Mut toi Evolver ei oo mikään tviikkaajan unelma ;)
Nuppiviidakossa jos viihtyy niin toi on vähän...
No, sanotaan vaikka "ei niin monella nupikalla varustettu" :sad:


Voihan tolle sitten ostaa kaveriksi vaikka tämän :)
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_artikel-151258.html

Tosin jos jokaiselle Evolverin parametrille haluaa oman knobin niin noitakin pitäis olla kolme. :D

Kyllä toi itseasiassa ON tviikkaajan unelma. ;) Käyttöliittymän on kyllä laitteen monimutkaisuudesta johtuen hiukan erilainen kuin yleensä, mutta kyllä sitä oppii käyttämään. :hearts: :hearts:

Millaista gearia muuten olet hankkinut?
Avatar
#60 • • OSC8 Guest
Täytyy tähän väliin ihan huvikseen näpytellä fiiliksiä tännekkin: satuin eilen twiikkaileen ikivanhaa Kawai Synthesizer 100-F:ää ja soundifriikki/laitepornoilija sisälläni heräsi kyllä välittömästi eloon :excellent:

Syna oli vähän rikki (taustalla tasaista pientä surinaa oskillaattorista, virekin oli varmasti mitä oli) ja sainpa vielä tikunkin puupäädyistä sormeeni, mutta ei helevata noissa vanhoissa pöristimissä on kyllä jotain mystisen viehättävää! Ei vähiten niiden ihmeellisten soundien takia jota tostakin lähti, filtteri resonoi itsekseen ja kun pakkaa sekoitti huimalla LFO:lla yms envelope-häröilyllä niin olo oli kuin tuomiopäivää masinoivalla pähkähullulla tiedemiehellä :D

Ei sen puoleen että mulla noita analogi-aikoja olis silleen ikävä (ei patch-memoryä tai midiä, puhumattakaan siitä että noita pitäis olla huoneellinen jos nykyisen tasoista biisiä haluis tehdä), mutta huikeita instrumentteja ne kyllä muutoin on, en yhtään ihmettele miks jotkut puristeilee noihin vieläkin :happyroll: