Kahvi

78 posts, 4 pages, 11,211 views

Avatar
#1 • • Quu Guest
Other Chatissa on jo erinäisiä juomatopicceja, mutta annetaan nyt tämän olla jotta platinumi saisi vähän lisää vireyttä.

Brasiliasta tulleet tuttavamme toivat tuliaisiksi meille kahvifriikeille paikallista tummaa paahtoa. :heart:
Paketissa se näyttää ja haisee aivan nuuskalta, mutta juomaksi asti päästyään sitä ei yksinkertaisesti voita mikään.

Itse en tulisi kauaa toimeen ilman kahvia. Koulussa tulee juotua 1-3 kuppia päivässä ja kotona melkein toinen samanlainen.
Nautin aina kahvini makeana. Sen opin käydessäni ko. maassa, jossa kahvilasta tilaamalla kahviin on sekoitettu noin 3-4 kahvilusikallista sokeria kupillista kohden. Aluksi se oli todella inhottavaa, mutta heti kun siihen muutamassa päivässä tottui, ei paluuta enään entiseen ollut. Se muutti omaa suhtautumistani koko juomaan melko perusteellisesti. Enään se ei ollut juoma jota piti juoda koska oli siihen riippuvainen, vaan siitä tuli enemmänkin jokapäiväistä "herkkua" jota oli hyväksyttävää juoda usein.

Perinteistä ryyppäysiltaa on vaikea saada käyntiin ilman Irish Coffeeta. M-Barissa ei pysty istumaan ilman sitä pakollista lattea.

En ole koskaan ajatellut että se voisi olla terveydelle vaarallista. Itseasiassa mulla menee perkeleesti rahaa vuodessa tupakkaan, pitääkseni elämäni pituuden siedettävissä lukemissa. nimim. ei koskaan vanhainkotiin.

Tuli mieleen kysellä teiltä, platinumin käyttäjät, että minkälainen suhde teillä on tähän aineeseen yleensä?

Onko muuten kellään kokemusta espressokeittimistä?

Olis tarkoitus sellainenkin ostaa, heti kun saisi sen moccamasterin poistettua...
Avatar
#2 • • jUSSi Guest
Duunissa kahvinjuonti on lähinnä tapa lähteä työpisteestä liikkeelle edes pari kertaa päivässä ;). Kotona juon ehkä sunnuntaisinyhden kupillisen. Mitään addikitiota ei ole vielä syntynyt.
Avatar
#3 • • serotonot Guest
4. kuppi menossa tänään... Mieluiten mustana, maitoa ei ainakaan. Kahvia juon lähinnä töissä ja piristetarkoituksiin jos ei keho itse tajua että vielä pitää pysyä hereillä ja käydä nopeesti kattoo mikä meno siel bileis o...
Avatar
#4 • • Hugo Guest
Kahwia - kyllä kiitos :cool:

Töissä menee päivästä riippuen 4-10 kupillista kahvia. Jos on hirveästi tekemistä niin ei paljoa kerkeä juomaan. :happyroll: Rauhallisimpia hetkiä voi täydentää ottamalla "vielä yhden kupillisen"

Vapaa-ajalla (vkl lähinnä :crybaby: ) tulee ryystettyä tietty vähemmän... Joskus on vaan liian :panic:
Avatar
#5 • • Taedium Guest
Juu. Keittimellä himassa duunannu ny viimisen... ööö... monta vuotta, mut kolmisen vuotta sitten ihastuin italialaisiin papuihin. Kyl se on osa sitä kahvin nautintokokemusta, kun mittaa oikean määrän papuja, jauhaa ne, pesee keittimien kunnolla, lataa sen ja jää odottelemaan. Oon italiasta tilaillu aina ku rahat on antanu periks. Itse asiassa pomo käväs kotonansa Venetsiassa ja toi mulle taas repullisen papuja. Harmi, että on liian rasvasia papuja keittimeen, mut ku jättää isommiks ne rouheet, ni ei riko keitintä - tulee vaa vähä laimeempaa, mut sen kanssa voi juoda vaikka sit latteen kaffen. Duunissa juon liikaa tätä pahaa suodatinkahvia. (Tänään jo 6 kuppia juotu + kotona kupillinen espressoa. Odotellaan vatsahaavaa alle 30v...)

Jos kiinnostaa espresson keittäminen ja/tai papujen tilailu, niin kannattaa kävästä www.papu.org tai www.papu.it (org redirectaa tonne it puolelle) tai lähettää s-postia [email protected] tai [email protected] osoitteeseen. Siellä tämän suomalaisen pikkufirman omistaja varmaankin mielellään neuvoo. Sieltä saa Pascucci -merkkistä kahvia tilailla ja ainakin se kultanen paahto ja se sininen pussi on ihan ok. Kultanen on oikee herkkua. (Emmä tiiä mikä niist on vahvinta ja mikä ei, noita kahta oon maistanu.)

On muuten ihan siis oikea Barista, eikä mikään italialaistyyppisen suomalaisen kahvilan antama barista-nimitys tarjoilijalle.

Nii historiasta, joskus kuudennella luokalla rupesin maistelemaan kaffetta useamminkin ja seiskalla olin jo ruokatunnit useammin kaverin luona kaffella (asu koulun vieressä) ku ruokalassa. Sillo meni maitoo ja sokerii sinne kaffen joukkoon, mut pikku hiljaa tiputin eka kahtee lusikallisee ja sit yhteen, sit kokonaan pois. Nyt en voi sietää kahvia sokerin kanssa. Maitoo juon suodatinkaffen kanssa jos kahvi on kuumaa. Jähtyneeseen kaffeen tai jos ajan kanssa juon tai jos on oikee hyvää erikoiskahvia, ni en pilaa makua maidolla. Joskus peruskoulun jälkeen ihastuin cafe latteeseen ja sieltä americanan kautta mennyt espressoon tuo maku. Vaan ku se on nii hyvää, ni se 0,5dl, joka ois "virallinen" espressokoko ei aina ruuan jälkee jää siihen...

Vaan varoituksen sana. Ei kannata juoda samaa tahtia kuin allekirjoittanut. Siitä ei ole hyötyä. Jos kahvia juo harvemmin, se myös piristää. Nyt se on minulle ainoa keino päästä sängystä. (Ollut jo 17-kesäsestä saakka.) Jos ei juo, on väsynyt, ei pysty keskittymään (vaikka kofeiini rikkoo keskittymiskykyä), päätä särkee ja vatsa ei toimi. Joskus kun tulee enemmänkin kahvia juotua, seuraavana aamuna närästää. En suosittele. Tiedän, että tällä kahvin kulutuksella vatsahaava ja sydän- sekä verisuonitaudit rupee pukkaa lähelle.

edit: Täs ei näy enää editit. Hyhhyh. Ja mitähän mä sekoilen näiden edit juttujen kanssa? Eihän mul oo ees mitää editoitavaa. Ei tajuu...
Avatar
#6 • • Quu Guest
Mä jotenkin odottelinkin Taedumilta vastaavaa postausta. :D
Avatar
#7 • • Taedium Guest

Mä jotenkin odottelinkin Taedumilta vastaavaa postausta. :D

;p

No eipä ole ollut kahvi-, porno- eikä elokuva-addiktiuteni kenellekkään mikään salaisuus.
Avatar
#8 • • Ana-- Guest
Juuri nytkin tippumassa. Kahvi on usein yövuorolaisen ainoa virkeä
kumppani ja loistava tekosyy pitää tunnin tauko :) Ana <3 Kahvi.
Ehdottomasti. Ei vois elää ilman.
Avatar
#9 • • Homegrove Guest
Pakko saada joka päivä 1-3 kupillista, en välttämättä kyllä tarvii enempää mutta tuo on se pakollinen määrä tai joltain LÄHTEE HENKI!!!
Avatar
#10 • • olliS Guest
Kahvia juon ainoastaan silloin kun oon töissä päivystämässä, että pysyy hereillä... kotona ei ole edes kahvinkeitintä.
Avatar
#11 • • JsL Guest
Pikkupojasta asti tullut nautiskeltua kahdella sokerilla ja maidolla.

Nykyään menee aamulla kaksi kuppia ja duunissa yksi. Wendeinä :D menee aamulla kaksi ja päivisin/iltaisin yksi paitsi jos tulee otettua olutta niinkuin yleensä, niin jää päivä- ja iltakahvit pois.

Kahvitupakki kuuluu tietty asiaan nautinnon lisäämiseen.
Avatar
#12 • • osm Guest
Kahvi on saatanasta.

Joskus tuli enemmänkin juotua, sitten rupes vituttamaan se ainainen tärinä ja hermostuneisuus -> lopetin.
Avatar
#13 • • Daniel Braun Guest
No thanks kahvia mulle... Ei toimi, ei.
Pahan makuista. En vain ole koskaan tottunut juomaan sitä.

Kofeiini annokseni nautin Red Bull:in muodossa taikka pillereinä...
:D
Avatar
#14 • • te i nie m mi Guest
Pelottava aine!
Mulla on itseasiassa kahvista kaks kunnon kokemusta sen jälkeen kun
oon joskus iskän tai äiskän kupista maistanu ja todennu kamalan makuiseksi.

Eka oli joskus lukion ykkösellä, kun oli koeviikko ja olin valvonu puolivahingossa yön pänttäämisen parissa. Jossain vaiheessa tajusin kellon lähentelevän kuutta ja totesin, et turha mennä nukkumaan enää tässä vaiheessa, kyllä mä pystyn pari kuppia kahvia juomaan hätätilanteen kunniaks.
No sit oli lähtö käsillä, keitin kahvit (en tiiä tuliko tujua, kun en o koskaan oikein keittäny) join kaks kuppia ja aloin aamuvalmistelemaan itseäni. Olo meni hiukan oudoks, tuntu sätkyltä ja en oikein osannu enää keskittyä mihinkään. Jatkoin siitä sitten matkaani bussiin, jossa paikoillaan istuminen osottautui hyvin hyvin hyvin vaivalloiseksi. Siitä johtuen sitten pärähtivät KAHVIVAINOT päälle. Olin varma että kun vääntelehdin ja kääntelehdin ja jalat rummuttaa maata, vierustoverini pitää minua lähinnä laittomien piristeiden käyttäjänä.
Sitten tuli jo vähän pahakin olo.
Lopulta jäin puolimatkassa pois kyydistä ja totesin, että eiköhän uusintakoe oo ennemminkin se mun paikka.

Toinen kerta kun erehdyin moiseen myrkkyyn koskemaan oli tänä kesänä kun piti juhlia kesäloman loppumista oikein kunnolla. Maanantai-aamuna klo 06:15 havahduin ystäväni asunnosta pahassa laskuhumalassa tajuten, että eihän sen näin pitänyt mennä.. kohta on töitä.
No sitten keitettiin kahvit, edellisestä vahingosta viisastumatta join reilusti vain 3 kupillista. Olo oli sen mukainen. Kamala, sätky, uupunut, kamala, hirveä, PIRTEÄ.
En päässy ees aikaisin nukkumaan kun vielä illallakin tuntui siltä, että oisin täysin unessa mutta joku ois virittäny silmäluomet auki tulitikuilla.

Voi olla, että kokemattomuuttani keitän todella ärjyä kahvia, mut jo makukin on niin huono, etten lähe edes yrittään jollain lievemmällä.
Mut sitten taas jos esim sekottaa vaniljajäätelöön kahvinpuruja niin se on tosi herkkua!
Avatar
#15 • • ipe Guest
Ei ole elämää ilman kaffetta. Oon itte juonu 5-vuotiaasta asti eli ensivuonna vietän 25-vuotis kahvinjuontijuhlat. Kulutus on jokseenkin seuraavanlaista: aamulla 2 kuppia ennen töihinlähtöä. Duunissa 2-4 kuppia päivän aikana. Illalla kotona 2-6 kuppia. Kohtuullisen paljon siis kuluu kahvia. Onneks se on edelleen edullista.

Yleensä nautin kahvini maidon ja sokerin kera. Musta kahvikin on oikeen hyvää mutta tällä kulutustasolla vatsa ei tahdo kestää mustana juomista. Maustekahvit ym. hömpötykset ei kiinnosta. Presidenttiä tai Juhla Mokkaa mulle. Erikoisemmat tummat paahdot sekä espressot maistuvat toki.
Avatar
#16 • • naive Guest
Lattea lähinnä.

Harmi vaan, että helsingistä ei oikein tahdo saada säädyllisen makuista lattea.
Avatar
#17 • • Tres Guest
Kofeiinista tulen aina levottomaksi, päätä särkee ja vatsa sekaisin.
Lisäksi kahvin maku on mielestäni sietämätön. Piristävä vaikutus ei
juuri innosta jos siitä joutuu maksamaan tuollaisen hinnan, ja
saa vielä kaupanpäälle sydämentykytyksiä ja rytmihäiriöitä jo parista
kupillisesta. Siksi pitäydyn erossa tästä herkusta.
Avatar
#18 • • Quu Guest

Lattea lähinnä.

Harmi vaan, että helsingistä ei oikein tahdo saada säädyllisen makuista lattea.



Aivan liian usein (=melkein aina) näkee helsinkiläisillä kahviloissa kahvin tehtävän kevyt- tai rasvattomaan maitoon. Tätä en ymmärrä ollenkaan. Johan sen pitäisi jokaisen kahvin kanssa läträävän tietää että kunnon juomat tehdään aina täysmaitoon. Sitä ei uskoisi kuinka suuri makuero niillä on.
Avatar
#19 • • LindaGP Guest

Mä jotenkin odottelinkin Taedumilta vastaavaa postausta. :D

;p

No eipä ole ollut kahvi-, porno- eikä elokuva-addiktiuteni kenellekkään mikään salaisuus.



:D No ei tod!
Itse en juo kahvia lainkaan. Olen joskus yrittänyt, mutta se ei vaan onnistu. Se litku maistuu ihan tosi pahalta. Mutta vastajauhetut kahvipavut tuoksuvat hyvältä.
Olen teenjuoja, ja aionkin olla. Niin kauan kun teetä on mahdollisuus saada, en aio kahviin koskea.
Avatar
#20 • • Mrrshan Guest
Kahvista ei ole oikein mitään hyötyä jos sitä juo joka päivä. Juon 3 kuppia päivässä ja se on mulla se määrä jonka verran voin juoda ilman että tulee vittumainen, rauhaton, keskittymiskyvytön olo. Harvemmin käytettynä se on varmaan ihan ok piriste pieninä määrinä. Muistan että joskus kun join kahvia kuuntelin samalla musiikkia niin hymy oli kyllä herkässä.

Aina se ei piristä. Esim. jos olen valvonut koko yön ja aamulla juon kahvia niin siitä tulee oikeastaan väsyneemmäksi ja olo on entistä huonompi. Kahvi, tupakka ja unenpuute on sellainen yhdistelmä joka laittaa suorastaan tärisemään.