Miten elämänkumppanisi suhtautuu musiikkimakuusi?

74 posts, 4 pages, 8,915 views

Avatar
#1 • • Kosmonaut Guest
En tiedä onko tästä topiccia jo, itse en ainakaan löytänyt.

Jokainen tuskin on löytänyt valittuaan konemusapiireistä, joten ois kiva tietää miten "tavalliset" (typerä ilmaisu) suhtautuu outoon, monotoniseen musiikkiisi? Oma tyttöystäväni ainakin kohteliaasti sanoo, että konemusa on ihan kohtalaista, mutta kummasti se käsi on usein siellä volukkanappulalla :rolleyes: Toinen ihmetyksen aihe on, että miten joku VOI pistää 10 euroa(!) siihen, että pääsee tanssimaan :001: Baareihinhan pääsee paljon halvemmalla :)
..levyistä puhumattakaan!
Avatar
#2 • • ipe Guest
Tämä onkin meillä ollut usein hankala asia. Ja kun soppaan lisätään vielä kaveripiiri niin sitten tulee jo melkein tappelu. Nimittäin iso osa kavereistani lähes vihaa konemusiikkia. Osan olen saanut 'koulutettua' sietämään sitä jonkin verran. Muijan mielestä mun musiikkimaku on 95%:sti aivan perseestä. Myöskään en saa muijaa lähtemään mukaan mihinkään 'teknobileisiin' juuri ollenkaan. Mä olen kyllä itse sen verran fanaattinen musiikin suhteen että nuo asiat ei juuri hetkauta. Tietty se välillä harmittaa kun esim. jossain koti/mökkibileissä joutuu enemmistön painostuksesta kuuntelemaan jotain saatanan poppia eikä saa nauttia omista suosikkilevyistä. :mad:
Avatar
#3 • • Kaum Guest


Tietty se välillä harmittaa kun esim. jossain koti/mökkibileissä joutuu enemmistön painostuksesta kuuntelemaan jotain saatanan poppia eikä saa nauttia omista suosikkilevyistä. :mad:



Mun kaveriporukassa ollaan päästy sovintoon tekemällä omia cdeitä joihin jokainen saa valita yhen oman biisin. Näin tasa-arvo säilyy sekä biisien määrän että musiikkityylien kohdalla. Tietysti kaverit valittaa kun niiden biisit kestää 1-4 min ja mun biisit 8-10 min, mutta sanon aina että 10 min paskaa niille ei ole mitään siihen verrattuna, että mä joudun kuuntelemaan niiden paskaa 70 min.
Toisaalta en myöskään kestäisi sitä ne kaverit jotka kuuntelee ällöttävän ylisuosittua ja ylikaupallista musaa, rupeaisivat yhtäkkiä palvomaan Sven Väthin, Lab-4:n, Paul van Dyken yms nimeen. Olen onnellisesti musiikillisessa oppositiossa.

(joo, oli tää vähän off-topik)
Avatar
#4 • • Jukka I Guest
Ei ongelmia, joskin muutaman genren kohdalla koulutus on vielä kesken. :D
Avatar
#5 • • Quu Guest
Oma kulta tykkää vain hyvästä musiikista. Hänellä on loistava musiikkimaku.

Se myös helpottaa sitä, että hän ilmoittaa minulle mikä on absoluuttista paskaa (levyostoksia tehdessä).

Ainoa missä musiikkimakumme eroaa on tekno. Sitä kuuntelenkin usein silloin kun hän ei ole kotona.
Avatar
#6 • • Edited hiski Guest
musa maku kulkee käsikädessä - kivaa. ja bonuksena neiti seuraapi musamaailman tapahtumia paljonpaljon tarkemmin kuin minä, niin ei pääse kaikki hyvät julkasut sentään täysin minulta ohi livahtamaan. oma musatietopankki kotona kelpaa =))

edit:
tosin arkikuuntelusta sepultura, pantera, napalm death etc. -kategoria ei uppoo neitiin, eikä juuri räpäytyskään - mutta ihan kiva pitää jotain omana 'poikien kesken' juttunakin ,)
Avatar
#7 • • D157R1C7-4770RN3Y Guest
harvinaisen hölmö kysymys,

musiikkimakuni on elämänkumppanini

Oikeampi kysymys mulle on, että miten musiikkimakuni suhtautuu muihin mahdollisiin pyrkyreihin.

tähän mennessä ei oo sulattanut ketään yli kuukautta.

Boh Selectah !

:eek:
Avatar
#8 • • Edited Ezzy Guest
Omaa yhtä laajan ja samankaltaisen musamaukuin itsekin. Tosin bileissä ei ole käynyt vielä ollenkaan.

On ihan kohtuu olennaista, että musamaku menee yksiin. Olisi vaikeata, jos pitäisi tapella mitä soitetaan jne. Tosin ei asuta yhdessä, mutta eniveis...
Avatar
#9 • • Timmo Guest
Ambient tai Chill on ratkaisu! Sitä on pakko ottaa mukaan tai saa rock/pop-koulutuksen...:003:

Technoa kokeiltiin noin 10 minuuttia ja ilme oli näkemisen arvoinen
Avatar
#10 • • jUSSi Guest


Muijan mielestä mun musiikkimaku on 95%:sti aivan perseestä. Myöskään en saa muijaa lähtemään mukaan mihinkään 'teknobileisiin' juuri ollenkaan. Mä olen kyllä itse sen verran fanaattinen musiikin suhteen että nuo asiat ei juuri hetkauta. Tietty se välillä harmittaa kun esim. jossain koti/mökkibileissä joutuu enemmistön painostuksesta kuuntelemaan jotain saatanan poppia eikä saa nauttia omista suosikkilevyistä.



been there, livin' it.

eli sama jama, apuna onneksi oma suhteellisen laaja musiikkimakuni, jonka ansioista muun kuin teknon kuuntelu ei aiheuta näppylöitä. Eukko tosin inhoaa 95%:sti teknoa.

No, kaikkea ei voi saada.
Avatar
#11 • • guli van kaak Guest
nooh, aika neutraali suhtautuminen armaallani. suhteen alussa (4 vuotta sitten) molemmat oli samoilla linjoilla, mutta sitten syntyi pieni "pesäero" aikojen kuluessa. mitään taisteluja eriytyneestä mausta ei kuitenkaan ole tullut, eikä tule. tosin olen sen verran selkeästi ilmoittanut kantani ja suhteeni musiikkiin, että siitä ei enää edes keskustella. erittäin usein unohdan itseni levyjen pariin ja emäntä saa tyytyä kakkospalkintoon :D
Esa

Posts: 947

#12 • • Edited Esa
Oma kulta ja minä tavattiin (onneksi) teknobileissä. :cool: Kotona soi pääosin chilloutia, teknoa ja progea sekä jonkinverran psykea, trancea, tech-housea.. ei ongelmaa. Näkemyseroja alkaa esiintyä jos siirrytään lähemmäs 200 BPM fasistigabberia, mutta voinhan kuunnella sitä vaikka luureilla jos mieli tekee.

edit: Unohdin sanoa että olen kyllä se selvästi fanaattisempi osapuoli.
Avatar
#13 • • JussiS Guest
Ihan hyvin suhtautuu, tosin valitusta alkaa tulemaan yli tunnin mittaisista soittelusessioista. Sikäli muutosta joutunut ottamaan vanhoihin tapoihin, ettei enää voi kuunnella 24/7 musiikkia. Kuulemma öisin ei saa kuunnella, eikä ennen aamukahviakaan. Eikä salattujen elämien aikana.
Avatar
#14 • • pie Guest
Ihan hyvin suhtautuu ja musiikkimakukin on melko samoilla linjoilla. Näkemyseroja toki välillä syntyy kun itse keskityn teknoon, techhouseen ja d&b:n ja nainen taas tranceen sekä psykeen. Suurempia erimielisyyksiä musiikista ei ole syntynyt, mutta pahimmista rähinäraidoista tulee kyllä huomautus et luurit päähän - eli koulutus on vielä kesken :)
Avatar
#15 • • Edited Karo Guest
En tiedä mitä oma kultani on siitä mieltä, että kirjoittelen tällaisia Plattariin, mutta joo, aika samanlainen musiikkimaku on. :) Ehkä enemmänkin niin päin, että itse saan kuulla kivaa musiikkia hänen soittimestaan, ja oppia siinä sivussa uutta. Itselläni kuitenkin huomattavasti laajempi maku kattaen myos muut musiikin lajit kuin konemusiikin (tyyliin punk, reggae, ska...). Kerran taisi herra lähteä himaan, kun soitin Aulikki Oksasta. :D
Mielestäni musiikkimaun yhteensopivuus on aika tärkeä asia, jos vapaa-ajasta iso osa kuluu joko musiikin kuunteluun tai bileissä käymiseen.

edit: tietokoneet sucks.
Avatar
#16 • • Edited LindaGP Guest
Mulle nauretaan. Minä nauran takaisin!:D

Edit: Siis no joo. Elämänkumppania ei ole ollut, hetkinen, 8 kuukauteen. Tarkoitin, että lähinnä työkaverit nauraa, ja muut kaverit pudistelee päätään.
Avatar
#17 • • Saskia Guest
--

Vois olla vaikee seurustella ihmisen kanssa joka ei tykkäis konemusasta ja tajuis miten hienoo ja kaunista on kun RMB:n Springin ensitahdit lähtee soimaan;)

Ois kyllä vähän nihkeetä jos pitäs roikkua jossain normibaareissa viikonloppuisin siksi kun toinen tykkää suomipopista. Ja sitten jos sillä olis sellaisia basic-suomirokkarikavereita *nihk*

Musta on kiva jakaa sama ystäväpiiri ja nauttia yhdessä bilettämisestä. Ja tietysti yhteinen rakkaus happy hardcoreen antaa aiheita fiilistelyyn....

--
Avatar
#18 • • Daniel Braun Guest
Ensinnäkin tää topic hertättää kysymyksen mikä on oikeaa, hyvää musiikkia? Miten "tavalliset" eroavat konemusiikin ystävistä? Miten joku voi luokitella ihmiset tavallisiin ja ei-niin-tavallisiin-techno-ihmisiin? Mikä tekee ultimate-hyper-super-hyvän-musiikin?

Pinnallisuus, joka ilmenee siinä että pidetään omaa musiikkiki tyyliään vain ja ainoastaan oikeana ja parhaimpana ärsyttää minua suuresti. Mutta, tähän sudenkuoppaa putoan itsekin useasti arvostellessani tyttöystäväni musiikkimakua. Hänen musiikkimakunsa rajat ovat hevistä popahtavan rock-musiikin kautta iloiseen erään elimen kokoa kompensoivaan musiikkiin, eli kiksuun... Ainoa asia mitä en voi tuossa siteää, on ne pitkätukkaiset sukkahousuhevi-musiikin edustajien tekeleet. Niitä hän, siis tyttöystäväni kuuntelee vain silloin kun minä en ole kotona. Muuten on aivan sama mitä stereoista tulee. Välillä mun valitsemaa ja välillä tyttöystäväni.

Voisin sanoa että itse kuuntelen musiikkia laidasta laitaan. Suomalaisen rock-musiikin vaikuttajista CMX, YUP, Zen Café ja muutamat muut soivat levysoittimessani välillä. Olenkin ylpeä, kun löysin paikallisesta levykaupasta peruuntuneen ennakovarauksen YUP:n uusimmasta levystä vinyyli versiona. Niitän kun on tehty se 500 kpl, ja minä olen nyt yksi onnellinen omistaja. Eniten kuitenkin tech-house kolahtaa syvälle mieltymystekijöideni syövereihin. Bongo rummut, muut perkussion soittimet, rahisevat piano- ja puhallinsoundit... :006: :006: NAMS!
Mutta silti voin kuunnella kaikkea musiikkia.

Mielestäni hyvä musiikki on sitä mistä itse tykkää. Ei kannata olla "musiikkirasisti" ja karsia ympäriltää sellaiset musiikkityylit jotka eivät ole "Platinum-jengin" mukaan katu-uskottavaa....
Hei, mihin on ihmisen oma ajattelu-kyky kadonnut? Samallatavoin kuin suurin osa ystävistämme sanoo meidän musiikkimakumme olevan hanurista, sanomme mekin samaa heidän musiikki maustaan. Miten voimme sitten samalla saarnata techno-musiikin olevan sitä ultimate-hyper-super-oikeaa musiikkia? Jokaisella on makunsa niin naisten, vaatteiden, ruoan kuin musiikin suhteen.
Avatar
#19 • • bulk Guest
Hmm, oma misuni on kyllä ihan teknokansaa itsekin, mutta jostain kumman syystä ymmärrys loppuu, kun junnaa johonkin kahdeksan biitin luuppiin tuntikausia hienosäätöä.

Ihme nipottajia nuo naikkoset. ;)
Avatar
#20 • • ville Guest
musiikkimaku vaavun kanssa on niin erilainen, että voimme juuri ja juuri kilpailla kumpi pitää voimakkaammasta nenänkaivuusta :rolleyes:

musiikkimaku on kyllä hyvin voimakkaasti tottumiskysymys, kai sitä oppisi kuuntelemaan katri helenaa jos muuta ei olisi