Piratismikeskustelu (ex Don't download)

401 posts, 21 pages, 59,497 views

Avatar
#142 • • jUSSi Guest


http://www.freep.com/money/tech/newman5_20030405.htm



noh, kun joku kehittää p2p-järjestelmän joka käyttää ssh:ta niin eipä kukaan enää tiedä mitä siinä verkossa liikkuu. Muutenkin yhden yliopiston verkon seuraaminen on aivan järjettömän vaikea tehtävä liikennemäärien suuruuden takia.
Avatar
#145 • • Edited Vieras Guest
MTV3-uutiset: (http://www.mtv3.fi)

"Äänitteiden vähittäiskaupan arvo laski Suomessa viime vuonna seitsemän prosenttia: vuoden 2001 127,3 miljoonasta eurosta viime vuoden 118 miljoonaan euroon. Kappalemääräinen myynti laski noin 10 prosenttia - 11,7 miljoonasta 10,5 miljoonaan kappaleeseen.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n tiedote listaa suurimmiksi syiksi myynnin vähenemiseen piraattiostot naapurimaista, äänitteiden kopioinnin cd-r-levyille ja Internetin laittomien musiikkipalvelujen käyttämisen. Näiden lisäksi äänitemyyntiä syö tiedotteen mukaan radioiden jatkuvasti kasvanut musiikkitarjonta. Myös taloudellisen laskusuhdanteen ja lisääntyvän kilpailun muun viihdetarjonnan kanssa katsotaan vaikuttavan negatiivisesti markkinakehitykseen.

Äänitemyynnin väheneminen ei ole pelkästään Suomen ongelma. Maailman yhteenlasketun äänitemyynnin arvo laski viime vuonna seitsemän prosenttia, eli täsmälleen yhtä paljon kuin Suomessa. Kappalemääräisessä myynnissä laskua tapahtui kahdeksan prosenttia. Äänitemyynnin maailmanlaajuinen kokonaisarvo viime vuonna oli 29,8 miljardia euroa. "


Poistin uutisesta yhden kappaleen, joka käsitteli kotimaisten äänitteiden osuuden kasvua kokonaismyynnissä.

Uutiset pyrkinevät ainakin suurempaan objektiivisuuteen mihin monet täällä. Taloudellinen laskusuhdanne on toki hyvä muistaa, mutta sen lievyys huomioonottaen ei voida puhua 7 prosentin laskusta vain sen takia. Myöskään radiokanavien määrä ei ole konkreettisesti lisääntynyt, saatika puhe -tai asiaohjelmien vähentynyt, vaikka Yle muutoksia tekikin.
Avatar
#146 • • Edited jUSSi Guest
Ei kai täällä kukaan ole kieltänyt myynnin laskua, eniten kränää on kai aiheuttanut levy-yhtiöiden propagandan puolustaminen ja syyn sälyttäminen vain yhden tahon niskaan. Minulla ainakin on ollut pointtina, että musiikkibisneksen isoja firmoja ei paljon kiinnosta kuluttajan etu, vaan suuremmat ja pysyvät voitot.

edit: ja kyllä radioiden formaatit ovat muuttuneet yhä enemmän musiikkipitoisiksi. Puheohjelmat ovat jääneet enemmän taustalle, jolloin musiikkitarjonnan kasvaessa ei niitä suosituimpia ralleja, joita soitellaan radioissa kerran pari tunnissa, kannata ostaa kun niitä kuulee ihan tarpeeksi radiosta...
Avatar
#147 • • Quu Guest
Oletteko muuten koskaan miettinyt, että käytettyjen levyjen ostaminen on melkein sama kuin warettaminen?

Eihän käytetyn levyn ostotapahtumasta mene penniäkään artistille?
Avatar
#149 • • Sniff Guest

Oletteko muuten koskaan miettinyt, että käytettyjen levyjen ostaminen on melkein sama kuin warettaminen?

Eihän käytetyn levyn ostotapahtumasta mene penniäkään artistille?



ei mene ei.

itse pyrin ostamaan levyt uusina niin
artisti saa ainakin sen pari euroa... :rolleyes:
Avatar
#150 • • dixoff Guest



Eihän käytetyn levyn ostotapahtumasta mene penniäkään artistille?



Ei myöskään silloin, kun ostan käytetyn kirjan, taulun, henkilöauton tai sähkövatkaimen, saa kukaan mokoman eteen luovaa työtä tehnyt senttiäkään. Missä siis ongelma? Onko Keltainen Pörssi edesvastuuton, kun se olemassaolollaan edistää sitä, että osa ihmisistä ei osta uutta tavaraa kaupasta?
Avatar
#151 • • jUSSi Guest
On muuten täysin edesvastuutonta vaatia kaikkia ostamaan kaikki uutena. Kulutus on muutenkin länsimaissa aivan liian suurta.
Avatar
#152 • • pie Guest
Ja onhan käytetyn tavaran myyjä jo ostanut tuotteen, jolloin rahat ovat menneet artistille kerran. Kun myyjä on ostanut levyn alkuperäisenä, hänellä on omistusoikeus levyynsä eli hän saa vaikka heitellä sitä frisbeenä tai myydä levynsä edelleen.
Avatar
#153 • • hardikaveri Guest
tuun nyt vähän jälkikäteen tähän keskusteluun... ja on kiva huomata että on tapahtunut paljon ajatustenvaihtoa..joten ajattelin itsekkin sanoa jotain.

on paljon puhuttu tästä eettisestä puolesta ja sehän on aivan selvä että mp3 syö jonkun verran levymyyntiä ja se on rinnastettavissa varastamiseen, mutta mielestäni siitä ei levyyhtiöiden tarvisi itkeä sillä samat rahat he säästäisi kun tekisi ns "paremmat diilit artistien kanssa" esim robbi w ja martiah c tekee miljardisopimukset jo ennen kun ne 5 albumia on tullut valmiiksi. on selvää että pitäähän artistin elää mutta voi siitä ainakin 1 nollan ottaa pois nii talous pysyisi paremmin hallussa, varsinkin kun artistit välillä flopaa niin kuin esim jacko!!

itsekkin imuroin mp3 netistä jonkun verran ja hyvällä omalla tunolla kun se ei ole laitonta mutta toisaalta säälittää kun pienet lafkat menee nurin, mutta mielestäni mp3 eivät ole ainoana syynä näiden kaatumiseen. on otettava huomioon myös taloudelliset olot. esim usa kun on kovin markkina alue niin on varmasti levymyyntiin vaikuttanut paikallinen lama!
ja jos yleistetään niin mp3 imuttajat ovat suurimmalta osaltaan nuoria ja tai opiskelijoita joilla on rahalle paremaakin käyttöä, mutta jotka vaki duunin /iän myötä kiltisti tepastelee kauppaan ostamaan levyt.

näen lukujen ja tulosten mitä edellä vertailtiin riippuvan enemmänkin suurimpien levy-yhtiöiden harteilla, jolloin pahimmat häviöt tulevat juuri pop, rock ja varsinkin usassa rap musiikin ei niinkään pohjois-eurooppalaisen monotecknopoppoon.

itse pidän mp3 välttämättömänä pahana se tekee hallaa mutta on myös oiva mainonnan väline. x bändi kasvattaa kiinnostusta parilla hyvällä raidallaan ja silloin kuluttajat alkavat kaivella seuraavaa tulevaa juttua saman genren, bändin tai levy-yhtiön parista...(esim nukleuz näin polkka kulmasta)

esim tämä meidän elektrooninen tanssimusiikki on saanut paljon uusia kuluttajia kun kiinnostus on kasvanut netin kautta. nämä kuluttajat ostavat ehkä itse levyn tai käyvät bileissä joihin dj ostaa levyt!! ja niin on hyvä näin meidän musiikki piirissä kuten xybo höpötteli.
Avatar
#154 • • Edited miikkaL Guest




näin mäin muistelisin.

pointtini oli lähinnä se että tuo väite siitä että ko. yhtye ei ole tehnyt musiikkia itse ei pidä paikkaansa...

edit: all character sets aren't created equal...



Kun nyt lähdit pilkkua nussimaan, niin mennään samalla linjalla. Sanoin ettei yö tee itse musiikkia. Jos olisin sanonut, että Yö EI OLE tehnyt itse musiikkia, kirjoituksellasi olisi jokin pointti.

Jännää muuten mihin tämäkin keskustelu ohjautui. Piratismin puolustajat tehköön oman 'Download illegal mp3's' -bannerin.
Avatar
#155 • • Phist Guest
te, jotka väitätte, että mp3:sten imuttelu syö levynmyyntiä, väitätte siis ihan pokkana, että "cheapskatet", jotka ei osta levyjä vaan imuroi ne netistä, oikeasti ostais ne levyt, jos ei sitä nettivaihtoehtoa olis?
Avatar
#156 • • Edited MikkiHiiri Guest
(olipas sekavaa tekstii) :D
Avatar
#157 • • Edited 029 Guest


Oletteko muuten koskaan miettinyt, että käytettyjen levyjen ostaminen on melkein sama kuin warettaminen?

Eihän käytetyn levyn ostotapahtumasta mene penniäkään artistille?



Jep, mut toisaalta käytetystä levystä on edes aikanaan mennyt roposet artistille, mut waretetusta filestä ei mee missään vaiheessa.

Ainakaan mun mielestä ei oo aivan sama asia kyl ...koska tosta eteenpäinmyydystä levystä joka vaihtaa omistajaa on tekijä kuitenkin saanut joskus edes jotain.
Avatar
#158 • • Edited jUSSi Guest


Jännää muuten mihin tämäkin keskustelu ohjautui. Piratismin puolustajat tehköön oman 'Download illegal mp3's' -bannerin.



Mihin se mielestäsi ohjautui? Minusta keskustelu meni ainoaan
mahdolliseen suuntaan, eli musiikkibisneksen etiikkaan ja
toimintatapoihin, sillä tottakai markkinavetoiset yritykset tekee
kaikkensa suojellakseen omia intressejään. Kyse on
toimintatavoista sekä tiedotuksesta, joka todistetusti on ollut
valheellista, tarkoutushakuista ja erittäin propagandapitoista.


Piratismin puolustajat tehköön oman 'Download illegal mp3's' -bannerin.



huoh.

Tähän voisi sanoa, että olet märkä lapanen, mutta en sano, sillä
jos sinulla on vähänkään älyä, olet huomannut, että täällä ei
kukaan ole puolustanut waretusta. Kiistely on kohdistunut siihen,
onko waretus todellakin niin iso mörkö kuin annetaan ymmärtää.

Sinulla on selvästi oma lusikka sopassa tai sitten toivot joskus
saavasi kauhalla tuosta sopasta, joten asenteesi ja
dogmaattinen asian puolustaminen ja kriittisen asenteen
totaalinen puuttuminen on ymmärrettävissä.

Toivoisinkin hieman keskustelutaitoja sen sijaan, että aletaan
mustamaalauksen ja vittuilun linjalle asiassa, joka ei ole eikä voi
olla mustavalkoinen. Ajattelu ei ole kielletty.

[edit: nakkisormet]
Avatar
#159 • • anjuna Guest
eiköhän jUSSi:n kannattaisi chillata hieman ja kelata välillä muita juttuja. sun mielipiteet asiasta on varmaan jo tulleet selviksi =)
Avatar
#160 • • jUSSi Guest


eiköhän jUSSi:n kannattaisi chillata hieman ja kelata välillä muita juttuja. sun mielipiteet asiasta on varmaan jo tulleet selviksi =)



:)

Mä laskin kymmeneen ennen kuin postasin ja eihän tuo ole vielä pahasti sanottu. Delphionille minun ajatukseni eivät varmaan ole vielä selvinneet, kun hän tuollaista kirjoittelee.