Pääsykokeet 2004

154 posts, 8 pages, 26,259 views

Avatar
#121 • • diezel Guest


eipä siellä taida mitään kertaavia kursseja olla. mutta mukaan pääsee varmasti, vaikka lukio-opinnoista olisikin jo aikaa. ainakin mulle ne kaks perusfyssaa oli aika läpihuutojuttuja. jos viitsit laskea laskareihin, ei tenteistä läpi pääseminen ole mikään
ongelma.



Näin vähän aattelinkin, että ei olisi kertaavia, mutta ei kai se sitten loppuen lopuksi haittaa jos ne perusopinnot aloitetaan suht perusteista. Matikassakin taitaa jonkun verran kestää ennen kuin päästään ohi lukion differentiaalilaskennan ?

Originally posted by jaksu
sähköfysiikan opinnot eivät ole niin tuttuja. ainakin fysiikan opintoja näyttäis olevan enemmän kuin tietoliikenteessä.



Taitaa olla sähköfysiikan fysiikan kurssit pahempia (syventävämpiä) kuin perus-sähkö/elektroniikan.. no sen näkee sitten kohta..
Avatar
#122 • • Tapi T Guest


Joo.Harmillista että et säkään päässyt kauppikseen,mut ensi vuonna sit uudestaan.Niin mäkin ajattelin tehdä


Sen pääsykoehelvetin jo kahteen kertaan läpikäyneenä mitta on kyllä tällä hetkellä totaalisen täynnä pääsykokeita ja sitä mielipuolista pänttäämistä!
:mad:
Tosin eihän sitä koskaan tiedä mitä talvi tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä ei kyllä nappaa pääsykokeet pätkääkään. *koputtaa puuta*


Älä vielä heitä kirvestä kaivoon. Yllättävän moni aloittaa opiskelut vasta vähän vanhempana. Hesarissakin oli juttua eräästä tyypistä joka oli 10 vuotta pyrkinyt oikeustieteelliseen, ja pääsi nyt reilusti yli kolmekymppisenä sisälle.


Mä luin saman jutun. Kylmät hikikarpalot tulivat otsalle jo pelkästä ajatuksesta, kun rupesin miettimään opiskelua kolmekymppisenä. Tuolloin pitäisi mun mielestä olla jo työura hyvin hallussa, eikä miettiä opintotukia tai tenttejä!
Avatar
#123 • • Edited jaksu Guest


Näin vähän aattelinkin, että ei olisi kertaavia, mutta ei kai se sitten loppuen lopuksi haittaa jos ne perusopinnot aloitetaan suht perusteista. Matikassakin taitaa jonkun verran kestää ennen kuin päästään ohi lukion differentiaalilaskennan ?



jep, perusteista lähdetään mutta etenemisvauhti voi aluksi tuntua aika kovalle. lukion differentiaalilaskenta käydään käytännössä läpi viikossa. kun diffislaskenta kuitenkin on aika peruskauraa sähköosastolla...

Originally posted by diezel
Taitaa olla sähköfysiikan fysiikan kurssit pahempia (syventävämpiä) kuin perus-sähkö/elektroniikan..



no varmasti :D mutta kyllä kaikki niistä räpiköi läpi tavalla tai toisella.
Avatar
#124 • • Edited diezel Guest


jep, perusteista lähdetään mutta etenemisvauhti voi aluksi tuntua aika kovalle. lukion differentiaalilaskenta käydään käytännössä läpi viikossa. kun diffislaskenta kuitenkin on aika peruskauraa sähköosastolla...



Oikeestaan ainoo alue mikä kaipais kunnolla kertausta on just diffislaskenta, eli mikäs siinä ne viikossa läpi käydä ;)


no varmasti :D mutta kyllä kaikki niistä räpiköi läpi tavalla tai toisella.



Ei varmaan ole lopulta vaikeuksia päästä kursseista läpi jos jaksaa vähän ees tsempata, mutta sitten kuinka hyvin taitaakin olla asia erikseen ? :rolleyes:
Avatar
#125 • • dixoff Guest




Oikeestaan ainoo alue mikä kaipais kunnolla kertausta on just diffislaskenta, eli mikäs siinä ne viikossa läpi käydä ;)



TKK:n perusmatematiikassa ja fysiikassa alkuun pääsee helpoimmin niin, että osaa lukion oppimäärät derivoinnissa ja integroinnissa ihan tuosta vaan, samoin vektoreilla leikkimisen pitäisi olla tuttua. Samaten, jos tärkeimpien funktioiden ominaisuudet ja käyttäytymisen eri tilanteissa ymmärtää hyvin, elämä helpottuu kummasti. Luennoitsijat eivät kuitenkaan väännä jokaista välivaihetta rautalangasta, joten yllämainittujen asioiden hallitseminen auttaa pysymään kärryillä sen suhteen, mitä se setä siellä salin edessä oikein selittää.
Avatar
#126 • • Encoder Guest



TKK:n perusmatematiikassa ja fysiikassa alkuun pääsee...



Päteekö sama laajaan oppimäärään?
Avatar
#127 • • dixoff Guest




Päteekö sama laajaan oppimäärään?



Joo. Tosin siellä voi olla hyödyksi osata ne vielä vähän paremmin, koska laajoilla kurssiella on tapana käydä asia syvällisemmin läpi. Ja tietty, koska kurssit ovat nimensä mukaisesti laajoja, on eduksi että uusi asia menee vauhdilla jakeluun. Korkekouluopiskelun ominaispiirre kun on, että yhteen asiaan ei jumiuduta kovin pitkäksi aikaa, eikä koulusta poiketen ryhmän hitaimmat määrää tahtia.

Peruskursseihin kuuluu oleellisena osana myös laskuharjoitukset, jotka eivät ole pakollisia. Niitä kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman paljon, koska sitten on huomattavasti enemmän toivoa osata asiat myös tentissä. Laskuharjoitukset ovat myös usein luentoja luontevampi tilanne kysyä selvennystä epäselviin asioihin. TKK:n tapauksessa peruskursseilla on useimmiten omat kotisivut, joista löytyy laskuharjoituksia, vanhoja tenttejä jne. Kannattaa käydä itse katsomassa, mitä tuleman pitää.

Matematiikka: http://www.math.hut.fi/teaching/
Fysiikka: http://www.fyslab.hut.fi/kurssit/

Ja tosiaan, mieluummin kannattaa hoitaa nuo peruskurssit ajoissa kunnolla alta pois. Kun itse olin TKK:lla assaroimassa muutaman fysiikankurssin laskuharjoituksia, sai aina kokeiden jälkeen kuunnella valitustilaisuuksissa kaikenlaisia valitusvirsiä. Joukossa oli myös jotain opintojen loppusuoralla olevia heppuja, jotka yrittivät kerjätä niitä paria säälipistettä, joilla saisivat kurssin läpi ja pääsisivät diplomityötä vääntämään... Onhan tuo peruskurssijuttu vähän kuin pakkoruotsi, pakollinen riesa, josta ei läheskään kaikille ole mainittavaa hyötyä. Mutta systeemi on sellainen kuin on, eikä opiskelijan kannata luottaa siihen, että tutkintovaatimukset muuttuisivat aivan lähiaikoina.

Btw, kannattaa lukea hyvä kirjoitus tietojenkäsittelijöiden näkökulmasta matematiikan perusopetukseen: http://www.cs.tut.fi/~ava/kirjoitelmia/Arkhimedes01.html
Avatar
#128 • • Edited k1mm0 Guest
olin tänä keväänä ensimmäistä kertaa pääsykokeissa, eikä oikestaan edes jännittänyt... vasta niiden jälkeen olin hermona.

hain tampereen yliopistolle yhteiskuntatieteelliseen (sosiaalipsykologia) ja vaasaan humanistiseen tiedekuntaan (englanti).

tampereelle en päässyt, koska se nyt oli ihan seitanin vaikeeta. enkä hallinnut oikein kunnolla toista pääsykoekirjaa ("akateemiset heimokulttuurit ja noviisien sosialisaatio", HUH-HUH!!)

vaasaan sitten pääsin. mutta sinnehän nyt pääsee kuulemma kaikki... mutta sieltä ei pääse pois :001:
Avatar
#129 • • diezel Guest


eipä siellä taida mitään kertaavia kursseja olla. mutta mukaan pääsee varmasti, vaikka lukio-opinnoista olisikin jo aikaa. ainakin mulle ne kaks perusfyssaa oli aika läpihuutojuttuja. jos viitsit laskea laskareihin, ei tenteistä läpi pääseminen ole mikään ongelma.



Saman asian kertausta...
Oisi itse tietysti voinut vähän enemmän surffailla Sähkön sivuilla
kesälläkin, koska tällänen verkkokertauskurssihan olisi ollut: :(

http://www.hut.fi/~sopinto/move/
Avatar
#130 • • vaavu Guest


http://www.hut.fi/~sopinto/move/



Aika hyvä! Taitaa vaan olla tommosella ongelmana että kukaan ei tiedä mitään, jolloin osanotto on aika vähäistä.

Mä ratkaisin aikoinaan ton kertausongelman menemällä avoimeen yliopistoon. Vikana lukiovuonna, kun olin jo kirjoittanut matikan, kävin aina koulun jälkeen istumassa yliopistolla matikan laitoksella ja opiskelemassa approbaturia. Se piti ihan hyvin taitoja yllä pääsykokeita varten ja antoi samalla vähän esimakua TKK:n matikanopetuksesta.
Avatar
#131 • • pie Guest
Nostetaanpas tämä taas ylös aiheen ajankohtaisuuden vuoksi. Tapi T voi varmaan otsikon muuttaa koskemaan tätä vuotta.

AMK liiketalouden pääsykokeet oli tänään Heliassa, saas nähdä sitten heinäkuussa miten meni :)

Miten muilla pääsykokeet tänä vuonna?
Avatar
#132 • • drS Guest
noh, huomenna ois taas englannin filologian kokeet treen yliopistoon... tuntuu vaan hieman turhauttavalta kun vertaa hakijoiden ja hyväksyttyjen määriä, ja kun ei noi miljoonat käsitteet vaan kaikki uppoa kirjoista päähän.

onneks kielioppi on sentään hallussa.
Avatar
#133 • • okiru Guest
Tosiaan muutama viikko sitten oli Tampereen teknilliseen pääsykokeet. Matikka meni ok, fyssa ja kemia aivan perseelleen. Sitten oli tos reilu viikko sit Tampereen yliopiston tietojenkäsittelyn pääsykoe mikä tuntu menneen hyvin ja uskoisin et sinne pääsis kirjoille. Mutta jännätään nyt ensi kuuhun saakka tuloksia :/
Avatar
#134 • • Lunatica Guest
No vastataas tähän..Eli, SAMK:iin liiketalouteen, Turun yliopistoon (Porin yks.) ja TUKKK:luun (Pori) tulee haettuu, mutta luulenpa, että kotifruksi jään :panic: Jonneki pitäs kyllä päästä, ei paineita eikä mitn..
Avatar
#135 • • Edited kani Guest
..
Avatar
#136 • • TommyT Guest
Pyrin HKKK:lle, eli tavoitteenani on olla isona, kuten eräs suuri viisas sen sanoi: "bisneshomo." No ei vaineskaan, mutta haluan kovasti opiskella kansantaloustiedettä ja paljon muutakin vänkää mitä tuo koulu tarjoaa.

Harmittaa kun ei viime vuonna ollut paukkuja pyrkiä yo-kirjoitusten jälkeen. Vuosi oli ihan puhdas välivuosi, enkä koe juurikaan saaneeni sitä ainakaan tietoisella tasolla mitään erikoista irti. Toisaalta oppi sitä taas uutta elämästä ja motivaatio opiskella kasvoi kummasti kun painoi telakalla hommia syksyn räntäsateessa kaverien kertoessa kuinka nektari valuu päälle uusissa kivoissa opiskelupaikoissa. Itse tunnen realistisesti kuuluvani korkeakouluun opiskelemaan, joten kaikki perustekeminen tuntui syksyllä jotenkin turhalta, kun aina tuli mieleen tämä mitä jos -faktori.

Nyt luvut ovat onneksi menneet ihan kivasti, ja lähtöpisteitäkin on mukavasti, kun tuli aikanaan kirjoitettua suht. hyvin. Viime vuoden pääsykokeen tein pari viikkoa sitten ja sain siitä 33/35 oikein. Pakkohan mun on päästä sisään! Tässä vaiheessa itseluottamus on toki rajaton, mutta silti huoli mahdollisista yllätyksistä kokeessa tai puhtaasta hätik hätik - flippaamisesta/kynätnokkaan-sekoamisesta on suurehko.

Pääsykoeruljanssi on sinänsä täysin järjetön, mutta eipä kehtaa sitä vielä juuri käydä disauttamaan, kun ei missään opiskele. Mutta eipä se intti enää tunnu lainkaan niin typerältä hommalta, kun sitä vertaa siihen, että ihmiset pakotetaan lukemaan kuukausia kirjoja, joista yksi tai useampi on puhtaasti jonninjoutavaa lätinää.

22.6, Kauppakorkea here I come!

-TommyT-
Avatar
#137 • • Jukka I Guest

Pääsykoeruljanssi on sinänsä täysin järjetön, mutta eipä kehtaa sitä vielä juuri käydä disauttamaan, kun ei missään opiskele. Mutta eipä se intti enää tunnu lainkaan niin typerältä hommalta, kun sitä vertaa siihen, että ihmiset pakotetaan lukemaan kuukausia kirjoja, joista yksi tai useampi on puhtaasti jonninjoutavaa lätinää.


Sillä jonninjoutavalla lätinällä selvittää ekat neljä peruskurssia aina minimaalisella työllä. ;)

Tai ainakin selvitti männävuonna '97.
Avatar
#138 • • Unda Guest

Pääsykoeruljanssi on sinänsä täysin järjetön, mutta eipä kehtaa sitä vielä juuri käydä disauttamaan, kun ei missään opiskele. Mutta eipä se intti enää tunnu lainkaan niin typerältä hommalta, kun sitä vertaa siihen, että ihmiset pakotetaan lukemaan kuukausia kirjoja, joista yksi tai useampi on puhtaasti jonninjoutavaa lätinää.


Sillä jonninjoutavalla lätinällä selvittää ekat neljä peruskurssia aina minimaalisella työllä. ;)

Tai ainakin selvitti männävuonna '97.



Totta ainakin kirjanpidon ja markkinoinnin osalta.. Hallinnon ja kansiksen kursseilla pitää tehdä kaikkia vammaisia tehtäviä ja matikassa nuo pääsykoekirjan tiedot odotetaan kaikkien osaavan joten niitä ei käydä läpi mutta ainakin 8 ov:ta voit laskea tuon kevään pääsykoelukemisen piikkiin joten kannattaa yrittää pitää tiedot mielessä vielä syksyyn asti :D
Avatar
#139 • • taro Guest
Ens kuun 12pvä saa tietää, menikö pääsykokeissa riittävän hyvin. Mielenkiintoiset ja mukavat tehtävät oli ainakin.. tosin aikaa oli parissa liian vähän. Teollista muotoilua. Varpaat pystyyn! Ja kaikki muukin mahdollinen.
Avatar
#140 • • TommyT Guest


Totta ainakin kirjanpidon ja markkinoinnin osalta.. Hallinnon ja kansiksen kursseilla pitää tehdä kaikkia vammaisia tehtäviä ja matikassa nuo pääsykoekirjan tiedot odotetaan kaikkien osaavan joten niitä ei käydä läpi mutta ainakin 8 ov:ta voit laskea tuon kevään pääsykoelukemisen piikkiin joten kannattaa yrittää pitää tiedot mielessä vielä syksyyn asti :D



Kiva tietää muuten tuo, että noiden pääsykoekirjojen robottilukemisesta on jotain muutakin hyötyä kuin pelkän pääsykokeen läpäisy!

-TommyT-