PC:n virittäminen ultimate-software-synaksi

150 posts, 8 pages, 23,129 views

Avatar
#81 • • vartio Guest



Njoo AmigaOS olikin muinoin, mut eiks ne kaikki ex-Amigistit nykyään
käytä Maceja ;)



onhan se AmigaOS vieläkin olemassa, tietääkseni natsit eivät polttaneet
sitä roviolla yms fataalia kansanmurhaa ole tapahtunut.
Avatar
#82 • • whuf. Guest

Uudet athlon64:t käy hieman viileämpinä kuin xp:t ja suunnilleen yhtä lämpöisinä kuin intel p4 northwoodit, mutta uudet p4 prescotit käyvät selkeästi kuumempina. Ainaki oma a64 3200+ @ 3400+ käy tällä hetkellä 30-asteisena idlenä.



Hmm.. juu ja ylikellotushan on viimenen virhe mikä kannattaa tehdä.
Ja jos hommaat ikinä mitään vähänkään uudempaa hardista Via-koneeseen niin kannattaa tsekata ensin sen toimivuus kyseisen piirisarjan kanssa. Tietty kaiken "pitäis" toimia.. mut.. nii empäs sano enempää :scared:


Ja sit kun tässä ihmettelin tätä HT asiaa hetken päätin ottaa siitä selvää.
Et niinq mitä vtuu!?
Ja selvishän se. HT on suunniteltu ajeleen montaa raskasta juttua yhtäaikaa, vähän tuplaprossusysteemin tapaan. Peleihin tolla ei ole vaikutusta ja benchmarkeissa se EI(!) näy.
Sen hyödyt huomaa oikeestaan aika hyvin tosta video-demosta minkä TomsHardwaressa ovat väsänneet. Jos jotakuta kiinnostaa:
http://www4.tomshardware.com/cpu/20021114/p4_306ht-22.html

Mut ilmeisesti Cubase ei siis vielä oikeasti tue tota HT ominaisuutta. En tiedä mistä johtuu..
Hyvään suuntaan silti kehitys menossa. :)

Onko P4 setuppi muuten paljonkin kalliimpi kuin vastaava Athloni?
Avatar
#83 • • Tuppu_ Guest
Siis kyllähän hyper threadingiä käytetään monissa sovelluksissa, kuten yhtäaikaiset mp3-pakkaukset (kuka sellaista tekee?) jne. ja sen vaikutukset näkyvät monissa uusissa performance-testeissä mitä juuri tomshardwaret yms. käyttävät. Ellen ole ihan väärässä, niin sisoft sandrat, winstonet yms. hoksaavat kyllä jos on inteli käytössä ja laskevat suorituskyvyn ht:n kanssa.

Ja sx2 tukee nimenomaan hyper threadingiä, se lukee sx2:n uudistus-luettelossakin. Siinä steinbergin mukaan toiselle virtuaaliselle prossulle ohjataan paljon mm. grafiikan laskentaa yms. juttuja. Kyllä sitä siis tuetaan mutta se ei toimi täydellisesti sx2:ssa. Nuo ht-ongelmat yhdistettyinä denormalisoiviin plugineihin saavat systeemin juuri sopivasti sen verran epävakaaksi, että tuntuu kuin loput tehot potkisivat aivan tyhjää.

Ylikellotuksesta ei ole mitään haittaa jos se hoidetaan asianmukaisesti, eikä tavoitella mitään äärilukemia. Monestihan eri tehoiset prossut tehdään ihan samalla linjalla ja osa niistä myydään pienempitehoisina. Esim. nyt on 3400+ a64:sia tehty jo aika kauan ja 3200+ on muuten identtinen rakenteeltaan niin ne tehdään varmasti samalla linjalla mutta 3200+:iin isketään pienempi kerroin ja alempi hinta. Hyvin toimii kyllä 2,2GHz (3400+) nopeudella, ei ongelmia.

p4-setuppi maksaa saman verran kuin athlon64 setuppi. athlon xp:t ovat reippaasti edullisempia vielä, mutta tarjoavat nekin parempaa vääntöä musahommiin kuin intelit.

Hommasin sillä ton mallisen emolevyn vian piirillä, kun tiesin erään toisen henkilön jolla toimi rme-äänikortti kyseisen emon kanssa. En siis ottanu mitään turhia riskejä sen suhteen.
Avatar
#85 • • Tuppu_ Guest
pirun kalliita noi nekot vaan. livekäyttöön kait pääasiassa tehty, että saa softat kätevämmin mukaan ettei tartte raahata pc:tä.

Edit: Ajelin tossa piruuttani sisoft sandran prosessoritestiä. Sain aika mielenkiintoisia tuloksia...

athlon64 3200+ @ 2,25GHz -> 9750MIPS ja FPU-nopeus: 3550 MFLOPS. Vastaavat arvot Intel P4 3.2GHz-koneella ovat 8243MIPS ja FPU-nopeus vain 2368 MFLOPS !! Tämä selittänee aika pitkälle sitä, miksi AMD:n raaka laskentavoima on suurempi. SSE2-käskyjä käytettäessä intel pääsee samaan kuin amd, mutta jos softa ei tue niitä, niin ero on suuri. Tässä täytyy ottaa huomioon, että koneeni on kellotettu ja vastaa n. 3450+, mutta ero on silti suuri.
Avatar
#86 • • gerry Guest

pirun kalliita noi nekot vaan. livekäyttöön kait pääasiassa tehty, että saa softat kätevämmin mukaan ettei tartte raahata pc:tä.



Mielummin kantaa läppärin ku routaa sen julmetun panssarivaunun keikkapaikalle.....
Avatar
#87 • • Edited Peter Lemon Guest

Edit: Ajelin tossa piruuttani sisoft sandran prosessoritestiä. Sain aika mielenkiintoisia tuloksia...

Millä Sandran versiolla testasit?

Itse testasin HT päällä 3Ghz prossaa (@ 3.2Ghz) ja Asus P4C800-E Deluxe lankkua:

Sandra 2003
10400 MIPS - FPU 2800 - SSE2 6000

Sandra 2004 sp1
9750 MIPS - FPU 4130 - SSE2 7280

Ja HT pois:

Sandra 2004 sp1
8500 MIPS - FPU 2420 - SSE2 4460

Eli nähtävissä on että ilman HT:ta putoaa aika paljon laskutehoa pois. Samoin eri testiohjelmat ja versiot näyttävät täysin samassa ympäpäristössä eri tuloksia. Eli kuten sanottu tilastot ja testit saadaan näyttämään juuri siltä miltä halutaan ja ei varmasti kannata kovin sokeasti luottaa noihinkaan testituloksiin. Cubase osaa ymmärtääkseni hyödyntää SSE2:sta, mutta miten on - ilmeisesti myös pluginien täytyy osata hyödyntää tätä ominaisuutta? Ja jos jotkut pluginit osaavat käyttää vain perinteistä FPU:ta niin missä suhteessa se syö tehoa pois SSE2 ajosta?

Tuppu: tarkoitin että oliko sinulla denormalisaatio ongelmia aiheuttavia efektejä tai pluginejä käytössä kun alkoi piikittelemään?

Edit: Ainiin ja piti vielä mainita että heti kun nappaan HT:n päälle niin jo tehdyissä biiseissä on ihmeellisiä surinoita ja rutinoita aivan kuin teho loppuisi täysin kesken tai että ohjelma ei osaisi käyttää tarjottavaa jaetun prosessorin tehoa oikein. Jos HT on päällä niin taskmanagerin mukaan tehoa on vielä saatavilla, mutta cubasen mittari näyttää että pyöritään 100% tehossa koko ajan. Ja kun HT:n ottaa pois niin taskmanageri näyttää että pyörtään 100% tehoissa koko ajan ja Cubasen mittari että olisi vielä hiukan tehoa tarjolla. Tästä voisi vetää sen johtopäätöksen että musiikkiohjelmat eivät yksinkertaisesti osaa käyttää HT: ta niinkuin se on tarkoitettu ja DAW käytössä sen käytöstä poistaminen on ilmeisesti näin yleistäen suositeltavaa! :)
Avatar
#88 • • Tuppu_ Guest
Kyseisessä projektissa, mitä cubasella ajoin ei ollut denormalisoivia plugineja. Tilanne olisi ollut sitäkin pahempi jos olisi ollut.

Sandra 2004:llä ajoin testin. Arvot tämän hetkisellä koneellani, kun testasin vielä uudelleen: ALU 9752MIPS, FPU: 3547 MFLOPS ja SSE2: 4543 MFLOPS.

Aika kovia tuloksia näköjään paukuttaa Intelitki noissa, mutta jotenki vaikee uskoa enää mitään synteettisiä tuloksia.

Sillä sitä eroa varmaankin tulee, kun HT ei toimi kunnolla cubasessa ja jos sen joutuu ottamaan pois päältä, tehoa ei jää paljoa jäljelle.

Kun nyt ajelen tuossa sitä samaa projektia, missä sx2:n cpu-mittari näytti intelillä n. 40-45% eräässä kohdassa ht päällä (ilman ht:tä n. 60%), näyttää nykyisellä amd:llä samassa kohdassa n. 30%. Plugineita saa lisäksi latailla nyt todella paljon lisää tuohon samaan projektiin ja tehomenekki kasvaa lineaarisesti mittarin yläpäähän asti. Intelillä se loppuosa meni suunnilleen ennenkuin ehti kissaa sanoa.

Kaverin mietteitä samanlaisista kokemuksista voi lukea täältä: http://www.findance.com/forum.php?osasto=3&aihe=6700&u=1084292438

En itse ainakaan noihin testeihin intelin paremmuudesta enää kovin luota, kun nyt on kokemusta kummastakin laitteistosta henkilökohtaisesti ja amd toimii selkeästi vakaammin. Ja kummatkin systeemit oli confattu hyvin ja windowsit ja softat asennettu puhtaalta pöydältä.
Avatar
#89 • • Peter Lemon Guest

Aika kovia tuloksia näköjään paukuttaa Intelitki noissa, mutta jotenki vaikee uskoa enää mitään synteettisiä tuloksia.

Niinku sanottu testit on testejä ja tiedä vaan mille alustalle toikin Sandran testeri on "optimoitu". :happyroll: Muutama nörttikaveri ei pidä noita Sandran CPU ja HD testejä kovin luotettavina. :D Se on kuitenkin varmaa että HT ei ole sibeliukselle fiksu keksintö! :sad:
Avatar
#90 • • Pomo Guest
Tuppu: Hyperthreading-säikeistystä hyödyntävät myös Vian ja SiS:n piirisarjat, eikä suinkaan vain Intel.

Toiseksi: kuten joku jo täällä taisi todeta, Hyperthreading ei ole syyllinen niin sanottuihin tehohävikkipiikkeihin. Tosiasia on vain se, että jokin äänikortti toimii jollakin toisella emolevyllä / piirisarjalla / ajurirevisiolla / laiteyhdistelmällä paremmin kuin jokin toinen.

Lisäksi monet nykyiset emolevyt on varustettu niin monilla yhdysrakenteisilla komponenteilla, että käytännössä vain yksi PCI-laajennuspaikka saa käyttöönsä vapaan IRQ-keskeytysväylän. Tämän paikan löytää joko ohjekirjasta, kokeilemalla tai vaihtamalla korttipaikkaa ja katsomalla BIOS:sta.

Se kuitenkin lienee totta, että Athlon 64:n suorituskyky musiikkiohjelmissa on jonkin verran parempi kuin Intelillä. Johtunee tehokkaammasta tavasta laskea liukulukuja ja muistinohjauksesta.
Avatar
#91 • • Peter Lemon Guest

Toiseksi: kuten joku jo täällä taisi todeta, Hyperthreading ei ole syyllinen niin sanottuihin tehohävikkipiikkeihin. Tosiasia on vain se, että jokin äänikortti toimii jollakin toisella emolevyllä / piirisarjalla / ajurirevisiolla / laiteyhdistelmällä paremmin kuin jokin toinen.

Lisäksi monet nykyiset emolevyt on varustettu niin monilla yhdysrakenteisilla komponenteilla, että käytännössä vain yksi PCI-laajennuspaikka saa käyttöönsä vapaan IRQ-keskeytysväylän.

Niin siis ei HT olekaan syyllinen vaan eri laitteiden huono HT:n hyötykäyttö tai epäyhteensopivuus ja sen takia lähes kaikki valmistajat suosittelee poistamaan HT käytöstä jos ongelmia tulee. Ja kuten Tuppukin totesi niin HT näyttäisi parantavan suosituskyky siinä CPU rasituksen keskivaiheilla, mutta täydellä kuormalla monet ohjelmat väärinkäyttävät sitä kahden prosessorin laskutehoa ja "kahta prosessoria" käytetään asymmetrisesti tai sitten jaossa on jotain muuta vikaa. Ilmeisesti samoin saattaisi musiikkikäytössä käydä myös jos käytössä olisi dualprossapc -kokoonpano?

Silti vaan lähes kaikki laitteistosuosituskokoonpanot mitä tässä vähän aikaa sitten katselin niin aina suositeltiin P4 800 prossessoria HT:lla kun kuulemma monet audiosovellukset on optimoitu Pentille. Tiedä sitten mitenpäin tilanne on tänäpäivänä. :confused:

Noilla HT ja tehonpiikitteluongelmilla ei taida olla tekemistä irkkujen jaon kanssa. :right:
Avatar
#92 • • Tuppu_ Guest
Joo toi on aika mielenkiintoista, että p4:ää suositellaan ja sitä käytetään monissa valmiiksi kasatuissa musakäyttöön tarkoitetuissa kokoonpanoissa. Veikkaisin, että tämä siksi, kun intel on ollut vakaa ja parempi kuin amd joskus aikoinaan niin siitä on jäänyt vain tapa kasata vaativaan käyttöön tarkoitetut laitteet intelin prosessoreilla.

Amd on kuitenkin oikeasti uusien athlon64:sten myötä tuonut markkinoille prosessorit, jotka pärjäävät inteleille vakaudessa, tehossa ja lämpö- yms. ominaisuuksissa ja jopa menevät edellekin monissa sovelluksissa. Esim. tuplaprossu-puolella opteronit pieksevät xenoneita mennen tullen. Ja athlon64 on lähes sama kuin opteron, lievästi karsituilla ominaisuuksilla. Vertaisin näitä uusia amd:itä applen 64bit G5-prossuihin, jotka suunnilleen samoilla kellotaajuuksilla vääntävät samoja tuloksia. Myöskin merkintätapa, esim. 3200+ on mielestäni hassu, mutta sen ymmärtää että seon markkinoiden takia sillä tavalla, kun on niin paljon ihmisiä, jotka ostavat vain suurimmalla kellotaajuudella tikittävän prossun ja luulevat että seon myös tehokkain.

Eihän siinä mitään jos ohjelmat tukisivat noita intelin erikoisominaisuuksia optimaalisesti, mutta voihan se ollan niinkin, että niiden tukeminen audio-pluginien osalta on jotenkin selkeesti vaikeampaa esim. koodin kannalta ja ne tehdään siksi perinteisesti. Ja tosiaan toi hyper threading toimii hyvin n. 50% tehoihin asti, mutta loput on sitten ihan tyhjää, kun tehonkäyttö vaikuttaa nousevan lähes exponentiaalisesti. Jotenkin turhauttavaa ostaa kone, jonka tehoista puolet menee harakoille.
Avatar
#93 • • SarkaPRO Guest

Onko kukaan tutustunut tuotteeseen nimeltä IMOS XP ja siis firmaan nimeltä SarkaPro? Toi imos on normaali XP, joka on kyseisen firman "optimoima". Kiinnostaisi vaan tietää, että mitä kyseinen firma oikein koneelle tekee, mitä itse ei osaisi tehdä kun tuo hintakin on aika "pro" -luokkaa. :)
(vähänkään osaava osaa poistaa turhat palvelut, IE:n, outlookin, verkko-ominaisuudet ja käyttää musiikkisovelluksia ilman raskasta explorer.exe desktoppia sekä tehdä rekisteriin suositellut muutokset. :happyroll: )



Internet Explorer'ia ei voi poisasentaa/ eliminioida Windows:n rekisteriä muuttamalla. Rekisteriä muuttamalla poistat ainoastaan ikonin/kuvakkeen koko koneesta.

Lisäksi, audio-optimointi on aivan erilaista kuin mitä tweak XP, litepc tai www.musicxp.net -sivustoilta lukiessa voisi päätellä.
IMOS ei lainkaan perustu em. sivustojen tarjoamiin ohjelmiin tai ohjeisiin.

Todellisuudessa IMOS OS on fyysisesti/ konkreettisesti modifioitu jo perustaltaan/ perustasolla (Windows Core Level), eikä sen asennus CD näinollen sisällä edes tarpeettomaksi todettuja ohjelmistoja.
Lyhyesti voidaan sanoa, että IMOS- käyttöjärjestelmä on verrattavissa NT4 järjestelmään yhdistettynä kykyyn tukea moderneja tuotteita, emolevyjä ja komponentteja.
Tällaisen modifikaation suorittaminen vaatii ammattitaitoa, eikä tätä tietotaitoa ole valitettavasti saatavana ilmaiseksi.

Ole hyvä ja näytä meille miten ihmeessä sait koko Internet Explorer ohjelman poisasennettua menemällä Windows:n rekisteriin ?

Ne jotka ovat todella kiinostuneita asiasta voivat ottaa yhteyttä ja kysyä meiltä suoraan.

P.s. Bill Gates:llä on sännöllisin välein pressitilaisuuksia jossa hän puhuu, että IE tai Outlook Express ohjelmia ei voi poisasentaa. Hän ei suinkaan viittaa aiheessaan Windows:n rekisteriin, vaan ohjelmien todelliseen poisasentamiseen. Bill on väärässä, sillä SarkaPRO Oy:n asennus CD ei sisällä em. ohjelmia lainkaan.

Näinollen meidän IMOS OS ei suinkaan ole normaali XP, se ainoastaan pohjautuu normaaliin XP:n.

Parhain terveisin,
SarkaPRO team
Avatar
#94 • • whuf. Guest


P.s. Bill Gates:llä on sännöllisin välein pressitilaisuuksia jossa hän puhuu, että IE tai Outlook Express ohjelmia ei voi poisasentaa. Hän ei suinkaan viittaa aiheessaan Windows:n rekisteriin, vaan ohjelmien todelliseen poisasentamiseen. Bill on väärässä, sillä SarkaPRO Oy:n asennus CD ei sisällä em. ohjelmia lainkaan.

Näinollen meidän IMOS OS ei suinkaan ole normaali XP, se ainoastaan pohjautuu normaaliin XP:n.

Parhain terveisin,
SarkaPRO team



Jahas. Onkos tuo sitten ihan laillinen?
Muuten kyllä todella mielenkiintonen. Vtuttaa nää jotkut XP:n toiminnot aina välillä. Musakäyttiksenä käytän yhä win98:a, paremman stabiiliuden ja nopeuden takia.
Avatar
#95 • • SarkaPRO Guest
[/quote]
Jahas. Onkos tuo sitten ihan laillinen?
Muuten kyllä todella mielenkiintonen. Vtuttaa nää jotkut XP:n toiminnot aina välillä. Musakäyttiksenä käytän yhä win98:a, paremman stabiiliuden ja nopeuden takia.[/quote]

On täysin laillinen toimenpide. MS-lisenssin oston jälkeen Windows käyttöjärjestelmälle saa tehdä ihan mitä vain. Kuitenkin väärinkäsityksiä välttäen, niin emme suinkaan myy erillisiä asennus CD:tä. Sinulla on vain oltava aito MS-lisenssi jotta meidän käyttis voitaisiin asentaa.

Meidän 98 ja ME ovat hurjan pieniä ja nopeita. Mm. "boot-time" ennätyksellinen 4 sek. Teemme edelleen tarvittaessa 98 ja ME versioita. Miedän riisuttu ME on vakioon verrattuna 100%:n stabiili - ihme ja kumma.

Lisään vielä nämä tarpeelliset kommentit näin jälkikäteen editillä...

" IMOS-käyttöjärjestelmä on näinollen asennettuna kooltaan hyvin pieni 200-400MB, ja varaa itselleen hyvin vähän CPU:ta sekä erittäin vähän muistia 28MB.
Perinteisen Windows -asennuksen sijaan IMOS käyttää kevyempää, nopeampaa ja helppokäyttöisempää työpöytää.
IMOS-käyttöjärjestelmän koosta johtuen sillä on huomattavasti parempi muistinhallinta, parempi ohjelmisto/ajurituki, pienempi latenssiaika, parempi "data streaming", ja näinollen sillä on huomattavasti vakaampi suorituskyky lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä. "


Yhteen asiaan haluan kuitenkin kiinnittää huomion, että siinä ei ole mitään järkeä, että yritämme hakea lisää vakautta ja suorituskykyä uusimalla jo tarpeeksi tehokkaita komponentteja kuukauden sekä 1/2-vuoden välein. Huom! koska niillä vanhoilla jo tarpeeksi tehokkailla komponenteilla ei myöskään saavutettu sitä haluttua vakautta ja suorituskykyä.

Meidän P4 2.8 IDE -työasemat potkivat kevyesti 60-100 -raitaa 20-pluginilla resoluutiolla 24-bit/96kHz latenssin ollen vain 1-2ms.

P.s. kaikista suurimmat pullonkaulat ovat: Windows, ajurit ja käytettävät ohjelmat.

Terv.
SarkaPRO team
Avatar
#96 • • tuke Guest
Saisko tosta IMOSXP:stä vielä jotain lisätietoa? ja minkähän hintanen se mahtaa olla kun ei sarkapro:n kotisivuilta löytynyt tietoa?

Sitten entiedä käykö tähän topicciin, mutta tarviaisin suosituksia todella hiljaisesta atxkotelosta ja eri tuulettimista. Kiinnostaisi myös muut lisävinkit turhan melun poistoon. Koneessani on nimittäin tällähetkellä aika äänekkäät tuuletukset...
Avatar
#97 • • whuf. Guest


Meidän P4 2.8 IDE -työasemat potkivat kevyesti 60-100 -raitaa 20-pluginilla resoluutiolla 24-bit/96kHz latenssin ollen vain 1-2ms.




Hmm hei tulikin mieleen että olisko vielä nykyään siitä apua että latailee moniraitaprojektin wavit suoraan rammiin eikä pyöritä niitä kovolta? Ainakin ite käytän yhä tota kikkaa jos on enempi tavaraa myllyssä. Pyörii kepeesti isompikin raitamäärä mun pikkusella 0,6ghz p3:lla. Ajattelin vaan että jos väännätte tosta sarkahässäkästänne "ultimatemusakäyttistä" niin tommonen toiminto vois olla hyödyllinen.
Avatar
#98 • • SarkaPRO Guest

Saisko tosta IMOSXP:stä vielä jotain lisätietoa? ja minkähän hintanen se mahtaa olla kun ei sarkapro:n kotisivuilta löytynyt tietoa?

Sitten entiedä käykö tähän topicciin, mutta tarviaisin suosituksia todella hiljaisesta atxkotelosta ja eri tuulettimista. Kiinnostaisi myös muut lisävinkit turhan melun poistoon. Koneessani on nimittäin tällähetkellä aika äänekkäät tuuletukset...



Koska CD-versiota emme saa myydä, niin hinta koostuu aina työaseman räätälöinnin tuntimäärästä (EUR/h.). Räätälöinti tarkoittaa, että asennamme koko koneen alusta uudelleen ohjelmia ja rautaa myöden. On hyvä mainita, että työasema ei suinkaan ole pelkästään käyttöjärjestelmää, vaan järjestelmien kovalevyt täytyy formatoida oikeanlaisella tavalla (nopeat A/V-levyt 24h.). Lisäksi koneelle tehdään stressitesti ennen luovutusta. IMOS-käyttöjärjestelmästä, ohjelmavalinnoista ja menetelmästämme johtuen pystymme lupaamaan mustaa - valkoisella, että työaseman suorituskyky on huippuluokkaa lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä.

Teemme järjestelmätestejä viikottain ja esim. meidän Laptop:t pyörittävät kevyesti 60-raitaa, usealla pluginilla, resoluutiolla 24-bit/96kHz, latenssin ollen 1-2ms ja CPU:n ollen lähes NOLLA.

http://www.sarkapro.com/imos.html

Meidän järjestelmistä Rack -kotelo on kaikista hiljaisin. Siellä on ainoastaan yksi tuuletin.
Avatar
#99 • • MikkiHiiri Guest
Ihan vaikuttavan oloinen systeemi tuo IMOS. Harmi (onneks) ettei oo enää PC:tä ;)
Avatar
#100 • • whuf. Guest

Ihan vaikuttavan oloinen systeemi tuo IMOS. Harmi (onneks) ettei oo enää PC:tä ;)



Onhan se toki ihan hienoo että sulla on mäkki mut tarviiko sitä IHAN joka paikassa aina mainostaa :D Aattelin että sulta menis toi vaihe joskus ohi.. mut ei ole vielä laantumisen merkkejä.

Jahasjahas.. taidanpa tästä mennä logictopikkiin kirjottelemaan:
"Ihan vaikuttavan oloinen systeemi tuo Logic. Harmi (onneks) että vaihdoin just Cubaseen ;)"
:laugh:

Mut onhan se IMOS silti IMHO aika mukavan kuulonen.. Jos joskus tarvin pelkän sekkarikoneen(ja on massii) niin toi vois ehottomasti olla se oikee tapa rakentaa se.