PC:n virittäminen ultimate-software-synaksi

150 posts, 8 pages, 21,953 views

Avatar
#1 • • FoFlow Guest
Tätä on sivuttu jos missäkin topikissa, mutta olisiko parasta kerätä vinkit yhden alle. Ainakin itselläni kuluu tuhottomasti aikaa etsiskelyyn. Oma kysymykseni on, mitkä suorituskyvyt muilta löytyy. Itselläni seuraava setti heitti prosessorikuormituksen noin 70% kohdalle

- 2 x Battery
- 1 x Pro53
- 1 x Absynth
- Reason (4 x DrRex, 2xSubtractor, 2 x NNXT, 1 x ReDrum, Reverb, Delay, Chorus, comp)

Sekkarina Sonar 2.0. Rauta on 2100+ Athlon, 512MB DDR (333) ja käyttis XP. Tuolla noi softasynat pyörii muutaman ms:n latenssilla.

Kuvittelin tosta raudasta irtoovan enemmän kuin mitä nyt. Esim FM7:n laittaminen kehiin olisi jo rikkonut äänen (crackle + pop) -> kuormaa liikaa...

XP:n virittelyyn olen sen verran sijoittanut aikaa että

- Optimointi background service -koneeksi (kun softasynat tausta-ajona pyörivät)
- Käyttöliittymä mahd. riisuttu
- Kaikki ylimääräiset servicet pois mitä ei tarvita

Kone on ACPI tilassa, mutta jostain luin että sillä ei ole väliä... Lähinnä sillä on merkitystä IRQiden kannalta. XP ei ole dedikoitu musalle, vaan sillä tehdään myös muitakin juttuja. Tuoko dedikoitu XP enempi potkua? Pitääkö kone olla non-ACPI? Auttaako 512MB lisää vai onko prossasta vain loppumassa puhti?
Avatar
#2 • • Tuppu_ Guest
Kaikilta ei varmaankaan löydy ihan kaikkia softia, mutta voisi jollain synalla testata. Helpointa olisi varmaan testata, montako pro53-raitaa saa jollain tietyllä presetillä unisono tapissa soitettua, että alkaa pätkimään. Lähden nyt kauppaan, mutta testaan, kun tulen takaisin.

Itse yritin vastaavaa keskustelua synnyttää joskus aiemmin, mutta kukaan ei oikein lämmennyt. Jospa siis nyt. Hyvä, kun loit ihan uuden topicin asiasta! :)
Avatar
#3 • • Edited Tuppu_ Guest
Olis siis hyvä, jos tyypit testaisivat koneensa vaikka näillä mun tekemillä hätäisillä testi-biiseillä ja kertoisivat sitten montako raitaa saivat soitettua ja millä kokoonpanolla?! Voisi sitten vertailla ja parantaa omaa konetta sen mukaan, jos näyttää, että parannettavaa on.

Tein tossa pientä testiä Cubase 5.0:lla ja Pro53-synillä. Tästä voitte ladata testitiedostot Cubasen .all-formaatissa:

all-testi unisono 16 ja all-testi unisono 20

ja tästä midimuodossa olevan:

Mid-testi

Tiedostossa on 8 raitaa pro-53:a, jotka soittavat kaikki samaa Mega Dance-presettiä, joka on muutettu siten, että glide on nolla, unisonossa 16/20 ääntä riippuen tiedostosta ja analog-detune-kontrolli osoittaa kaikissa suoraan oikealle.

Mitään efektejä ei ole, paitsi pro53:n oma delay, johon en ole koskenut. En ole varma, ovatko kaikki asetukset oikein muiden avatessa tiedosto kuin minulla. Jos ei ole, niin ainakin synien volumeita tulee laskea reilusti, etteivät volumet mene yli. lisäksi cubasen performance-mittari on näkyvillä, josta voi seurata tehon kulutusta.

Tiedostoa soitettaessa soi ensin yksi raita, sitten kaksi raitaa, kolme, neljä jne. Laitoin raitoja 8 kpl, kun cubase 5:ssa ei saa enempää. Jos tehoa tuntuu riittävän, niin kääntäkää unisonon ääniä isommalle. Jos taas ei ole tehoa, niin vähentäkää unisonon äänimäärää ja raportoikaa sitten.

Ja testin pitäisi kuulostaa tällaiselta, kun kaikki on ok ja unisonot
16-äänisiä:
Performance-test demo 16 voice unison

Ja tällaiselta, kun tehot loppuu 20-äänisillä unisonoilla:
Performance-test tehot loppuu 20 voice unison

Jotta saisimme vertailukelpoisia tuloksia, niin kertokaa myös koneenne tarkat tiedot, jotta jokainen voi sitten miettiä, miten konetta kantsii päivittää, jos siihen on aihetta.

Tein testit mun koneella, joka on seuraavanlainen:

-Athlon XP 2000+, kellotettu väylällä 2100+:ksi
-Soltek SL75KAV emo, jolta löytyy VIA KT133A ja 686b-piirit
-2kpl 512MB PC-133 Sdram dimmejä, jotka toimivat jollain 140 megahertsin taajuudella
-M-Audio Delta Audiophile 2496 äänikortti (DMA-buffer size=384 samples, 48kHz sample rate, 8ms Asio-latenssi, uusimmat ajurit)
-Maxtor D740X 7200rpm-kiintolevy
-Windows 2000 Pro ilman ACPI:ta
-usb:t disabloitu, äänikortilla oma irq=10, asennettu via 4in1-paketti ja latency patch.

Käytän konettani myös nettihommiin ja taustalla oli päällä
antivirus-skanneri, joka ei tosin kovin paljoo vaikuta tehoon näin
nopeessa testissä. Lisäksi koneesta löytyy paljon muitakin kuin
musaohjelmia, kuten office, paint shop pro jne. ja varmasti muutama keksi, mitä netissä surffaamisesta on tullut.

Jotta testit olisivat mitenkään vertailukelpoisia, niin jotain tollaista
olisi hyvä ilmoittaa, mitkä siis vaikuttavat oleellisesti koneen
nopeuteen.

Itse saan juuri ja juuri ajettua 16-äänisen unisono-fileen kaikki raidat ilman paukkuja. Performance usage väpättää tuolloin n. 83% tietämillä. Seuraava ääni todennäköisesti veisi soundin ruvelle, mutta cubase 5:seen ei saa kuin 8 softasynaa, joten jos tehoa tuntuu riittävän, niin kääntäkää unisonoja suuremmalle.

20-äänisellä unisonolla kaikki 5 ensimmäistä raitaa soivat hyvin ja
kuudes melkein virheettömästi, mutta seitsemäs menee täysin ruvelle, puhumattakaan kahdeksannesta, jonne asti en enää viitsinyt nauhoittaa. Ääni alkaa mennä tohjoksi, kun performance ylittää 85%.

96kHz:lla tehontarve käytännössä mulla ainakin tuplaantuu ja homma kusee jo paljon aiemmin. Siksi käytän 48kHz aina.

No tossa meikäläisen testitulokset. Eikun testaamaan...

Olisi kiva, jos edes joku testaisi näillä fileillä, kun näin vaivaa tämän eteen jopa 2 tuntia! Näin meillä ;)
Avatar
#4 • • FoFlow Guest
Oleelliset faktat

- XP2100+ (kellottamaton)
- Epox 8K9A emo
- Kingston Valueram PC2700 512MB DDR
- Terratec EWS88MT
- Windows XP
- DXi:nä ajettu (Sonar hostina)

Tolla tuli 7 raitaa 20-unisonona virheettä 48KHz:lla. Vois tota 48aa pitää defaulttina, ettei tartte testailla jok'ikisellä hertsimäärällä :D . 8 Raitaa veti ihan totaalisesti ruvelle. Sonarin kuorma oli 7:llä noin 91-95%, mutta ääni tuntui olevan ok. Buffer-koon, määrän tai latenssin muuttaminen ei vaikuta suorituskykyyn. Tai ehkä vähän, sillä 5ms latenssilla 7 raita oikutteli hieman, kun taas 10ms latenssilla 7 raita tuli ulos ok.
Avatar
#5 • • Edited Tuppu_ Guest
Joo, kannattaa siis tolla 48kHz:lla testata. Se unohtui mainita. Kokeilin 512 samplen bufferia, jolloin latenssi oli 11ms ja kuudes 20-äänen unisono-raitakin toistui virheettä, mutta seitsemännessä oli pientä vikaa ja kahdeksas täysin tohjona.
Jo näin alkuun, kun mulla ja foflowilla on samat prossut, niin muistin nopeus kai vaikuttaa tässä jo vähän, kun mulla on sdramia, ei ddramia. Ero on kuitenkin aika pieni. Ei muuta kuin lisää testejä, niin päästään paremmin vertailemaan, mitkä ne heikot lenkit oikeesti meidän koneissa on!
Avatar
#6 • • FoFlow Guest
Ja sitten mitä tapahtui kuin FSB nousi 133 -> 141?

Seitsemäs meni virheettä, loadi putos 95 -> 89. 8 ääni alkoi moitteetta, mutta meni hetikohta ruvelle. 144FSB:llä ei kone suostunut käynnistymään, enkä jaksa kikkailla. 141 tuntui toimivan vakaasti (1.95 jännitettä). Tuolloin prossa toimii palttiarallaa 2200++ arvoilla ja toi (melkein) yhden syntsan lisää. 200Mhz olisi jo varmana tuonut. Eli... 200MHz prosessoreissa nykyään ei maksa pal mitään (paitti ihan huipulla) -> tuolla 200MHz:lla saat huippusynan koneeseesi (hardisversio, esim A-Station 599Euroa). Onpa tämä softan pyörittäminen sitten "halpaa" :D

Huomatkaa!!! Jos aiotte tästä innostuneena aloittaa koneidenne kellottelun, hoitakaa jäähdytys kuntoon (prosessori + piirisarja). Muuten voi tulla laskua kun core poksahtaa. Esim AMD Athlon XP prossuille (Palomino -ydin) 1.95 - 2.0 on aika yläraja ilmajäähdytyksellä. Sen jälkeen pitää sitten asennella vesijäähyt / kompurat tai :eek: :eek: nestemäinen typpi :eek: :eek:

Näyttää kuitenkin siltä että MHz on se mikä ratkaisee. Seuraavaksi odottaisin innokkaasti tuloksia jostain P4 kokoonpanosta ja vieläkin kiinnostuneempana jostain MAC-zydeemistä.
Avatar
#7 • • Tuppu_ Guest
Niin no konetta kellotettaessa tulee ilman vaihtua kunnolla. Mulla on tällanen patentti:Tupun jäähdytys-patentti
Kaikki ritilät irti ja isot tuulettimet ja siilit! Sillä pääsee jo pitkälle ilmallakin. Mun athlon xp 2000+ toimii vakio 1,75 voltilla ihan hyvin 2100+:na, kun muistiväylällä on kellotettu 141MHz:iin. Lämmöt pysyvät tyhjäkäynnillä 40 asteessa ja kuormitettaessa nousevat max. 45 asteeseen. Ja on vakaa!

Kun miettii tätä pro53-testiä, niin eihän kukaan missään biisissä oikeesti pyöritä noin montaa synaa unisonot "tapissa", joten oikeesti synat vievät huomattavasti vähemmän tehoa, mutta tämä on melkein ainoa tapa testata eri tyyppien pc:itä järkevästi.

No oikeastihan tehoa menee synien lisäksi mm. audioraitojen equtuksiin ja efektointeihin jne. Itse olen aina asettanut jokaiselle raidalle ja synalle omat insert-efektit, mutta nyt olen ajatellut siirtyä enemmän send-efektien käyttöön, koska luulen siten säästäväni esim. reverbien laskennassa, kun ei tarvitsisi käyttää kuin ehkä 3-4 erilaista reverbiä, kun tähän mennessä olen aina käyttänyt jokaiselle kanavalle omaa reverbiä, eli jopa yli 20 reverbiä yhtäaikaa. luulisi esim. 4 reverbiä vievän hieman vähemmän tehoa!

Tästä tulikin mieleen, että tällaisia optimointivinkkejä kuuntelisin itsekin mielellään, jos joku on keksinyt jonkun muun tavan säästää tehoa.

Mutta tosiaan, olisi mielenkiintoista, jos joku p4:n omistaja testaisi noilla pro53:illa, löytyisikö performancea enemmän kuin athloneista... :rolleyes:
Avatar
#8 • • athmos Guest
Kellottamisessa on se huono puoli, että tuulareita lisätessä melutaso nousee ja ainakin minä tulisin siinä hurinassa hulluks..Nyt jo pelkkä powerin tuuletin hurisee ärsyttävästi
:D

Tietty nestejäähdytys ois toimiva ratkaisu, mutta niihin menevällä rahalla voi jo ostaa räyheempää prossua lievittämään tehon tuskaa.. :)
Avatar
#9 • • pakana Guest


Kaikilta ei varmaankaan löydy ihan kaikkia softia, mutta voisi jollain synalla testata. Helpointa olisi varmaan testata, montako pro53-raitaa saa jollain tietyllä presetillä unisono tapissa soitettua, että alkaa pätkimään. Lähden nyt kauppaan, mutta testaan, kun tulen takaisin.

Itse yritin vastaavaa keskustelua synnyttää joskus aiemmin, mutta kukaan ei oikein lämmennyt. Jospa siis nyt. Hyvä, kun loit ihan uuden topicin asiasta! :)




En mä nyt tajua miks kaikilta sit löytyis just toi Pro53.
Avatar
#10 • • Tuppu_ Guest


En mä nyt tajua miks kaikilta sit löytyis just toi Pro53.



No en mä ny tarkoittanutkaan, että kaikilta totakaan löytyis, mutta testatkoon ne, joilta se löytyy. Mielestäni on huomattavasti helpompaa testata jollain yksittäisellä synalla kuin esim. kaikilla niillä softilla, mitä foflow sanoi ekassa postissaan käyttäneensä, eli reason, pro53, fm7, absynth, battery jne. jne, vai mitä?!
Itsekään en edellisistä käytä kuin pro53:a.

On siis paljon suurempi todennäköisyys, että lukijoista paljon suuremmalla osalla on käytössä esim. pro53 kuin reason+noi muut synat! Luulempa, että olisi ollut aivan sama, mitä synaa olisin testissä käyttänyt, olisit kuitenkin kertonut, että ei sitä kaikilla ole, vai mitä?! :rolleyes:

Esim. foflow kertoi ekassa postissaan käyttäneensä mm. pro53:a ja mitä nyt olen nähnyt monien hehkuttavan kyseistä synaa, niin ajattelin, että kai se nyt joiltain edes löytyy. Se on sitä paitsi melkein ainoo tällanen syna, millä voi testata pc:n tehot äärimmilleen, kun siinä saa unisonoa käännettyä. Toinen hyvä olis saattanu olla FM7, kun se vie noin muutenkin pirusti tehoa, mutta valitsin nyt ton pro53:n mm. sen takia, että tehomenekkiä saa helposti säädettyä juurikin ton unisonon avulla. ;)

Kellottelusta sen verran, että ei ainakaan tolla mun patentilla äänitaso noussut yhtään, päinvastoin laski. Vaihdoin näytönohjaimen tuulettimeksi isomman ja hiljensin kaikkia tuulettimia jännitettä laskien. Lisäksi noi kaikkien ritilöiden pois repiminen auttoi ilman kulkuun monta kymmentä prosenttia, joten tuulettimien ei tarvitse pyöriä niin lujaa. Mm. poweri ei huutanut enää juuri lainkaan, kun otin siitä vähän "aukkoja". Hiljaisen ja viileän koneen saa siis käyttämällä isoja siilejä/tuulettimia/paljon niitä/pienentämällä jännitteitä. ;)
Avatar
#11 • • Jukka I Guest
Meinaattekos jossain välissä saada sitä musiikkiakin tehtyä kaiken tuon virittelyn, benchmarkkauksen ja loputtoman hevosvoimien tavoittelun ohella? ;)

Reverbit kannattaa kyllä ehdottomasti laittaa busseihin sendien taakse. Tuo 20 kanavakohtaista reverbiä nyt luulis pistävän koneen kuin koneen polvilleen.
Avatar
#12 • • :t:c: : : Guest
Eiköhän noi munanmittailut voi tehdä omassa topikissaan :) pidetään threadissa ja niitä viritystipsejä:


RAID jako + sekkari omalle osiolle + samplet (+kaikki muu kovalta ladattava) omalle osiolleen. 1040 MB muistia olis aika jees, puolellakin pärjää...

XP optimointi:

1. make sure you have no IRQ conflicts or memory range conflicts, if you have, your system will not run
smoothly and may not even work at all for some things. you can check this by looking at the properties of
each device and checking for anything being written about conflicts.

2. make sure you have reliable drivers for everything. xp, like win2000 has a lot of commonly used drivers
so you won't need many except for your audio hardware. the most recent drivers are not necessarily the best.
check the known bugs/issues list. try the driverguide along with the manufacturers website. if you built the
system yourself, make sure you've installed the motherboard driver(s).



tweaks:

3. disable unnecessary 'startup' items. this, as in win 9x can be done by clicking the start button, then run
and typing msconfig. now go to the 'startup' tab and un-tick any items you don't feel you need. this method is
totally undoable (as long as the option doesn't stop windows from loading properly) - just excercise a bit of
caution but of course, you'll have backed up all you files before you started tweaking anyway won't you?

4. windows xp now self-optimises to some extent. it attempts to monitor your usage patterns and optimises the
file system accordingly (every three days upon system inactivity). at boot-time, it will pre-fetch some of the
data which is often used directly after boot-up which should speed up your application loading time.

5. windows xp, like 2000 uses 'services'. these are individual windows components which are specialised to run
various functions. unnecessary services can be disabled to preserve memory and processor power:

go to 'start' > 'run' and type services.msc - this should bring up the services screen. set all services which
aren't disabled to 'manual'. now restart your machine (it will take longer to boot for just this time) and go
back to the services screen after a minute or so. any services which are not started after you have used your
audio applications should be ok to disable, but you can leave them on 'manual' just incase. any services which
are started should be set to 'automatic' so that windows will start them when it boots. do excercise caution
though...and always back up you files before tweaking...you should disable the services for any windows
components you have disabled as windows probabaly won't do it.

there are several 'generic' services that you probably won't use and should therefore be able to disable such as:

'portable media serial number' - unless you have a portable music device that you plug in to your pc.

'print spooler' - if you don't do any printing from your audio install you can disable it.

'help and support' - windows alleged "help".

'telnet' - unless you use it, and if you don't know what it is, trust me, you don't use it...

'error reporting' - as you'd expect, it's windows error reporting.

'task scheduler' - lets face it, it's awful but it now does some of the aforementioned data pre-fetching.
personally, i'd turn it off.

'indexing service' - for the microsoft 'search for files...' function

'fast user switching' - as the name implies...

'internet connection/firewall sharing' - if you don't use the net or share a connection/firewall on this install,
disable it.

6. as with all new-ish microsoft os's, xp has the oh-so-useful 'automatic update' feature. you must disable this
or prepare to lose takes...you've been warned:

go to 'start' > 'settings' > 'control panel' > 'performance and maintainance' > 'automatic updates' and select
'turn off automatic updating, i want to update my computer manually'.

7. windows xp, like me has the debateably useful 'system restore' function which backs up your system files
periodically to try to ensure that you can never kill your machine by dodgy installs etc etc. in my experience,
system restore is a bad thing as it uses a surprisingly large amount od resources and causes a lot of disk activity
which, while supposedly only running during system inactivity, actually runs quite a large percentage of the time.
in a true audio system, it should be disabled, you can still make restore points manually if you want to anyway...

right-click on 'my computer' and choose 'properties'> 'system restore' and choose 'turn off system restore on all drives'.

8. boost overall system performance by increasing the irq priority of the cmos real-time clock by doing this:

copy this:

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\PriorityControl]
"IRQ8Priority"=dword:00000001

and paste it into a text editor such as notepad or wordpad. save the file as whatever name you want, perhaps
boost_irq_priority with a .reg file extension e.g. boost_irq_priority.reg - you can now close the text-editor
and simply double-click on the file you just created to enter the information into the registry.

to undo this tweak, repeat the procedure but copy this instead into the text file:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\PriorityControl]
"IRQ8Priority"=dword:00000000

you should find that your overall system performance increases from this tweak.

9. make sure your DMA capable devices are run in DMA mode which uses much less cpu power...right-click on
'my computer' select 'properties' > 'device manager' and find and expland the entry named 'IDE ATA/ATAPI
device controllers'. now click on 'advanced settings' and check each channel and each device on that channel.
you should set the devices which are DMA compatible (most new-ish devices are) to 'DMA if available'.

jatkuu...

THC
Avatar
#13 • • :t:c: : : Guest
...jatkuu

10. add the following line to your system.ini file after the [386 Enh] tag so it looks as follows:

[386 Enh]

ConservativeSwapfileUsage=1

this makes the system use RAM more often rather than the virtual memory. this improves system performance since
RAM is much faster than the hard-disk. (note: do not use this option if you have less than 128MB of RAM installed)
(Go to 'start'>'run' and type system.ini - a notepad will be launched containing the system.ini file. add the
above line after [386 Enh] so it looks as above. there will be other lines in the section you're adding to, just
add it before them. now save the changes you made and close the notepad - as ever, you will have to restart for
the change to take effect).

also add or edit the entry after the [vcache] tag in system.ini so it appears as follows:

[vcache]

MinFileCache=16384
MaxFileCache=16384

this limits the amount of your system memory (RAM) that windows uses as a buffer or cache when reading from or
writing to disk drives to 16MB instead of the cubase default of 1/4 of your system RAM/Memory which is often
too high.

if the [vcache] tag does not exist in your system.ini, add it after the [386 enh] tag and it's contents so i
looks as above.

11. audio machines always benefit from removing acpi (advanced computer & power interface) as windows then has
less control of your pc. go to control panel > system > hardware > device manager > click on computer then
double click on Advanced Computer and Power Interface (ACPI) pc. click on the drivers tab, then on update driver.
don't let windows install automatically, choose to select the driver from a list. select 'standard pc' then
install the drivers and allow the pc to reboot.

also, go to control panel > system > hardware > device manager > click on computer then double click on standard
pc (there may be 2 of them, do this on both).

12. optimise windows performance for programs, it is not reccomended to alter the performance options
program-by-program as this has been known to cause problems - be careful of altering program priorities with
RME audio cards, their website has the proper information on it as regards priorities.
(go to Control Panel > System > Advanced select Best performance for Programs).

13. don't set your display resolution and bit depth too high, experiment with different settings starting
from 16 bit 800 x 600 and working upwards with a reasonably complex song until the re-draws get slower then
set it back to it's previous setting (when re-draws were acceptably quick). don't set your display to 256
colours as most new graphics cards do not accelerate this number of colours meaning your processor will have
to do the work instead. rme advise that you keep the colour-depth at 16 Bits though this is not always the
best setting.

14. make sure hardware graphics acceleration is on FULL. this takes some load off your processor (right-click
on the desktop and select 'properties' from the menu. now click on 'settings' then 'advanced' then
'troubleshooting' now set the 'hardware acceleration' slider up to full).

15. turn of visual effects. these consume unnecesary amounts of cpu time.
(control panel > system > advanced > performance settings > visual effects. Select custom, de-select all
options and apply).

16. set windows theme to 'classic' (right click on desktop, select properties, windows theme - first option).

17. as always, the less icons and the less complex your background images (desktop and cubase), the less
'background' cpu cycles and memory will be used.

18. make sure that only one user is logged on at a time. individual user accounts may be handy but windows
actually leaves the programs and utilities for each user open until that user closes them.

19. for us audio-users, the picture viewer in win xp should not be necessary, it can be unregistered (removed
from windows but not uninstalled) by typing the following from a command prompt:

regsvr32 /u shimgvw.dll

20. is error reporting annoying you? you can enable or disable it by going to to 'control panel' > 'system' >
'advanced'. now click on 'error reporting' and choose either 'enable' or 'disable'.

21. want to disable windows apm? (automatic power mode) it may increase system stability since windows will not
then be in control of the power section of your motherboard. on the other hand, you may want to enable apm if
you don't suffer a performance hit since your pc will then turn off when you request it to from windows. either
way, you can change the setting by right clicking on my computer then clicking on 'properties'. now choose
'hardware' then 'device mangager'. next click on 'view' and then on 'show hidden devices'. double-click on
'nt atm/legacy interface mode' and a new screen will appear, you can now choose to enable or disable apm from
the menu at the bottom of this screen.

22. want to remove microsoft messenger? here's how...

find the file c:\windows\inf\sysoc.inf (replace c: with whatever you windows install path is if it's not on
drive c) and open it in a text-editor such as wordpad. find the section which reads:

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7

and remove the word 'hide' so it reads:

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7

now save the file and go to 'control panel' > 'add/remove programs' and you will be able to uninstall messenger.

this method should work for most windows applications/utilities which are listed in sysoc.inf.
Avatar
#14 • • pakana Guest


On siis paljon suurempi todennäköisyys, että lukijoista paljon suuremmalla osalla on käytössä esim. pro53 kuin reason+noi muut synat! Luulempa, että olisi ollut aivan sama, mitä synaa olisin testissä käyttänyt, olisit kuitenkin kertonut, että ei sitä kaikilla ole, vai mitä?! :rolleyes:



Ilmasta softasynaa on maailma täys - jokainen testi-innokas vois käydä imemässä jonkun niistä? :rullasilmät:

Ei sillä että toi testihomma juuri nappais - kertaakaan ei oo kone musakäytössä kyykänny. Ja rautaan en koske ellen voita lotossa. Enkä sillonkaan mihinkään itteeni nuorempaan.

(Cubase VST/32 @ nettitoiminnoista stripattu W2K, amd 1700+ @ epox 8KHTA+, 1/2 Gb Sdram, WD Caviar 7200 RPM @ Ultra-DMA mode, Audiophile)
Avatar
#15 • • Edited Tuppu_ Guest
En nyt oikein ymmärrä! Tämän topicin tarkoitus oli siis kerätä optimointivinkkejä JA listata, millaisia softakuormia milläkin pc:llä voi ajaa ja niiden tietojen perusteella sitten mahdollisesti optimoida omaa konettaan esim. vaihtamalla jonkun osan tms, eli onko esim. p4:ssä enemmän vääntöä kuin athlonissa tms.
Edelliset asiat tulevat hyvin esille jo ensimmäisessä postauksessa.

Jos joku käsittää tämän pc:n tehojen mittailun "munanmittailuksi", niin hohhoijaa. Voihan se munanmittailuakin olla, mutta ei tässä topicissa, koska tietojen keräyksellä päästään paremmin selville, mitkä osat nopeuteen vaikuttavat ja siitä on hyötyä kaikille. Homma ei kuitenkaan onnistu, jos kaikki ovat vain kateellisia toisilleen, jos siis jollain sattuu olemaan myllyssä enemmän vääntöä. Minua ainakaan ei haittaa yhtään, vaikka joku saisi tuplamäärän pro53:sia soitettua omalla koneellaan verrattuna minun koneeseeni. Minua kiinnostaa vain se, onko koneessani joku selvä pullonkaula ja onko seuraava ostamani kone p4, eikä amd ja jotain vastaavaa.

Tällaisia samanlaisia mittauksia on näkynyt myös kansainvälisissä musa-foorumeissa, joten ihan hyvä, että jotain vastaavaa täällä plattarissakin saadaan aikaan. Pysytään siis topicissa. ;)

Jos joku keksii jonkun ilmaisen softasynan, jolla olisi hyvä testata, niin ilmoittakoon.
Avatar
#16 • • :t:c: : : Guest



Jos joku käsittää tämän pc:n tehojen mittailun "munanmittailuksi", niin hohhoijaa. Voihan se munanmittailuakin olla, mutta ei tässä topicissa, koska tietojen keräyksellä päästään paremmin selville, mitkä osat nopeuteen vaikuttavat ja siitä on hyötyä kaikille.



Pois se pitch bend sieltä berberistä ja vähän nyt hymyä suupieliin, sehän nyt oli lähinnä sarkastinen sivuhuomatus, kun koko topikin nimi on "PC:n virittäminen ultimate-software-synaksi" ja täällä on lähinnä tehty tota vertailua, joka on tuttua jo sekkaritopikeista. Se nyt vaan sattu oleen eka posti jossa oli oikeesti jotain a/tweakkausta

Piis out,

THC
Avatar
#17 • • Edited Tuppu_ Guest
No kun kerran mainitsit "munanmittauksen", niin ajattelin selventää kansalle, että tämä ei ole sitä, vaan testailusta on kaikille hyötyä. Pahoittelen, jos kirjoitukseni kuulosti kohdistuvan vain suhun. :( Ihan iloisin mielin mä täällä vielä olen, ei hätää... :)
Avatar
#18 • • pakana Guest
Tupulle:

Etkös sä just ostanu ton koneen? Mä en nyt oikein ymmärrä, onko sun myllys nyt tuupertunut ihan rehellisessä musakäytössä? Jos ei, niin miks moinen vaiva? Täällä kukaan oo kateellinen kenenkään koneista (tai mistä vitusta sen nyt sitten taas tietää, onhan tää platinum...ja täynnä propellihattuja ;) )

Tilanne ton softan kanssa on sellanen, että jokainen plugari käyttää eri määrän resursseja. Reverbit, masterointiplugarit ja monioskillaattoriset/operaattorilliset synat joissa on sisäänrakennettuja efektejä kuluttaa eniten pitkien delay-efujen ohella. Simppelit, hyvinkoodatut synat vähemmän jne. Jos sun kone yskii jossain biisissä, niin mä lähtisin ensin tutkimaan, että mikä sen saa polvilleen, enkä perustamaan mitään yhden synan yhden soundin testijärjestelmiä joka kertoo vain sen minkä verran yhden synan yhta soundia muiden koneet kestää.

Mä esittäisin ihan ystävällisesti, et sun koneella voi tehdä käytännössä mitä vaan, jos munkaan koneen tehorajat ei oo tullu vielä vastaan. Sä ehkä etsit pullonkaulaa tynnyristä?

FoFlowlle:

Optimointikysymyksenä: Miks sulla on 4 sämpleriä, 2 sämpläävää rumpukonetta ja yks rumpukone samassa biisissä? Tolla toki saa aikamoista sambaa, mut must tuntuu et tollanen tukotus ei oo ainut tapa saada aikaseks rumpuraitaa....?

VST on siitä vielä alkeellista tavaraa, et se tosissaan emuloi studiomeininkiä myös laitteistorakenteellisesti. Harvalla kaverilla on 8 kpl Prophet vitosia, 4 kpl S2000sia tai 20 kpl Lexiconeja kotistudiossaan. Mä tiedän, et ois helpompi väsää vaan musaa eikä miettiä et missä vaiheessa kone kyykkää, mut softanvääntäjät on oikeesti saattanu kelaa homman vähän eri lailla.
Avatar
#19 • • Tuppu_ Guest


Etkös sä just ostanu ton koneen? Mä en nyt oikein ymmärrä, onko sun myllys nyt tuupertunut ihan rehellisessä musakäytössä?
Harvalla kaverilla on 8 kpl Prophet vitosia, 4 kpl S2000sia tai 20 kpl Lexiconeja kotistudiossaan.



Päivitin mun konetta tässä ennen joulua siis, mutta en varsinaisesti ihan uutta konetta laittanut, mutta kuitenkin mun kone ihan oikeesti tuupertuu tällä hetkellä, kun yritän työstää mun uusinta biisiä. Syy on meikäläisen tyylissä vetää kaikille raidoille insert-efektit, jotka vetävät tehoa liikaa. Aion vasta seuraavassa biisissä alkaa käyttämään sendejä, mikä minun olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Olen siis tehnyt biiseistäni kunnon tehosyöppöjä. Tilanne muuttuu kyllä tästä eteenpäin.

Siinä biisissä on yhteensä 8 stereo-audioraitaa 48kHz:llä, 2 monoaudioraitaa, 1 rumpukone, joka käyttää jotain kymmentä ulostuloa, 1 pro53, 1 A1 ja kontakt-sampleri, joka soittaa 60 megan "henkiurkuja". Edelliset varmaan pyörisivät hyvin noin muuten, mutta luulen, että mun tehot loppuu, koska lähes kaikille edellisille raidoille olen lisäksi säätänyt cubasen omia equja, sekä jokaiselle raidalle on ainakin reverbi ja joillakin lisänä vielä jotain muuta efektiä ja kaikki siis insertteinä. Tehomittari pomppii yli 85% ja saan napsumattoman biisin ulos vain exporttaamalla waviksi.

On totta, että jos käyttää vain sellaisia softasynia, mitkä kuluttavat vähän tehoa, eikä mitään unisonoääniä, vaan kevyitä parin oskillaattorin ääniä, niin tehoakin kuluu vähän. Oma ongelmani on johtunut kuitenkin efektien väärinkäytöstä, jonka tajusin itse tässä jo jonkin aikaa sitten. Mutta sanonpa vain, että jos kehiin yrittää heittää pari Crystalia, FM7:aa, AB-synthiä tms, niin menee kone alta aikayksikön polvilleen, vaikka ei mitään efektejä olisikaan. En jatkossa edes aio käyttää paljoo mitään softasynia. korkeintaan kahta pro53:a, kontaktia ja loput sitten hardwaresta.

Mutta kuten jo aiemmin sanoin, toi tehojen mittaaminen esim. tuolla pro53:lla on yksi niistä harvoistä järkevistä tavoista testata nopeiten ja helpoiten eri kokoonpanoja. Ei kukaan käytäkään 8:aa pro53:a, enkä itsekään niin tee ja oikeassa biisinteossa tehoa menee moniin erilaisiin asioihin, joita tuolla testillä ei näe, mutta jos tiedät jonkun paremman keinon testata, niin anna palaa! :002:
Avatar
#20 • • MikkiHiiri Guest


No kun kerran mainitsit "munanmittauksen", niin ajattelin selventää kansalle, että tämä ei ole sitä, vaan testailusta on kaikille hyötyä.



Joo todellakin. Olen kohtapuolin hankkimassa konetta ja kaikki
tehoinformaatio on vain hyödyksi, koska kone tulee musiikkikäyttöön.