PC:n virittäminen ultimate-software-synaksi

150 posts, 8 pages, 22,006 views

Avatar
#122 • • MikkiHiiri Guest

Todellisessa elämässä OSX käytettynä tämän päivän ohjelmien kanssa on kaukana siitä mitä se pitäisi olla. Molemmissa on prikuleen ne samat ongelmat, on se sitten `mäkkäri' tai PC (ei mitään eroa).



Paskan marjat. Ette kai vaan osaa käyttää niitä Maccejä. Ja kantsii muistaa, että Mac-rauta ja OSX on paremmin sulautettu, kun ei ole 10000000 halpavalmistajaa pistämässä koneeseen mitä tahansa paskakomponentteja.

Kuten huomaatte, niin meidän asenteet perustuvat puhtaasti todellisiin kokemuksiin jotka olemme omilla silmillämme nähneet.
Meidän mielestämme se on aivan se sama kumpaa käytätte PC:tä vaiko `näkkäriä' - koska molemmat toimivat meidän käsissämme prikuleen samankaltaisesti.



Tähän voi taas sanoa, että ette vain osaa :) Mulla ei oo menny montaa tuntia vuoden aikana koneen "virittelyyn" toisin kuin Windows-aikana siihen meni tunteja viikossa. OSX:ssäkin on vikoja, mutta niitä ei voi verrata millään tasolla Windowsin kanssa, joka on täynnä vikoja jo pohjasta lähtien. OSX:n vikoja korjataan suht nopeasti ja käyttöjärjestelmä päivittyy, kun Windowsista ei näytä tulleen päivitystä 4 vuoteen (servicepackit ovat lähinnä huono vitsi).

Kuten huomaatte, niin meidän asenteet perustuvat puhtaasti todellisiin kokemuksiin jotka olemme omilla silmillämme nähneet.



Kuin myös. Eikä itellä ole ongelmia lähelläkään sitä Windowsin määrää OSX:n kanssa. Saan työni hoidettua ja koneteho ei ole loppumassa ihan heti kesken.

Olemme hyvin skeptisiä jos puhumme MS:stä ja Apple:sta. Ne ovat isoja Ameriiiiikkkalaisia korporaatioita ja pää-business-aluetavoite on molemmilla prikuleen se sama !



Ja SarkaPro:lla on sama kanssa? ;) Applella on toinenkin tavoite, tarjota laatua ja pitää asiakkaat tyytyväisinä. Siinä se on onnistunut mielestäni toisin kuin MS.

P.s. Linux on erittäin kaukana OSX:stä. Molemmat ovat kyllä UNIX, mutta siihen se tie loppuukin.



Linux ei ole UNIXia nähnykään. OSX:ssä on BSD-pohja, joka on UNIX. Totta, kaukana ovat. Linux on 5v OSX:ää kehityksessä jäljessä.

off-topic: Oletteko koskaan kuulleet käytettävyydestä mitä tulee sivustoonne?



Ja kirjoitusvirheetkin ois hyvä korjata :)
Avatar
#123 • • OSC8 Guest

Hintaa on kuitenkin pyydetty... SarkaPRO on kuitenkin nähdäkseni yritys, joka tekee näitä hommia. Olette myymässä tässä kuitenkin palvelua (modet : HALOO)



Pistin jo ajat päivät sitten merkille että SarkaPRO:n takana on jonkinlainen yritys/tuote, mutta mielestäni tuotteesta on (toistaiseksi) kerrottu asiallisesti informoiden eikä mitenkään spämmäten.

Mutta tuon keskustelu OSX-käyttiksen ominaisuuksista ei tosiaankaan tähän topikkiin kuulu, sen on jatkuttava mäkkitopikissa tai perustettava uusi. Tänne ainoastaan keskustelua PC:n virittelystä musakäyttöön!
Avatar
#124 • • whuf. Guest


toisin kuin Windows-aikana siihen meni tunteja viikossa.



:confused:
En ole konffannut koneessani olevaa Win98:a pariin vuoteen. Kaikki toimii täysin ongelmitta. Kone on täynnä(jep.. täynnä) eri valmistajien komponentteja. Mm. eri äänikortteja, syntikkakortti, verkkokortti, näytönohjain ym ym. En kyllä tajua mitä oot yrittäny tehdä sille käyttikselles kun noin paljon olet väsännyt. Saat kyllä varmasti rikottua minkä tahansa käyttiksen kun alat amatöörimäisesti "tunettaa" sitä.

Mä suosittelen yhä käyttään mahdollisimman kevyttä käyttistä musanteossa oli kone sitten mikä tahansa. Musakoneessahan ei tarvitse kuin ne perustoiminnot jollon esimerkiks vanha kunnon Dos:kin voisi olla hyvä vaihtoehto(jos vain olis tarpeeksi kehittyneitä ohjelmia sille.. joo ja ei tarvi alkaa kertoon että dos on huono).
Nettikoneeks sit vaikka minimac :excellent:
Avatar
#125 • • Edited SarkaPRO Guest
Esiin tulleita kysymyksiä...

- Korjauspäivitykset käyttöjärjestelmiin

IMOS-käyttöjärjestelmät eivät tarvitse minkäänlaisia päivityksiä.
Avatar
#126 • • SarkaPRO Guest
Esiin tulleita kysymyksiä...

- Saanko hoidettua työni paremmin MAC:llä kuin PC:llä ?
- Onko MAC-koneilla enemmän luotettavuutta ja konetehoa ?

Tehdasasenteisilla tilanne on eri.
Voidaan sanoa, että saat hoidettua työsi kunnolla on sinulla sitten MAC tai PC. Molempien luotettavuus ja suorituskyky ovat identtiset lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä. Tämän saavuttamiseksi koneiden käyttöjärjestelmiin on tehtävä muutostyö.
Avatar
#127 • • rewind Guest
Jos tajuaa itse jotain koneiden päälle, niin kannattaa tutustua tähän ohjelmaan.
Avatar
#128 • • MikkiHiiri Guest

En ole konffannut koneessani olevaa Win98:a pariin vuoteen. Kaikki toimii täysin ongelmitta. Kone on täynnä(jep.. täynnä) eri valmistajien komponentteja. Mm. eri äänikortteja, syntikkakortti, verkkokortti, näytönohjain ym ym. En kyllä tajua mitä oot yrittäny tehdä sille käyttikselles kun noin paljon olet väsännyt. Saat kyllä varmasti rikottua minkä tahansa käyttiksen kun alat amatöörimäisesti "tunettaa" sitä.



Amatöörimäisesti tunettamisesta en tiedä.. Tulipa joskus riisuttua Win3.1+musasoftat yhdelle korpulle mahtuvaksi ja se toimi. Siihen, että joillakin PC/Win toimii hyvin, tarvitaan nykyään nippu säkää. Tossa vieressä on myös WinXP-kone, joka on yli 2v vanhalla asennuksella toiminut hyvin (alkaa jo sekoilemaan vähän mut ei liikaa) ja sisältää kaikkien kammoksuman VIA-piirisarjankin. Eli ei oo aina Windowsin vika, vaan valmistajien ja laatu heittelee melkoisesti saman valmistajan eri malleissa. Ajureita päivitetään 3 kertaa ja sitten on jo uus beta-emolevy markkinoilla ja päivitetään enää sitä jatkossa.
Ihme ettei MS ole ite alkanut rakentaa kotikoneita. Ne saattais toimiakin, niinkuin XBox. Mut jep, pääasia että jokainen saa hommat tehtyä. Itellä ne nykyään hoituu helpommin Macilla.

Juuh. Eiköhän tämä riitä tältä erää itellä tässä topicissa :)
Avatar
#129 • • SarkaPRO Guest
Lisää esiin tulleita kysymyksiä...

- 96kHz:lla tehontarve käytännössä mulla ainakin tuplaantuu ja homma kusee jo paljon aiemmin. Siksi käytän 48kHz aina.
- 20 kanavakohtaista reverbiä nyt luulis pistävän koneen kuin koneen polvilleen.

Jotta kaikki toimisi moitteettomasti on käyttöjärjestelmään tehtävä muutostyö.
______

- right-click on 'my computer' and choose 'properties'> 'system restore' and choose 'turn off system restore on all drives'.

Windows:ssa Turn OFF ei tarkoita poisasennettua ohjelmaa tai ominaisuutta. Tämä ominaisuus on myöskin osa Windows:n IE-moottoria. Jotta se olisi rehellisesti Turn OFF se on poisasennettava. IMOS-käyttöjärjestelmästä IE on kokonaan poisasennettu.
______

- boost overall system performance by increasing the irq priority of the cmos real-time clock by doing this..
- add the following line to your system.ini file after the [386 Enh] tag so it looks as follows: [386 Enh]
- for us audio-users, the picture viewer in win xp should not be necessary, it can be unregistered (removed from windows but not uninstalled) by typing the following from a command prompt:
regsvr32 /u shimgvw.dll

Nämä ovat niitä hauskoja vitsejä jotka näköjään edelleen pyörivät tuolla netissä. Ei tuo lisää suorituskykyä.
______

- ConservativeSwapfileUsage=1.. this makes the system use RAM more often rather than the virtual memory. this improves system performance since

XP käyttää Dynamic Memory Allocation -tekniikka. Tarkoittaa, että se käyttää aina muistin loppuun asti. Mikäli se jostakin syystä audiosoftaa käytettäessä on aloittanut virtuaalisen muistin käytön, on koneessasi jotakin pielessä.
______

- make sure hardware graphics acceleration is on FULL. This takes some load off your processor (right-click on the desktop and select 'properties' from the menu. now click on 'settings' then 'advanced' then 'troubleshooting' now set the 'hardware acceleration' slider up to full).
Turn of visual effects. these consume unnecesary amounts of cpu time.
As always, the less icons and the less complex your background images (desktop and cubase), the less 'background' cpu cycles and memory will be used.

Se on lähinnä prosessori joka piirtää 2D-kuvat. Todellinen hyöty tulee siitä, että meidän pitäisi päästä eroon Windows:n omasta graaffisesta ilmeestä joka on raskas kuin mikä. Syystä IMOS käyttää korvattua työpöytää.
______

- want to remove microsoft messenger? here's how...

Messanger:n fyysinen poisasennus onnistuu ainoastaan siinä tilanteessa, että myöskin IE ja Outlook Express ovat nämäkin fyysisesti poisasennettuja käyttöjärjestelmän sisältä. Ovat poisasennettuja IMOS:sta.
______

- litepc. Kyllä vai ei ?

Tarkoittaa, että tarpeettomat ominaisuudet ja poisasennukset tehdään käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen. Tämä ei tuottaisi vastaavaa hyötyä käyttöjärjestelmän tehokkuudelle, sillä jälkikäteen tapahtuvassa poisasentamisessa ei koskaan päästä täydelliseen tulokseen. Tosiasiassa Windows:n asennuksen jälkeen poistetut ohjelmat eivät ollutkaan poisasennettuja.
______

- Linux, Unix, BSD, OSX, jne. Mikä on mikin ?

Linux on 100%:n UNIX-type OS. OSX:n pohja on Darwin, ei BSD. Darwin-pohja on taas Mach5 Microkernel. OSX:ssä on kyllä BSD Sub System, mutta tämän voit kyllä poisasentaa jos haluat. Kaikki ovat toisistaan aivan erillaisia, koska käyttävät toisistaan erillaista "kernel:iä". OSX kuitenkin poikkeaa kaikista eniten, koska käyttää "Microkernel:iä".
Näillä asioilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä audion kanssa.

Hieman hjuumoria peliin..
Tässä ilmainen Tweak -ohje kaikille `guruille' ja professoreille :)...
Aukaise Start, Run, kirjoita Regedit. Mene Local-Machine, Software, Microsoft, Windows, Current Verson, oikealla hiirellä NEW KEY, nimeä tämä BOOST AUDIOPERFORMANCE ja anna sille
1:n. Seuraavalla kerralla kun `boottaat' koneen, niin Windows huomaa että haluat tämän olevan audiotyöasema. :)
Avatar
#130 • • P.Korhonen Guest


Hieman hjuumoria peliin..
Tässä ilmainen Tweak -ohje kaikille `guruille' ja professoreille :)...
Aukaise Start, Run, kirjoita Regedit. Mene Local-Machine, Software, Microsoft, Windows, Current Verson, oikealla hiirellä NEW KEY, nimeä tämä BOOST AUDIOPERFORMANCE ja anna sille
1:n. Seuraavalla kerralla kun `boottaat' koneen, niin Windows huomaa että haluat tämän olevan audiotyöasema. :)



Yrityksellänne on selvästi tulevaisuutta komiikan parissa.
Avatar
#131 • • SarkaPRO Guest

Yrityksellänne on selvästi tulevaisuutta komiikan parissa.



Täällä foorumilla voi kyllä silloin tällöin heittää vapaalle, varsinkin tuollaisen pitkän kirjoittelun päätteeksi.
Avatar
#132 • • FoFlow Guest


IMOS-käyttöjärjestelmät eivät tarvitse minkäänlaisia päivityksiä.



Ei siis nettiä. Njoo sen ymmärtää että Audio työasemassa tuota ei ehkä tarvita. Silloin se toinen XP asennus rinnalle... tai kone (Mac mini :excellent: )

Ja tota...

96kHz:lla tehontarve käytännössä mulla ainakin tuplaantuu ja homma kusee jo paljon aiemmin. Siksi käytän 48kHz aina.
- 20 kanavakohtaista reverbiä nyt luulis pistävän koneen kuin koneen polvilleen.

Jotta kaikki toimisi moitteettomasti on käyttöjärjestelmään tehtävä muutostyö.




Voidaan sanoa, että saat hoidettua työsi kunnolla on sinulla sitten MAC tai PC. Molempien luotettavuus ja suorituskyky ovat identtiset lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä. Tämän saavuttamiseksi koneiden käyttöjärjestelmiin on tehtävä muutostyö.



Tarkoitatko siis että käyttöjärjestelmiin on tehtävä muutostyö? Vai onko siis muutostyö tehtävä käyttöjärjestelmiin? En nyt ihan ole varma, voiskohan tota vähän selvemmin sanoa vielä? Ehkä 10 kertaa?

En millään haluais paasata samasta asiasta kokoajan, mutta antamanne neuvot, öh, eivät auta. Tämä taitaa pääsääntöisesti olla harrastajafoorumi, jossa monella ei ole varaa ostaa muutostyötä, jonka hinta on täysi mysteeri.

Tässä ilmainen Tweak -ohje kaikille `guruille' ja professoreille ...
Aukaise Start, Run, kirjoita Regedit. Mene Local-Machine, Software, Microsoft, Windows, Current Verson, oikealla hiirellä NEW KEY, nimeä tämä BOOST AUDIOPERFORMANCE ja anna sille
1:n. Seuraavalla kerralla kun `boottaat' koneen, niin Windows huomaa että haluat tämän olevan audiotyöasema



Ja tämä auttaa siis :scared: Hyvä tietää... Voinko laskuttaa SarkaPRO:ta jos koneeni menee muksismaksis tämän muutoksen jälkeen?
Avatar
#133 • • MikkiHiiri Guest

Linux on 100%:n UNIX-type OS. OSX:n pohja on Darwin, ei BSD. Darwin-pohja on taas Mach5 Microkernel. OSX:ssä on kyllä BSD Sub System, mutta tämän voit kyllä poisasentaa jos haluat. Kaikki ovat toisistaan aivan erillaisia, koska käyttävät toisistaan erillaista "kernel:iä". OSX kuitenkin poikkeaa kaikista eniten, koska käyttää "Microkernel:iä"



Joo totta turiset. Jos nyt pitää tässä jotain niistä OSX:n vioista puhua, niin taitaapi olla tuo kernel yks niistä :) Siinä asiassa esim Linux on parempi
Avatar
#134 • • gerry Guest
Kauhee kinaa tarviiks mäkin käyttistä konfata vai ei=)


No mutta maalaisjärjellä ajateltuna:

Siinä missä Powermac G5/Dual (2x2,5GHz) pyörittää logicia + sovelluksia 50 prosentin teholla voi tavallinen G5 porskuttaa saman määrän 90prosentin prossuteholla.... (luvut vain suunta antavia).


Uskoisin että siinä tavallisessa G5 se optimointi VOI tulla tarpeelliseksi ja varmaan tuleekin. Toisaalta en taas osaa yhtään sanoa miten paljon resursseja toi Sarka vapauttaa koneen käyttöön, mutta ainakin maalaisjärjellä todella riisuttu käyttis vapauttaa paljon tarpeellisia resurseja koneelle joka ei ole niin tehokas... vai konffaatteks siellä kenties G3mosia kun vertaatte niitä usein tietokoneisiin=)??


En mä enää muista millainen kone sulla Mikki oli (vaikka vissin muutaman kerran kännis kysellyt olenkin=) mutta en usko et hypetelysi turhia ovat... Kuten tuskin monen muunkaan käyttäjän. Toisaalta ovatko vertailut tavallisen G5 ja tuplaprosessorivälil vertailukelpoisa? kenties tuplaprosessori osaa jakaa käskyt niin ettei se käytös hitastumisena näy laisinkaan...??

Tosin jos Sarka optimointi maksaa tonnin niin se olis aivan liian korkea hinta... Muutamista satoista jos puhutaan sitä voisi vielä harkita... Ja tuskin on vaan mun mielipite.


Edit. ääk... taas tuli liian mäkkipainotteinen viesti PC topiikissa... Pitäisiköhän oikeesti jatkaa tätä mäk aihealuessa...?
Avatar
#135 • • Tuppu_ Guest
Mielestäni optimointi maksaa liikaa, jos se maksaa enemmän kuin puolet käyttöjärjestelmän hinnasta. Sitten melkein kannattaa harkita jo muita vaihtoehtoja, eli sellaista käyttistä joka jo valmiiksi toimii hyvin. Ja mitä nyt tulee plattarin lukijoihin, niin tuskin kukaan oikeasti on kiinnostunut hommaamaan tuollaista optimointia, kun suurin osa käyttäjistä varmasti etsii halvinta ratkaisua tehdä musaa (enimmäkseen harrastelupohjalla) ja harvalla varmasti on edes aitoa windowsia käytössä. IMOS voi olla hyvä jonkun rahakkaamman studion käytössä, jos on PAKKO käyttää windowsia ja pc:tä ja konetta ei tarvitse laittaa nettiin.

Gerry, kun tuossa pohdit noita tehojuttuja, niin ei tuolla osx:n optimoinnilla paljoa tule lisätehoa, kuten sarkapro:n omilta sivuilta voi lukea: "tehdasasenteinen OS: FAST/11200 Megaflops, LONG/13875 Megaflops (keskiarvo) ja IMOS OS: FAST/11900 Megaflops LONG/14440 Megaflops (keskiarvo)." -> FAST: 6% nopeampi, LONG: 3,8% nopeampi. Tuollaisia parannuksia nopeudessa ei käytännössä huomaa ollenkaan. Parempi, kun vaan ostaa vaikka keskusmuistia tarpeeksi koneeseen ja nopeat kiintolevyt. Ja tuplaprosessorien avulla kone toimii muutenkin aika jouhevasti. Ja edelliset pätee myös pc:seen, tosin IMOS XP varmasti toimii paremmin kuin vakio xp.
Avatar
#136 • • gerry Guest



Gerry, kun tuossa pohdit noita tehojuttuja, niin ei tuolla osx:n optimoinnilla paljoa tule lisätehoa, kuten sarkapro:n omilta sivuilta voi lukea: "tehdasasenteinen OS: FAST/11200 Megaflops, LONG/13875 Megaflops (keskiarvo) ja IMOS OS: FAST/11900 Megaflops LONG/14440 Megaflops (keskiarvo)." -> FAST: 6% nopeampi, LONG: 3,8% nopeampi. Tuollaisia parannuksia nopeudessa ei käytännössä huomaa ollenkaan. Parempi, kun vaan ostaa vaikka keskusmuistia tarpeeksi koneeseen ja nopeat kiintolevyt. Ja tuplaprosessorien avulla kone toimii muutenkin aika jouhevasti. Ja edelliset pätee myös pc:seen, tosin IMOS XP varmasti toimii paremmin kuin vakio xp.




Juuh... kauheen teknistä tekstiä:) Mietin vaan et vaikuttaisiko tuplaprossu siihen et sovellukset vaan jaetaan tasapuolisesti jolloin niille "turhillekin" sovelluksille jää siten tehoa.... Kun taas tavallises G5 olis hyvä kun noi turhat saataan pois taustalta pyörimästä ja kaikki teho maksimaalisesti hötykäyttöön.... Toki myös prosessorin teho vaikuttaa siihen miten niitä nyt sitten verrataankin niin tehokalla prosessorilla on aina toleranssia laskea myös turhia sovelluksia.

Muttajoo... En mä tarkemmin ota kanta sillä en asiasta tiedä sen enemppää mutta toi nyt tulisi ekaksi mieleen=)
Avatar
#137 • • MikkiHiiri Guest
OSX on kyllä tehosyöppö vanhemmille koneille. Mut IMOS konffailuja siihen ei tartte jos tekee optimoinnin itse: http://emusician.com/mag/emusic_tracking_big_cats/index.html

"I started with my own system, which is a Titanium PowerBook G4/667 MHz, with 512 MB of RAM. I had been getting periodic CPU spikes, audio dropouts, and warning messages when running even moderately-sized projects. (Incidentally, those included projects that ran fine in OS 9.) The optimization procedures described here have boosted my DAW's performance considerably. Large projects that typically took a minute and a half to load now take 30 seconds. Whereas 15 tracks used to spike my CPU and cause occasional error messages, I can now run more than 50 tracks of 24-bit, 96 kHz audio with the CPU running a bit more than 50 percent"

Voishan tota testata vaikkapa tolla 12" iBookilla :hah: :cool:
Avatar
#138 • • SarkaPRO Guest
Teraflopsit eivät kerro koko totuutta.
Studion koko järjestelmä on oltava pystyssä ilman minkäänlaisia ongelmia vähintään 3 vuotta. On se sitten 'mäkkäri' tai PC. Näin ainakin meillä.

Tämä taitaa olla jo kertausta, niin meidän koneet pyörittävät leikiten ilman minkäänlaisia ongelmia esim. 60-raitaa, 20-plugaria, 24-bit/96kHz resoluutiolla ja CPU:n ollessa lähes 0. CPU-härdelli vain hieman vilautteli itseään.

Mutta, entäs sitten ?
Avatar
#139 • • Tuppu_ Guest

Tämä taitaa olla jo kertausta, niin meidän koneet pyörittävät leikiten ilman minkäänlaisia ongelmia esim. 60-raitaa, 20-plugaria, 24-bit/96kHz resoluutiolla ja CPU:n ollessa lähes 0. CPU-härdelli vain hieman vilautteli itseään.



Millaisista plugareista on kyse? Audioraitojen soittohan ei käytännössä vie lainkaan tehoa, ainakaan minun koneellani.
Avatar
#140 • • rewind Guest
Kannattaa myös tsekata ilmainen nLite, jolla voi helposti itse karsia Windowsin asennus-CD:stä turhat pois.