Äänikortit

647 posts, 33 pages, 226,421 views

Avatar
#341 • • Edited whuf. Guest

Joo, täytyy venailla, että powercore ehtii ensin seilata mulle saksasta, niin avaan sitten koneen ja alan säätämään noiden irq:iden ja muiden kanssa. Jos en saa systeemiä toimimaan järkevästi, niin sitten saa P4 kyytiä ja tilalle athlon64. Tuon P4:n kanssa kun on hieman sellaisia ongelmia myös, että vaikka monet pluginit toimivatkin erittäin hyvin tuon kanssa, niin yksi sellainen epäyhteensopiva denormalisointia aiheuttava plugin saattaa vetää hirveitä cpu-piikkejä ja hommasta ei tule niin v*tun mitään! Muutenkin tuo cpu-mittari värisee ja hyppii joskus niin lahjakkaasti, että jotain mätää täytyy olla. Huvittaa, kun melkein kaikissa testeissä mitä netistä löytyy, vetää Intel pidemmän korren AMD:stä, mutta nää musahommat on varmaankin ainoa osa-alue, missä kelkka on kuitenkin ihan toisinpäin. Harmittaa, kun nimenomaan ostin kesällä tuon intelin, kun sen piti olla parempi musakäytössä ja kaikki sitä oli hehkuttanu. No olihan se nopeempi kun mun entinen amd, mutta nuo denormalisoivat pluginit ainakin ärsyttää paikoin todella paljon.


Eikös se cpu-mittarin hyppiminen johdu aika paljolti myös latenssin pienuudesta. Nosta se vaikka 5-10 ms niin voi jo helpottaa.
Kannattaa jättää ne denormalisoivat plugit kokonaan pois niin ei tarvi sitäkään miettiä. Niin ja kyllä muutkin prossut tuota tekee, mutta p4 vaan herkimmin. Itellä tota on esiintynyt vaan kerran masteroidessa kun wavi loppu ja tuli vaan tyhjää niin cpu-mittari nous aika komeesti.
Normaalisti kuitenkin sitä kohinaa tulee analogisisääntuloista sen verta ettei tota tapahdu.
Avatar
#342 • • Tuppu_ Guest
Joo, siis latenssina käytän juuri 5-10ms riippuen mitä teen ja plugineitakin käytän niin vähän kuin mahdollista, kun oikeatakin gearia on. Pitää vain selvittää, johtuuko nuo pomppimiset noista irq-jutuista vai tuosta intelin prossusta ja epäyhteensopivista plugineista.
Avatar
#343 • • bulk Guest

Joo, siis latenssina käytän juuri 5-10ms riippuen mitä teen ja plugineitakin käytän niin vähän kuin mahdollista, kun oikeatakin gearia on. Pitää vain selvittää, johtuuko nuo pomppimiset noista irq-jutuista vai tuosta intelin prossusta ja epäyhteensopivista plugineista.



Noi IRQ jutut voisi olla kyllä potentiaalisesti aiheuttajia tossa prossutehon pumppaamisessa, itse tappelin omalle kortilleni oman matalan irq:n, joka onnistui aika helposti, kun jätin omasta koneesta pois diskettiaseman ja disabloin sarjaportit ja LPT:n ja kaikki muut sisäiset värkit joita en käytä.

Prossutehon kulutus on nyt mun mielestä aika sama, käyttääkö 96 samplen bufferia (latenssi 2.18ms) kuten nyt tai korkeampaa.

48:kin näkyy toimivan, mutta pikkuisten vakausongelmien kanssa. Vanhalla koneella ilman isompia optimointeja 256 samplea oli käytännön minimi, joita edes pystyi harkitsemaan (128 samplella logic kaatui aina auetessaan).

Eli uusimmat ajurit ja vähän konffausta auttaa aina. :)

e: Mainittakoon, että tämä siis Staudio DSP 2000 -kortilla.
Avatar
#345 • • bulk Guest

n00bi taas ihmettelemässä

Mikäs piru se tuollainen on:

http://www.netzmarkt.de/thomann/artikel-164762.html?iwid=3

ts. onko tuoparempi vaihtoehto kuin se terratecin boksillinen kortti mistä täällä on ollut puhetta, sillä hintaa ~180eur?



Terratec on 24bittiä/96kilohertsiä, tuo ei. Jos tulkitsin oikein, niin 20/48.

Kyllä ehkä panostaisin sen kolmisen kybää enemmän Terrateciin.
Avatar
#346 • • whuf. Guest


Terratec on 24bittiä/96kilohertsiä, tuo ei. Jos tulkitsin oikein, niin 20/48.

Kyllä ehkä panostaisin sen kolmisen kybää enemmän Terrateciin.



Samoilla linjoilla myös minä. Ja mitäköhän muuten tuo WITHOUT MIDITRAK tuossa meinaa.. Tuossa ei ole midi i/o:ta?

Kyllä se 30e kuudestatoista paremmasta dacista on pieni hinta.
Go for Terratec :happyroll:


ps. ja tietty voisi alkaa kaivella pilkkua siitä onko terratecissa paremmat dacit kun tuossa, kun eihän se bittisyys/khz ihan kaikkea kerro.. mut jätetään se nyt väliin :)
Avatar
#347 • • Ana-- Guest



Kyllä se 30e kuudestatoista paremmasta dacista on pieni hinta.
Go for Terratec :happyroll:


ps. ja tietty voisi alkaa kaivella pilkkua siitä onko terratecissa paremmat dacit kun tuossa, kun eihän se bittisyys/khz ihan kaikkea kerro.. mut jätetään se nyt väliin :)



Sisääntuloissa on ADC:t ;)
Avatar
#348 • • aleksivirta Guest
toi anda.008 on oem-versio audiotrakin inca88:sta tms. mallista. ajurituki on tiemmä nihkeempi ku incalla - valmistajalla oli jotain vittuilua siitä että anda-ajureita ei päivitetä ja niihin ei kävis noi inca-ajurit - vaikka oikeesti käykin.

kämppiksellä oli tollanen jossain vaiheessa ja sitä oli kyllä aika helvettiä saada toimimaan kunnolla tiemmä. neuvoisin pysymään erossa.
Avatar
#349 • • whuf. Guest


Sisääntuloissa on ADC:t ;)



Pilk nus.
Mulla on sitäpaitsi ollut semmonen mielikuva että DAC on Digital Audio Converter, eli kumpi tahansa. Jos halutaan tarkentaa kumpi niin käytetään A/D tai D/A merkintää. Ääh mut pointti siis että puhuin konverttereista molempiin suuntiin... :)
Avatar
#350 • • sauce Guest

Mikäs piru se tuollainen on:

http://www.netzmarkt.de/thomann/artikel-164762.html?iwid=3

ts. onko tuoparempi vaihtoehto kuin se terratecin boksillinen kortti mistä täällä on ollut puhetta, sillä hintaa ~180eur?



kerronpa pienen tarinan...

viime syyskuussa tiesin että vanhan AMD333mhz:ni taru oli tullut tiensä päähän. mutta rahaa ei ollut vielä silloin koko koneeseen.

joten päätin olla kaukaa viisas ja tilasin ensin äänikortin AUDIOTRAK - INCA 88 MIDI, hinta 198e! ajattelin että ohBOY! 8x8 tulot/menot, 1,5-3ms ASIO latenssi ja 2x2MIDI! tuli saksasta, postimaksut jotain 16e...

sitten vaan odottelin että saisi rahat uuteen myllyyn ja vois heittää kortin kiinni sen pyllyyn...

marraskuu koitti ja sain kokoon rahat, alla murisi 2.6g HT P4, 1g 400Mhz dualDDR RAM, 2x120G 7200rmpkovo etc. ja "paras" emo mitä kuluttajarahalla saa eli "ASUS P4C800-E DELUXE I875P GLAN SATA RAID 1394 USB2.0 AUDIO DUAL DDR".

nyt kortti kiinni ja tekeen musaa!!!

ei.

kortti ei toiminut alkuunsakaan. ei lainkaan. piti äänen. "BZXREEEEE". ja hiljaisuus. ja aina kun käynnisti installoi etc. sama "BZXREEEEE".

ajattelin että johan nyt, kaikki pitäisi olla kohdallaan että kui nyt tälläi? niinpä etsein hiukan daattaa aiheesta. ensimmäisenä valmistaja ilmoittaa sivuillaan:
Dear Customer,

Please download INCA88 v3.601 driver from the link above. (which is from Audiotrak Korea web site) There are some minor system file updated.

After finishing an installation, execute the atpci.exe file.

The atpci.exe file is a latency controller for the Audiotrak cards and will increase the stability on your PC.

Thanks,

AUDIOTRAK Support


tämän piti korjata mahdolliset PCI-latency ongelmat joita kyseisellä kortilla on uusien intel/amd piirisarjojen kanssa. vaan ei. ei pystynyt latencyihin. (löysin lopulta tavan pudottaa latencyt 0 joka aiheutti koko järjestelmän epästabiilisuuden, mutta kortti toimi parhaillaan jopa 30s! koitin myös eri PCI-portteja, installointia vikasiedossa, poistin muita laitteita yms. paljon sain apuja...)

sitten käytiin "keskustelua" valmistajan ja thomannin kanssa. kuka on vastuussa jos ostaa susituotteen. ilmeisesti kaikki muut paitsi minä tiesivät ongelmasta joten thomann suostui pidentämään palautusaikaa ja niin lähti kortti saksaan. sain kunnon hyvityksen ja lopulta minulta ei mennyt kuin aikaa. Thomann saa pisteet 10 asiakaspalvelusta, joustosta ja inhimillisestä palveluksesta. AUDIOTRAK :angry: pisteet -10 :mad: paskan tuotteen markkinoinnista.

***

MUTTA! tarinassa on kääntöpuoli, mikäli olisin asentanut inca88:n wanhaan 333:seen olisi se luultavasti toiminut moitteetta. eli jos vanhalla koneella musaa teet ja riskillä meet, niin siitä vaan. :scared:

vaan ei se muutenkaan se kortti järin laadukkaalta vaikuttanut. latency oli tosiaan se 2-3ms sen 30s kun se parhaillaan toimi,(kerran winamp toimi jopa 15min tosin), mutta break-out boxin kaapeli oli tosi heppoinen eikä tarvinnut olla paljoo vinossa laatikon ku meni yhteys.

***


no kuinka mä sitten jatkoin? kävelin kauppaan ja sanoin että antakaa kortti joka VARMASTI toimii.

eka mulle ehdotettiin layla24-nimistä korttia, mutta ~800 e oli tossa vaiheessa ihan liikaa. joten oli tyytyminen MiaMIDI-nimiseen korttiin joka maksoi noin 250e. ja on toiminut ongelmitta. suosittelen. ainoita ongelmia on aiheuttanut USB-midi 2x2 laatikkoni, se välillä kadottaa yhteyden soittimiin, mutta muuten kokoonpano on ihan JEES! :D


***

nyt kun olen lähinnä testaillut juttuja on mulla ollut latenssi jotain 5-10ms. sillä systeemi on hiukan epävakaa, se vastaa noin 1/16 - 1/32 nuottia, kokoonpanossa lienee hiukan säätämistä, mutta se on eri tarina.

***

loppuun vielä "piristys" audiotrakin sivuilta, päättele siitä kannattaako ostaa...

"We won't plan to update a newer driver of Inca88.
Frankly speaking, when we designed this product and showed up in the market, at the end of 2000 year most kinds of mainboard(Intel 815 or Via694) is very compatible with this Inca88. After 2 years, new kinds of mainboard( Intel 845/865/875 or Via KT600) has started out in the market. But, Inca88 has 4 times of the input of general card, so it needs a lot of memory to transfer big size of files and uses DMA(Direct memory Access). When being transferred big size of files, some kinds of problem happens. So, we didn't expect those kind of problem with Intel 845/865/875 or Via KT600.
But, we have studied to find a solution by all the way. As the result, we found that when PCI latency is lowered to 0(zero), it works fine, so, we ask a manufacturer of mainborad for this problem and let them get down to 0(Zero). And some of them(Asus 845 Bios could be down. But, we don't know about Intel 865/875.

** We have new promotion product to cover this kind of problems. It is Inca88 mk II. It is also compatible with Hyper-Threading. And it may eqiup ICE1712 which is used by most sound card. I can guarantee it will be perfect. We will plan to compensate it for old inca88 at begining of next year.
You may get this info at the our website"


***

linkit jotka aiheeseen liittyvät:
http://www.echoaudio.com/Products/
http://www.audiotrak.net/
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_index.html
Avatar
#351 • • da_chef Guest
Kiitoksia vastauksista ja kokemusten kertomisista. On se niin mukavaa kun muut ovat näitä pioneereita niin ei itse tarvitse kuluttaa hermojaan :P

Mutta äänikortin metsästäminen jatkuu, ja nyt se terratec taitaa olla ykkösvaihtoehto. Rahaa kun ei ole juurikaan tuon enempää laittaa (~180e).
Avatar
#352 • • JN Guest
Voisin nyt taas kertoa välitietoja tästä EWX:n satunnaisesta jumituksesta. Eli vielä en ole kerennyt asentaa käyttistä ja ajureita uudestaan, mutta irq:t on tsekattu kuntoon ja pci-paikkoja vaihdeltu. Nämä ei siis ainakaan vaikuttaneet asiaan.

Toi jumitus on muuten jotenkin yhteydessä näppäimistöön. Jos vaikka kuuntelee musiikkia ja kirjottaa tai pitää jotain näppäintä pohjassa, niin jumitus esiintyy aina. Jos taas kuuntelee musiikkia ja tekee mitä tahansa muuta raskasta samaan aikaan, muttei koske näppikseen, niin kaikki sujuu ongelmitta.
Avatar
#353 • • Tuppu_ Guest
Onkos sun näppis usb:ssä vai ei? Jotkut äänikortit ei tykkää ollenkaan jos usb:ssä on kamaa kiinni.
Avatar
#354 • • JN Guest
Ei ole, vaan ihan PS/2:ssa. Vois ostaa jonkun adapterin ja testata tätä ihan huvikseen usb:ssä.

Toisaalta mulla on kyllä nyt toi midikiippari usb:ssä, voin huomenna testata ottaa sen veke käytöstä.

edit:No disabloin biosista äsken usb:n eikä vaikuttanut sekään tohon.
Avatar
#355 • • whuf. Guest

Voisin nyt taas kertoa välitietoja tästä EWX:n satunnaisesta jumituksesta. Eli vielä en ole kerennyt asentaa käyttistä ja ajureita uudestaan, mutta irq:t on tsekattu kuntoon ja pci-paikkoja vaihdeltu. Nämä ei siis ainakaan vaikuttaneet asiaan.

Toi jumitus on muuten jotenkin yhteydessä näppäimistöön. Jos vaikka kuuntelee musiikkia ja kirjottaa tai pitää jotain näppäintä pohjassa, niin jumitus esiintyy aina. Jos taas kuuntelee musiikkia ja tekee mitä tahansa muuta raskasta samaan aikaan, muttei koske näppikseen, niin kaikki sujuu ongelmitta.



Uh juu. Täysin samat oireet kuin minulla. Cubasessa pystyi kuormittamaan niin paljon kuin halus ja toimi nykimättä(sillon ei tullut kirjoteltua mitään), mut irkatessa pätki :crybaby:
Ja tuo tapahtui siis Ainoastaan(!) sillä nforce2 emolevyllä ja ps2 näppiksellä. Kertokaa jos joku muu setuppi tekee samaa.
Avatar
#356 • • bulk Guest

Voisin nyt taas kertoa välitietoja tästä EWX:n satunnaisesta jumituksesta. Eli vielä en ole kerennyt asentaa käyttistä ja ajureita uudestaan, mutta irq:t on tsekattu kuntoon ja pci-paikkoja vaihdeltu. Nämä ei siis ainakaan vaikuttaneet asiaan.

Toi jumitus on muuten jotenkin yhteydessä näppäimistöön. Jos vaikka kuuntelee musiikkia ja kirjottaa tai pitää jotain näppäintä pohjassa, niin jumitus esiintyy aina. Jos taas kuuntelee musiikkia ja tekee mitä tahansa muuta raskasta samaan aikaan, muttei koske näppikseen, niin kaikki sujuu ongelmitta.



Biosista vois vielä koittaa räplätä näppäimistön repeat ratea (tjsp), eli sitä, kuinka nopsasti näppäimistö alkaa takomaan automaagisesti lisää tavaraa ruutuun, kun näppäintä pitää pohjassa.

Nää on aika mystillisiä juttuja, mutta jos muillakin on ollut ongelmia tuolla lankulla ja kortilla, niin voipi olla ehkä mahdotonta saada futaamaan kunnolla.
Avatar
#357 • • JN Guest


Biosista vois vielä koittaa räplätä näppäimistön repeat ratea (tjsp), eli sitä, kuinka nopsasti näppäimistö alkaa takomaan automaagisesti lisää tavaraa ruutuun, kun näppäintä pitää pohjassa.


Tota testasin äsken pienimmillä sekä suurimmilla mahdollisilla asetuksilla, ei auttanut.

Testatkaa muuten muutkin ihmeessä pätkiikö teillä, jos laittaa musiikin soimaan ja pitää vaikka notepadissa jotain kirjainta minuutin pohjassa. Minuutissa itselläni ehtii pätkästä jo useamman kerran.
Avatar
#358 • • JN Guest
Noniin, nyt olen saanut ton pätkimisongelman ratkaistua. Eli pelkkä käyttiksen ja ajurien uudelleen asennus ei tuonut mitään muutosta asiaan. Sen sijaan biosista APIC:n ja ACPI:n disabloiminen ja sen jälkeen xp:n uudelleen asennuksen yhteydessä Standard pc:n käyttöönotto korjasivat homman. Enää ei pätki millään.

Mutta toi Control Panelin ihme bugi ei ole vieläkään hävinnyt. Eli noi äänipalkit hyppii tökkien ja vähän myöhässä. Mutta toisaalta tolla nyt ei käytännössä mitään merkitystä olekkaan.

EDIT: Sen verran voisin vielä ongelman ratkaisusta kertoa, että pelkästään ACIP:nkin disabloiminen riitti poistamaan jumituksen, ACPI:lla ei siis niin väliä.
Avatar
#359 • • bulk Guest


Olen vähän miettinyt Digidesignin 002 rackia, Motun 828 mk II:sta, RME:lläkin taitaa olla jotain sopivia malleja.



Päädyin sitten tohon MoTUn 828 MK II:een ja meinas kyllä pöksyt kastua taas tän äänenlaadun kanssa. Hoontechissäkään (DSP 2000) ei ollut mitenkään hassumpi, mutta kyllä tässä uudessa on ihan ygönen.

Asennus xp:hen meni niin breeze kuin vain voi ja 96smp/s latenssi ei näytä imevän prossutehoa yhtään sen enempää kuin pitääkään. Testasin tossa just nauhotella linjasta sisään synttyjä 96kHz:lla ja pirun hyvältä kuulostaa.

Mikkietusia en vielä kerenny testaamaan, mutta toivottavasti ovat edes auttavat, kun ei tällä hetkellä parempiin ole varaa.

Lisää kommenttia sitten ku oppii vähän käyttämään. :)
Avatar
#360 • • Pomo Guest
Osaisiko joku kertoa myös ulkoisista interfaceista ja nimenomaan sellaisista, jotka sopivat kannettavaan G4 omppuun? Olisiko eMagicin A62M pätevä jatke Logicille?