Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 209,008 views

Avatar
#561 • • ville Guest
Oltiin ravustamassa, tuli vaatimattomat 157 rapua ... 50 päästettiin menemään kun olivat niin pieniä. En tiedä monta söin, veikkaisin et about 30 :D

Tässä liemi, joka varmaan ollut täällä jo aiemmin, mutta laitetaan nyt uudelleen. Paljon parempi kuin perinteinen tilliliemi:

Kreolilaiset Ravut

25-35 elavaa rapua
5 l vetta
1 dl merisuolaa
4 sitruunan mehu
1 chili
10 maustepippuria
15 kokonaista neilikkaa
timjamia
10 laakerinlehtea
1 pala selleria
1 rkl sinapinsiemenia
rouhittua mustapippuria

Laita mausteet kylmaan veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Keita 10 minuuttia.
Lisaa ravut yksitellen kiehuvaan veteen ja kypsenna 8-12 minuuttia.
Nosta ravut pois liemesta, jaahdyta liemi nopeasti kylmaksi ja laita ravut
takaisin. Anna rapujen maustua kylmassa 8-10 tuntia.
Avatar
#562 • • Wayne G Guest
oho!
oliko täplä vai ihan jokirapuja?
Avatar
#563 • • ville Guest
täpliä, välissä varmaan jokunen jokirapukin. Suomalaiseen tapaan järven rapukannan tappoi aikanaan rapurutto, nykyisin tilanne on onneksi aika paljon parempi :)
Avatar
#564 • • Tapi T Guest

Olisko tapilla muita hyviä vinkkejä punajuurien käyttöön?


Suoraan sanoen mä en oo kauheesti perehtyny punajuuren kanssa vehtaamiseen, mutta pari vinkkiä aina löytyy. ;)

Mun mielestä parasta punajuuresta tehtävää ovat Lindströmin pihvit ja hyvänä kakkosena tulee borts-keitto (vaimitensenytkirjoitetaankaan). Netti on pullollaan ohjeita noihin, joten mä laitan tänän punajuurikastikkeen ohjeen, joka sopii hienosti erityisesti kalan kanssa tarjottavaksi.

2dl punajuurimehua
4dl kasvis- tai kanalientä
½dl punaviinietikkaa
½dl sokeria
1dl kuohukermaa
suolaa ja valkopippuria

1. Karamelisoi sokeri kattilassa, sihauta perään punaviinietikka, punajuurimehu ja liemi.

2. Anna kiehua hiljaisella tulella kunnes jäljellä on pari desiä. Kaada kerma mukaan ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Jos sinulla ei ole hyvää kasvis- tai kanalientä käytössä, niin voit freesata porkkanaa, selleriä, palsternakkaa ja sipulia sokerin kera hetken, maustaa ne timjamilla, rakuunalla ja laakerinlehdellä ja kaataa nesteen tilalla vettä. Tällöin vettä kannattaa kaataa ainakin litra, jotta kastikkeesta tulee riittävän voimakasta.
Avatar
#565 • • Taedium Guest
Tässä paljon reseptejä:

http://www.bertc.com/recipes.htm


Tästä tuli mieleen yksi resepti, jota olen päissäni muovaillut, mutta en ole vielä testannut:

Leffasnäki madoista

Kupillinen kastematoja
Vehnäjauhoja
Kananmuna
Kuivattuja yrttejä rouheena
Keitinöljyä
Mausteita öljyyn

Ota purkki, täytä vehnäjauhoilla. Kastele jauhot kosteaksi ja laita madot sinne päiväksi-pariksi. Kun madot on tyhjentäneet suolensa, rupea lämmittämään öljyä, lisää mausteet öljyyn.

Sekoita vehnäjauhoja ja kuivattuja, rouhittuja yrttejä sekaisin ja laita syvään lautaseen. Viereen toinen lautanen, johon kananmuna ja haarukalla se muna sekottaen.

Sit leivitellään ne madot kananmunan ja vehnis-yrttiseoksen läpi ja keitetään öljyssä, kunnes tulee magee ruskee pinta vehnikseen.

Laita vaikka leivänpalan tai talouspaperin päälle joka imee ylimääräisen öljyn pois. Suolataan, odotellaan jähtymistä, haetaan leffa ja bissee. Sit vaa kattelee leffaa ja vetää snäkei.
Avatar
#566 • • Taedium Guest
Yksinkertainen laiskanmiehen kirkas lohikeitto krapula-aamuun

Kahden appelsiinin mehu (kolme on parempi - ei meinannu maistuu kahdella)
Korjaussarja ( 6-pack olutta =)
Krapula-aamu kun ei jaksa vääntää mitään ihmeellistä
Mustapippureita (joku parisenkymmentä)
Semmonen 150g pala lohta
Pari litraa kasvislientä
Pavun palkoja kourallinen
Punainen chili
Pussi vihannessilppua (selleriä, yms. yms.)
Viitisen perunaa
Viitisen pientä porkkanaa

Kaikki tuotteet, paitsi aamu ja korjaussarja, pieniin osiin, kattilaan ja keitetään joku parikymmentä minuuttia. Syödään sen ei-homeisen leivän kanssa, mikä kaapista löytyy.
Avatar
#567 • • miikkaL Guest
Kukaan rupee vääntämään krapula-aamuna lohikeittoa =D
Avatar
#568 • • Taedium Guest

Kukaan rupee vääntämään krapula-aamuna lohikeittoa =D

Noku ei ollu anjovista, et voi duunaa leipii...
Avatar
#569 • • Tapi T Guest
Vedän täs just ite tekemääni vadelmajätskiä ja koska tää on melko syntistä tavaraa, niin ajattelin laittaa ohjeen jakoon.

Vadelmajäätelö
  • 1½dl vadelmasosetta
  • 1dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2dl kuohukermaa
  • 30g glukoosia
  • 2cl vodkaa tai muuta kirkasta viinaa

1. Täytä lavuaari kylmällä vedellä. Paseeraa vadelmat siivilän läpi ja kaada kulhoon keltuaisten ja glukoosin kanssa. Kypsennä seosta vesihauteessa jatkuvasti vatkaten kunnes seos sakenee ja polttaa hieman sormia (n. 75°C). Mikäli sinulta löytyy metallinen kulho, niin voit kypsentää massan suoraan liedellä kuten pro:n kuuluukin.

2. Laita astia lavuaariin ja vatkaa kunnes seos on viileää.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kaksi valkuaista vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa kunnes seos on muuttunut kiiltäväksi ja kovaksi marengiksi.

4. Sekoita kaikki massat keskenään ja lisää sokeria tarvittaessa. Kirnua seosta jäätelökoneella vajaa tunti ja anna tekeytyä loppuun pakastimessa. Mikäli sinulla ei ole konetta, niin voit pakastaa seoksen sellaisenaan ja sekoitella sitä puolen tunnin välein kunnes se on kiinteää. Tällöin jäätelö kannattaa pyöräyttää tehosekoittimessa kuohkeaksi ennen tarjoilua.

***

Glukoosia saa apteekista, 60g pussi maksaa about 2e. Se ei ole välttämätön aines, mutta tekee rakenteesta venyvää ja jäätelö pysyy koossa pidempään. . Viinaakaan ei ole pakko laittaa, mutta se terästää makua ja estää jäätelöä jäätymästä liiaksi pakastimessa.

Palkkapäivänä kannattaa heittää mukaan yhden vaniljatangon sisus vaiheessa 1.
Avatar
#570 • • Tapi T Guest

Kaikki tuotteet, paitsi aamu ja korjaussarja, pieniin osiin, kattilaan ja keitetään joku parikymmentä minuuttia.


Laita seuraavalla kerralla kala mukaan vasta sitten kun keitto on valmista - kansi päälle, 2min haudutus ja valmista tulee. Näin fisu ei hajoa ja pysyy pehmeänä.
Avatar
#571 • • Taedium Guest

Laita seuraavalla kerralla kala mukaan vasta sitten kun keitto on valmista - kansi päälle, 2min haudutus ja valmista tulee. Näin fisu ei hajoa ja pysyy pehmeänä.

Niin itse asiassa tein... Tai no 5-10 minuuttia se keitty siellä... Mut lohen voi vetää raakanaki, et ei se kai sitä 5-minuuttiakaan tarvi olla.
Avatar
#572 • • Taedium Guest
Taediumin Imelä Sambal Soossi

20 Punasta Pippuria (Vissii Capsicum Frutenscens - semmonen kymmenisen senttiä pitkä malli.)
10 Keltasta Pippuria (Ehkä Capsicum Chinese - keltasen paprikan näkönen mut nelisen senttiä pitkä.)
1/3 Mangoa
1/2 Bansku
1tl Hunajaa
Pikkusen Persiljaa
5 Valkosipulin kynttä
Mustapippuria
2 Appelsiinin mehut
Puristus sitruunaa

Otappa siemen pois pippurista, se on kitkerä. Ei tuo riittävästi tulisuutta kitkeryyteen verrattuna. Jätä muutama punanen pippuri ja yks keltanen sivuun, sekä kaksi valkosipulin kynttä. Soseuta muut ja pataan - kiehauta se appelsiinimehu siitä pois, että tulee tiukempaa - mutta älä liikaa. Laimenee maku siitä chilistä. Siten vain lopussa soseuttaen ja pataan ne loput chilit ja valkosipuli, niin se tuo sen menetetyn terän takasin vähäsen.

Grilliruokaan tahi kanaan, tahi itämaiseen safkaan, tahi leivän päälle tahi ihan mihin vain.

Ai että on hyvvee.
Avatar
#573 • • Taedium Guest

Taediumin Imelä Sambal Soossi

Piti kaverille heittää snadisti sitä. Otin semmosen kanasalaattikipollisen (65g) mukaan sitä. Ei ollu himassa, joten menin tilaa turkkilaisen pizzan. Sanoin, että äläpä laita sitä sambalia vaan vähäsen tätä. Tää on omaa. Se otti purkin, sano ok. Laitto sit sen kokonaan. Lämmitti.

Mainitsin, sitten, että niin... sanoin että vähän... luuli, että on jotain tomaattisoosia... sanoin, että maista snadisti sitä. Vekkuli ilme sillä oli.

No söin sen. Oli riittävän tulista.
Avatar
#574 • • LindaGP Guest
Olisiko Tapilla tai muilla hyvää etanapannurepsettiä?
Avatar
#575 • • Tapi T Guest

Olisiko Tapilla tai muilla hyvää etanapannurepsettiä?


Jokaisen pannun koloon yks etana ja jokaisen päälle vähän chiliä, vähän timjamia, vähän sitruunan kuorta, vähän mustapippuria ja vähän suolaa. Sit nokare voita, loraus oliiviöljyä ja 250°C uuniin muutamaksi minuutiksi.
Avatar
#576 • • LindaGP Guest

ja 250°C uuniin muutamaksi minuutiksi.


Oho! Ai se on niin nopeata tehdä. Tänx!
Avatar
#577 • • Tapi T Guest

Oho! Ai se on niin nopeata tehdä. Tänx!


Riippuu missä muodossa sulla on ne etanat. Jos ne ovat purkkitavaraa, niin sit toi resepti pätee, mut jos oot käyny poimimassa ne ryytimaaltas, niin sit niitä pitää pitää pari viikkoo jauhoissa ja kypsentää kai pidempään.
Avatar
#578 • • Loopy Guest

Olisiko Tapilla tai muilla hyvää etanapannurepsettiä?


Jokaisen pannun koloon yks etana ja jokaisen päälle vähän chiliä, vähän timjamia, vähän sitruunan kuorta, vähän mustapippuria ja vähän suolaa. Sit nokare voita, loraus oliiviöljyä ja 250°C uuniin muutamaksi minuutiksi.


Mähän en ruuanlaitosta mitään ymmärrä, mutta tohon vois ympätä helposti pienen nokareen juustoa messiin.

Mozarella toimii mukavasti ja vuohenjuustoakin voisi koittaa.

Njo, ja valkosipalii kanssa.
Avatar
#579 • • Roz Guest

Olisiko Tapilla tai muilla hyvää etanapannurepsettiä?


Jokaisen pannun koloon yks etana ja jokaisen päälle vähän chiliä, vähän timjamia, vähän sitruunan kuorta, vähän mustapippuria ja vähän suolaa. Sit nokare voita, loraus oliiviöljyä ja 250°C uuniin muutamaksi minuutiksi.


Mähän en ruuanlaitosta mitään ymmärrä, mutta tohon vois ympätä helposti pienen nokareen juustoa messiin.

Mozarella toimii mukavasti ja vuohenjuustoakin voisi koittaa.

Njo, ja valkosipalii kanssa.



Etenkin sinihomejuusto wörkkii erittäin hyvin!
Avatar
#580 • • LindaGP Guest
Tänx Tapi, Loopy ja Roz, etanat onnistu ihan jees!