Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 209,191 views

Avatar
#521 • • Loopy Guest


1. Talvella, kovalla pakkasella voit laittaa yleiskoneen ulos pyörittämään jäätelömassaa. Yleensä n. 20min riittää massan riittävään jäähdyttämiseen, jolloin sen voi laittaa pakastimeen säilytykseen.


Hot tip: Loppuviikoksi lupailtu näitä 20 asteen pakkasia koko maahan.

Yleiskoneet kärsimään! :mad:
Avatar
#522 • • Taedium Guest

Tässä ohjeessa pisti silmään vaniljan määrä. Ainakin tääl Suomessa myytävän vaniljaesanssit ovat niin stydejä, että tollaiseen määrään riittää n. 3 tippaa. Tosin mun mielestä koko esanssi kannattaa unohtaa ja käyttää jätskiin kokonainen vaniljatanko puolikkaan asemesta.

Meinasinkin juuri näin tehdä. Turhaan ostan vanilijaesanssia, jos joudun jättämään sen vaniliatangonpuolikkaan kaappiin roikkumaan ja vielä puoli pulloa esanssia homehtumaan. Sen verran harvoin kuitenkin kotona tässä kämpässä mitään teen. Uuniakaan ei ole. (Makaroonilaatikkoa ja kinkkukiusausta tekisi mieli. Karjalanpiirankankaan päälle en sylkisi.)

Ohjeessa mainitun melassin voit korvata myös glukoosilla. Nämä ainekset tekevät jäätelömassasta hieman "sitkeämpää", jolloin se pysyy kasassa paremmin ja sulaa kauniisti.

Normaali siirappi lienee myös toimiva?

Jäätelön ominaisuuksia voit vielä parantaa lisäämällä massaan 2cl vodkaa.

Miten tämä muuttaa ominaisuuksia? Jos hyvä juttu, niin varmaan viskiä tulee lorautettua. Vai hei, Guinnessin sekaan vois tietty jotain karpalolikööriä tai jotain muuta vähän hedelmäisempää lorauttaa mauksi.

Mutta miten alkoholi muuttaa ominaisuuksia muuta kuin sulavampaan muotoon?

2. Pro-keino: Osta jostain pari litraa nestemäistä typpeä. Kaada typpi jädemassaa voimakkaasti vatkaten sekaan. Jätski on valmista muutamassa sekunnissa!

Litraa vai tippaa? Nestemäinen typpi on melko rankka aine.

Inxtxserxox:n neuvo pitää massaa pakastimessa ja vatkata sitä 5min välein on sinänsä ihan toimiva ja lopputuloksesta tulee ihan yhtä hyvä kuin koneella valmistettaessa, mutta vaatii tekijältään viitseliäisyyttä

Sen kerran kun tulee tehtyä, niin kai sen jaksaa vatkailla. Mulla mitään elämää ole. Proxykin blokkaa www.downloadalife.comin. Taidan vatkailla pian.

Kiitoksia kaikille vastanneille.
Avatar
#523 • • Tapi T Guest

Normaali siirappi lienee myös toimiva?


En oo ikinä testannu sitä, mutta näin voi olla. Mä suosin glukoosia lähinnä siksi, koska se on väritöntä ja sopii siten kaikkiin jäätelöihin.

Miten tämä muuttaa ominaisuuksia? Jos hyvä juttu, niin varmaan viskiä tulee lorautettua.


Alkoholilla ryyditetty jäde ei jäädy niin kovaksi, koska alkoholi ei jäädy pakastimessa.

Litraa vai tippaa? Nestemäinen typpi on melko rankka aine.


Sen verran, että massa jäykistyy kunnolla. Typpeä haihtuu jonku verran ilmaan massan sekaan kaadettaessa, joten tuskin toi 2l mitenkään yliammuttu määrä on, jos valmistat jädeä kunnon satsin.
Avatar
#525 • • insertxox Guest

jos joudun jättämään sen vaniliatangonpuolikkaan kaappiin roikkumaan



Vinkki.
Jos sinulle jää ylimääräisiä vaniljantankoja.
Kutteriin(Yleiskone silppuriterä) sokerin kanssa.
Anna koneen käydä niin kauan kunnes vaniljatanko on hienontunnut sekaan.
Huom sokeri pölyää tämän jälkeen hieman.
Siinä on valmiina vaniljasokeria eikä mitään keinotekoista vanilinisokeria.
Avatar
#526 • • Taedium Guest

Jos sinulle jää ylimääräisiä vaniljantankoja.
Kutteriin(Yleiskone silppuriterä) sokerin kanssa.
Anna koneen käydä niin kauan kunnes vaniljatanko on hienontunnut sekaan.
Huom sokeri pölyää tämän jälkeen hieman.
Siinä on valmiina vaniljasokeria eikä mitään keinotekoista vanilinisokeria.



http://www.bamix.com/english/pro_delx.htm
Kyllä tuolla kun on rutjauttanut 14krpm vauhdilla, niin on hienontunut riittävästi. Vaan turha mun on sokeria ostaa ja jättää sitten vaniljasokeriinia kaappiin homehtumaan. Sokeri kun menee vanhaksi niin nopsaan, ettei mun tahdilla kerkee syömään.

Meinasin tota jätskiä tuolla kullan luona kokeilla. Sillä kun on pakastin - JA UUNI! Saa kohta makaroonilaatikkoa ja kinkkukiusausta!

(Muutti just tossa maanantaina. - Ja minä vähän niinkuin ... no eipä jaksa omassa "kodissa" kykkiä.)
Avatar
#527 • • insertxox Guest

Jos sinulle jää ylimääräisiä vaniljantankoja.
Kutteriin(Yleiskone silppuriterä) sokerin kanssa.
Anna koneen käydä niin kauan kunnes vaniljatanko on hienontunnut sekaan.
Huom sokeri pölyää tämän jälkeen hieman.
Siinä on valmiina vaniljasokeria eikä mitään keinotekoista vanilinisokeria.



http://www.bamix.com/english/pro_delx.htm
Kyllä tuolla kun on rutjauttanut 14krpm vauhdilla, niin on hienontunut riittävästi. Vaan turha mun on sokeria ostaa ja jättää sitten vaniljasokeriinia kaappiin homehtumaan. Sokeri kun menee vanhaksi niin nopsaan, ettei mun tahdilla kerkee syömään.



Bamix on hyvä, mutta hintaakin löytyy stockalla oli joskus tarjous 89e.
Avatar
#528 • • Taedium Guest

Bamix on hyvä, mutta hintaakin löytyy stockalla oli joskus tarjous 89e.

Omasta maksoin FIM 1000,-

Tuo on halpa.

Mutta Bamix on halvempi, kuin 10e sauvasekoitin. Bamix ostetaan kerran.

Mutsilla on vielä käytössä se, jolla se on mun ensimmäisiin kevätjuhliin tehnyt kakun. Siitä on hetki vierähtänyt.
Avatar
#529 • • insertxox Guest

Bamix on hyvä, mutta hintaakin löytyy stockalla oli joskus tarjous 89e.


Bamix ostetaan kerran.



Oon nähnyt ravintoloiden keittiössä aika hurjan näköisiä bamixeja jotka on ollut vuoden käytössä.
Kun tapana on säilyttää koko ilta sen teräosa vedessä jotta siihen ei tarttuisi likaa ja se on hetivalmis kastikkeen vaahdottamiseen.
Hyvä esim. oli entinen havis amanda (nyk.fhis market)
Oli niin hapettunnut ja ruosteessa, että sormilla sai paloja pois.
Siis kotikokit kuivatkaa pamix. :D
Avatar
#530 • • Tapi T Guest
Vietin perjantaina herraseurassa äijäiltaa, jonka jäljiltä eräs osallistujista potee huonoa oloa vieläkin. Tässä alku- ja jälkiruoan ohjeet:

Peuranpaistia, waldorfin salaattia ja karpalosoosia
  • 800g peuran sisäpaisti
  • 4 varsisellerin vartta
  • 2 omenaa
  • 2 rkl majoneesiä
  • 2rkl creme fraichea
  • 150g karpaloita
  • 1 salottisipuli
  • ½dl punaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • salaatteja
  • oliiviöljyä
  • musta- ja valkopippuria, merisuolaa

1. Ota paisti jääkaapista ainakin 3h ennen valmistusta huoneenlämpöön. Mausta se reippaasti suolalla ja pippureilla.

2. Ota paistiin väri pannulla ja kypsennä loppuun 100-asteisessa uunissa kunnes paistin sisälämpötila on 53 astetta. Aikaa tähän menee n. 45min. Anna paistin vetäytyä kypsymisen jälkeen 15min.

3. Freesaa hienonnettua salottisipulia hetki pienessä määrässä oliiviöljyä. Lisää mukaan sokeri, punaviinietikka ja 1dl vettä. Keitä hiljaisella tulella 15min ja lisää mukaan loput karpalot. Mausta suolalla ja pippurilla - voit myös lisätä sokeria jos tahdot.

3. Kuori sellerit ohuelti, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja ryöppää suolalla maustetussa vedessä n. 2min. Jäähdytä kylmässä vedessä, jotta kypsyminen loppuu.

3. Sekoita selleri, suikaloitu omena, majoneesi ja creme fraiche. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja laita jääkaappiin vetäytymään.


Kokoa annokset: Leikkaa paistista mahdollisimman ohuita viipaleita ja kieritä ne rulliksi. Aseta jokaiselle annokselle viisi paistirullaa, joiden päälle laitat pari lusikallista waldorfin salaattia. Salaatin päälle voit vielä asetella jotain vihreää (vuonankaalia, mangoldia, mizunaa, rucolaa). Valuta ympärille karpalokastiketta ja tarjoile.

***

Liekitettyja banaaneja ja jädeä
  • 4 kypsää banaania
  • ½dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kanelia
  • 4cl tummaa rommia
  • vaniljajäätelöä
1. Leikkaa banaanit reippaisi viipaleiksi.

2. Karamellisoi sokeri pannulla, lisää mukaan voi ja muutama siivu banaania. Pyörittele 2min, lisää loput banaanit ja rommi ja tuikkaa tuleen.

3. Tarjoa jätskin kanssa. Varo ettet nielaise kieltäsi.
Avatar
#531 • • olliS Guest
Oli kyl luxus Tapin tekemät eväät (taas kerran) :heart:
Avatar
#532 • • zAo Guest

Oli kyl luxus Tapin tekemät eväät (taas kerran) :heart:



Oli todellakin :excellent:
Avatar
#533 • • Hansu Guest
Tässä puolestaan huomattavasti yksinkertaisempi ateria kuin Tapin kuvailema, mutta uskokaa tai älkää, hemmetin hyvää tämäkin on.

Eräänlainen perunasalaatti

- 5-6 kiinteää keitettyä perunaa (kesällä uudet perunat sopivat tähän erityisen hyvin)
- purkki fetakuutioita
- rasia kirsikkatomaatteja
- 2 dl valmista kuskusia (kuumenna 2 dl vettä kiehumispisteeseen, sekoita joukkoon 2 dl kuskusia, ota kattila levyltä ja anna vetäytyä hetken)
- tölkki valutettuja kikherneitä (salaatti toimii kyllä ilman näitäkin)

Lohko perunat suunnilleen tomaatin kokoisiksi lohkoiksi ja sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa. Sekaan kannattaa vielä sekoittaa kastike, jossa on 2 rkl kylmää vettä, 2 rkl öljyä, hieman suolaa ja mustapippuria, 2 rkl sitruunamehua ja 1-2 puristettua/pilkottua valkosipulin kynttä. Maun mukaan salaattiin voi toki lisätä esim. yrttejä. Salaatti toimii ihan sellaisenaankin mutta vielä paremmin muutaman maustamattoman jugurttilusikallisen kanssa, esim. bulgarian jugurtti. Nam :excellent:
Avatar
#534 • • Dani Cior Guest
sen jälkeen kun kävin Israelissa innostuin isrealilaiseen safkaan ja niiden käyttämiin aineksiin tosi paljon. Muutenkin parasta safkaa saa sotkemalla välimeren elementtejä intialais/nepalilais/thaikkusafkaan.

Sushi on suosikkisafkojani, ja himassa on pari reseptiä mut en oo vielä päässyt testaamaan, toisen reseptin sain Japanin suurlähetystön pääkokilta ja sitä olis kiva päästä lähiaikoina kokeilee.

muuten pepperonipippuri ja kapris alkaa olee suosikkejani jota voi lisätä vaikka mihin.
Avatar
#535 • • Salla Guest
Tehtiin pirun hyvää pizzaa himassa viime krapulapäiväsunnuntaina. Jostain löysin pienen kikan miten tehdä pirun maistuva pizzapohja,
eli lisää pizzapohja-aineksien sekaan mausteiksi

-1,5 tl oreganoa
-niin monta valkosipulinkynttä puristettuna kuin tuntuu hyvältä
-jauhettua valkopippuria
-vähän suolaa

Päälle satuttiin laittamaan herkkusieniä, salamisuikaleita, katkarapuja ja tuplasti juustoa.

Oli tuon pohjan kanssa yksi parhaimmista pizzoista mitä olen ikinä syönyt kröhöm!

Ai nii ja se varsinainen ruokaohje. Kerran innostuin jostain Keith Floydin intiareissuruokaohjelmasta, että ajattelin tehdä samoilla viboilla jotain kivaa. Olin erityisen kiinnostunut intialaisesta tavasta maustaa ruoka, eli paistaa mausteet öljyssä.

-1pkt maustamattomia kanasuikaleita
-paprikaa ja mitä tahansa muita vihanneksia suikaloituna
-1 tl currya
-1 tl garam masalaa
-0,5 tl chiliä
-0,5 tl kanelia
-0,5 tl kardemummaa
-muutama kuivattu neilikka
-1 tl paprikaa
-loraus öljyä
-n. desi vettä
-sipuli silputtuna

Lorauta öljy kuumennetulle paistinpannulle. Heitä kaikki mausteet öljyyn ja sekoittele siinä. heitä kanasuikaleet sekaan ja sekoittele silleen, että ovat yltäpäältä mausteissa.
Sitten sinne sekaan viskotaan sipulia ja vihanneksia. Kuullotetaan vähän aikaa. Heitetään vesi sekaan ja annetaan hautua keskenään niin, että vihannekset pehmenee.

Riisitkin voi tehdä toisella tapaa (en sano, että yksinkertaisemmin, mutta toisella tapaa kuin normaalisti).
-1-2 tl riisimaustetta tai mitä tahansa millä riisin haluat maistuvan
-loraus öljyä
-riisiä
-vettä tarpeeksi

Eli sama juttu öljyn ja mausteiden kanssa, paistat siis mausteet öljyssä kattilassa. Heitä riisi sekaan ja sekoita mausteisiin. Heitä sekaan vettä niin, että riisit juuri ja juuri peittyvät. Lisäile vettä aina kun riisit on ne vedet siitä imaissut itseensä. Toimi näin niin kauan aikaa, kunnes riisit ovat kypsyneet.

Kuten voi arvat, perkeleen tulistahan tuo itse kastike sitten oli, joten väsäsin äkkiä raitaa tarjoilua varten.
-kermaviiliä
-kurkkua suikaleiksi raastettuna
-valkosipulinkynsiä murskattuna
-pippurit
-suolat
Avatar
#536 • • phanatic Guest
Eilen tuli tehtyä hiton maukasta madekeittoa, sopii mukavasti talvi-illan lämmikkeeksi. Eli neljän hengen soppaan osta 1 isohko made, perunoita, pari sipulia, purjo, puntti ruohosipulia, puntti tilliä, porkkanoita, purkki kermaa (merisuolaa, mustapippureita).

Eka kannattaa keittää madeliemi keiton pohjaksi, eli mateen ruodot ja muut perkuujätteet talteen, freesaa puolikas sipuli ja pilkottu porkkana voissa/öljyssä, vettä ja mateenperkeet mukaan, reilusti merisuolaa ja keittele hyvän aikaa. Ne vaahdot voi kuoria pinnalta vaikka reikäkauhalla. Abt puolen tunnin keittelyn jälkeen siivilöi liemi ja tarvittaessa keitä kokoon vahvemmaksi.

Sitten varsinaisen keiton tekoon. Pilko sipulit, purjot ja perunat sopivankokoisiksi paloiksi, freesaa öljyssä/voissa, perään litra madelientä, mustapippureita, ja hakattu ruohosipulinippu. Keitä kunnes perunat on kypsiä, lisää kerma, mateen lihat sopivan kokoisina paloina, ja hakattu tillipuntti. Muutaman minuutin päästä kala on kypsää, ja keittokin siis valmista. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Avatar
#537 • • Taedium Guest
Halpissafkaa viikoks (mukaelma varmaankin aikaisemmin olleesta ohjeesta, en oo varma, enkä selaa):

Chili-con-carneish-kinda-food-like-substance

Chiliä (oli kaapissa)
Herne, maissi, paprika sekotus - tais olla kans joku 50 centtiä
Hunajaa, noin 3rkl. (oli kaapissa)
Jauhelihaa noin 500g, kolmisen euroa.
Kilo surinamilaista riisiä, noin euro.
Paprikajauhetta (oli kaapissa)
Papupurkkeja pari, 30 centtiäkös se oli per purkki?
Punaviinipullo, 2e (halvin punkku, ei sitä eroa huomaa täs ruuassa)
Puolisen kiloa tomaatteja, olikos jotain vajaa euron torilta
Sekapippurirouhetta (oli kaapissa)
Seesamsiemenöljyä kymmenisen tippaa (courtesy of teh kämppis)
Sipulia, pari isoa kelta-sellaista
Valkosipuli-yrtti tuorejuusto (se 65 centtinen euroshopperi)
Valkosipulia, 5 kynttä meni (kaapista myös)
Vehnäjauhoa ja voita lusikallinen (vehnistä oli, mutta voita joutu lainaa - käytän normaalisti oviiliöljyä.)
Yrttisekotusta jota kämppis sano, että voi käyttää

Paista lihat, lisää vähän pippuria ja paprikajauhetta. Kun alkaa olemaan melkein kypsää, lisää kolme oikein isoa ruokalusikallista hunajaa ja paistele ihan pieni hetki, lisää noin lasillinen punaviiniä ja paista se kasaan. Saa imeytettyä sen hunajan ja punkun siihen lihaan. Sipulit voi paistaa yhdessä tai erikseen. Unehtu silputa ne, niin lisäsin lihan kärvistyksen jälkeen lihat pataan ja leikkelin valkosipulinkynnet niin hienoksi kuin veitsellä sain nopsaan - ei liian pieneksi katoo maku muuten kun pitkään keittää, vähän lisää punkkua ja hiljaselle tulelle samalla kun kärvensin sipulit ja pataan perään.

Sen jälkeen tomaatti silputen ja pataan, samoin HMP, chilisilppu ja pavut. Hiljasella tulella punkkua lisäten keittelin sitä, että tomaatit sulaa. Sillä aikaa paistelin sopivan kasan vehnäjauhoa voissa. Kun ruskistu, tiputin tulta ja lisäsin siihenkin punkkua. Kun se oli tasainen soosi, heitin pataan.

Eihän tähän enää muuta kuin yrttisekotukset sekaan, vähäsen seesamsiemenöljyä, kun se on aika voimakkaanmakusta ja tuorejuustot perään. Sen jälkeen punkkua lisää ja keitellen, punkkua lisää ja keitellen. Muutaman tunnin päästä sen voi ottaa liedeltä, ja joka uudelleenlämmityspäivä ja soossi maistuu paremmalle. Viiden litran pata täynnä.

Riisit keitetään viimiseksi.

Eikä pisaraakaan vettä lisätty kastiin. Viiniä ei vaan ollu riittävästi, ens kerralla pitää puolentoista pullon reseptiä koittaa - ei kun miksei samalla kaks pulloo?

Unohdin herkkusienet. :(

Kauppalasku oli vähän vajaa kympin.

Ja jatkosafka:

Keitä makarooneja.
Lisää pannulle makaroonit ja eilistä soossia.
Paistele hetki, jotta soosista haihtuu ne viimisetkin vedet.
Lisää kananmuna.
Paista kunnes on kuivaa taas. Tarttuu kyl joo kiinni toisiinsa, mutta kun se muna paistuu, niin irtoaa taas.

Lisäjatkosafka:

Muuten sama kuin eilinen - eli makaroonia ja toissapäivästä soossia, mutta munat oli loppu, joten paistelin juustoa siinä niin kauan, että se oli kivan crisp. Ajaa suurinpiirtein saman asian.

Jatkoa...

Meni taas riisin kanssa.

Menee 1001 tapaa käyttää tähteitä osastolle:

Paistelin kasaan ja laitoin leivän väliin sitä neljä päivää vanhaa soossia.

Jatko on tulevaisuutta

Menenkin kotiin keksimään mitä kivaa siitä vielä sais. Oiskohan kaapissa muutama peruna?

keittokin siis valmista. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Grr! :mad:

Suomisafkaa tekis mieli! (Paitsi, että ne suomisafkat joita tekee eniten mieli on uunipohjasii, eikä oo uunia.)
Avatar
#538 • • kryptoniitti Guest
Tää ei varmasti ole paras, mutta ainakin halpa,
herkullinen ja opiskelijaystävällinen resepti.

*Kanankoipia marinaadissa.
(Viimeksi kun itse laitoin niin kolme läskiä
kanankoipea marinaadisoosissa maksoi n. 2,5e)
*Riisiä
*Soijaa.

Marinoidut kanankoivet vuokaan tai sen tapaiseen ja
uuniin tunniksi, 175 astetta.
Tarjoile riisin kanssa. Marinaadisoosia kannattaa reippaasti
lätkiä sieltä vuoasta siihen riisin päälle. Samoin soijan
kanssa ei kitsastella.
Avatar
#539 • • Dani Cior Guest
Ui ui, Salla juu mäkin oon jo pidemmän aikaa käyttänyt tota paistetaan kaikki öljyssä asennetta ja yleensä tulee tosi hyvää. Tykkään muutenkin lähinnä leikkiä paistinpannun kanssa ja heittää siihen erilaisia juttuja sekaan.

Öljyyn sekoitan yleensä basilikaa ja mustapippuria, joskus paprikaa.

Perunaletut on tosi hyviä tossa ja mutsi opetti joskus tekemään erilaisia slaavilais/saksalais/balttilaisia juttuja joita voi tehdä pannulla paremmaksi, päälle jotain kaprista tai pepperonijalapenoa (tai mikä sen nimi on) ja nam.

Tää on kiva threadi.
Avatar
#540 • • insertxox Guest
Kinkkutortellini oliivi-tomattikastikeella. Noin 2:lle

Tortellinia tuore/kuiva 500g (pussi)
Valmista oliivi-tomatti pastakastiketta 190g (yksi purkki)
Kermaa 2dl (suositus 35% rasvapitoisuus tai yli)

-Keitä tortelliini
-Kaada tortelliinit siivilää
-Käytä samaa kattilaa kastikkeen teossa
-Lisää oliivi-tomattikastike kattilaan
-Anna sen kiehahtaa
-Lisää kerma
-Keitä noin 5min täydellä teholla ja sekoita älä poltapohjaan.
-Lisää tortelliinit ja sekoita hyvin
-Sammuta liesi ja anna pastan imeä kastike
-Tarjoa oliivien ja balsamikosiirapin kera
-Lisää myös vähän oliiviöljyä


Leipä.
Tummaa kokojyvä, mysli tai maalais
Homejuustoa (aurakin käy)

-Leikkaa siivuja leivästä
-Siivuta myös juusto
-Kaada hieman öljyä päälle
-Laita uuniin grilli vastuksen alle ja paahda juusto

Juomasuositus
La Cidraile Orginal Raska (alko 2.5e ja kaupat 3e)

Noin 13,5e
Varoitus saattaa aiheuttaa väsymsytä.

pasta.JPG