Parhaat sämpylät ikinä (sopii myös esim pitsapohjaksi)
Jokanen varmaa tekee nää erilailla, mut itte duunailen yleensä pitsapohjan näin:
Hiivaa lämpimään veteen. Lasillinen riittää. En oo löytäny täältä kunnon hiivaa, että sillä kuivahiivalla on pakko vetkutella.
Vehnäjauhoja muutama kourallinen kulhoon
Suolaa sopivasti. Öljyä aimo tujaus.
Vesi+hiiva sekaan ja lisätään vettä sopivasti.
No mut se ei ollutkaan tää pointti, vaan tuli mieleen leipä, jonka tein viimeeksi:
Oisko ollu joku vajaa litran verran kumpaakin jauhoa:
Täysjyvä vehnistä
Kaurahiutaleita
Hunajaa iso loraus (ei ollu siirappia ja toi hunaja taitaa sopii paremmin)
Öljyä riittävästi
Suolaa hieman
Vesi+hiiva perään
Snadi loraus maitoa
Lisätään vettä riittävästi.
Pesuhuoneeseen kuivausrummun päälle, ni on lämmin, ja puoli tuntia.
Rullataan sämpylöiksi ja jos haluaa, niin voilla saa voidella. Itse tein niin, että uuniin ja kun pinta on vähän kovettunut, niin vedellä valelin. Tulee kiva pinta.
Uuniin noin parisataa astetta ja annetaan olla, kunnes on kypsiä.
Pelkästään sipaisu voita pintaan ja syödään kuumana järkyttävän iso lasi kylmää maitoa toisessa kädessä!
(Valitettavasti ei oo ton tarkempia mittoja, kun mä en osaa tehdä ruokaa jos mä mittaan. Varmaa joku spykolokinen vamma tai jotain, että jos mä duunaan tarkasti jotain, ni se menee pieleen aina... Mutta: Ei tiedolla, ei taidolla, ei työllä, ei tuskalla, vaan
tuurilla!)