V#tuttaako?!

2,024 posts, 102 pages, 682,829 views

Avatar
#201 • • Tres Guest



Mua vituttaa suunnattomasti lähes kaikki valtion takaamat palvelut, ja varisinkin se, ettei niille voi järkevästi hoitaa yksityistä kilpailua.

Esim: Jonotat kelassa tunnin muiden ihmisten kanssa, kun Kelan tädit nauttii kahvia takahuoneessa (kuultavasti), ainoastaan yhden kassan olevan auki. Sitten kun huomautat että voisiko saada toisenkin kassan auki "olisi muutakin tekemistä tänään kun kököttää täällä" niin sitten tuhahdetaan että "mitäs et tullu aikaisemmin"... Jos olisi yksityinen Kelan toimisto, niin varmasti ihmiset kävisivät siellä mieluummin asioimassa varmasti paremman palvelun ansiosta.

Sama pätee muihin valtion paikkoihin: Alko, Vr, Terveyskeskukset, jne jne..



Ja esimerkiksi Postin palvelut ovat yksityistämisen jälkeen
mielestäsi parantuneet?
Avatar
#202 • • Edited hund Guest
.
Avatar
#203 • • hexasonik Guest




Mua vituttaa suunnattomasti lähes kaikki valtion takaamat palvelut, ja varisinkin se, ettei niille voi järkevästi hoitaa yksityistä kilpailua.

Esim: Jonotat kelassa tunnin muiden ihmisten kanssa, kun Kelan tädit nauttii kahvia takahuoneessa (kuultavasti), ainoastaan yhden kassan olevan auki. Sitten kun huomautat että voisiko saada toisenkin kassan auki "olisi muutakin tekemistä tänään kun kököttää täällä" niin sitten tuhahdetaan että "mitäs et tullu aikaisemmin"... Jos olisi yksityinen Kelan toimisto, niin varmasti ihmiset kävisivät siellä mieluummin asioimassa varmasti paremman palvelun ansiosta.

Sama pätee muihin valtion paikkoihin: Alko, Vr, Terveyskeskukset, jne jne..



kela on lyhenne sanasta K-A-N-S-A-N-E-L-Ä-K-E-L-A-I-T-O-S. kyseisen puulaakin tarkoitus on vastata peruseläkkeestä, toimeentulotuesta, opintotuesta, sairausvakuutuskorvauksista eli verovaroin kustannettavasta perustoimeentulosta. jos tämä pohjoiseurooppalaisen hyvinvointivaltion malli ei miellytä, kannattaa muuttaa yhdysvaltoihin, jossa kaikki on yksityistä ja kaikki myös MAKSETAAN OMASTA tai isipapan pussista. täysin yksityisyrittämisen varassa toimivassa yhteiskuntamallissa ei saa mitään, jollei siihen ole varaa. ennen kuin valittaa kelan palveluista kannattaa laskea oma tulotasonsa ja miettiä olisiko varaa elää täysin yksityisten sosiaalivakuutusten tms. varassa toimivassa yhteiskunnassa.

kieltämättä kelassa jonottaminen ei ole 'kivaa ja mukavaa', palvelu on surkeaa ja työntekijät stressaantuneita ja ärtyneitä. mistäköhän moinen voisi johtua? mahtaisikohan syy olla valtion alati jatkuvissa säästömenoissa - soneran suhteen ei tki, heh, sinne vaan kaikki.. :) - ja budjettivaron ohjautumisessa johonkin muualle kuin hyvinvointivaltion turvaamiseen. kelan työntekijöiden - kuten myös julkisen sektorin naisvaltaisten alojen yleensä - työpaikkoja ja palkkakustannuksia leikataan. tälläiset toimenpiteet eivät varmaankaan ole omiaan parantamaan työntekijöiden motivaatiota ja palvelualttiutta.

lisäksi, suomessahan on perinteisesti varsin surkea palvelukulttuuri etenkin julkisella sektorilla, mutta se heijastuu myös yksityisille palvelualoille. muutamissakin nimeltä mainitsemattomissa trendibaareissa olen törmännyt seuraavaan: annas olla kun menet sellaiseen mestaan väärät vaatteet päällä, niin jopas on palvelu nihkeää ja tylyä, jos sitä satut saamaan ollenkaan. mene seuraavana päivänä uudelleen, pistä geesukset ja pepejeansit päälle ja tukka beckhamiksi niin varmaan palvellaan ja vielä hymyn kanssa. ja nämä eivät liene valtion yrityksiä? :)

ja kuten tres mainitsi posti esimerkkinään , yksityistäminen ei aina ole tie erinomaiseen palveluun. päinvastoin. perkele.

case study: turun pääposti
vielä noin pari vuotta sitten pääpostissa oli monta luukkua, jolla asioida. tämän lisäksi oli myynnissä vain postittamiseen välttämättömiä tarvikkeita, ja postitustoimenpiteistä selvisi kohtalaisella jonotuksella. nyt, yksityistämisern, tehokkuuskonsultoinnin, brandingin ja muun bullshitin jälkeen pääpostimme näyttää enemmän tiimarilta kuin postitoimistolta. myynnissä on kaikkea kirjekuorista pokkareihin. kas kun ei mattinykäs-siideriä. postissa on kaksi luukkua postin vientiä varten, ja näillä luukuilla on aina hitonmoinen jono. pakettien, kirjattujen kirjeiden tms. noutoa varten on yksi piste, jossa kaikki on hyvin niin kauan kuin haet ean-kooditettua pakettia. mutta annas olla kun yrität saada kirjatun kirjeen. haku kestyää ikuisuuden, koska tehokkuuskonsultoidulla postilla eei ole em. materiaalin säilyttämiseen minkäänlaista jarjestelmää. todellakin, posti ei ole enää entisensä. kerrankin mainosslogan joka antaa mitä lupaa.

vielä hiukan vr:stä. vr:n palvelutasosta olen caro2.n kanssa samaa mieltä. vr:n palvelut ovat surkeat. todennäköisesti useimmat asemavirkailijat on palvelukoulutettu neuvostoliitossa. kyseisessä valtiossa käyneenä tiedän mistä kirjoitan. mutta eikös vr:kin ole yhtiöitetty ja osin yksityinen tuslosvastuullinen firma nykyään?

suomalainen yleinen jurnutusmentaliteetti ja kaikenlaisen kunnollisen palvelu (-ja kaupunkikulttuurin) puute on syynä tähän, ei se, onko puulaaki valtion vai yksityinen. suomi elää metsästä, ja satavuotta sitten suomi eli metsässä. silloin muualla euroopassa oli jo tuhatvuotinen kaupunkikulttuuri.
Avatar
#204 • • yana Guest



Jos olisi yksityinen Kelan toimisto, niin varmasti ihmiset kävisivät siellä mieluummin asioimassa varmasti paremman palvelun ansiosta.



käyhän ihmiset mäkissä ja hesessäkin jatkuvasti ja silti kaikki valittavat kokoajan miten paskaa palvelua niissä saa ja burgerit ei tuu tarpeeks nopeesti.

tosin kyllä noi yli vartin jonottelut jossain virastoissa yms alkaa vituttamaan vähän liikaa välillä...
Caro²

Posts: 5,301

#205 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2


Originally posted by Tres:

Ja esimerkiksi Postin palvelut ovat yksityistämisen jälkeen
mielestäsi parantuneet?



En pahemmin käytä postin palveluja ;)

En missään vaiheessa sanonut että valtion palveluja pystyisi yksityistämään. Pointti oli siinä, että palvelutaso on niin perseestä että vituttaa suurella V:llä kun pakostakin joutuu esm Kelassa asioimaan (Opintotuki/asumislisä jne).
Varsin vittumaista tässä on se, että kun niissä ei tarvitse palvella ihmisiä, ei tarvitse olla ystävällinen, niin sitten ei myöskään olla. Varmasti ne ihmiset joilla todellakin on ahdinko päällä varmasti mieluusti odottavat toista tuntia (helposti) siellä ja sitten tiskillä on joku vittumainen kana soittamassa vielä suuta ja pompottamassa pitkin kaupunkia.


Ps. Takertukaa nyt kirjotusvirheisiin, en jaksa niitä korjata.


Originally posted by yana:

tosin kyllä noi yli vartin jonottelut jossain virastoissa yms alkaa vituttamaan vähän liikaa välillä...



Se vartti kun on vielä tavallisesti vähän.. tai sitten satun itse aina sinne toimistoon silloin kun on ruuhka.

Edit: quottaukset.
Avatar
#206 • • Thunderbird Guest
Vituttaa olla koulussa... viihtyisin täällä kyllä jos joku opettaja täälä osaisi oikeasti opettaa ja jollei puolet luokkaa olisi pelkkiä pellejä... liian usein saa miettiä että minkäs ikäsiä me täällä ollaankaan....

Ja vituttaa kun jengi on aina lainaamassa multa rahaa... ei siinä mitään muuten mut jos saa miljoona kertaa kerjätä rahojaan takasin... kuten esim parille frendille on mennyt kymmenisenkin kerjäys-textaria ja rahoja ei silti kuulu tai aikaa lainaamisesta/ruinumisen aloituksesta on mennyt reilusti yli vuosi jo.... Mä en jaksa kerjätä rahoja takasin ja se mua VITUTTAA!!!!!!!:mad::014: :mad:

:(
Avatar
#207 • • kiksu Guest
kaikki syyhkyt ja selän takana puhujat :mad:
Avatar
#208 • • Pan Guest




Ja vituttaa kun jengi on aina lainaamassa multa rahaa...(



Mä voin kertoa omakohtaisen ratkaisun tähän asiaan - ole köyhä niin kukaan ei tule ruinaamaan rahaa.

Vitutta kun piti mennä lupaamaan, että maalaan isäukon parvekkeen ja nyt ei millään jaksais. :mad:
Avatar
#209 • • Taedium Guest
Muutin sitten näköjään Irlannin suurimpaan parkkipaikkaan. Muuten kiva mesta, mutta irlantilainen tapa ajaa on uskomatonta.
  • Moottoritien liittymässä on STOP merkkejä
  • Vaikka moottoritie olisi alussa ja yksi kaistainen, ja siihen kun liittyy toinen kaista, joka jatkuu omana kaistanaan, siinä on silti STOP merkki.
  • Irlantilaiset ajavat hitaasti kiihdytyskaistalla, elleivät sitten pysähdy kokonaan
  • Irlantilaiset kiihdyttävät vasta moottoritiellä
  • Irlantilaiset hidastavat vauhtinsa moottoritiellä ja vasta sitten poistuvat liittymän avulla pois.
  • Jos joku näyttää siltä, että hän saattaa tässä ehkä jo tänään liittyä liikenteeseen, sitä jäädään odottelemaan, oltiin sitä sitten normaalilla kadulla, tai moottoritiellä. Kuka pysähtyy moottoritiellä odottamaan, että liittyjä saisi itsestään sen verran irti, että uskaltaisi laittaa eturenkaansa oikein kaistalle asti?
  • Liikenneympyrä on pop, vaikka liittymä olisikin sellainen, että vain ja ainoastaan 90 asteen mutkassa yksi tie riittäisi. Siis kun on vain kaksi menoreittiä, etelään ja itään, niin miksi siihen risteykseen on pakko laittaa ympyrä?
  • Ympyrät muutenkin. Suora tie, moottori tie, ja siinä sitten kilometrin sisään viisi liikenneympyrää?!?!
  • Kun valo vaihtuu vihreäksi, tarkistetaan peilistä ketä on takana, katsotaan paljonko kello on, vaihdetaan radiokanava, laitetaan kytkin pohjaan, vaihde ykköselle, nostetaan kytkintä, kytkin takaisin pohjaan, käynnistetään moottori uudelleen, otetaan käsijarru pois, ajetaan valoista päin punaisia ja näin saadaan aikaan se, että vain yksi kerrallaan liikennevaloista.
  • Kyllä kahdeksan pintin jälkeen voi vielä ajaa. (1 pint ~ 0.6l) Ajetaan vaan hiljempaa...
Irlantilaiset osaavat saada aikaan uskomattomia liikenneruuhkia niinkin vähällä automäärällä, että se pitäisi oikeasti saada johonkin ennätysten kirjaan.

Ja muuten, ootteko kuullu sitä juttuu siit yhest tyypistä? Se kirjoittaa tännekin nimellä "kiksu"... se kuulemma kerran... supi supi...
Avatar
#210 • • hexasonik Guest
tänään vituttaa ihan kaikki. saatana.
Avatar
#211 • • miiko Guest

  • Kun valo vaihtuu vihreäksi, tarkistetaan peilistä ketä on takana, katsotaan paljonko kello on, vaihdetaan radiokanava, laitetaan kytkin pohjaan, vaihde ykköselle, nostetaan kytkintä, kytkin takaisin pohjaan, käynnistetään moottori uudelleen, otetaan käsijarru pois, ajetaan valoista päin punaisia ja näin saadaan aikaan se, että vain yksi kerrallaan liikennevaloista.
  • Kyllä kahdeksan pintin jälkeen voi vielä ajaa. (1 pint ~ 0.6l) Ajetaan vaan hiljempaa...
Irlantilaiset osaavat saada aikaan uskomattomia liikenneruuhkia niinkin vähällä automäärällä, että se pitäisi oikeasti saada johonkin ennätysten kirjaan.



muhahaha... otatko hieman henkilökohtaisesti?


ja asiaan... mie oon miettiny tätä topikkia.. ei miuta piru vie mikään v*tuta niin, että sen tänne kirjoittaisin.. jos joku v*tuttaa, ni on se asia sit kyl sen verran henkilökohtainen, et oon sit ihan keskenäni v*ttuuntunut..

nyt jos jotain keksis, ni ehkä vähän oon harmistunu siitä, et en jaksais mennä laittamaan uunia päälle...
Avatar
#212 • • Taedium Guest


otatko hieman henkilökohtaisesti?

nyt jos jotain keksis, ni ehkä vähän oon harmistunu siitä, et en jaksais mennä laittamaan uunia päälle...



Itse asiassa en. Olen keskustellut aiheesta (Lue: Valittanut) kavereiden kesken ja hekin ympäri Euroopan tulleena ovat kanssani samaa mieltä.

Harmistuttaa moinen. Menen laittamaan pääni uuniin.
Avatar
#213 • • plink Guest
nyt vituttaa lähes kaikki mahdollinen. :(

noh, kai se siitä iloksi muuttuu.
Avatar
#214 • • Edited Zeraf Guest
'
Avatar
#215 • • Tres Guest


nyt vituttaa lähes kaikki mahdollinen.



Samat sanat. :mad:
Avatar
#216 • • Figure Guest
Vituttaa kun ylioppilaskirjoitukset alkaa huomenna Englannin ja ylihuomenna ruotsin kuunteluilla. Ja mitä todennäköisemmin en edes pääse siitä ruotsista läpi.
Vittu.
Avatar
#217 • • Sampson Guest
Mua vituttaa tällä hetkellä aika rankasti. On kaikenlaista sattunut mun elämässä, joka on vähän vaikeuttanut elämistä, mutta tänään aamulla heräsin siihen, että puhelin soi ja aamuvuorolainen soittaa ja ilmoittaa, että varkaita käynyt liikkeessä (Videofirma Makuuni). Vorot vei mukanaan ehkä n. 15 000 euron edestä tavaraa. DVD-levyjä, stereo laitteet, rahaa, pioneerin 600 mikserin (joka piti tänään hakea pois liikkeestä) ym.

En edes viitsi kertoa mitä kaikkea muuta mun elämässä on käynyt viimeisen vuoden aikana, joten ei tässä kai muuta kuin että vittu kyl palaa käpy!
Avatar
#218 • • Pilkku Guest
Tuohon edelliseen verrattuna, niin mun vitutus ei ole varmaan mitään, mutta stereot sanoi sopimuksensa irti äskettäin ja nyt ollaan vaan kotona hissukseen. Onneksi koneella voi sentään kuunnella musaa, mutta pc:n kajarit on mitä on.
Avatar
#219 • • mark hamilton Guest
vitutta kaikki!
Avatar
#220 • • Edited Mantis Guest
[edit: Ei vituta enää]