DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas)

368 posts, 19 pages, 271,435 views

OlliS

Posts: 3,999

#41 • • OlliS Further
Vinyylin rippaamista on tullut mietittyä hyvin monta kertaa, mutta se että rupeaisi n. 4000 vinyyliä rippaamaan koneelle veisi järjettömän paljon aikaa! Mielummin otan mukaan pari valittua vinyyliä (jos siis soittimet mestoilla, usein ei enää ole) tai hommaan biisit jostain digitaalisena. Softa-miksaamiseen ei ole tullut (vieläkään) mentyä, vaikka ehkä radio-mixejä tehdessä olisi paljon helpompaa. Mutta pointti piileekin siinä, että tykkään tehdä kaikki miksaukset samalla livefiiliksellä kuin keikatkin :) laitteistoakaan ei ole tullut päivitettyä 5 vuoteen vaan ed. käytössä A&H xone62, CDJ100, CDJ800 sekä pari teknaria (joista toinen nyt poissa käytöstä). Oikeastaan CDJ100 voisi heittää pois, on sen verran epätarkka vehje, mutta ehkä sit joskus :D mixed in key on käytössä, mutta siihen tuijottaminen vie useasti pakan vaan sekaisin eli keikoilla ei sitäkään juuri tule vilkuiltua; luotan kuuloon :)
sale

Posts: 1,235

#43 • • sale
Itse ei oo tullut koskaan ees mietittyä vinyylien rippaamista vaikka noita ei ihan mieletöntä määrää olekkaan. Vinyyleitä tulee silloin tällöin ostettua edelleen ja pitkän pohdinnan jälkeen tuli ostettua viime viikolla cdj-400:set myös omaan settin.Kaipasikin tuo oma dj setti jo päivitystä. :)
darudevil

Posts: 427

#44 • • Edited darudevil Darude
Ja siellä jo tuli myös se sanottua ylempänä, että biisinvalinta ja setin ohjelmointi ovat sitä taitoa ja korvaa vaativaa tiskijukkailua, biittimätsääminen tänäpäivänä millä tahansa soittimella ihan jo niin päivänselvä asia, ettei siitä paljon tarvii puhua saati sillä keulia (tosin, kun se alkaa treenaamisen alkuaikoina onnistua, niin tokihan siitä kiksejä saa, ei siinä mitään, mutta kun kaikki osaa mätsätä, tai koneet hoitaa sen, niin ei se vaan ole mikään mittari). Itse painan Traktorissa/Otuksessa sync-nappulaa kun uusi biisi on dekissä, jotta bpm tulee samaksi kuin soivan biisin. Sync ei jää pohjaan, bpm vaan muuttuu, ja kun painan play, niin CD:mäisesti yleensä tökkään wheeliä kerran tai kaks, tai viisi, että mätsi on kohdallaan. 3/4 dekeissä on usein sync päällä koko ajan, koska niissä silloin kun kikkailen, on acapelloja tai jotain säksätysluuppeja, ja on kiva ettei niiden osumisesta tarvitse murehtia, jos on jo kaks biisiä menossa 1/2 dekissä.

Ja sitten se soundi... Jos soittaa harmonisesti, mitä suosittelen lämpimästi, toki genrestä toiseen tolla vähän isompi ja pienempi merkitys, niin mielestäni biisit toimii yleensä paremmin keskenään (poikkeuksia on, ja ei tota tarvii paatoksellisesti tehdä). Jos on korvaa, ja/tai opiskelua taustalla tuohon, niin on aika jees lähtökuopissa, mutta sitten on vielä se itse miksaaminen; ei se 100% mätsätty biittikään korjaa, jos harmoniat ja/tai EQ-leikkaukset (tai perkeleen tarkat levelit, jos olet vanhan koulun vanha kettu ja "vain" fader-miksaaja) ovat hukassa, eli kahdet bassot soi täysillä päällekkäin, tai kaks eri sävellajista menevää melodiaa menee päällekkäin. Tohon harmoniseen miksaamiseen on apuvälineitä, eli softia, jotka tosi hyvällä tarkkuudella kertoo sävellajin, mutta silti pitää tietää mitkä toimii yhdessä, mitkä ei, ja mitä pitää tehdä, miten miksata, jos tahtoo vaihtaa sopimattomista sävellajeista suoraan toiseen. Smoothin miksauksen tekee aika hemmetin monta pientä eri asiaa, ja tosiaan toi biisien sisään tuominen faderilla ja 3 tai 4-alueisella EQ:lla ei ole aina ihan yksinkertaisin homma. Niin ja sitten joskus ne pystyvaihdot, tai hyvin kuuluvat carlcox-runttausvaihdot on todellakin paikallaan herättämään jengiä, rikkomaan linjaa tarkoituksella. Eli kirjoita tässä nyt sitten "sääntöjä" peliin, joka on about yhtä moninainen kuin on sekoittajiakin... ;) Kyl se pitkälti niin on, että vehkeet vaan paranee, mutta skillsit ja pitkäjänteisyys ratkaisee about lajissa kuin lajissa, varsinkin tällasessa fiilislajissa, siitä olen kohtuullisen varma.

Niin, ei mulla mitään asiaa ollu, kunhan kirjoittelin, pitkitin taas nukkumaanmenoa... ;)


Ai niin, musta on vitun siistiä kun kuulee, että soittajalla karkaa miksaus millin ohi, ja yhdellä pienellä kädenliikkeellä se korjataan ilmeenkään värähtämättä. Spotterit takanurkassa kirjasivat sen ylös ja jo twiittaavat samoin tein miten paska dj on, ja 99,9% bilettäjistä vaan dansaa autuaallinen hymy huulilla, ei paskaakaan kiinnosta (jos edes 5% kiinnitti huomiota), kuin se seuraava hyvä biisi.
hrdkvr

Posts: 3,929

#45 • • hrdkvr KURGO

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

astaroth, 8.2.2010 22:35:
---
Jil, 8.2.2010 22:26:
Herralla nyt tuntuu olevan toi vaihtojen laukkaaminen enemmän sääntö kun poikkeus.. Ainakin Global-livesettejä kuunnelleena.. *pepsodent*

---

teknoa soittaessa korjailu ei ole mikään ihmeellinen asia edes niiltä isoiltakaan nimiltä. jos vaihteluvälin pitää tarpeeksi intensiivisenä ja tykkää soitella raitoja pitkään päällekkäin käsipelillä, niin pakostakin eteen tulee hetkiä jolloin joutuu ruuvaamaan enemmän tai vähemmän. yksinkertaisia luuppeja miksatessa ei kuitenkaan välttämättä voi (eikä omasta mielestäni pidäkään) käyttää pidemmän kaavan metodeja, niin kuin joissain muissa genreissä



ja sit kun muistetaan vielä coxin tyyli.. eli se kauhean kauan ne luurit päässä viihdy vaan se jorailee siinä musan tahdissa ja heittää välillä lonkalta biisejä lautaselle ja pichit hoitelee joskus kaanvan ollessa päällä.

Nitku teinit unohtaa välillä että musassa ja dj toiminnassa on välillä muustakin kyse kuin timanttisesta tekniikan näyttämisestä.

--
-keep it hard-

Avatar
#46 • • opmdevil Guest
Digitaaliseen aikaan kannattaa muuten siirtyä jos ei ole oikein mitään tekemistä. Mulla tossa hyllyssä oli 600 sinkkua jotka onnistuin lopulta kopioimaan MP3-formaattiin. Suurin osa on sämpleria ja sellaisia että yhdeltä plätältä pitää kopsia enemmän kuin yksi raita. Siinä sitten on istuttu se tuntu pari tietokoneen ääressä että levy menee hyvin piuhaa pitkin koneeseen. Oi autuasta. Se hyöty tästä duupastelusta on että huomaa jos levykokoelmassa on jotain hirmuista duupaa...
SamHard

Posts: 2,098

#47 • • Edited SamHard
Mikä softa tunnistaa automaattisesti biisin (mp3 ja wav) sävellajin, tai
nostaa/laskee sen lähimpään sävellajiin automaagisesti?

ps. tuli mieleen vaan sellanen että jos on jotain erikoista genreä, ja on vain
vain 15kpl mp3:sia ja haluaisi tehdä setin eikä sävellajit matsaakkaan
niin jääkö monelta sit setti tekemättä... jotenkin sellanen fiilis että kovimmat
jannut vetää parhaimmat miksaukset ihan korvakuulolla ja hyvällä
intuitiolla*justjoo**hymy*


Lisäystä vielä.. Useampi lehtijuttu ollut jossa kerrottu vinyylin olevan
taas muodissa. Punk bändit ym tykkää painattaa muitten formaattien
ohella läjän 12" plättyjä ja niitä meneekin kohtalaisen hyvin vielä.
darudevil

Posts: 427

#48 • • darudevil Darude

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

SamHard, 11.2.2010 14:16:
Mikä softa tunnistaa automaattisesti biisin (mp3 ja wav) sävellajin, ......


Joo, ihmisillä on kai sellainen muistelomeininki ton uus-vinyylin kanssa, ja mä ymmärrän vallan mainiosti sen fyysisyyden ja ison koon näyttävyyden, ja sitten vielä sen "todellisen" supportin, jota voi osoittaa fanittamaansa bändiä kohtaa, kun ostaa vinyyliä. Ihan jees juttu, tosin ei mun juttu. Olen kuitenkin ite huomannut, että soittaessa toi filen soittaminen Traktorilla on se mun juttu, kaikkein helpointa (ei välttämättä teknisesti, vaan valmisteluilta jne) ja käytännöllisintä, mutta jos taas haluan ostaa jonkun lempparini albumin, niin mielellään ostan edelleen cd:n, että mulla on siitä se fyysinen esine, vaikka sitten laitankin Lossless tai AIFF-tiedostoksi esim. mobiilisoittoa varten.

En tiedä onko tällä hetkellä softaa joka mätsäis sävellajit, ja jos ei, niin hyvä niin, koska se tuntus jo vähän, ööö, liian automaattiselta. Mixed In Key hakee sävellajin (ja BPM:n), merkkaa sen ID Tagiin, ja sitten itse pitäis osata niiden biisien yhteensovittaminen musiikillisesti. Niinku sanoin, niin ei aina tarvitse/kannata miksata harmonisesti, se saattaa joskus olla liian smoothia, ja ehkä jengin "herättäminen" on paikallaan silloin tällöin, ja kaikissa genreissä biisin koostumus ei vaadi/salli sitä ollenkaan, eli case by case, sanoisin.
darudevil

Posts: 427

#49 • • darudevil Darude

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

OlliS, 9.2.2010 17:59:
Softa-miksaamiseen ei ole tullut (vieläkään) mentyä, vaikka ehkä radio-mixejä tehdessä olisi paljon helpompaa. Mutta pointti piileekin siinä, että tykkään tehdä kaikki miksaukset samalla livefiiliksellä kuin keikatkin :)


Enpä puske sua sen enempää Liveilyyn, mutta ajattelin jakaa, että ite kun olen Suomessa ja studion liki, niin kaikkein mieluiten arraan radiosetin Liveen ja ulostan trackit Pioneerin kanaviin, miksaan "oikeasti" ja nauhoitan takaisin Liveen. Best of both worlds. Ja jos tulee vessahätä, niin painaa vain nauhotuksen poikki, ja takaisin tullessa ottaa muutaman tahdin takaisin ja laittaa uusiks nauhoituksen päälle. Kun miksaus on valmis, niin mahdollisiin katkoksiin laittaa pienen crossfaden > saumatonta meininkiä. Kun "joudun" tekemään koko miksauksen Livellä (on the road), eli automatisoimaan EQ:t jne, niin mulla menee siinä enemmän aikaa yhteensä kuin tuolla "arri Liveen + live-miksaus" -tavalla. Biisien warppaus + arraus + 1 tai 2 tuntia real time -miksausta vs. biisien warppaus + arraus + 2-4 tuntia automaation piirtämistä. Tuohon toki auttaa midikontrolleri ja sillä "livenä" miksaaminen, mutta en tykkää Liven EQ:ista ja potikoiden skaaloista yhtälailla kuin Pioneerin mikserin, ei soundaa samalta ja sitten usein joudun säätämään niitä nauhotettuja automaatioita käsin jälkeenpäin anyway.

Umm, taisin valehdella snadisti tossa alussa: KAIKKEIN mieluiten nauhoitan livesoitantaa ja käytän sitä radioshown miksauksena, kaks kärpästä yhdellä iskulla on hyvä diili, ja sillä tavalla ihmiset saa kuunnella ihka oikeeta meininkiä klubista, pienine flammeineen päivineen.
golem

Posts: 1,395

#50 • • golem Golem

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

OlliS, 9.2.2010 17:59:
Vinyylin rippaamista on tullut mietittyä hyvin monta kertaa, mutta se että rupeaisi n. 4000 vinyyliä rippaamaan koneelle veisi järjettömän paljon aikaa! Mielummin otan mukaan pari valittua vinyyliä (jos siis soittimet mestoilla, usein ei enää ole) tai hommaan biisit jostain digitaalisena. Softa-



Second that. Joku 40 vinyyliäkin tuntui ihan tuskalta, ja jäi vaan himmee vitutus sit, ku sen teki liian huonolla neulalla, nii ei niitä edes viitti miksata :D

Harmi ettei vieläkään oikeen Beatportista saa kaikkee mitä on ihan pari vuotta sittenkin vasta ostanut vinyylinä.
OlliS

Posts: 3,999

#51 • • OlliS Further

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

darudevil
Umm, taisin valehdella snadisti tossa alussa: KAIKKEIN mieluiten nauhoitan livesoitantaa ja käytän sitä radioshown miksauksena, kaks kärpästä yhdellä iskulla on hyvä diili, ja sillä tavalla ihmiset saa kuunnella ihka oikeeta meininkiä klubista, pienine flammeineen päivineen.


Juurikin näin! Yle:lle ei tätä oikein voi tehdä, mutta Frisky Radio mixiin käytän usein 2h livekeikkaan, tulee 2 kärpästä tosiaan yhdellä iskulla :) Seuraava tulossa ens viikolla!

Toi sun Liveily kuulostaa ihan hauskalta ja toimivalta kombolta :)
mitä tulee equihin, niin tottuneena Xonee:n on vaikeaa siirtyä esim. Livee:n tai muuhun softaan. TYkkään kyllä myös Pioneeri 800:n equista.
thomas

Posts: 5,618

#52 • • thomas

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

darudevil, 12.2.2010 05:05:
---
OlliS, 9.2.2010 17:59:
Softa-miksaamiseen ei ole tullut (vieläkään) mentyä, vaikka ehkä radio-mixejä tehdessä olisi paljon helpompaa. Mutta pointti piileekin siinä, että tykkään tehdä kaikki miksaukset samalla livefiiliksellä kuin keikatkin :)

---

Enpä puske sua sen enempää Liveilyyn, mutta ajattelin jakaa, että ite kun olen Suomessa ja studion liki, niin kaikkein mieluiten arraan radiosetin Liveen ja ulostan trackit Pioneerin kanaviin, miksaan "oikeasti" ja nauhoitan takaisin Liveen. Best of both worlds. Ja jos tulee vessahätä, niin painaa vain nauhotuksen poikki, ja takaisin tullessa ottaa muutaman tahdin takaisin ja laittaa uusiks nauhoituksen päälle. Kun miksaus on valmis, niin mahdollisiin katkoksiin laittaa pienen crossfaden > saumatonta meininkiä. Kun "joudun" tekemään koko miksauksen Livellä (on the road), eli automatisoimaan EQ:t jne, niin mulla menee siinä enemmän aikaa yhteensä kuin tuolla "arri Liveen + live-miksaus" -tavalla. Biisien warppaus + arraus + 1 tai 2 tuntia real time -miksausta vs. biisien warppaus + arraus + 2-4 tuntia automaation piirtämistä. Tuohon toki auttaa midikontrolleri ja sillä "livenä" miksaaminen, mutta en tykkää Liven EQ:ista ja potikoiden skaaloista yhtälailla kuin Pioneerin mikserin, ei soundaa samalta ja sitten usein joudun säätämään niitä nauhotettuja automaatioita käsin jälkeenpäin anyway.



Tää kuulostaa kyl kovin mielenkiintoiselta järjestelyltä.. Missäs tuota vois kuulla seuraaan kerran ?
Barfunkel

Posts: 95

#54 • • Barfunkel

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Lime_, 9.2.2010 10:26:
Musiikki ratkaisee, ei formaatti. Vinyyliltä soitettu paska biisi kuulostaa ihan yhtä paskalta kuin cd:llä, digitaalisesti koneelta tai vaikka kännykästä soitettuna. Toivottavasti vaan ei käy dj-miksauksellekin tulevaisuudessa, että kun perus soittaminen helpottuu, jätetään se sille tasolle eikä kehitytä.

Itse olen haaveillut siitä, että jossain vaiheessa kaikki soitettava musiikki tulisi valmiiksi palasiksi ajetusta datasta koneelle josta dj voisi sitten itse napata vaikka seuraavan kappaleen bassolinjan jo nyt soivaan biisiin.. tai ottaa vaikka vokaalit ilman, että muuta biisissä olevaa tarvisi vielä nostaa esiin. Näin saisi soittaja melkoisen paljon mahdollisuutta tehdä setistä oman näköisensä ja oikeastaan missään vaiheessa biisi ei vaihtuisi, vaan koko setti muuttuisi käytännössä jo omaksi biisiksi. Poistamalla elementtejä vauhdista ja lisäilemällä jotain muuta, jokainen setti muuttuisi matkaksi jossa ei voisi koskaan olla varma mitä seuraavaksi tapahtuu. Siinä vaiheessa näkisi todella onko kyseessä luova soittaja vai onko hän vain ollut hyvä luomaan oikeanlaisen setin ja osunut soittamaan oikeanlaiselle porukalle.

Eli ei kannata jarruttaa tekniikkaa, vaan osata hyödyntää sitä.



Minä taas toivon että dj-hommat menisi ihan päinvastaiseen suuntaan, soitetaan hyviä biisejä suurin piirtein kokonaan, yksinkertaisesti ja tyylikkäästi miksaten. Minä ainakaan en viihdy kuunnellessa sellaista nykytyylistä ADHD-miksausta, missä koko ajan tapahtuu kaikkea ja hyvän biisin tullessa sitä ehtii fiilistellä ehkä minuutin kun dj alkaa taas kikkailemaan jotain turhaa. Ehkä olen sen verran vanhanaikainen että ajattelen biisejä biiseinä enkä kokoelma luuppeja. Ainakin minulle DJ on kuitenkin etupäässä ihminen, joka soittaa (toivottavasti) hyviä biisejä, turntablismijutut ja muut kikkailut ovat sitten erikseen.
Avatar
#55 • • astaroth Guest

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Barfunkel, 14.2.2010 17:30:
Ehkä olen sen verran vanhanaikainen että ajattelen biisejä biiseinä enkä kokoelma luuppeja.


en ehkä ole skarpeimmillani ajattelemaan asiaa jokaiselta mahdolliselta kantilta sunnuntaista johtuen, mutta minunkin perstuntumaltani artistien kappaleiden pointeilta tuntuisi ns. menevän pohja. itsestä ainakin tuntuisi vähän hölmöltä tehdä raita, joka olisi tarkoitus pelkästään pilkkoa kappaleiksi eikä soittaa sellaisenaan kuin se on tuotettu.

jos niitä biisejä on niin tärkeää päästä pilkkomaan uusiksi, niin miksi ei alkaisi ennemmin itse tuottamaan omaa musiikkia?
Caro²

Posts: 5,301

#56 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

thomas, 12.2.2010 11:08:

Tää kuulostaa kyl kovin mielenkiintoiselta järjestelyltä.. Missäs tuota vois kuulla seuraaan kerran ?


Mut varo, ettei ne o vahingossa 256kbps lame mp3:sia, menee muuten pilalle koko ilta.

Barfunkel, 14.2.2010 17:30:
Minä taas toivon että dj-hommat menisi ihan päinvastaiseen suuntaan, soitetaan hyviä biisejä suurin piirtein kokonaan, yksinkertaisesti ja tyylikkäästi miksaten. Minä ainakaan en viihdy kuunnellessa sellaista nykytyylistä ADHD-miksausta, missä koko ajan tapahtuu kaikkea ja hyvän biisin tullessa sitä ehtii fiilistellä ehkä minuutin kun dj alkaa taas kikkailemaan jotain turhaa.



Mie taas toivoisin, että jos tommosia dj:tä paljonkin on, niin ne ottais huomioon sen musatyylin mitä soittavat. Jos on kikkailtavaksi tehtyä nykivää musaa, ni antaa palaa - mut jos on jotai vokaalipitosta hempeetä housea ja sit raiskataan samalla tavalla ku kikkailukamaa, ni avot. dj vaihtoon.
thomas

Posts: 5,618

#57 • • thomas

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Caro², 14.2.2010 17:58:
---
thomas, 12.2.2010 11:08:

Tää kuulostaa kyl kovin mielenkiintoiselta järjestelyltä.. Missäs tuota vois kuulla seuraaan kerran ?

---

Mut varo, ettei ne o vahingossa 256kbps lame mp3:sia, menee muuten pilalle koko ilta.


---

Mie taas toivoisin, että jos tommosia dj:tä paljonkin on, niin ne ottais huomioon sen musatyylin mitä soittavat. Jos on kikkailtavaksi tehtyä nykivää musaa, ni antaa palaa - mut jos on jotai vokaalipitosta hempeetä housea ja sit raiskataan samalla tavalla ku kikkailukamaa, ni avot. dj vaihtoon.



256kbps lame on vielä hyväsaundista verrattuna muihin encodereihin :) eikä mulla nyt ilta pilalle mee vaikka joku dj soittaisikin jotain muuta kuin hifilaatua. unohduksissa on ne ajat.

ja toi kakkospointti minkä otit esille on kyl aivan totta.
speukka

Posts: 335

#58 • • Edited speukka

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

hrdkvr, 11.2.2010 11:08:
---
Nitku teinit unohtaa välillä että musassa ja dj toiminnassa on välillä muustakin kyse kuin timanttisesta tekniikan näyttämisestä.



Tai pikemminkin kiksu-, jotka tekee kaikki radiosettinsä Ableton Livellä, koska pelkää että matemaattisen tarkat vaihdot laukkaa. Sitä kutsutaan grooveksi. Groove = soittovirheitä jotka kuulostaa hyvälle.

Ps. oonpahan kuullu tapauksia, joissa settiä ei huolittu radioon, koska siinä oli pari "laukkaa".
darudevil

Posts: 427

#59 • • darudevil Darude

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

thomas
Tää kuulostaa kyl kovin mielenkiintoiselta järjestelyltä.. Missäs tuota vois kuulla seuraaan kerran ?


Tällä hetkellä Salmiakki Sessioni ovat joko livenä Traktorilla, Otuksella ja Pioneerin kasisatasella tai sitten Abletonilla automaatiota piirrellen tehtyjä, kun en juuri ole Suomessa ja studiossa. Huhti-toukokuussa varmaan seuraavan kerran tollanen tulee tehtyä.
Indigo

Posts: 918

#60 • • Indigo

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

darudevil

biittimätsääminen tänäpäivänä millä tahansa soittimella ihan jo niin päivänselvä asia, ettei siitä paljon tarvii puhua saati sillä keulia (tosin, kun se alkaa treenaamisen alkuaikoina onnistua, niin tokihan siitä kiksejä saa, ei siinä mitään, mutta kun kaikki osaa mätsätä, tai koneet hoitaa sen, niin ei se vaan ole mikään mittari)



En nyt oikein ole varma mitä tarkoitit sillä että "biittimätsääminen on jo päivänselvä asia" ja että "se ei ole mikään mittari".

Tarkoititko että jos hallitsee beatmiksaamisen, se ei ole mikään keulimisen aihe? Olen samaa mieltä.

Jos tarkoitit että se on täysin turha taito, olen vahvasti eri mieltä.

Se ei myöskään ole päivänselvä asia. Lähitulevaisuudessa alkaa olemaan harvinaisempaa kuulla beatmiksattuja settejä ilman syncia. Kuten aiemmin tuli mainittua, saan siitä kiksejä sekä soittaessa että kuunnellessa settiä. Hyvä esimerkki on viime perjantain Pushkarevin setti Kutosella, ehkä saamme kohta sen setin linjoille.

En usko että tämä biittimätsääminen tulee katoamaan mihinkään, koskaan. Tosi kaukaa haettu vertaus, tiedän, mutta monet bändit soittavat yhä soittimiaan stageilla ilman autotunea lauluissa :)


kun se alkaa treenaamisen alkuaikoina onnistua, niin tokihan siitä kiksejä saa



Luot hieman sellaisen mielikuvan tässä että beatmiksausta harjoitellaan kaksi vuotta jonka jälkeen siinä on täydellinen? Ja sitten siitä tulee tappavan tylsää? Oliko se ihan tarkoitus? :)

Tämähän voi olla täysin genrekohtainen kysymys. Vrt genret joissa on jonkinlainen draaman kaari ja niitä on tapana soittaa koko biisi alusta loppuun vs esim tekno.


Summa summarum, en nyt ainakaan hyökännyt sun tapaasi vastaan, se varmasti toimii aivan loistavasti (vaikka myönnän etten ole koskaan kuullut settejäsi). Luulen että molemmille soittotavoille on tilausta tulevaisuudessa.