DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas)

368 posts, 19 pages, 255,669 views

darudevil

Posts: 427

#21 • • darudevil Darude

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Herralla nyt tuntuu olevan toi vaihtojen laukkaaminen enemmän sääntö kun poikkeus.. Ainakin Global-livesettejä kuunnelleena.. *pepsodent*


Njoo, makuasioita... Olen seisonut vieressä kun Mr. Cox soitti neljällä Teknarilla settiä, miksasi ilman luureja (siinä kun juteltiin, eli mun, turistin vika), vaihtoi kahta ja kolmea biisiä ja neljättä loop-toolia siinä lennosta, ja teki mm. backspinnin yhdellä biisillä, pysäytti sen, ja lähetti siitä biittiin ihan pyhällä hengellä. Ei mua juuri haitannut, ettei ollut abletonintarkasti kohdallaan ekan puolen sekunnin sisään, vaan vasta tokalla korjaustökkäyksellä. Sittemmin hän on soittanut Ableton-settiä ja Traktor-settiä, joista Ableton-settiä kuulinkin muutama vuosi sitten, muttei se pahemmin eronnut siitä mitä ennen olin kuullut, paitsi että tais sitten osua paremmin kohdalleen (eikä ollu bäkspinniä). Veikkailisin vaan, että livenä ketään ei juuri kiinnosta noi pikku lallukat, vaan sedän olemus ja antaumus soittaessa, ja se tyyli jolla roiskitaan menemään isolla draivilla.

Jos laittais kyselyä menemään, niin veikkaisin, että kahdeksan kymmenestä radioshown omaavasta (ja lisätään tähän vielä 'matkustavasta') dj:stä tekee radiosetit Abletonilla ajansäästön vuoksi (hotelleissa, lentokoneissa, pikavisiitillä studiossa), jolloin tuo tarkkuus on automaattisesti sitä luokkaa, että niihin kun korva tottuu, niin pieninkin live "ohi" kuuluu *kammottavana häiriönä* setissä. Vähän sama asia kuin hyvän laulajan levylle vielä 110% tunettu ääni, ja sitten kun kuulee sitä laulajaa livefeedissä jossain, niin kauhistelee, etteikö se perkele ny osaakaan laulaa, kun meni muutaman sentin ohi pitkän nuotin lopussa, vaikka oikeesti se olisikin hemmetin hyvä live-olosuhteisiin nähden. En siis kritisoi ketään, vaan tuon vaan esiin sen, että korva tottuu siihen täydellisyyteen, ja sittenhän homma on pilalla lopullisesti, jos sen antaa olla... ;)
Paperino

Posts: 458

#22 • • Paperino Sam-El
Omalla kohdallani Traktor Pro+auto-sync+4-deck on nykyään ykkössuosikki. Kirjoitanpa hieman mietteitäni miksi näin on:

Alunperin aloitin kesällä 2007 soittamalla cd-levyjä, koska silloin ei varat vielä riittäneet hienompaan. Vuotta myöhemmin ostin Teknarit ja Seraton, seuraava vuosi menikin sitten sen vinyylitatsin opettelemisessa. Nyt siirryin lokakuussa Traktoriin, ja heti tuli sellainen fiilis kuin olisi kotiin palannut. Auto-sync poisti sen (turhan?) stressaamisen laukkavaihdoista ja pystyi keskittymään nimenomaan siihen sisältöön.

Tuntuukin että nykyään dj-settien soittelu on huomattavasti hauskempaa, kun voi koko ajan kikkailla jotain pientä. Vanhalla a->b -biittimiksailulla en koskaan uskaltanut "sekoilla" ja jotenkin vaihtoehdot tuntuivat varsin rajoitetuilta. Lisäksi se alkoi vain jo kyllästyttää, ja aloin jo miettiä että pitäisiköhän keksiä jotain muuta harrastusta. Varmasti teknisesti taitavat tyypit ovat asiasta eri mieltä, mutta tekninen kikkailu ei olekaan koskaan ollut oma vahvuuteni. Itselläni on hauskaa, ja kaipa se on ykkösjuttu tässäkin touhussa :)

Parin vuoden biittimiksailutreenin jäljiltä osaan, paitsi jotenkin beatmatchailla, myös pystyn erottamaan Traktorilla beatgridejä tehdessä sen, milloin ne biitit ovat todellakin kohdallaan ja milloin eivät. Eli on sitä itsevarmuutta sellaisessakin tilanteessa, että sattuis auto-sync jostain syystä sekoamaan.

Lisäksi auto-sync on kans vähän keikkakohtainen juttu, jos miksailee "löysiä" vaihtoja, niin eipä sen käyttöön mitään varsinaista syytä silloin ole. Olin esimerkiksi tässä muutama viikko takaperin soittamassa koko illan baarissa Open Decks -keikalla, ja silloin soittelin Traktorilla, aikakoodi-cd:llä (siis beatmatchasin) ja jokusen biisin ihan vinyylillä. Mielestäni silloin maanantai-illan chillailutunnelmiin sopi huomattavasti paremmin tällainen perinteisempi miksaustyyli. Sitten taas jos halutaan oikein intensiiviset tekno/house-bileet, niin oikeissa käsissä 4 dekkiä tuo todella kiinnostavia ulottuvuuksia musaan.

Tykkään kyllä käydä katselemassa ja kuuntelemassa erilaisilla metodeilla soittavia deejiitä, aina voi saada kaikenlaisia uusia inspiraatioita! Ja kyllähän ne rehtiä vinyyliä pyörittävät jukat aina näyttävät kovimmilta, cd:llä ei oo samanlaista hohtoa vaikka kuinka itse beatmatchais :P
Avatar
#23 • • Edited astaroth Guest

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

darudevil, 8.2.2010 22:46:
Jos laittais kyselyä menemään, niin veikkaisin, että kahdeksan kymmenestä radioshown omaavasta (ja lisätään tähän vielä 'matkustavasta') dj:stä tekee radiosetit Abletonilla ajansäästön vuoksi (hotelleissa, lentokoneissa, pikavisiitillä studiossa), jolloin tuo tarkkuus on automaattisesti sitä luokkaa, että niihin kun korva tottuu, niin pieninkin live "ohi" kuuluu *kammottavana häiriönä* setissä.


kuulostaa varsin järkeenkäypältä päätelmältä. all around laserin tarkkaa miksaamista on imo utopistista odottaa ilman, että soittoympäristö olisi optimaallinen, kaverilla tuntuma hallussa ja täysi keskittyminen siihen miksaamiseen. vielä kun majoriteetti kansasta tykkää, että soittaja ylläpitää selkeää kontaktia yleisön kanssa, niin ei ole mikään ihme jos raidat eivät ole täydellisessä synkassa joka kerta. livenä pa antaa myös monesti enemmän periksi äänen tulotulossa. kotona sama setti koneelta kuunnellessa voi soida omaan korvaan teknisesti hyvinkin heikompana kokemuksena, ellei kuunnellessa pysty sisäistämään livetilanteen aiheuttamia tekijöitä. kukaan ei ole niin kova, etteikö ikinä laukkaisi

tietenkin on sitten niitä tapauksia, jolloin kaikki vain yksinkertaisesti menee oman mielen mukaan omasta toiminnasta ja ympäristötekijöistä huolimatta (mikä on ihan ältsin hieno fiilis), mutta mutulla uskon aiemman kappaleen sisältöön
ezzy

Posts: 8,060

#24 • • ezzy Droid-pappa

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

thomas, 8.2.2010 17:25:
---
Meke, 8.2.2010 17:04:
Mun mielipide:
Sama se missä formaatissa musiikki on mutta ei niitä softia dj hommiin. Mukavempi nähdä ja kuulla dj:n taidot vaikka jotain mokia tulisikin.

Haaveeksihan tämä jää kun tulevaisuus tuo tullessaan vaikka mitä.

---


oon kyllä samaa mieltä. dj-touhu on inhimillistä hommaa ja käden jälki pitää kuulua miksauksissa



+1

Ei kyllä säädöt haittaa yhtään seteissä, luo vaan tunnelmaa.
Mielestäni ärsyttävin uusi trendi on just nää ASOT yearmixit jotka on koneella duunattuja alusta loppuun ja biisit on editoitu vielä sopimaan yhteen jne. Kuulostaa kivalta kokonaisuutena, mutta jää vaan pikkasen paskan maku suuhun. Tosin en mä kyllä pidä 45 biisin lykkäämisestä yhdelle cd:lle.
ValaX

Posts: 3,891

#25 • • ValaX
Mä oon kyllä valitettavasti tottunu tohon tarkkuuteen ja näin ollen pienetkin mokat särähtää mun korvaan.
Ozma

Posts: 867

#26 • • Ozma Eurobeat maniac! IKE IKE! Harder.fi

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

thomas, 8.2.2010 17:25:
---
Meke, 8.2.2010 17:04:
Mun mielipide:
Sama se missä formaatissa musiikki on mutta ei niitä softia dj hommiin. Mukavempi nähdä ja kuulla dj:n taidot vaikka jotain mokia tulisikin.

Haaveeksihan tämä jää kun tulevaisuus tuo tullessaan vaikka mitä.

---


oon kyllä samaa mieltä. dj-touhu on inhimillistä hommaa ja käden jälki pitää kuulua miksauksissa


Samaa mieltä, heittäkää kaikki vittuun ne cd-soittimet ja digitaaliset mikserit. Tosipojat soittaa vinyyliltä ja miksaa analogimikserillä! Mikä ihme oikeesti nykyään on, kun missä tahansa mainitsee soittavansa kontrollerilla tahi softalla niin tulee pahoja katseita? Yhdenkään cd-dj:n on turha tulla russuttamaan mistään ja vinyylimiehetkin imo vois pitää turpansa kiinni myös. Kai teillä kaikilla on kotona 33kbps modeemi millä surffaatte ja koneena 386?

Mitä luin porukan mielipidettä niin "softalla tulee aina täysin puhdasta jälkeä"... no ei se nyt iha noinkaan mene (ehkä jossain pilipalomusassa missä "häiriöäänien" määrä itse beatin lukuun softalle on alhainen). Se softa ei myöskään osaa equttaa millään vitullakaan sun puolesta. Gabberia (tai no itseasiassa tarkempi termihän tälle taitaa olla Nu Style Hardcore - jottei kukaan vedä palkokasveja poskionteloon ja pääse huutamaan "GABBERIA EI OO TEHTY 15 VUOTEEN") miksatessa ei todellakaan ole a)bpm aina kohdallaan b)beat gridi kohdallaan c)softa ei equta puolestasi. Miksi sitten käyttää softa + kontrolleriä? No koska ei tarvii lyödä 800eur pakettiin, että saa ees samantyylisen tatsin kehiin.

s_546291.png

Imo kehityssuunta on taas todella positiivinen. Monen näkösiä Wii:n ohjaimella toteutettuja ratkasua, samaa Guitar Heron skeballa, Noise Supressorien controllerit <3 Ean Goldenin tekemät VCI-100/300 tuunaukset ja beatjugglaukset <3. Oknp, pysykää te vinyyleissä ja käyttäkää aikanne hakemalla biittiä - mun mielestä voi tehdä paljon muutakin <3
Lumpy

Posts: 873

#27 • • Lumpy Big Mistake | Carbon Based | Finrg
Nyt on osa porukasta päässy unohtaa sen pointin, nimittäin musiikin. Mulle se on yks v***n sama mistä se tulee kuhan se kuulostaa hyvältä. Mä oon pikkuhiljaa siirtyny vinyylistä cd:n kautta ableton /kontrolleri yhdistelmään. Mulle on yks hailee mitä niistä soitan siinä mielessä, että kaikilla homma sujuu. Tykkään silti tällä hetkellä eniten viimeisestä. Tuo mielestäni paljon enemmän kuin vie. Samalla saa vähän liven tuntua niihin dj-setteihin lisäämällä esim. syntikoita tai muita instrumentteja mukaan.
Lime_

Posts: 401

#28 • • Lime_
Musiikki ratkaisee, ei formaatti. Vinyyliltä soitettu paska biisi kuulostaa ihan yhtä paskalta kuin cd:llä, digitaalisesti koneelta tai vaikka kännykästä soitettuna. Toivottavasti vaan ei käy dj-miksauksellekin tulevaisuudessa, että kun perus soittaminen helpottuu, jätetään se sille tasolle eikä kehitytä.

Itse olen haaveillut siitä, että jossain vaiheessa kaikki soitettava musiikki tulisi valmiiksi palasiksi ajetusta datasta koneelle josta dj voisi sitten itse napata vaikka seuraavan kappaleen bassolinjan jo nyt soivaan biisiin.. tai ottaa vaikka vokaalit ilman, että muuta biisissä olevaa tarvisi vielä nostaa esiin. Näin saisi soittaja melkoisen paljon mahdollisuutta tehdä setistä oman näköisensä ja oikeastaan missään vaiheessa biisi ei vaihtuisi, vaan koko setti muuttuisi käytännössä jo omaksi biisiksi. Poistamalla elementtejä vauhdista ja lisäilemällä jotain muuta, jokainen setti muuttuisi matkaksi jossa ei voisi koskaan olla varma mitä seuraavaksi tapahtuu. Siinä vaiheessa näkisi todella onko kyseessä luova soittaja vai onko hän vain ollut hyvä luomaan oikeanlaisen setin ja osunut soittamaan oikeanlaiselle porukalle.

Eli ei kannata jarruttaa tekniikkaa, vaan osata hyödyntää sitä.
MRC

Posts: 1,346

#29 • • Edited MRC Mindcore Crew DJ MRC/Skitzofrenik
Kyl mun mielestä deejiin pitäs osaa ees jotenkuten biittimiksaa korvakuulolta vaik käyttäs softaa. Toisin ku eräs nimeltä mainitsematon "deejii" jolla menee sormi suuhun ku biitti karkaa eikä tiedä mitä pitäs tehdä. Siinä sit tuijotetaan kaveria ja ihmettään et joo laukkaa kyl mut en osaa asialle mitään tehdä. Äkkiä kanava kii ettei porukka tajuu.
Siinä softassaki on ne + ja - Pitchbend näppäimet sitä varten et vois korjailla jos tajuis jotain biittimiksaamisesta ;)

--
HOUSE MUZIEK MAAKT JONGEREN KAPOT !
Every style of music has its own emotion. Hardcore is pure fury!

Juhgu

Posts: 7,921

#30 • • Edited Juhgu Virnistelijä
Biittimiksaaminen ei ole millään formaatilla erityisen vaikea suoritus, joten siinä ei ole yleisölle sellaista pällistelyarvoa tyyliin "ooh toi sai biitit kohdalleen, voi jehna, iih nyt ei laukannu ollenkaan, taisin tulla vähän". Ihan sama siis millä vehkeellä se suuri taiteilija laittaa ne toisten tekemät biisit peräkkäin. Ja jos se jollain softalla onnistuu pari sekuntia nopeammin ni eiks se oo vaan plussaa, jää esiintyjällä sit sen verran enemmän aikaa olennaiseen, eli käsien heilutteluun.

Ja jos täysin saman datan saa pienelle tikulle, työskentelytapojen olennaisesti muuttumatta, mutta haluaa silti raahata mukanaan kilokaupalla muovia tai savea, ni silloin ei mun mielestä ajattele ihan selkeästi.

Tehköön kukin kuitenkin sillä tyylillä minkä kokee hauskimmaksi, DJ-harrastuksessa ei onneksi tarvi olla mahdollisimman optimaalinen. Mut jos fiilispohjalta haluaa tarkoituksella tiputtautua pois kehityksen kyydistä, ni turha narista siitä että kaikki muut ei halua tehdä samoin.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

scold

Posts: 471

#31 • • Edited scold Therapist (Distortion)

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Ozma, 9.2.2010 09:20:
---
thomas, 8.2.2010 17:25:
---
Meke, 8.2.2010 17:04:
Mun mielipide:
Sama se missä formaatissa musiikki on mutta ei niitä softia dj hommiin. Mukavempi nähdä ja kuulla dj:n taidot vaikka jotain mokia tulisikin.

Haaveeksihan tämä jää kun tulevaisuus tuo tullessaan vaikka mitä.

---


oon kyllä samaa mieltä. dj-touhu on inhimillistä hommaa ja käden jälki pitää kuulua miksauksissa

---

Samaa mieltä, heittäkää kaikki vittuun ne cd-soittimet ja digitaaliset mikserit. Tosipojat soittaa vinyyliltä ja miksaa analogimikserillä! Mikä ihme oikeesti nykyään on, kun missä tahansa mainitsee soittavansa kontrollerilla tahi softalla niin tulee pahoja katseita? Yhdenkään cd-dj:n on turha tulla russuttamaan mistään ja vinyylimiehetkin imo vois pitää turpansa kiinni myös. Kai teillä kaikilla on kotona 33kbps modeemi millä surffaatte ja koneena 386?

Mitä luin porukan mielipidettä niin "softalla tulee aina täysin puhdasta jälkeä"... no ei se nyt iha noinkaan mene (ehkä jossain pilipalomusassa missä "häiriöäänien" määrä itse beatin lukuun softalle on alhainen). Se softa ei myöskään osaa equttaa millään vitullakaan sun puolesta. Gabberia (tai no itseasiassa tarkempi termihän tälle taitaa olla Nu Style Hardcore - jottei kukaan vedä palkokasveja poskionteloon ja pääse huutamaan "GABBERIA EI OO TEHTY 15 VUOTEEN") miksatessa ei todellakaan ole a)bpm aina kohdallaan b)beat gridi kohdallaan c)softa ei equta puolestasi. Miksi sitten käyttää softa + kontrolleriä? No koska ei tarvii lyödä 800eur pakettiin, että saa ees samantyylisen tatsin kehiin.

s_546291.png

Imo kehityssuunta on taas todella positiivinen. Monen näkösiä Wii:n ohjaimella toteutettuja ratkasua, samaa Guitar Heron skeballa, Noise Supressorien controllerit <3 Ean Goldenin tekemät VCI-100/300 tuunaukset ja beatjugglaukset <3. Oknp, pysykää te vinyyleissä ja käyttäkää aikanne hakemalla biittiä - mun mielestä voi tehdä paljon muutakin <3




Sulla hei meni niin yli tuo sun juttus nyt, että ei voi oikeesti muuta kun nauraa sulle päin naamaa (tai näin virtuaalisesti interwebsin kautta, mutta luonnistuu kyllä multa myös ihan livenakin *hihu* ) *lmao*.
Indigo

Posts: 918

#32 • • Indigo

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

ezzy

Ei kyllä säädöt haittaa yhtään seteissä, luo vaan tunnelmaa.



Juurikin se pointti mikä Thomasilla taisi olla.

Jos laukka ei yllä ihan "trainwreck"-osastolle, ja DJ korjaa sen melko pian, tämä tuo nimenomaan sitä käsityön tuntua :) Tiedän että on aika ironista kaivata käsityön tuntua elektroniseen musiikkiin, mutta minkäs teet kun siitä vaan saa itse soittaessa ja muiden settejä kuunnellessa niin upeat fiilikset. Olen kyllä tietoinen että monille tämä on joko ihan sama, tai sitten jotkut ihan kaipaa millisekunnin murto-osan tarkkoja vaihtoja.

Ja tässähän ei ole mistään DJn taidonnäytteestä kyse. Imo se vain kuulostaa hyvältä ja luo tunnelmaa. En siis ole esimerkiksi yhtään huolissani siitä että beatsync-meininki tulee yleistymään "siksi että en enää pääsisi loistamaan omilla beatmiksaus-taidoillani" *nauru* Saatan jopa tiettyjä settejä soittaessa innostua käyttämään ko. tekniikkaa.

Btw, tää topic taisi lähteä vähän eri raiteille kuin oli tarkoitus.
Ozma

Posts: 867

#33 • • Ozma Eurobeat maniac! IKE IKE! Harder.fi

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

scold, 9.2.2010 12:22:
---
Sulla hei meni niin yli tuo sun juttus nyt, että ei voi oikeesti muuta kun nauraa sulle päin naamaa (tai näin virtuaalisesti interwebsin kautta, mutta luonnistuu kyllä multa myös ihan livenakin *hihu* ) *lmao*.


*tirsk*
Pitää sitä välillä ^_^ b
scold

Posts: 471

#34 • • scold Therapist (Distortion)

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Ozma, 9.2.2010 12:56:
---
scold, 9.2.2010 12:22:
---
Sulla hei meni niin yli tuo sun juttus nyt, että ei voi oikeesti muuta kun nauraa sulle päin naamaa (tai näin virtuaalisesti interwebsin kautta, mutta luonnistuu kyllä multa myös ihan livenakin *hihu* ) *lmao*.

---

*tirsk*
Pitää sitä välillä ^_^ b



Kuten myös pitää ajatella, ennen kuin kirjoittaa moista sontaa *hymy*.
Ozma

Posts: 867

#36 • • Edited Ozma Eurobeat maniac! IKE IKE! Harder.fi

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

scold, 9.2.2010 12:59:
Kuten myös pitää ajatella, ennen kuin kirjoittaa moista sontaa *hymy*.



Niin no mä en tätä niin vakavana paikkana pidä ja tota russutusta mitä tässäkäin topikissa harrastettiin niin sai runosuonen pursuamaan liikaa ^_^ Pahoitteluni siitä kaikilta jotka siitä ottivat itseensä.

Enkä tiedä kuinka paljon sontaa tossa oli. Itseasiassa nuo mainitsemani asiat postauksen lopussa ovat nousussa koko ajan. Ehkei koskaan tule nousemaan yleiselle tasolle, mutta IMO on paljon hienompi katsoa mihin ne ratkaisut menevät (ja kyllä olen gadget geek). Enemmän mä annan artistille arvoa jotka heittävät live-setitnsä tai DJ-settinsä muulla kuin pakettivalmiilla ratkaisulla (eikä sillä ettenkö live-artisteja arvostais, mutta enemmän ehkä vielä noita).

mm. Noise Supressorin kokoonpanosta tyksin huomattavasti enemmän kuin Joonas Hahmon ^_^ (ja ei - tässä ei ole mitään tekemistä musiikin kanssa). Puhumattakaan siitä, että porukka vetäis jollain rockbandin setuupilla HC:tä niin sekös vasta oliski jotain! Tä nyt meni taas vähän liven soittelun puolelle, mutta näitä samoja voi ja pystyy tekemään DJ miksaamisen puolella. Ean Golden (
) on kyllä meikäläisen arvostuslistalla korkealla. Tulee settiin huomattavasti lisää väriä ja sitä "omaa työstöjälkeä" ^_^ Ehkäpä joskus tulee näkemään b2b:n jossa tehdään muutakin ku läiskitään biisejä päällekkäin kaksisteen!
Sami de Sousa

Posts: 1,221

#37 • • Edited Sami de Sousa [Diggin Deep, Vibes]

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Meke, 8.2.2010 18:54:
Hyvä jos samat asiat voi softallakin tehdä mutta tarviiko sitä softaa jos samat voi tehdä ilmankin.

Mukava olisi kuulla kommentteja miksi ihmiset käyttävät softia ja mitä lisää ne tuovat DJ miksaukseen. Ehkä minäkin opin jotain uutta *joo*



Kuten Pollykin asiaa jo sivusi, softat antaa niin paljon mahdollisuuksia yhdessä paketissa, että se nyt vaan on tyhmää (ainakin omasta näkökulmasta) jättää käyttämättä niitä ja pysyä viimeiseen mieheen barrikaadeilla tekniikan kehitystä vastaan.

Joo kyllä ilman softaa pystyy hyvin pitkälti tekemään samoja asioita, mutta siihen tarvittaisiin monta eri rautaa saman tuloksen saamiseksi. Ennen keikkaa pitäis myös käydä läpi levyjä (ehkä polttaakin, jos cd on se formaatti) ja sitten vielä raahata ne paikan päälle (vinyylejä 50+ niin se paino alkaa jo tuntua vähän skrodemmankin olkapäillä). Läppärissä kulkee mukavasti sellanen 10k biisin kokoelma mukana eikä takuulla jää just SE biisi kotiin ja illan suuntaa pystyy helposti muuttamaan jos tilanne sen vaatii. Vinyyleillä se ilta piti kuitenkin aina suunnitella niin, että mitä otat mukaan ja mitä jätät kotiin. Sit jos biisivalinnat ei natsannutkaan niin ei kovin paljoa ollut liikkumavaraa.

Midikontrolleri + läppäri hyvällä softalla (joka vastaa omia käyttötarkoituksia) on vaan niin kätevä ratkaisu, että ei tulis enää mieleenkään palata raahaamaan vinyylejä. Kaikki biisien selaukset/valinnat, efektit, loopit, bpm:n muuttaminen, pitch, sync jne. jne. pystyy hanskaamaan kontrollerilla eikä läppäriinkään tarvitse koskea. On helppoa ja tässä lienee se syy miksi jotkut ovat sitä vastaan ja siinä pilee myös vaara, että tosiaan tyytyy siihen, että jee kyllä on helpoo olla deejii. Totta helvetissä se on tylsää kuunneltavaa/katsottavaa jos dj tosiaan antaa softan viedä eikä mies vie softaa. Kannattaa (pitää) käyttää se softan mahdollistama ajansäästö biittimiksauksesta tms. ylimääräisestä säädöstä luovaan setinrakenteluun, efekteihin, looppeihin, backspinneihin tai mihin vaan kikkailuun, jolla siitä setistä saadaan entistä originaalimpi ja viihdyttävämpi.

edit: oho, enpä huomannut, että tässä mentiin jo toisella sivulla ja varmaan tuli nyt toistettua jo sanottuja asioita... :D
thomas

Posts: 5,618

#38 • • Edited thomas

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Indigo, 9.2.2010 12:46:
---
ezzy

Ei kyllä säädöt haittaa yhtään seteissä, luo vaan tunnelmaa.

---


Juurikin se pointti mikä Thomasilla taisi olla.

Jos laukka ei yllä ihan "trainwreck"-osastolle, ja DJ korjaa sen melko pian, tämä tuo nimenomaan sitä käsityön tuntua :) Tiedän että on aika ironista kaivata käsityön tuntua elektroniseen musiikkiin, mutta minkäs teet kun siitä vaan saa itse soittaessa ja muiden settejä kuunnellessa niin upeat fiilikset. Olen kyllä tietoinen että monille tämä on joko ihan sama, tai sitten jotkut ihan kaipaa millisekunnin murto-osan tarkkoja vaihtoja.

Ja tässähän ei ole mistään DJn taidonnäytteestä kyse. Imo se vain kuulostaa hyvältä ja luo tunnelmaa. En siis ole esimerkiksi yhtään huolissani siitä että beatsync-meininki tulee yleistymään "siksi että en enää pääsisi loistamaan omilla beatmiksaus-taidoillani" *nauru* Saatan jopa tiettyjä settejä soittaessa innostua käyttämään ko. tekniikkaa.

Btw, tää topic taisi lähteä vähän eri raiteille kuin oli tarkoitus.



Juurikin se pointti mitä yritin ajaa takaa. Kiitos juha et ymmärsit :)
Meke

Posts: 2,083

#39 • • Meke GT Digital, BCN Records

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

De Souza, 9.2.2010 13:44:
---
Meke, 8.2.2010 18:54:
Hyvä jos samat asiat voi softallakin tehdä mutta tarviiko sitä softaa jos samat voi tehdä ilmankin.

Mukava olisi kuulla kommentteja miksi ihmiset käyttävät softia ja mitä lisää ne tuovat DJ miksaukseen. Ehkä minäkin opin jotain uutta *joo*

---


Kuten Pollykin asiaa jo sivusi, softat antaa niin paljon mahdollisuuksia yhdessä paketissa, että se nyt vaan on tyhmää (ainakin omasta näkökulmasta) jättää käyttämättä niitä ja pysyä viimeiseen mieheen barrikaadeilla tekniikan kehitystä vastaan.

Joo kyllä ilman softaa pystyy hyvin pitkälti tekemään samoja asioita, mutta siihen tarvittaisiin monta eri rautaa saman tuloksen saamiseksi. Ennen keikkaa pitäis myös käydä läpi levyjä (ehkä polttaakin, jos cd on se formaatti) ja sitten vielä raahata ne paikan päälle (vinyylejä 50+ niin se paino alkaa jo tuntua vähän skrodemmankin olkapäillä). Läppärissä kulkee mukavasti sellanen 10k biisin kokoelma mukana eikä takuulla jää just SE biisi kotiin ja illan suuntaa pystyy helposti muuttamaan jos tilanne sen vaatii. Vinyyleillä se ilta piti kuitenkin aina suunnitella niin, että mitä otat mukaan ja mitä jätät kotiin. Sit jos biisivalinnat ei natsannutkaan niin ei kovin paljoa ollut liikkumavaraa.

Midikontrolleri + läppäri hyvällä softalla (joka vastaa omia käyttötarkoituksia) on vaan niin kätevä ratkaisu, että ei tulis enää mieleenkään palata raahaamaan vinyylejä. Kaikki biisien selaukset/valinnat, efektit, loopit, bpm:n muuttaminen, pitch, sync jne. jne. pystyy hanskaamaan kontrollerilla eikä läppäriinkään tarvitse koskea. On helppoa ja tässä lienee se syy miksi jotkut ovat sitä vastaan ja siinä pilee myös vaara, että tosiaan tyytyy siihen, että jee kyllä on helpoo olla deejii. Totta helvetissä se on tylsää kuunneltavaa/katsottavaa jos dj tosiaan antaa softan viedä eikä mies vie softaa. Kannattaa (pitää) käyttää se softan mahdollistama ajansäästö biittimiksauksesta tms. ylimääräisestä säädöstä luovaan setinrakenteluun, efekteihin, looppeihin, backspinneihin tai mihin vaan kikkailuun, jolla siitä setistä saadaan entistä originaalimpi ja viihdyttävämpi.

edit: oho, enpä huomannut, että tässä mentiin jo toisella sivulla ja varmaan tuli nyt toistettua jo sanottuja asioita... :D



Juu, sehän on hyvä että saa musiikin pieneen tilaan (USB tikuille ja soittimeen kiinni), agree.
Edelleen joutuu sen vinyylin muuttaan toiseen formaattiin jos tahtoo kyseisen biisin koneelta / CD:ltä soittaa ja mielummin näin kuin vinyylien rahtaaminen.

--
Ruboy Records, GT Digital, BCN Records, Burning Chrome Records, Sinthetic Digital, Electronica Exposed, Finrg Recordings, Audio Reanimation, Freeformaniacs, Ruffbeatz

Sami de Sousa

Posts: 1,221

#40 • • Edited Sami de Sousa [Diggin Deep, Vibes]

Replying to DJ-miksauksen tulevaisuudesta (taas):

Meke, 9.2.2010 16:52:

Juu, sehän on hyvä että saa musiikin pieneen tilaan (USB tikuille ja soittimeen kiinni), agree.
Edelleen joutuu sen vinyylin muuttaan toiseen formaattiin jos tahtoo kyseisen biisin koneelta / CD:ltä soittaa ja mielummin näin kuin vinyylien rahtaaminen.



No itse en ole ainakaan vielä lähtenyt tähän vinyylien rippaamiseen. Niitä on niin paljon eikä toisaalta perheellisenä yksinkertaisesti riitä aika edes mahdollisesti keikalle mukaan otettavien levyjen rippaamiseen. Niinpä joskus tulee edelleen otettua myös joitakin vinyylejä mukaan ja monia on tullut ostettua vinyylin lisäksi jälkeenpäin digitaalisessa muodossa. Nykyään, kun kaiken ostaa digitaalisena, yhä vähemmän on tarvettaa ottaa yhtään vinyyliä mukaan. Tietysti on sellaisia spessulevyjä, joita ei ole edes saatavilla digitaalisessa muodossa.

Se, että lähtisi keikalle pelkkä usb-tikku taskussa kuulostaa kyllä ainakin itselle varsin utopistiselta ajatukselta. Vähän kuin lähtisi soitellen sotaan. Kyllä oma kone, oma kontrolleri, omat mappaukset, tarvittavat backupit mahdollisten ongelmatilanteiden varalle jne. tuo turvaa ja huolettomuutta.