Baari-DJ ja Klubi-DJ erot

138 posts, 7 pages, 46,891 views

Jussi Soro

Posts: 6,385

#101 • • Jussi Soro choon!

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

Daniel Braun, 15.10.2009 21:29:
Hirveän moni tekee duunina paljon muutakin mikä ei o ihan sydäntä lähellä.


Niin ja kelaa, tän topikin paska jätkä on silti dj Turo joka tulee keikalle ilmaseks ihan puhtaasti rakkaudesta musiikkiin. Aika monella muullakin alalla huonolla työmotivaatiolla on negatiivinen vaikutus palkkakehitykseen. Ja kelaa, ne nuoret jätkät, jotka tulee halvemmalla töihin painelee aika usein näistä vanhoista jätkistä ohi ja ylenee niiden pomoiksi ja päätyy tienaamaan enemmän kun ne. Ja sehän niitä vanhoja duunareita vituttaa ja sit ne voi purkaa sitä netin keskustelupalstoilla.
Caro²

Posts: 5,301

#103 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

JussiS, 15.10.2009 20:20:
Mun kirjoitus oli vastaus toiseen viestiin. Lue se ja mieti kontekstia, varsinkin kontekstissaan avausviestiin.


Oon nyt lukenu sun viestin jo ehkä (ensimmäisen kolmen kerran jälkeen) vielä pari kertaa, enkä siltikään saa siitä mitään positiivisia tai edes realistisia säväreitä. Luulen vaan, että oot viettäny aikaa ihan jossain muualla ku (jos näin voi edes sanoa) laaturavintoloissa :)


Selvennän sanomalla, että aika iso osa dj:stä tekee sitä elannokseen ja fiilistelee ihan muuta musaa - ja sen sitten kuulee.


Mulla ei kyllä o tuonlaisia kokemuksia ravintola-dj:stä laisinkaan. Jos ravintolassa on paska dj, niin lähden yleensä ihan suosiolla sieltä muualle - ja sellasia reaktioita on tullut vastaan.. en muista koska.

Jaksan vaan ihmetellä miten tommosta kollegoiden aliarvostusta saa lukea henkilöltä joka on kuitenkin jokusen vuoden itsekin soittanut levyjä. Tai sitten multa meni sarkasmi täysin ohi.

Sen enempää asiaan liittymätöntä, mutta mielenkiintosta noin muuten: Tuossa pari "ravintola-dj:tä", jotka on varmaan yhelle jos toiselle tuttuja - lienee ansaitsevat ja ovat jopa oikeutettuja enempään palkkaan kuin Dj Winamp tai Turo konsanaan :)

Alex Kunnari (Colors)
Anselmi Kuusisto (Colors, Fiilis)
Toukka (Fiilis)
Kimmo Kauppinen (K-System)
Cobalt (Millennium)
DJ Dosse (Fboti)
DJ Freddye (aka SA-TomTom / Millennium)
Vertigo (Cafe Del Raum?)
Pete Input (Chill Out Sunday)
Kaasi
Defa
Niki suhonen (Fiilis)
Ice (Fboti)
Jussi Soro

Posts: 6,385

#104 • • Jussi Soro choon!

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

Caro², 15.10.2009 22:45:
Oon nyt lukenu sun viestin jo ehkä (ensimmäisen kolmen kerran jälkeen) vielä pari kertaa, enkä siltikään saa siitä mitään positiivisia tai edes realistisia säväreitä.


Tapahtumaketjun kulku lukuvammaisille:

1. Voittoa tavoittelematon organisaatio (? tästä ei varmuutta, mutta mailiosoite viittaa European Youth Parliamentiin) haluaa bookata dj:n soittamaan poppia keikalle. Keikkaliksaa ei ole maksaa ja se ilmoitetaan rehellisesti heti ekassa postauksessa.

2. Alkaa klubbarivittuilu, jossa jengi alkaa heti valittaa että jotain haluttais ilman palkkaa (!?!!) soittaan. Eihän se käy, kun mitään ei sais tehdä ilmaseks, sehän olis jotain sanoinkuvaamattoman kamalaa. *

3. Reivaaja postaa ihan hyvän kirjotuksen (tää on jääny varmaan kaikilta muilta lukematta ku se taitaa olla muiden keskusteluun osallistuneiden ignoressa): "Ei kaikki täällä ole ammattilaisia. Jollekkin teini-dj:lle vois olla aika buenoa hrjoitusta. Eipähän mene naama 'skenessä' jos kramppikuume iskee."

4. Tomii jaksaa ekana lukee tosta alotuspostauksesta muutakin kuin sanat "valitettavasti emme voi rahallista palkkiota luvata", ja ihmettelee ääneen asiasta villiytynyttä klubbaridissausta.

5. Puuhaphiit kiroaa sitä et joku soittaa tällasia keikkoja ilmaiseks, kun 90% poppi-dj:stä koittaa tehdä tällä elantonsa.

6. Mä postaan että 90% baaridj:stä ei ansaitse penniäkään palkakseen. OK, toi 90% on skidisti kärjistetty (otin saman luvun mitä Puuhaphiit käytti) mut oon mä ihan oikeesti sitä mieltä että yökerhodj:tten taso on hyvinkin heikko, ja jengin soittamisesta huomaa sen, ettei ko. musatyyli nappaa niin kauheesti. Et sikäli olis kauheen kiva kuulla vaiks sitä dj Turoa, jolla olis ainakin halua soittaa. Ennemmin mä kuuntelen dj:tä joka haluaa soittaa ku dj:tä joka on tullu tienaamaan elantoansa. Pätee muuten esim ulkomaisissa dj-staroissakin. Mut ilmeisesti ei suomalaisissa baaridj:ssä.

7. Lisää soppaan 10 baaridj:tä puolustelemassa sitä että kuinka se kokonaista 6 tunnin soittelu vaatii ihan jopa mahdottomia ja on melkein jopa verrattavissa rakettitieteeseen et jengin saa joraamaan niin threadista tulee eeppinen.

Mulla ei kyllä o tuonlaisia kokemuksia ravintola-dj:stä laisinkaan.


No jos mä kärjistin tolla 90% heitollani niin sä oot joko vaan plain stupid tai sit vedät hiukka kotiinpäin ;)



* Hassuna anekdoottina (liittyykö tää sit asiaan vai ei, en tiedä) mainittakoon, että jengi on kyl selkeesti ainaki oppinu pyytään liksaa sen jälkeen ku mä alotin, täysin tuntematonkin dj saattaa pyytää promomailissaan parisataa euroo, matkat + hotlan keikkaliksaa.
thomas

Posts: 5,618

#105 • • thomas

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

JussiS, 15.10.2009 23:37:
---
Caro², 15.10.2009 22:45:
* Hassuna anekdoottina (liittyykö tää sit asiaan vai ei, en tiedä) mainittakoon, että jengi on kyl selkeesti ainaki oppinu pyytään liksaa sen jälkeen ku mä alotin, täysin tuntematonkin dj saattaa pyytää promomailissaan parisataa euroo, matkat + hotlan keikkaliksaa.



offtopic !

eihän se ole tyhmä joka pyytää...
Marcus Maison

Posts: 505

#106 • • Edited Marcus Maison Armada Music
Paljon on ollut väittelyä klubi dj:t vs. baari dj:t. Täytyy kuitenkin sanoa, että baari dj:n hommia voi tehdä joko huonosti tai sitten hyvin. Jos joku niitä jostain syystä huonosti tekee, eli ns. vasemmalla kädellä sutaisten, niin täytyy sanoa, että "dj" on täysin väärällä alalla. Taas ne baari dj:t, jotka oikeasti panostavat setteihinsä illasta toiseen ovat niitä todellisia ammattilaisia, jotka ovat myös palkkansa ansainneet.

Itse olen joutunut viimeisten vuosien aikana soittelemaan klubi dj:nä niin tavallisissa yökerhoissa, klubeilla, festareilla, rantabileissä ja ties missä minne bileet ja kiertueet ovat vain vieneet. Paikkojen musiikkilinjat ovat vaihdelleet housesta tranceen, hopista poppiin ja paikkoihin joissa soitetaan kaikkea sekaisin. Olen kuitenkin aina pitänyt musiikkilinjani, eli soitellut vain ja ainoastaan housea, technoa ja minimalia. Aika usein on tuottanut vaikeuksia päättää etukäteen mitä missäkin on ollut aikomus soittaa. Ns. lopulliset soittolistat ovat muotoutuneet päivällä mielessä esim. soundcheckin ja paikkojen vakio-dj:ten tenttaamisen jälkeen, tosin kun paikanpäälle on saapunut illalla esim. 1-2 tuntia ennen h-hetkeä ja päässyt haistelemaan tunnelmaa, niin soittolistoista ei ole ollut mitään apua vaan setti on rakentunut lopulta fiilisten sekä bilettäjien reaktioiden ja mieltymysten mukaan.

Ja nyt tuli itse asiassa ajatuskatkos, että hetkinen mitä helvataa olinkaan kirjoittamassa ja miksi? :D No pointti oli kuitenkin se, ettei ole mitään järkeä lähteä arvostelemaan kumpiko tai mikä yleensä on haastavempaa, sillä kaikki riippuu useista eri tekijöistä, kuten mm. maasta, kulttuurista, tavoista, tottumuksista, ajankohdasta, sijainnista ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta eihän näin huonomuistinen kaikkea jaksa kirjoittaa (lue: muistaa).

Ollaan mitä ollaan ja nautitaan siitä mitä meillä on ja päästään kokemaan sekä tekemään, PEACE. *piis*
Karski

Posts: 6,049

#107 • • Karski Pomon kätyri
Nyt kun kaikki ovat päässeet kertomaan oman
mielipiteensä ja viesti on varmaan tavoittanut
sen yhden dj:n joka oikeasti voisi olla keikasta
kiinnostunut niin voitte jatkaa tätä keskustelua
jossain aiemmista dj-työtä koskevista topikeista.


Tämä lukkoon.

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

Lyra

Posts: 666

#108 • • Lyra
keskustelun aihe on ihan hyvä, ilmeisestikkin täällä on paljon mielipiteitä tästä eikä oikein aiempaa/tuoreempaa topikkia löytynyt
joten pidetään tää topikki kumminkin aukinaisena :} leikkikää nätisti!
Dementation

Posts: 2,892

#109 • • Dementation wednesday?
Eilen viimeeksi kuulin kun ihan tavallinen baari"pissis" kehui että kivaa kun on DJ joka osaa hommansa vs. kun välillä on DJtä jotka on ihan turhia.

Kyllä se teknisen miksauksen taitamaton tanssijakin huomaa jos biisistä toiseen siirtyminen menee päin helvettiä ja joutuu jäämään tuijottamaan DJtä että "Mitä toi tekee?" *woot*

--
Verba volant, scripta manent {Sanat lentävät, kirjoitettu pysyy}
Quod scripsi, scripsi {Minkä kirjoitin, sen kirjoitin}
Dixi, et animam levavi {Olen puhunut ja huojentanut mieleni}

mrvain

Posts: 143

#110 • • mrvain What can you do?

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

Dementation, 17.10.2009 14:20:
Eilen viimeeksi kuulin kun ihan tavallinen baari"pissis" kehui että kivaa kun on DJ joka osaa hommansa vs. kun välillä on DJtä jotka on ihan turhia.


Itse kuulin eilen täysin saman tarinan. Tosin henkilö kertoi hyvän DJ:n perusteluiksi sen, että soittaa yleensä mitä pyydetään, eli bäkkäreitä (Backstreet Boys?), spaissareita (Spice Girls?) jne. Kova meno kyseisessä mestassa kuulosti toki olevan. Itse en niinkään kiinnitä baareissa huomiota vaihtoihin ym, kun yleinen linjaus tuntuu olevan tosiaankin se, että siirretään sitä faderia puolelta toiselle :). Mutta baarit on baareja ja klubit klubeja. Molemmille on oma tarkoituksensa.
ValaX

Posts: 3,891

#111 • • ValaX
no niin, taas meni topicin nimi vaihtoon, kun sielä puhutaan asian vierestä:)
:D

Posts: 3,707

#112 • • Edited :D
Tärkeintä on musiikki, jota soitetaan. Tiedän tapauksia, jossa dj ei pyrikään
miksaamaan biiseja, vaan ne soi alusta loppuun ja homma toimii. Ite en tiiä,
ku ei osaa kumpaakaan tehdä - ei soittaa, ei valkata hyvii biiseja.
nethr

Posts: 763

#113 • • nethr !!

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

:D, 17.10.2009 18:03
ei osaa kumpaakaan tehdä - ei soittaa, ei valkata hyvii biiseja.



Sama vika (Rahikaisella tms). Ja silti sitä itsensä löytää joskus dekkien takaa viihdyttämässä jengiä, laittamassa jotain 'tykkiä biisiä' eetteriin jne. (sukujuhlat = voi ei) - "oops I did it again". No, tärkeintä on että jengi viihtyy(/on viihtyny) ja meno on paketissa ainakin pitkän matikan jotain X-kaavaa noudattaen...

--
xD

Jake

Posts: 792

#114 • • Edited Jake saloUG
Ei se miten soittaa vaan miten SOITTAA. = eli lyhyesti, jos tiskijukalta puuttuu se tunne ja se ilo siihen tekemiseen, niin oikeastaan on ihan sama mitä sä soitat.
sun pitää elää ja nauttia siitä tekemisestä!
olit sitten ravintola deejii, soitit makuuhuoneessa taikka vaikka clubissa.

vaikka soittaisit täydellisesti ja täydellisiä biisejä mutta sulla ei oo sydän mukana jutussa, niin voin väittää että lopputulos on lähtökohtaisesti lähestulkoon aina paska. (se välittyy yleisöön)
Prime Number

Posts: 2,705

#115 • • Edited Prime Number UG-///
Noniin lapsukaiset, kerronpa teille pienen tarinan.


European yuth parlamentin eurocofe ja tiskijukka.


Yleisen whineemisen sijaan päätin lähettää sähköpostia topikin aloittaneelle henkilölle ja kysyin minkätyylistä musiikkia ko
tapahtumassa tulisi soittaa, eli mikä on mainstreamia.
Vastaus oli: "IDM:mää ja mainstream teknoa. (Mitä vittua on mainstream tekno? Cari Lekebushia?)
No, kerroin että voisin soittaa house ja dance remiksejä listahiteistä, tämä kelpasi.
Koska kyseessä oli ilmaiskeikka (poislukien illan aikana tarjotut 5 siideriä) pyysin että soitto-olosuhteet olisi ainakin kunnossa.
Mikseri, 2 cd soitinta ja monitori. (Cdj-100:set[joita vihaan enemmän kuin mitään muuta soitinta], djm-400:nen, ei monitoria.)
Noo, mitäs pienistä.

Enyhuu, paikkana toimi bar loosen alakerta. Ne jotka eivät paikkaa tiedä, niin kerrottakoon että se vetää maksimissaan 200 ihmistä, jos oikein änkeää.

Aloittelin iltaa kevyellä dubstepillä yms, soittaessani Chase & Statuksen - Easter Jam (DZ`s Bootlegging it remix):iä tuli muutama belgialainen jamppa siihen kysymään.
Is this Chase & Status? -Yes. Oooh sweet man, they`r from belgium, like we. Ja peukkua ylöspäin annettiin huolella.

No jatkettiin iltaa eteenpäin ja soittelin jotain perus poppihousea ja tyttö saksasta tuli kysymään "Do you have progressive house, you know like Tiestö and stuff?
Yes. Could you play some? Absolutely. (ok, siis missä kohtaa Tiestö on progressiivistä housea?

Tässä kohtaa lienee jo syytä mainita että tanssilattia oli aivan tukossa ja ihmiset oli täysillä messissä, ovet oli avattu alle tunti aikaisemmin.
Koska oli pyydetty mainstremia niin soittelin Red Hot Chili Peppersin - Otherside:n Benny Benassi remixiä ja vastaavia. (Montako kertaa house bileissä ihmiset alkaa laulamaan lyriikoiden mukana?)
Ko biisi toimi myös tälle saksalaiselle muijalle joka oli tanssimassa kaiuttimen päällä. (Ns hyvä meininki)

No joo, sitten tuli joku suomalainen kysymään "Vähän eloisampaa musiikkia".... Siis mitä? WTF? Ok, siis niinku mitä se on?
-En mä tiedä, sanottiin vaan että pitäisi soittaa eloisampaa musiikkia. -Ok.

Tähän kohtaan Empire of the sunin - We are the people (wawa rmx) Pari jamppaa tuli kysymään että mikä biisi, kerroin ja ne oli ihan et "This is really good"
Myös tämä eläväisempää musiikkia pyytänyt tyttö oli kavereineen selkeästi tyytyväinen (Eyp:n tyypit tykkää selkeästi käyttää peukaloa, ei tarvitse arpoa onko hyvää vai ei)

Ilta jatkui eteenpäin ja muutama tsigu (eteläeuroopasta, ihonväristä ja aksentista päätellen) tuli pyytämään r&b:tä.
No, soitin sitten Superviral Brothersin - Hot Chocolate (Dada Life rmx) ja Fatboy Slimin - Right here, right now (Da Disco boys rmx) ihmiset vihelsi, lauloi, hyppi ja muutenkin joras aivan täböllä ja
ko tytöt hymyili, heilutti persettä ja näytti peukaloa ylöspäin. (Oletan että ilmeisesti toimi siis)

No joo, sitten tuli taas suomalaisia jotka pyysi jotain jenkki huttua, eyp:ihmiset ei kuulemma oikein tykänneet siitä mitä soitin. (Aika hassua, ottaen huomioon että tanssilattialla olleet ihmiset tekivät aaltoja
nostatusten kohdalla, löivät käsiään yhteen biitin tahtiin ja yleisestikkin osoittivat selkeää tyytyväisyyttä biisivalintoihin pomppimalla kuin mielipuolet)

No joo, asiakas tilaa asiakas saa, laitetaan soimaan Paramoren - Crushcrushcrush (Hipster rmx) ja Lady Gagan - Love Game (Mellini vs Sensero rmx) Jälleen kerran jengi joraa aivan täysiä messissä.

Kello on, suurinpiirtein puoli 12 ja joku britti tulee kysymään prodigyä (huom, ensmimmäinen kerta kun joku pyytää artistin mukaan biisiä) Ok, mukana on vain Invaders must die (Dan oh rmx)[Kyseinen biisi kelpasi] Josta en itse ihan hirveästi välitä mutta laitetaan nyt soimaan kun kerran pyydetään.
Wuuush, 30 sekunttia biisin aloituksesta tanssilattia on lähes tyhjä, biisin loppuessa yli puolet on lähtenyt jo hotellilleen nukkumaan ja vain kourallinen ihmisiä on enää jäljellä. (Wtf?)

Ok, tyyliin 5 ihmistä on seuraavan biisin alkaessa enää tanssilattialla ja joku tulee pyytämään Pendulumia, sanon ettei ole mutta voin soittaa muuta junkkaa.
Kaiuttimiin tärähtää Hard Fi - Hard to beat (London electricity rmx) Siinä vaiheessa kun jäljellä oleva porukkaa kuulee ensimmäiset bassomouraisut on reaktio vähintäänkin mielenkiintoinen.
AAAAAAA, aivan tajuton huuto, ihmiset muodostaa oudon häröpallon jossa pomppivat tahdissa ja moshaavat. (Que?) Seuraavan D&B biisin aikana joku ranskalainen tulee pyytämään housea, ei mitään progressiivista vaan jotain
perseenkeikutusta. Ok, tehdään työtä käskettyä. Tässä kohtaa tulee pilkku ja järjestävä osapuoli kertoo että paikka suljetaan 15 minuutin päästä.

No, loppuun viellä Tripteaserin versio Whats you waiting forista (Pari jamppaa on aivan liekeissä) ja illan viimeiseksi hitaaksi Player ja Remadyn - Game Over.

Puran siinä setin ja menen juttelemaan järjestävälle osapuolelle.

"Oli vähän huonoa musiikkia koko illan, me ei varmaan tarvita dj:tä huomenna"

Morjens ja hyvää päivänjatkoa. Ihmisillä on selkeesti outo tapa osoittaa että musiikki on huonoa.


No mut joo, voin sanoa että fiiliksen mukaan jos lasketaan niin ehkä parhaimpia keikkoja koskaan.
Mutta tämä kertonee aika hyvin dj:nä olemisen vaikeudesta ja siitä miten kaikkia ei vain voi aina miellyttää.


-edit krapula kirjoutusvirheitä.

--
Repikää siitä

Jone

Posts: 8,258

#116 • • Jone Archibald Haddock

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

Prime Number, 27.10.2009 10:51:
Puran siinä setin ja menen juttelemaan järjestävälle osapuolelle.

"Oli vähän huonoa musiikkia koko illan, me ei varmaan tarvita dj:tä huomenna"

Morjens ja hyvää päivänjatkoa. Ihmisillä on selkeesti outo tapa osittaa että musiikki on huonoa.



Ei jumalauta. Selvisit siis kuitenkin tilanteesta tappamatta ketään? *nauru*

Melkeinpä toivon että päräytät tänne tapahtuman vastuuhenkilön nimen, niin kaikki osaavat väistellä tästä maailman tappiin kaikkea missä se on osallisena.
Prime Number

Posts: 2,705

#118 • • Prime Number UG-///

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

Jone, 27.10.2009 11:00:
---
Prime Number, 27.10.2009 10:51:
Puran siinä setin ja menen juttelemaan järjestävälle osapuolelle.

"Oli vähän huonoa musiikkia koko illan, me ei varmaan tarvita dj:tä huomenna"

Morjens ja hyvää päivänjatkoa. Ihmisillä on selkeesti outo tapa osittaa että musiikki on huonoa.

---


Ei jumalauta. Selvisit siis kuitenkin tilanteesta tappamatta ketään? *nauru*

Melkeinpä toivon että päräytät tänne tapahtuman vastuuhenkilön nimen, niin kaikki osaavat väistellä tästä maailman tappiin kaikkea missä se on osallisena.




No ei siis, ilmeisesti noilla nuorilla europarlamentaarikon aluilla on joku 10 päivän seminaari ja ne on viime keskiviikosta saakka olleet täällä ja järjestävät jotain omaa tapahtumaa. Niillä on ilmeisesti aikaisempina iltoina ollut joku amatööridj joka on soittanut niiden omia lemppari biisejä iTunesilla.
Epäilen että vastaavaa tapahtumaa ei ihan heti olla näkemässä suomessa. :)

--
Repikää siitä

twumpy

Posts: 94

#119 • • twumpy
Eipä tuota vastuuhenkilöä ole vaikea arvata. Googleen EYP ja Henna, niin aika nopeasti löytyy.
Jone

Posts: 8,258

#120 • • Jone Archibald Haddock

Replying to Baari-DJ ja Klubi-DJ erot:

stump, 27.10.2009 11:34:
Eipä tuota vastuuhenkilöä ole vaikea arvata. Googleen EYP ja Henna, niin aika nopeasti löytyy.



No sithän sitä jo melkein tietääkin missä Prime Number meni vikaan. Hanuri ei soinut.