109 posts, 6 pages, 31,772 views
Replying to Sikaflunssa:
ninscu, 4.12.2009 22:40:
---
flatstick, 2.12.2009 06:32:
---
Quakey, 1.12.2009 07:18:
hm.. jos sen on jo kerran sairastanut niin onkohan enää järkeä ottaa rokotetta?
---
Ei? :D
---
Mä luulin et toi ois kaikille itsestäänselvyys, ettei sairastaneet tarvi rokotetta enää kunnes...
Puhuin muutama viikko sitten ~50 v työkaverin kanssa kuinka sikaflunssa riehuu hänen poikansa koulussa ja kuinka poika sitten sairastui siihen myös (sairasti 3 pv). Koulussa aloitettiin rokotukset juuri silloin ja sanoin siinä sitten että on se rokote kyllä aika kyseenalainen.
Työkaveri: Niiiiin, muta kyllä se ilmeisesti pitää jokaisen ottaa. Pojallenikin se pitäisi nyt laittaa kun menee kouluun takaisin. Näin nuo viisaammat ovat ohjeistaneet.
Minä: Mutta eihän sitä ---
Tk: Eeeei, kyllä nuo viisaammat tietää.
jjooo
Replying to Sikaflunssa:
sapeli, 4.12.2009 18:48:
Oon lukenu kans samaa kuin mitä aiemmin sanoit... Mahdollisesti erittäin luihua toimintaa, mutta toisaalta nykytilannettahan tuo ei muuta - jos rokotuksella voidaan säästää henkiä, mikä on sille järkevä hinta?
Replying to Sikaflunssa:
Claudi0, 6.1.2010 16:44:
Ei kuoltukkaan. En ees tunne ketään ketä ois sairastanu tän sikaflunssan.
Media sairastui sikaflunssaan
Maailmanlaajuiseksi surmaksi luultu sikaflunssa osoittautui tavallista pahemmaksi räkätaudiksi, kun Maailman terveysjärjestö julisti kulkutautiriskin olevan ohitse.
Tarkalleen vuosi sitten sikaflunssan uskottiin tappavan tuhansia suomalaisia ja kansalaiset tappelivat nyrkit tanassa rokoteannoksista. Väärän hälytyksen jälkeen on vuorossa terveysviranomaisten julkinen syyttely ja tautiriskin vähättely.
Jälkipyykissä on syytä kiinnittää huomiota viranomaisten täydelliseen tietoherruuteen. Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) jakoivat tautitietoa oman pelitilanteensa mukaisesti.
Millään ulkopuolisella taholla ei ollut mahdollisuutta arvioida terveysviranomaisten tietojen luotettavuutta ja riskin suuruutta. Media levitti viranomaistiedotteita viranomaisten määräysten mukaisesti ilman vastaväitteitä.
Sikaflunssan tiedotus osoitti, miten kritiikittömästi media on viranomaisten kuljetettavana ison uhan edessä. Vapaa lehdistö alistuu viranomaistoiminnan jatkokappaleeksi. Yksi totuus ja yksi tapa toimia ottavat ylivallan. Sikaflunssa on varoittava huutomerkkinä. Median tulisi toimia kriitikkona, analyytikkona, vaihtoehtojen etsijänä, toisenlaisten mielipiteiden esittäjänä eikä yhden totuuden, yhden ääriliikkeen, maailmankatsomuksen, uskonnollisen ajattelun tai käyttäytymismallin puolestapuhujana.
Miksi maataloustoimittaja puolustaa sokeasti maataloutta, ympäristötoimittaja ylistää vihreää maailmankuvaa, urheilutoimittaja hymistelee dopingia, taloustoimittaja unohtaa kilpailutalouden lieveilmiöt ja lääketieteen toimittaja toistaa ylilääkäreiden totuuksia? Isojen medioiden erikoitoimittajista on tullut oman seuranta-alansa sananjulistajia eikä kriittisiä tiedonvälittäjiä.
Alistava ja nöyrä auktoriteettiusko ja valtavirroissa valuminen ovat viruksia, joista kehittyy henkinen kulkutauti. Eniten siitä kärsii lukija, joka ei saa uutta ajateltavaa.