tbo, 24.6.2009 07:04:
Ei mun tarvii digata kirkosta milliäkään, mut mä voin silti arvostaa Jeesuksen uhrautumista ja ehdottomuutta.
No mites muut raamatun opetukset, koskien mm. homoseksuaalisen käyttäytymisen iljettävyyttä etc? Vai saako raamatusta poimia ne kohdat mistä tykkää ja jättää huomiotta ne mistä ei tykkää ja silti kutsua itseään kristityksi? Jos saa, niin millä röyhkeyden tasolla kulkee ihminen, joka ottaa asiakseen määritellä, mitkä osat pyhästä kirjasta ovat pyhiä ja mitkä väärässä?
Toisekseen, ateistit ei ainakaan käytännön tasolla (kuten esim. tässä ketjussa) eroa kärpäsen paskan vertaa ovikelloa soittavista jehovantodistajista, niin paljon tässäkin yritetään otsasuoni pulleana selittää omaa näkökantaa oikeaksi ja toista vääräksi.
Ai. Milloin on viimeksi ateisti soittanut ovikelloasi tai jakanut sinulle lappusia steissillä tai kertonut, miten sinulle käy kuoleman jälkeen ellet käänny ateistiksi?
Se ei uskomusjärjestelmänä eroa lainkaan mistä muusta tahansa uskonnosta - "jumalaa ei luultavasti ole olemassa" on ihan tasan täsmälleen yhtä todistusvoimainen lause kuin "jumala on luultavasti olemassa".
No tuolla logiikalla voidaan todeta, että se ettei keräile postimerkkejä on vain yksi postimerkkeilyn muoto.
Ateistien väite siitä, että jumalaa tuskin on olemassa on empiirisesti uskottavampi kuin väite jumalan olemassaolosta. Ateisti ei tietenkään voi millään filosofisellakaan tasolla
täysin aukottomasti todistaa, että jumalaa ei
varmasti ole, mutta se todistelun taso jää samalle tasolle kuin se, ettet sinä pysty aukottomasti todistamaan etteikö psykiatrian sairaalan suljetulla osastolla majaileva entinen peltiseppä
oikeasti ole Napoleon.
Todistustaakka on väitteen esittäjällä. Jumalan olemassaolosta ei ole pystytty, eikä pystytä, esittämään yhtäkään sellaista väitettä joka kestäisi tieteellisen tarkastelun. Täten olettamus siitä, ettei jumalaa ole on
todennäköisemmin oikea.
Perustelut Zeukselle ja Thorille ovat ihan yhtä päteviä kuin perustelut kristilleselle jumalalle ja Allahille. Ei kai kukaan kuitenkaan nykymaailmassa tosissaan väitä, että Zeus ja Thor ovat olemassa? Ei kai kukaan nykymaailmassa myöskään väitä, että Zeuksenkieltäminen on samalla viivalla kristinuskon kanssa?
Ja kolmannekseen, jonkunnäköinen usko johonkin voimaan jolla voidaan selittää maailma todeksi on yhtä olennainen osa ihmistä ja ihmisyyttä kuin 42 kromosomia.
No, sinänsä hämmentävää miten valtava osa ihmisistä pystyy ilman tätä "olennaista osaa ihmisyyttä" elämään. Osa ihmisistä rehellisesti myöntää, että maailmankaikkeuden synty on mysteeri, eikä väite kaiken luoneesta taikaoliosta ole uskottava.
Voi melkein sanoa et se on se piirre joka erottaa meidät eläimista ja tekee meistä ihmisiä - vanhimmat kulttuuriset artifaktit joita meillä on (esim. luolamaalaukset) liittyy hyvin pitkälti metsästys- ja muuhun rituaalimagiaan.
Mistä sinä tiedät, uskovatko gorillat jumalaan?
Aikoinaan sen uskon kohteen tarjos kirkko, nykyään siitä kilpailee aikamoinen liuta spedejä joilla ei sittenkään näytä olevan sen parempaa tarjottavaa kuin kirkollakaan oli.
No tämä on aivan totta, ja jo pelkästään uskontojen laaja kirjo ja sekavuus osoittavat sen, että itse tarve uskoa on jonkinlainen psykologinen mekanismi ihmisen aivoissa. Se, onko tämä mekanismi hyödyllinen tai perustuuko se mihinkään todelliseen on oma kysymyksensä - pelkkä uskomekanismi sinänsä ei tietenkään todista sitä, että uskomekanismin taustalla olisi mitään todellista yliluonnollista.
Suosittelen: Daniel C. Dennet - Breaking the spell sekä Consciousness Explained, Dawkins - The God Delusion, Sam Harris - The End Of Faith sekä muut aihetta käsittelevät perusteokset.
Noiden lukeminen toki vaatii hieman käsitystä tieteen perusasioista joten tuskin niitä käsiisi etsit.