Nyt työn alla tosin Chileläinen reilunkaupan viini Chequen Wines: Cabernet Sauvignon
153 posts, 8 pages, 116,074 views
Norb, 8.1.2009 12:23:
Paras ehdottomasti GSM! Suosittelen
pirpeli, 8.1.2009 12:03:
http://alko.fi/tuotteet/fi/459247
La Celia Pinot Noir Reserva, aivan mielettömän ihana tuttavuus. ipen mielestä aika mehumainen, mutta mun suussa maistui yllättävän tuhdilta.
Annakins, 8.1.2009 16:11:
Kokeiliks miltä maistu Ipen suussa? :D
Silphid, 8.1.2009 16:04:
Tämä on oma suosikki ja sopii mielestäni vähän kaikkeen :)
http://alko.fi/tuotteet/fi/455477
JussiS, 8.1.2009 12:41:
---
Norb, 8.1.2009 12:23:
Paras ehdottomasti GSM! Suosittelen
---
Rosemountin GSM:ää vaivaa kyllä erittäin pahasti vuosikertojen epätasaisuus, eikä vuoden 2001 jälkeen ole oikein huippuvuotta osunut kohdalle (no 2005 oli ihan OK). Tämän hintaluokan viineissä pitäisi ehdottomasti aina tsekata etukäteen että miten korkealle kyseinen vuosikerta on arvostettu. Muutamat mitä olen maistanut oli lähinnä polttavaa alkoholin makua, joka yli 20 viineissä on täysin anteeksiantamatonta.
siveys, 8.1.2009 22:14:
Apua kaivataan :)
Minä kuulun niihin onnettomiin poloisiin, joille ilmeisesti tanniini aiheuttaa hyvin pian nauttimsien jälkeen päänsärkyä. Olen kuullut, että tämä olisi vain harjoituksen puutetta, mutta millä tavalla tätä sitten pitäisi harjoitella? Juomalla itsensä päänsärkyiseksi säännöllisesti särkylääkkeiden kanssa? :D
Onko punaviinien tanniinipitoisuuksissa paljon eroja? Miten tunnistan lievemmät versiot harjoittelua varten?
Lähinnä tarkoituksenani olisi siis laajentaa makuelämysteni kirjoa opettelemalla nauttimaan myös tällaisista herkuista, joista minulla ei ilmeisten haittavaikutustensa takia ole juurikaan kokemusta.
Voisitte tietenkin myös suositella aloittelijalle jotain muuta nautiskeltavaa punaviinin kylkeen? Olen ymmärtänyt, että jotkut suosivat sitä, että viinin yhteydessä suositeltaisiin veden juomista - päteekö tämä vain maistajaisiin, jossa vesi neutraloi edellisten viinien makua vai sopiiko tämä tapa myös yhtä viiniä fiilistellessä? Ja kuuluuko punaviinikulttuuriin jokin kyljessä tarjoiltava naposteltava niin kuin valkkareiden kanssa on tapana vai onko punaviini lähinnä tuhdimman aterian lisuke?
Kiitos jo etukäteen jos joku oikeasti jaksaa paneutua vastaamaan :)
pirpeli, 28.11.2008 22:42:
http://alko.fi/tuotteet/fi/455637
Maisteltiin tuossa juustojen (Appenzeller extra, Bergkäse, Bergader sinihome sekä Amadeus kermajuusto) kanssa. Mainio*slurps*