punaviinit

153 posts, 8 pages, 84,475 views

Fakiiri

Posts: 462

#81 • • Fakiiri Herra rauhallisuus / Gone fishing.
Tullut paikallisia viinejä maisteltua ihan hyvissä määrin ja täytyy sano että kyllä punkun teko näiltä onnistuu. mm Castano Syrah, Pena Tejo Crianza jne jne... Omaan makuun sopii pitkään kypsytetyt viinit jotka ei ole niin pistävän makuisia.

Nyt työn alla tosin Chileläinen reilunkaupan viini Chequen Wines: Cabernet Sauvignon *slurps*

--
Prohibition goes beyond the bounds of reason in that it attempts to control a mans appetite by legislation and makes crimes out of things that are not crimes.

nomic

Posts: 4,120

#83 • • nomic Finrg / Hybridize / Paine / Nu-Energy / Kreatix
Ofeliaa!
pirpeli

Posts: 5,533

#84 • • pirpeli
http://alko.fi/tuotteet/fi/459247

La Celia Pinot Noir Reserva, aivan mielettömän ihana tuttavuus. ipen mielestä aika mehumainen, mutta mun suussa maistui yllättävän tuhdilta.

Suosittelen lämpimästi.

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

Avatar
#85 • • Norb Guest
Paras ehdottomasti GSM! Suosittelen *joo*
Jussi Soro

Posts: 6,385

#86 • • Jussi Soro choon!

Norb, 8.1.2009 12:23:
Paras ehdottomasti GSM! Suosittelen *joo*


Rosemountin GSM:ää vaivaa kyllä erittäin pahasti vuosikertojen epätasaisuus, eikä vuoden 2001 jälkeen ole oikein huippuvuotta osunut kohdalle (no 2005 oli ihan OK). Tämän hintaluokan viineissä pitäisi ehdottomasti aina tsekata etukäteen että miten korkealle kyseinen vuosikerta on arvostettu. Muutamat mitä olen maistanut oli lähinnä polttavaa alkoholin makua, joka yli 20€ viineissä on täysin anteeksiantamatonta.
pirpeli

Posts: 5,533

#89 • • pirpeli

Annakins, 8.1.2009 16:11:
Kokeiliks miltä maistu Ipen suussa? :D


En kyllä kokeillu..*nauru* Ois ehkä pitänyt vähän maistella....
Mutta kuiteskin, suosittelen lämmöllä ja rakkauvella. Mainio viini, kerta kaikkiaan.

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

-Casper-

Posts: 1,363

#90 • • -Casper- FADE / React^ resident DJ
Uudenmaailman naapuriystävällinen viljely vie viineiltä persoonallisuutta. Niin paljon kun sieltä hyviäkin tintoja tuleekin, niin Ranulien ja Itkujen perinteitä ja papantynnyreitä kunnioittava jääräpäisyys tuottaa kuitenkin loppupeleissä niitä "tykkiviinejä". Hinta tietty nousee kun sadot ovat pienempiä ja jotkut menee suoraan etikaksi.

http://www.alko.fi/tuotteet/fi/401137

Tossa yks helmi*piis*
Euphoria

Posts: 542

#91 • • Euphoria 4 everyone
Luen koko ajan, että pingviinit:D
Avatar
#93 • • Norb Guest

JussiS, 8.1.2009 12:41:
---
Norb, 8.1.2009 12:23:
Paras ehdottomasti GSM! Suosittelen *joo*

---

Rosemountin GSM:ää vaivaa kyllä erittäin pahasti vuosikertojen epätasaisuus, eikä vuoden 2001 jälkeen ole oikein huippuvuotta osunut kohdalle (no 2005 oli ihan OK). Tämän hintaluokan viineissä pitäisi ehdottomasti aina tsekata etukäteen että miten korkealle kyseinen vuosikerta on arvostettu. Muutamat mitä olen maistanut oli lähinnä polttavaa alkoholin makua, joka yli 20€ viineissä on täysin anteeksiantamatonta.


Vkl tuli maistettua -03, joka oli ainakin minusta erinomainen. Siskon mies taas jonka voin sanoa tietävän jotain viineistä osti -05 useita laatikoita *nauru* Ja hänestä tuo -05 oli hjyvä *joo*.. *hmph* Vois yrittää pummia siltä tuota -05, jos hänellä vielä sattuis olemaan..
siveys

Posts: 2,492

#94 • • siveys lovely
Apua kaivataan :)

Minä kuulun niihin onnettomiin poloisiin, joille ilmeisesti tanniini aiheuttaa hyvin pian nauttimsien jälkeen päänsärkyä. Olen kuullut, että tämä olisi vain harjoituksen puutetta, mutta millä tavalla tätä sitten pitäisi harjoitella? Juomalla itsensä päänsärkyiseksi säännöllisesti särkylääkkeiden kanssa? :D

Onko punaviinien tanniinipitoisuuksissa paljon eroja? Miten tunnistan lievemmät versiot harjoittelua varten?

Lähinnä tarkoituksenani olisi siis laajentaa makuelämysteni kirjoa opettelemalla nauttimaan myös tällaisista herkuista, joista minulla ei ilmeisten haittavaikutustensa takia ole juurikaan kokemusta.

Voisitte tietenkin myös suositella aloittelijalle jotain muuta nautiskeltavaa punaviinin kylkeen? Olen ymmärtänyt, että jotkut suosivat sitä, että viinin yhteydessä suositeltaisiin veden juomista - päteekö tämä vain maistajaisiin, jossa vesi neutraloi edellisten viinien makua vai sopiiko tämä tapa myös yhtä viiniä fiilistellessä? Ja kuuluuko punaviinikulttuuriin jokin kyljessä tarjoiltava naposteltava niin kuin valkkareiden kanssa on tapana vai onko punaviini lähinnä tuhdimman aterian lisuke?

Kiitos jo etukäteen jos joku oikeasti jaksaa paneutua vastaamaan :)
kamu-

Posts: 243

#95 • • kamu- Skojare

siveys, 8.1.2009 22:14:
Apua kaivataan :)

Minä kuulun niihin onnettomiin poloisiin, joille ilmeisesti tanniini aiheuttaa hyvin pian nauttimsien jälkeen päänsärkyä. Olen kuullut, että tämä olisi vain harjoituksen puutetta, mutta millä tavalla tätä sitten pitäisi harjoitella? Juomalla itsensä päänsärkyiseksi säännöllisesti särkylääkkeiden kanssa? :D

Onko punaviinien tanniinipitoisuuksissa paljon eroja? Miten tunnistan lievemmät versiot harjoittelua varten?

Lähinnä tarkoituksenani olisi siis laajentaa makuelämysteni kirjoa opettelemalla nauttimaan myös tällaisista herkuista, joista minulla ei ilmeisten haittavaikutustensa takia ole juurikaan kokemusta.

Voisitte tietenkin myös suositella aloittelijalle jotain muuta nautiskeltavaa punaviinin kylkeen? Olen ymmärtänyt, että jotkut suosivat sitä, että viinin yhteydessä suositeltaisiin veden juomista - päteekö tämä vain maistajaisiin, jossa vesi neutraloi edellisten viinien makua vai sopiiko tämä tapa myös yhtä viiniä fiilistellessä? Ja kuuluuko punaviinikulttuuriin jokin kyljessä tarjoiltava naposteltava niin kuin valkkareiden kanssa on tapana vai onko punaviini lähinnä tuhdimman aterian lisuke?

Kiitos jo etukäteen jos joku oikeasti jaksaa paneutua vastaamaan :)




Viinipäänsärky aiheutuu eri ihmisille eri syistä. Yksi niistä syistä voi juuri olla viinin tanniinit. Joten mä ainakin suosittelisin välttämään kovin tanniinisia viinejä jos ne sulle päänsärkyä aiheuttavat. Tosin jotkut tutkijat ovat sitä mieltä että viinipäänsärky on jokseenkin psykologinen vaiva mut tiiä sitten onko se totta :)

Tässä ny kuitenki jotain infoo tanniinisista viineistä jos haluut niitä harjotella.

Viinien tanniinipitoiksuuksissa on todella suuriakin eroja. Eniten tanniineja löytyy usein hieman arvokkaimmista eurooppalaisista viineistä joilla on kellarointipotentiaalia. Joten suosittelisinki ehkä aloittamaan uuden maailman viineillä joissa tanniineja ei yleensä niin kovin paljoa ole. Tosin kyllä sieltäkin niitä poikkeuksia löytyy. Jotkin australialaiset shirazit tai argentiinalaiset malbecit voisivat olla hyvää aloitusmaastoa :) Tosin jos tykkäät enemmän eurooppalaisista viineistä niin suosittelisin Italiasta vaikka Apulian alueen ja Ranskasta Rhonen alueen viinejä. Myös suurin osa espanjalaisista perushintaluokan viineistä on aika pehmeitä. Jos kerrot et millasta hintaluokkaa viinit saisivat olla niin voin tarkemmin suositella sulle sitten viinejä.

Varsinkin tanniinisten viinien kanssa kannattaisi olla ainakin jotain pientä naposteltavaa. Ellei sitten tykkää siitä suuta kuivattavasta tunteesta :) Esim jotkut juustot sopivat vallan mainiosti. Itse ehkä ottaisin jotain hieman voimakkaampia kovia juustoja tanniiniselle viinille. Veden juonti on myös ainakin mielestäni suositeltavaa :)

Toivottavasti tästä oli edes hieman apua :) Jos on lisäkysymyksiä niin kysy pois!

--
Minä itse! *nauru*

pirpeli

Posts: 5,533

#96 • • pirpeli
Caliterra Tributo, oikein hyvin voi nauttia tämmöstä viiniä keskiviikkoiltana. Vaikka koko pullon.
http://alko.fi/tuotteet/fi/442687

Juurikin kuvauksen mukainen, mahtavan suunmyötäinen ja "tuntuva" viini. Ei kuitenkaan liian ärhäkkä, vaikka onkin erittäin täyteläinen.

Kokeilkaa ihmeessä.

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-