Loose Grip, 21.8.2008 01:54:
---
Mar6, 20.8.2008 22:01:
Kyllä täytyy ihan vitun köyhä olla että valittaa jostain kahden euron narikkamaksusta.. CLIP (+ koko teksti) CLIP
---
kyseessä on yötyö, viikonlopputyö ja toisinaan ehkä vaarallinenkin työ, eikä minkäänlaisia lisiä alalla tunneta, ollaan about samalla palkkatasolla kaupan kassan kanssa.
Sitten kun menis vielä jengille kaaliin, että edes se kakkonen ei mene sille pokelle taskuun, niin voisi loppua narinat narikkamaksusta.
Eipä ne palkat ole yhtään sen paremmat dj:llä, plokkarilla tai baarimikollakaan. Koko ravintola-ala ihan vituillaan.
Ja veikkaanpa että siinä vaiheessa kun jengi tajuaa ettei ne niiden narikkarahat edes mene portsareille, niin siitä se narina vasta alkaakin. Nyt siellä vielä jokunen saattaa hyvillä mielin maksaa "palvelusta". Portsarifirman katteen kasvatuksesta maksaminen ei välttämättä enää mieltä lämmitä.
Henkilökohtasesti olen niomicin kanssa ihan samoilla linjoilla. Pakollisen narikan voisi sisällyttää lipunhintaan. Jos hinta näyttää pahalta, niin sen aiheuttamaa mielipahaa voi sitten kompensoida mainostamalla näkyvästi että lipunhinta sisältää narikan. Kyse on tosiaan lähinnä periaatteista, ei niinkään rahasta. Oman näkemykseni mukaan asiakasta ei tarvitse pätkän vertaa kiinnostaa kuka siellä kuppilan ovien sisällä maksaa kenenkin palkan ja mille firmoille ne taloon jätetyt pennoset jakautuu.
Ja mitä tulee järkkärifirmojen elättämiseen, niin kyllä ne pystyssä pysyy. Jos jää narikkaeurot saamatta, niin sitten vaan kasvatetaan laskutushintaa ravintolalta. Ravintola siirtää sen vuorostaan juomien hintoihin tai sisäänpääsymaksuun. Niin kauan kun virkavalta, baarin henkilökunta ja yleinen viihtyvyys vaatii järkkärien ja narikan olemassaoloa, niistä myös maksetaan.