Katutaide-topic

367 posts, 19 pages, 251,574 views

Methem

Posts: 85

#341 • • Methem

Replying to Katutaide-topic:

kuilun partaalla, 6.5.2010 19:43:
2131129-400_Jyri.jpg


Kävin Tampereella toukokuun puolivälissä, ja noita "Kolkoksen" (entinen Kolkos-muuraus, kattohuopatehdas tai mikä lieneekin) graffiteja piti tietysti käydä katsomassa, kuten tavakseni on parina viime vuonna tullut. Tuosta kuvassa näkyvästä teoksesta otin pari valokuvaa. Täytyy myöntää, että älysin vasta pari päivää sitten, käytyäni kehittämässä ko. kuvat (kamera on noin neljännesvuosisadan takaa - ei siis ihan digiajalta), että kyseessä on aktivisti Jyri Jaakkolalle omistettu teos. (En ole tapausta kai turhan aktiivisesti mediasta seurannut...)

Tuo rakennus alkaa olla melkoisessa kunnossa: tiilet tippuu, ym. Ja läheinen entinen tulitikkutehdas (1920-luvulta?), jolla olisi epäilemättä jotain historiallista/arkkitehtuurista arvoakin, näkyy menevän hiljalleen samaa tietä.
Jone

Posts: 8,258

#343 • • Jone Archibald Haddock

Replying to Katutaide-topic:

RAT_TAK, 1.8.2010 18:27:
mitä mieltä olette, tästä hesalaisten keksimästä töhräys kampanjasta keskelle kaupunkia? ja kaupunki sallii koko paskan!

http://go-oakoak.blogspot.com/2010/07/bike-painting-by-copycat-helsinkians_31.htmlIlmeisesti tästä ei nyt sitten oikein tullut mitään? Hyvä niin. Aika spedeähän toi olis ollut vaikkakin toi Berliinin versio näytti musta itseasiassa aika kivalta. Suurinta huvitusta mussa kuitenkin aiheutti toi linkin takana olevan bloggaajan aggreilun taso.
sixs päck gigolo 18

Posts: 24

#344 • • sixs päck gigolo 18
Kyllähän toi kyseinen "töhriminen"suoritettiin media ei vaan kiinnittäny siihen mitään huomiota musta oli törkeen siistin näköínen harmi vaan että se kulu lähes heti pois
Jone

Posts: 8,258

#345 • • Edited Jone Archibald Haddock

Replying to Katutaide-topic:

Aziz Combat Fighter, 10.1.2010 06:14:
Onhan se, kunhan ryhmäkuri ja etiikka toimii sen verran, ettei niillä kannuilla koristella graffittiseinän välittömästä läheisyydestä myös kaikkia muita kiinteistöjä.Hei muuten, nyt on ihan pakko kertoa miten asia on mennyt Keravalla kun ei jouduta enää arvailemaan vaan hommasta on reippaan puolen vuoden verran kokemusta:

- Graffitimaalarit eivät ole aiheuttaneet alueella ensimmäistäkään ongelmaa
- Ainoat ongelmat syntyivät kevätpuolella kun graffiteihin ja niiden maalaamiseen mitenkään liittymättömät naperot (ikää siinä 8v korvilla) väkisin kaivoivat roskiksista jämämaaleja ja sotkivat niillä nuorisotalon huoltorakennuksen takaseinän
- Ko. huoltorakennuksen korjausmaalaukset hoitivat kuitenkin paikalliset graffitimaalarit (minä yhtenä heistä) ja maalit siihen he kävivät ostamassa itse
- Junnut lopettivat töhrimisen joko siitä ohjeistamisen johdosta tai keksittyään itselleen uuden jännemmän jutun muutamien kokeilujen jälkeen
- Naapurusto on pitänyt seinää todella piristävänä ja maalauksia käy säännöllisesti katsomassa vanhempaakin väkeä lähistöltä
- Yksittäisiä maalauksia on syntynyt yli 300 kappaletta eli n. 50 kappaletta / kuukausi
- Naapuruston edustajat pyysivät että graffitiseinän vieressä oleva Keravan Energian muuntaja maalattaisiin myös (siinä oli tageja ja randomia sotkua yli kymmenen vuoden ajalta) eikä suinkaan harmaaksi vaan myös pirteisiin väreihin
- Keravan Energia suhtautui asiaan myötämielisesti, maksoi kustannukset mielellään ja kaupungin rakennustarkastajakin puolsi asiaa
- Keravalla ollaan järjestämässä syksyn aikana maalauspäivä kaupungin virkamiehille graffitimaalareiden aloitteesta
- Koululaisten syyslomalla järjestetään monipäiväinen maalauskurssi
- Alkutalvesta järjestetään valokuvanäyttely Keravan graffitiseinän vuoden parhaista duuneista

Vieläkö epäilyttää koko touhu vai voiko nyt jo ottaa hatun käteen ja sanoa olleensa väärässä vuosien aikana käydyissä graffitikeskusteluissa, joita tässä tulin lukaisseeksi äsken?

*piis*
Avatar
#346 • • niomic Guest

Replying to Katutaide-topic:

Jone, 12.8.2010 15:50:
Vieläkö epäilyttää koko touhu vai voiko nyt jo ottaa hatun käteen ja sanoa olleensa väärässä vuosien aikana käydyissä graffitikeskusteluissa, joita tässä tulin lukaisseeksi äsken?

*piis*Se. että laillinen seinä toimii ei missään nimessä meinaa suoraan sitä että se itsessään vähentäisi pahemmin varsinkaan tägäilykulttuuria. Laillisista seinistä on eittämättä paljon hyötyä ja iloa, mutta kuinka paljon ne loppupeleissä tarjoilevat eri kohderyhmille kuin laittomat pinnat? Laillisilta seiniltä myös käsittääkseni jyrätään piissejä aika kovaan tahtiin vs. vanhemmat galleriat missä kovimmat piissit säilyi vuosia (jopa vuosikymmenen kun kuumotus alkoi olemaan niin kovaa ja uusien duunien määrä väheni aika paljon).

Laillisten seinien kautta jengin on toki paljon helpompi harjoitella maalaamista ja siten kehittää selkeämmin ja turvallisemmin itselleen mahdollista uraakin kyseisen taiteen parissa. On kuitenkin aika vaikea nähdä kuinka suuri yhteinen ryhmä tekijöitä ja yleisöä siirtyisi _vain_ laillisiin seiniin.

Itse kun en ole skeneä pahemmin seuraillut pitkään aikaan Stadissa, niin en osaa sanoa missä tilassa monet vanhat seinät ovat, mutta kyllä niitä oli aikanaan kiva käydä nostalgioissaan katsomassa. Vähän samat fiilikset oli Berliinissä ja Budapestissä tänä kesänä. Kummassakin jäi liian vähälle graffitituristeilu, mutta ohimennen näytti olevan huomattavan paljon laadukasta piissiä komistamassa hylättyjä taloja ja radanvarsia. Berliinissä tosin oli tietyillä alueilla jo aivan oksettava tägäilykulttuuri. Johtuneeko kyseisen kaupungin historiasta, poliittisuudesta ja aateliikkeistä, mutta vastaavaa en kyllä ikinä ole nähnyt tai halua nähdä Suomessa. Meinaan siis sitä et esim. kerrostaloja oli tägäilty aika räikeästi, eikä tosiaankaan vaan jotain tylsää sileetä betoniosaa vaan ihan porukan partseja jne. Vois kuvitella et tuolla tägäillään sit myös tarvittaessa autojakin ja mitä vaan muuta :/
Worin

Posts: 526

#347 • • Worin
Mietin tässä just, et tollaset maalarithan sais aika hyvin eloo teollisuusalueilla. Ne on normaalisti sellasia alueita, joissa on samannäkösiä peltipinnotteisia halleja vierekkäin. Joissa on millon mikäkin firma vuokralla.

Tossa vois olla ihan markkinarakookin, et maalais esim. firman logon suoraan siihen peltiseinään. Tai mitä tahansa mikä sais sellasen paikan näyttää kivemmalta.

Mitäs tollanen maalailu maksaa neliöltä? Tottakai ne maalattavat pinnat pitää eka pestä jollain liuottimella ja sit vedellä et se maali jää siihen kiinni kunnolla.
Avatar
#348 • • niomic Guest

Replying to Katutaide-topic:

Worin, 13.8.2010 07:32:
Mietin tässä just, et tollaset maalarithan sais aika hyvin eloo teollisuusalueilla. Ne on normaalisti sellasia alueita, joissa on samannäkösiä peltipinnotteisia halleja vierekkäin. Joissa on millon mikäkin firma vuokralla.

Tossa vois olla ihan markkinarakookin, et maalais esim. firman logon suoraan siihen peltiseinään. Tai mitä tahansa mikä sais sellasen paikan näyttää kivemmalta.

Mitäs tollanen maalailu maksaa neliöltä? Tottakai ne maalattavat pinnat pitää eka pestä jollain liuottimella ja sit vedellä et se maali jää siihen kiinni kunnolla.Kyllähän tuota kohtuusti harrastetaankin, varsinkin maailmalla. Oma suosikkini Daim on tehnyt pari aika massiivista toimeksiantoa just noilla linjoilla :)

Enpä kyllä nyt löydä noilta uusilta sivuilta kyseisiä duuneja, mutta tässä nyt jotain:

http://daim.org/site/en/2010/05/projects-imagegallery/
Worin

Posts: 526

#349 • • Worin
Kirkot vois ainakin heti tilaa kunnon eeppiset graffitit sinne kaarien sisäpintaan. Mitä tos kesällä häissäkin kattelin niin oli jonkun 4 vuotiaan puuvärikynä teosten näkösiä ne "freskot" :D

Mut tekeeks suomessa mikään porukka tilauksesta näitä?
Jone

Posts: 8,258

#350 • • Jone Archibald Haddock

Replying to Katutaide-topic:


Mut tekeeks suomessa mikään porukka tilauksesta näitä?Mitä? Graffiteja? Seinämaalauksia?

Joo. Vaikka kuinka moni. Väännän itsekin noita varsin mielelläni ja kalenteri onkin loppuvuoden jo suht täynnä, mutta ainahan keikkaa otetaan vastaan kuitenkin. :)
Jone

Posts: 8,258

#351 • • Jone Archibald Haddock

Replying to Katutaide-topic:

niomic, 13.8.2010 05:28:
Se. että laillinen seinä toimii ei missään nimessä meinaa suoraan sitä että se itsessään vähentäisi pahemmin varsinkaan tägäilykulttuuria.Tässä ei juuri nyt ollutkaan kyse siitä vähentävätkö luvalliset seinät tagailua vai eivät vaan siitä, että Ana on vuosikausia pauhannut muun muassa siitä kuinka luvallisten seinien rakentaminen tulee lisäämään sotkuja vähintään lähiympäristössä ja niinpä niiden rakentamisesta tulee ehdottomasti pidättäytyä. Mä taas olen vuosikausia sanonut Analle että se on tossa täysin väärässä ja nyt kun se on osoitettu, niin palasin keskusteluun kysymään kiinnostaisikohan sitä jo ottaa hattu käteen ja myöntää puhuneensa asiantuntijana asiasta jota ei kuitenkaan tuntenut ja ymmärtänyt.

niomic, 13.8.2010 05:28:
Laillisista seinistä on eittämättä paljon hyötyä ja iloa, mutta kuinka paljon ne loppupeleissä tarjoilevat eri kohderyhmille kuin laittomat pinnat? Laillisilta seiniltä myös käsittääkseni jyrätään piissejä aika kovaan tahtiin vs. vanhemmat galleriat missä kovimmat piissit säilyi vuosia (jopa vuosikymmenen kun kuumotus alkoi olemaan niin kovaa ja uusien duunien määrä väheni aika paljon).Osin ja toivottavasti vastaisuudessa yhä suuremmalta osin. Kun luvallisia seiniä ei ollut olivat lähes kaikki alan harrastajat maaliensa kanssa niillä luvattomilla - graffitien maalaaminen kun ei katoa mihinkään sillä että se työnnetään maan alle olemalla tarjoamatta mahdollisuuksia harrastaa sitä luvallisesti. Nyt kun luvallisia seiniä on, niin merkittävä osa maalareista on siirtynyt maalaamaan enimmäkseen niitä ja osa kokonaan. Kun kuluu muutama vuosi niin nähdään ensimmäiset ainoastaan luvallisilla seinillä maalanneet kiinnostavia töitä tekevät tyypit. Sit on tietty se porukka, joka ei tule lopettamaan laittomien maalaamista koskaan, koska niitä kiinnostaa enemmän se laittomuus kuin se maalaaminen. Niille ei voi tehdä mitään tai ainakaan mä en tiedä mitä niille voi tehdä enkä kyl oikeastaan ole kovin kiinnostunutkaan, koska tän porukan intressit on niin kovin erilaiset kuin sen johon lasken kuuluvani.

Oliko sulla muuten joku ajatus liittyen tohon maalausten säilymisen kestoon? Mulle ei ihan auennut se mitä hait takaa, joten selitätkö tarkemmin jos oli.

niomic, 13.8.2010 05:28:
Laillisten seinien kautta jengin on toki paljon helpompi harjoitella maalaamista ja siten kehittää selkeämmin ja turvallisemmin itselleen mahdollista uraakin kyseisen taiteen parissa. On kuitenkin aika vaikea nähdä kuinka suuri yhteinen ryhmä tekijöitä ja yleisöä siirtyisi _vain_ laillisiin seiniin.Oot siis sitä mieltä että suurin osa maalareista tekee edelleen aktiivisesti laittomia duuneja vaikka maalaisivatkin myös lupaseinillä? Tässä mä kyllä sanoisin sun olevan väärässä. On ihan totta että graffitin UG-statukseen tottuneet ja sen kanssa koko harrastusuransa ajan eläneet maalarit varmaan edelleen satunnaisesti löytävät itsensä maalipurkkiensa kanssa jostain hylätystä rakennuksesta tai riistatunnelista, koska toi on se homma mihin tässä on kasvettu. Oon kuitenkin seurannut hommaa sekä vierestä että osallisena aika kauan ja havainnut sen että iästä, graffitiuran pituudesta ja muista muuttujista huolimatta maalarit ovat kuitenkin edelleen vain ihmisiä ja ihmiset on taipuvaisia tekemään asiat mahdollisimman vaivattomasti; jos luvallinen graffitiseinä on lähempänä kuin lähin hylätty maalaamiseen soveltuva rakennus, niin suurin osa maalareista menee mieluummin sinne lupaseinälle ja koska maaleja ei juuri kenelläkään meistä ole rajattomasti, niin lupaseiniin suihkitut purkit ovat poissa muista seinistä.

niomic, 13.8.2010 05:28:
Itse kun en ole skeneä pahemmin seuraillut pitkään aikaan Stadissa, niin en osaa sanoa missä tilassa monet vanhat seinät ovat, mutta kyllä niitä oli aikanaan kiva käydä nostalgioissaan katsomassa.Oli toki, mutta valitettavasti suurinta osaa niistä seinistä mitä todennäköisimmin tarkoitat ei enää ole ollut olemassa vuosiin. Uusia syntyy tilalle tietenkin - niistä mäkään en paljoa tiedä kun en kysele kun ei erityisemmin kiinnosta. Lupaseinillä taas on musta varsin mielenkiintoista käydä (tosin tänä kesänä en oo vaivautunut juurikaan tätä meidän omaamme kauemmaksi) tsekkaamassa mitä niille milloinkin syntyy.

niomic, 13.8.2010 05:28:
Vähän samat fiilikset oli Berliinissä ja Budapestissä tänä kesänä. Kummassakin jäi liian vähälle graffitituristeilu, mutta ohimennen näytti olevan huomattavan paljon laadukasta piissiä komistamassa hylättyjä taloja ja radanvarsia. Berliinissä tosin oli tietyillä alueilla jo aivan oksettava tägäilykulttuuri. Johtuneeko kyseisen kaupungin historiasta, poliittisuudesta ja aateliikkeistä, mutta vastaavaa en kyllä ikinä ole nähnyt tai halua nähdä Suomessa. Meinaan siis sitä et esim. kerrostaloja oli tägäilty aika räikeästi, eikä tosiaankaan vaan jotain tylsää sileetä betoniosaa vaan ihan porukan partseja jne. Vois kuvitella et tuolla tägäillään sit myös tarvittaessa autojakin ja mitä vaan muuta :/Budapestistä mä en tiedä mitään, mutta Berliinissä on tosiaan esim. Friedrichshainissa ja Kreuzbergissä osin lähtenyt touhu ihan lapasesta. Oon seurannut noita alueita muutamia vuosia ja sen perusteella näyttäis että kyse on eniten siitä ettei buffausta tapahdu juuri koskaan ja sen johdosta kadut menevät pikkuhiljaa aivan kamalaan kuntoon. Sielläkin vois ihmiset ottaa järjen vähän mittavammin käteensä (joka on tietty aika paljon toivottu) pommittamisen suhteen, mutta toivois kyllä kunnon lupaseiniä siihenkin kaupunkiin. Mä olen maalannut Berliinissä kolmesti ja jokaisella näistä kerroista ihan rauhassa omin lupineni paikkoihin, joissa maalauksistani ei ollut mitään haittaa. Jos tolle olisi ollut olemassa järkevä luvallinen vaihtoehto niin olisin ehdottomasti käyttänyt sitä.
SamHard

Posts: 2,098

#352 • • SamHard
Joskus olen kuullut, että on ollut "kirjoittamaton" sääntö olla maalaamatta
taloyhtiöitten seiniin.. enkä ole yhtään asian osaavaa kuvaa nähnyt, mutta
miljoona pommausta. Tässä aiheessa tosiaan se katutaide nimen varsinaisessa
merkityksessä saisi jopa näkyä taloyhtiön seinillä, ihan luvan kanssa. Harmi
vaan kun talouhtiöissä useimmiten määräävä sukupolvi ei asiaa ymmärrä, joten
saa harmaat tyylikkäät ja yksilölliset kerrostalot pysyä myös harmaina=/
Worin

Posts: 526

#353 • • Worin

Replying to Katutaide-topic:

Jone, 16.8.2010 12:02:
---

Mut tekeeks suomessa mikään porukka tilauksesta näitä?

---


Mitä? Graffiteja? Seinämaalauksia?

Joo. Vaikka kuinka moni. Väännän itsekin noita varsin mielelläni ja kalenteri onkin loppuvuoden jo suht täynnä, mutta ainahan keikkaa otetaan vastaan kuitenkin. :)Joo meinasin just seinämaalauksia/graffiteja.

Oon suunnitellu aika paljon teollisuusrakennuksiin julkisivukorjauksia/uusimisia. Mietin et tämmönen vois olla yks ässä hihassa. Toki suunnittelen muitakin, mut taloyhtiöt on hävitty sota tämmösien kans kun siellä on 1 päättäjän sijaan 50 päättäjää jotka ei edes osaa päättää.

Ite prosessihan ois sit sellanen et kerron mahdollisuudesta tilaajalle ja jos se saa tuulta alle niin sen jälkeen, alkaa teeman haku ja säätö. Tilaaja/maksaja sitten viimekädessä päättää mitä tehään vai tehäänkö mitään. Eli käytännössä pitää paperilla tai muuten esittää erilaisia vaihtoehtoja jne.

Hintoja €/m2 ois tietysti hyvä tietää etukäteen edes +/- 25% tarkkuudella. Missä nää yleensäkin liikkuu. Sitä aina kysytään ensimmäiseks.

Toiminta alue on itellä pääsääntösesti hyvinkää, riihimäki, hämeenlinna alueella. Riksuun on parhaat kontaktit.

En pysty edes lupaa mitään, mut oon jo päällikön kans puhunu tälläsestä mahdollisuudesta. On meinaan ideat aika vähissä miten saada erilaisuutta teollisuusalueilla, ilman et se maksaa vitusti.

Onhan toki paljon muitakin asiakkaita, mut en nää niissä niin suurta potentiaalia julkisivumaalauksien osalta.

Lähinnä siis kartotan mahdollisuuksia. Tiiän tietysti et mikään maalaus ei tee paskasta kultaa jos muuten itte rakennus on purkukunnossa, mut kun jotain lähetään taas uusii, niin tämmösellä se erottuu joukosta.

Tämmöset selvitykset voi tuntuu aika tyhmiltä, mut kun en suoraan sanottuna tiedä näistä asioista oikein mitään.
terraluna

Posts: 1,270

#354 • • terraluna Agentti

Replying to Katutaide-topic:

Jone, 18.5.2009 08:39:
3538889964_c6ef2aaca7_b.jpg

Tunnen itseni hieman kakaraksi, mutta en voi olla nauramatta tälle "Petri Lokka"-läpälle. *nauru*Uaahhahhaa, en ollu huomannu tätä aiemmin. :DDD Meinas mennä iltapala väärään kurkkuun. Voi luoja, SIKAhauska juttu!

--
I think you are ready
Freddie
now its time to join the party!

Jone

Posts: 8,258

#355 • • Jone Archibald Haddock

Replying to Katutaide-topic:

Worin, 17.8.2010 19:50:
Joo meinasin just seinämaalauksia/graffiteja.

Oon suunnitellu aika paljon teollisuusrakennuksiin julkisivukorjauksia/uusimisia. Mietin et tämmönen vois olla yks ässä hihassa. Toki suunnittelen muitakin, mut taloyhtiöt on hävitty sota tämmösien kans kun siellä on 1 päättäjän sijaan 50 päättäjää jotka ei edes osaa päättää.

Ite prosessihan ois sit sellanen et kerron mahdollisuudesta tilaajalle ja jos se saa tuulta alle niin sen jälkeen, alkaa teeman haku ja säätö. Tilaaja/maksaja sitten viimekädessä päättää mitä tehään vai tehäänkö mitään. Eli käytännössä pitää paperilla tai muuten esittää erilaisia vaihtoehtoja jne.Toi kuullostaa varsin mielenkiintoiselta sinänsä ja oon tosta täysin samaa mieltä. Luonnollisesti on olemassa paljon paikkoja, joihin tollaiset isot julkisivujen teemamaalaukset ei sovi kirveelläkään, mutta tosi monissa ne kyllä herättäisi rakennuksen ulkoasun henkiin.

Worin, 17.8.2010 19:50:
Hintoja €/m2 ois tietysti hyvä tietää etukäteen edes +/- 25% tarkkuudella. Missä nää yleensäkin liikkuu. Sitä aina kysytään ensimmäiseks.Luonnollisesti tota kysytään aina ensimmäisenä, mutta valitettavasti toi on aika hankala asia, koska muuttujia on niin tuhottomasti. Jos heittäisin kehiin jonkun yleispätevän neliömetrihinnan, niin joutuisin laskemaan sen kalliimman mahdollisen vaihtoehdon mukaan (massiivinen erittäin yksityiskohtainen maalaus, massiivinen siihen liittyvä suunnittelutyö, telineet ja tarvikkeet). Niinpä järkevämpää onkin melkein tehdä niin, että jos johonkin kohteeseen oltaisiin maalausta ehdottomassa, niin tuun katsomaan kohdetta ja teen arvion neliöhinnasta sen pohjalta. Näin neliöhinta muodostuu suurimmassa osassa tapauksia todennäköisesti merkittävästi edullisemmaksi, mutta eihän toi kyllä silti ihan halpaa lystiä ole.

Kysele ihmeessä lisää jos asia kiinnostaa, niin vastailen kyllä mielelläni ehtiessäni. Kiinnostavaahan tää tällainen on munkin mielestäni ja itseasiassa tällä hetkellä maalausten tekemisen osuus mun leipäni kustantavista töistä näkyis olevan koko ajan voimakkaasti nousussa.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#357 • • Aziz Combat Fighter

Replying to Katutaide-topic:

Jone, 12.8.2010 15:50:
---
Aziz Combat Fighter, 10.1.2010 06:14:
Onhan se, kunhan ryhmäkuri ja etiikka toimii sen verran, ettei niillä kannuilla koristella graffittiseinän välittömästä läheisyydestä myös kaikkia muita kiinteistöjä.

---


Hei muuten, nyt on ihan pakko kertoa miten asia on mennyt Keravalla kun ei jouduta enää arvailemaan vaan hommasta on reippaan puolen vuoden verran kokemusta:

- Graffitimaalarit eivät ole aiheuttaneet alueella ensimmäistäkään ongelmaa
- Ainoat ongelmat syntyivät kevätpuolella kun graffiteihin ja niiden maalaamiseen mitenkään liittymättömät naperot (ikää siinä 8v korvilla) väkisin kaivoivat roskiksista jämämaaleja ja sotkivat niillä nuorisotalon huoltorakennuksen takaseinän
- Ko. huoltorakennuksen korjausmaalaukset hoitivat kuitenkin paikalliset graffitimaalarit (minä yhtenä heistä) ja maalit siihen he kävivät ostamassa itse
- Junnut lopettivat töhrimisen joko siitä ohjeistamisen johdosta tai keksittyään itselleen uuden jännemmän jutun muutamien kokeilujen jälkeen
- Naapurusto on pitänyt seinää todella piristävänä ja maalauksia käy säännöllisesti katsomassa vanhempaakin väkeä lähistöltä
- Yksittäisiä maalauksia on syntynyt yli 300 kappaletta eli n. 50 kappaletta / kuukausi
- Naapuruston edustajat pyysivät että graffitiseinän vieressä oleva Keravan Energian muuntaja maalattaisiin myös (siinä oli tageja ja randomia sotkua yli kymmenen vuoden ajalta) eikä suinkaan harmaaksi vaan myös pirteisiin väreihin
- Keravan Energia suhtautui asiaan myötämielisesti, maksoi kustannukset mielellään ja kaupungin rakennustarkastajakin puolsi asiaa
- Keravalla ollaan järjestämässä syksyn aikana maalauspäivä kaupungin virkamiehille graffitimaalareiden aloitteesta
- Koululaisten syyslomalla järjestetään monipäiväinen maalauskurssi
- Alkutalvesta järjestetään valokuvanäyttely Keravan graffitiseinän vuoden parhaista duuneista

Vieläkö epäilyttää koko touhu vai voiko nyt jo ottaa hatun käteen ja sanoa olleensa väärässä vuosien aikana käydyissä graffitikeskusteluissa, joita tässä tulin lukaisseeksi äsken?

*piis*Kiva, että positiivista kehitystä tapahtuu, mutta mä en nyt ihan suorilta lähtis kuitenkaan sanomaan "olleeni väärässä".

Siitä se lähtee, ehkä jossain vaiheessa tägit katoaa kaupunkimaisemasta ja tilalle saadaan sitä kivaa ja vastuullista kaupunkitaidetta, joka elävöittää ympäristöä. Mä en vaan nyt ihan henkeäni pidätellen sitä kokonaisvaltaista asennemuutosta odota.

Mutta propsit että jotain positiivistakin tapahtuu tällä rintamalla välillä, varsinkin jos olet vaikuttamassa asiaan!
Jone

Posts: 8,258

#358 • • Jone Archibald Haddock
Vaiks se tyttöystävän nimen kirjoittelu seinään olikin ehdottoman epäviileää, niin teinpä kuitenkin tällaisen:

kosinta_small.jpg

Maalauksella on kokoa reippaat 30 neliötä ja väänsin sitä 4 päivää.Aini, se sano "joo." *hihu*
pirpeli

Posts: 5,533

#359 • • pirpeli

Replying to Katutaide-topic:

Vaiks se tyttöystävän nimen kirjoittelu seinään olikin ehdottoman epäviileää, niin teinpä kuitenkin tällaisen:IHANAA, ROMANTTISTA, IHANAA, IHANAA! Paljon onnea!*hihu*

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-