Tanssimusa tulee! (taas)

121 posts, 7 pages, 41,428 views

Pekko Haimi

Posts: 282

#101 • • Edited Pekko Haimi Our Stolen Theory / Beach X

tbo, 24.10.2006 17:16:
---



Kun tässä puhut paljon siitä että artisti ei ole aito artisti jos hän ei kirjoita biisejään itse.
Oletko ikinä kuullut termistä karisma? Minusta se on aikasta iso osa sitä pitävätkö ihmiset kyseisestä artistista vai ei ja tulevatko he keikoille katsomaan artistia vai ei.. Miksi karismaattiset laulajat pitäisi unohtaa ja ottaa pelikentälle vain singer-songwritereita? Seuraavaksi varmaan sitten aletaan tapella siitä että, artisti ei ole artisti kun hän ei soita jokaista instrumenttiaan levyllä, paina recciä studiossa, sekä miksaa, masteroi ja tuota omaa levyänsä..?
Kaikkien ei tarvitse tehdä ja osata kaikkea mitä koko musiikintekoprosessiin kuuluu, ollakseen silti lahjakkaita ja arvostettuja..

Ja mitä tulee Idols laulukilpailuun, niin munmielestä se antaa motivoituneille nuorille lupauksille oivan mahdollisuuden nousta puskista kansan tietoisuuteen.
snoxn

Posts: 350

#102 • • Edited snoxn
Kyllähän pop-musiikista voi pitää vaikka ei sitä nimiartistia suuremmin arvostaisikaan. Jonkun (tai joidenkin) luomistyön tulosta se on joka tapauksessa. Muutenkin on aika turhaa arvioida kaikkea musiikkia samalta viivalta.
Caro²

Posts: 5,301

#103 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
Antti Tuisku - Tunturibiisi , vittu että toimii hyvin! Laulu istuu huomattavasti paremmin, kuin monessa muussa ko. artistin lopputuloksessa - apaattinen melodia, mukavat taustaluritukset.. toimii.

Tuo kyllä mieleen 10v takaiset aikakoneet, 101't ja taikapeilit.. mutta who gives a fuck. hyvin toimii *sydän*

EDIT: Ei o perinteinen teini-itkuvirsi ja peräti tosiaan findancessakin mainittu c-osa oikeesti toimii, toisin kuin noin 80% muissa biiseissä, ja 99% tämän genren edustajien ralleissa.
tbo

Posts: 935

#104 • • tbo budhisattva

Individual, 24.10.2006 18:11:


Eli jankkaan vieläkin. Sä et siis usko, että jos Tuisku olisi ollut flunssassa ko. skaban alkukarsinnoissa, hän ei olisi koskaan, ei siis koskaan mitään muuta kautta voinut nousta kansan tietoisuuteen. Hän olisi kerran käynyt kokeilemassa ja se oli siinä, sitten vaikka lukemaan media-alaa tai jotain. Ei tullut minusta laulajaa.



Idolsin karsinnoissahan oli tuhansia ihmisiä. Osa (varmaan aika suurikin) tietty meni sinne ihan läpällä päästäkseen vittuilemaan tuomareille ja pelleilemään telkkariin, mutta syön housuni ellei siellä ollut yhtään Antin taidot omaavaa tyyppiä joka päätyi myöhemmin opiskelemaan media-alaa tai jotain. Kaikki taitavat laulajathan eivät päässet palkintosijoille, tai edes jatkoon.
Mitä Anttiin tulee, mikäli jätkä oli tarpeeksi tiukasti päättänyt ryhtyä laulajaksi, ura olisi ehkä jossain muodossa auennut joskus (muusikoillahan on muitakin työllistymiskeinoja kuin poptähteys). Se todennäköisyys että Antti päässyt siihen asemaan missä nyt on, on kuitenkin meteorin suoran osuman luokkaa. Pelkkä pop-laulajan ammatti on sen verran häilyvä elämänura että fiksu jätkä hommaisi jonkunnäkösen suunnitelma Bn siltä varalta että Wembleyn stadionin ovet ei aukeakkaan eikä maailmankiertuetta miljoonien ihmisten edessä buukatakkaan.



Eli nyt sä siis väitätkin, että Antilla olisi riittänyt tahtoa puskea jotain muuta kautta itsensä kansan tietoisuuteen. Ja tosiaankaan, mä en ole väittänyt, että ihan jokaisesta olisi siihen. Ei tietenkään, ei se ole mikään automaatio, näkeehän sen juuri aiemmin mainitusta INDX- bändistä. Niillä ei näyttänyt olevan mitään annettavaa, vai onko kyse vaan siitä kuinka terävä kynä sillä biisintekijällä sattuu olemaan, minkä kukin saa?



Ei se biisintekijä nyt _ihan_ merkityksetön äijä ole. Nylon Beatin suksee olis ollu hivenen eri kaliiberia jos puikoissa olis ollu sä tai mä sen Risto Asikaisen sijasta.



Mites sellainen henkilö, joka haaveilee laulajan urasta, harjoittelee, käy kaikki lähitienoon karaokekisat läpi ja sitten päättääkin osallistua tangomarkkinoihin ja voittaakin koko paskan sarjassaan, saa siitä levysopparin, levy-yhtiön promootion, hirveen määrän julkisuutta ja nimi onkin sitten yht´äkkiä koko humppakansan huulilla. Hän alkaa sitten kiertämään noita Lallintaloja ja Tanhupirttejä ja tekemään levyjä, niin että se ei olisi yhtään kiinni siitä ihmisestä itsestään miten hän sen leiviskän hoitaa, tuleeko hänestä uusi Jari Sillanpää vai painuuko unholaan, kuten joku vuoden 2xxx tangokuningas, jota kukaan ei enää muista. Toki elättänevät he itsensä sillä hommalla kummiskin.



Tällainen persoona olisi juurikin sillä "omalla työllään" pinnalle noussut henkilö, tai ainakin paljon lähempänä sellaista kuin mitä Antti. Elättääkö Idols Anttia vielä kymmenen vuoden päästä? No, meitsin pelimerkit menee lähemmäs sitä ei-kategoriaa. Poislukien tietty se vaihtoehto et Antti kellottaa näiden muutaman vuoden aikana niin paljon paalua et voi suoraan vetäytyä eläkkeelle (which I doubt, BMG on kuiteski se joka tästä rumbasta nettoaa kaikkein eniten).



Mutta tämä perustavaa laatua oleva näkemysero lienee meillä se, ettää se polku, mitä pitkin kohti tätä unelmaa kuljetaan, määrää artistin urasta ja saavutuksista huolimatta sen millainen hän on taiteilijana ja minä sanon, että lahjakkaat pärjää no matter what.



Ei se ihan aina mee noin. Maailmassahan on noita lahjakkaita ties miten vitun paljon, mutta silti meille myydään jotain saatanan smurffeja rekkalasteittain. Mikäli lahjakkuus = ura ja ei-lahjakkuus = ei uraa niin smurffien pitäis olla mahdottomuus. Jos myydyt levyt ja listapaikat todistaa artistien lahjoista ja taitavuudesta, niin Smurffien pitäis olla maailman abt. taitavimpia artisteja. Näinhän ei kuitenkaan ole. Miksi? Smurffeja ei ole edes "olemassa".
Pelkkä lahjakkuus ei takaa yhtään mitään. Tarvitaan lisäksi duunia, omistautumista, duunia, treenausta, duunia ja vielä vähän duunia. Ja ehkä pikkuriikkisen ja hivenen _flaksia_. Flaksin voi korvata taidolla olla tekemässä oikeita juttuja oikeessa paikassa oikeeseen aikaan, mut se on niin hienosyinen ja monimutkainen taito et normijätkät näkee sen tuurina.



Tuleeko yhtyeestä tai artistista sitten jotenkin huorahtava, jos hänen levynsä juhlivat listoilla? The Rasmuksen nykysoundi tulee lahden takaa Ruotsista. Iloinen, jopa RHCP:mainen funk-poljento vaihtui gootahtavaan synkistelyyn ja kiziing! ja johan alkoi kassakoneet laulaa. (No joo, olihan siinä f-f-f-fallingia välissä) Myivätkö he itsensä musiikkiteollisuudelle, vaikkakin esim. Lauri Ylönen on tuskaillut pahimmillaan asunnottomuuden pelossa, kun bändi ei menestynyt ja rahaa ei ollut. Metallican synkkä trashmetal klassikko ...and Justice for all sai seuraajakseen popimman Bob Rockin tuottaman Black Albumin ja bändi nousi stadionluokkaan U2:sen seuraan.



Toi äskeinen sääntö ei tietenkään ole mikään absoluuttinen, eikä listasijoitus tietenkään automaattisesti tarkoita huoraamista. Et voine kuitenkaan kieltää, etteikö siltä listaykköseltä vaadita tietynlaista "kaikille sopivuutta" (tai sellaista ominaisuutta että se ärsyttää mahdollisimman harvoja ihmisiä) - kuten juuri sanoit, ei se Rasmus siellä listojen kärjessä heilunut vielä silloin kun paiskottiin funkkia. Mitä Metallicaan tulee, ne ennen Black Albumia tehdyt jutut yksinkertasesti nyt vaan oli parempia - Master of Puppetshan on jätkien parasta antia - ja ne silti riitti silläkin bändillä maailmanlaajuseen maineeseen. Okei, ehkä maailmanlaajuseen _alakuttuuri_maineeseen, mut mitäs väliä sillä on, kyllä silläkin leivänsyrjässä pysyy kiinni. Metallican tapauksessa kyse oli lähinnä siitä että onko jätkät rikkaita, vai ihan tosi helvetin rikkaita.



Eikö tämä ollut juuri niitä asioita mitä ei voi määritellä. Toinen näkee Twinissä tekotaiteellista paskaa tai muuten epätervettä musiikkia, toinen äärimmäistä neroutta.



Sen eron piti olla siinä et Aphex Twin on tinkimättömällä suhtautumisella uraansa puskenu niitä omia juttujaan läpi, ja onnistunu saavuttamaan maailmanlaajuista mainetta ja suosiota (se onko kyseessä tekotaiteellista paskaa tai ei, on määrittelykysymys, ja riippuu ihan omista preferensseistä) kun taas hra Timberlake on malliesimerkki nk. manufakturoidusta poptähdestä.



No kyllä mä näkisin, että esim. Robbie Williamsin tapauksessa, se äijä on luonut helvetin kovan soolouran, oman näköisensä soolouran, koska hänellä oli siihen lahjoja, uskoa ja ja sitä kuuluisaa munaa ja kyllä myös aivan varmasti taiteellisia ambitioita. Vai onko kyse nyt siitä, että sitä uraa on ollut hänen tapauksessaan helpompi työstää kun sukan varressa oli jo sen verran, että riskinotto kannatti ja jos siitä ei olisikaan tullut mitään, niin oh well... elänpä koroilla mukavasti silti? Vai voiko olla, että nolo poikabändimenneisyys on ollut jopa riippakivi?



Mä kyl väittäisin et Robbie sellaisena artistina jona me Robbie nykyään tunnetaan juontaa juurensa aika pitkälle poikabändimenneisyydestä, joka todellakin on mahdollistanu aika paljon. Ihan puskista tullut kaveri tuskin olis heti kärkeen päässyt kiinni samanlaisiin tuotantobudjetteihin ja markkinointirahoihin kuin mitä Robbie. Robbien ero TTstä ja myöhempi ura oli aika loistavia taktisia vetoja: poikabändejä myydään keskimäärin alle 16-vuotiaille teinitytöille (tästä syystä kaikki poikabändit on huipulla keskimäärin 2-3 v, jonka jälkeen tulee joku uus poikabändi niitä uusia teinityttöjä varten). Ne ei kuitenkaan oo alle 16 koko elämäänsä, ja jos aikoo myydä sille samalle jengille levyjä vielä senkin jälkeen kun ne ei enää oo 16, ei kannata tehdä niitä juttuja joita teki silloin kun se oletettu ydinyleisö (TTn entiset fanit) oli sen 14v.



Jussi Polet: Positive (Danceteria) Suomen sinkkulistan kahdeksanneksi suoraan.



Jaahas, onnea Jussille listasijotuksesta. Noihan ei silti kerro ihan koko totuutta, se metodi millä listat kerätään on vähän hassu. Mä en ihan kokonaan muista miten se toimii, mut eikös siinä jollain ihmeen keinolla kombinoida radiosoittoa (klubisoittoa?) ja niitä myyntilukuja ja lasketa siitä joku ihmeen kerroin? Samaten, pitääkö siinä olla joku major-jakelija/levysoppari alla et pääsee listoille? Tuli nimittäin mieleen Don Johnson Big Band - jätkien eka levy on varmaan Suomen eniten myyty omakustanne, joku luku joskus tais huidella jossain 10 000 kpln kieppeillä, mut ei se silti missään listoilla juhlinut (mahdollisesti ehkä sen jälkeen kun se sai jonkun jakeludiilin saatto kävästä listoilla mut ei voi muistaa).
Toi on siiinäkin suhteessa hivenen vääristävä linssi et Suomessa myydään ihan helvetin vähän sinkkuja, ja suhteellisen pienellä myynnillä pääsee suorastaan pelottavan korkealle. Reverend Bizarre oli tos aika korkeella jokunen aika sit, mut kuvitteleeko joku et Reverend Bizarre olis joku kipee megasuksee ja jätkät jotain maailmanluokan tähtiä? I think not. Vaikka miten kääntäius ja vääntyäis, doom on suomessa vieläkin marginaalisempi juttu kuin tekno (ja tulee aina olemaan).
Lisää levy-yhtiöiden silmänkääntötemppuja: joskus aikoinaan kultalevyyn piti myydä 25 000 kpl, nyt riittää 15 000 (sinkuille 5000). Lisäksi, se lasketaan tukkumyynnistä: "Kultalevyn, kuten muidenkin myyntilukupalkintojen myöntämiseen oikeuttaa tukkumyynti, eli se, paljonko kauppiaat ostavat levyä varastoon. Esim. Popstars-bändi INDX myi platinaa*, vaikka asiakkaille ei siirtynyt edes kultalevyyn oikeuttavaa levymäärää." (wiki) Kultalevyja jaetaan et voitais ylläpitää sitä illuusiota et levyjä myydään vitusti, ja kun levyjä "myydään vitusti", artistin on pakko olla suosittu, ja kun artisti on suosittu, sitä suosiota voidaan käyttää generoimaan yhä uutta suosiota (nk. paskanhyvyys-ilmiö. Paskan on pakko olla hyvää, koska suuri massa, ie. 50 miljoonaa kärpästä, pitää sitä hyvänä).

*30 000 kpl. Alunperin se raja on ollu 100 000.



Pitääkö sen osata rakentaa se auto? Pitääkö helvetin hyvän nettisivujen tekijän osata se kone läpikotaisin? Et sitten näemmä arvosta ketään, joka ei tee omia biisejään. Siis vaikka olisi aivan helvetin kova laulaja, niinkuin esim. Paula Koivuniemi, niin koska hän ei käsitääkseni tee itse kappaleitaan, hänellä ei ole ammattitaitoa. Katri Helena, uusin radiosoitto Vainion Ilen käsialaa (Junnun poika).



Äh, tulipa huonoa tekstiä, eikä tarkemman miettimisen jälkeen edes sitä mitä halusin sanoa. Se mitä mä siis siltä muusikolta haluaisin olis jonkunnäköstä substanssia, jonkunnäköstä osotusta siitä että artisti on muutakin kun levy-yhtiön palkkaaman stailistin ja markkinaäijän tuote. Monta kertaa se tarkottaa niitä omia biisejä (tai jotain kontrollia ja panosta omaan uraan/tuotantoon muutakin kun se minkävärisen paidan laittaa pressitilaisuuteen), mut ei sekään mikään absoluutti oo. Katri Helena ja Paula Koivuniemi on tässä vuosikymmenien mittaan osottanu sen aika hyvin, muutenhan ne ei olis siinä missä ne nykyään on. Antilla IMO on toistaseks aika vähän sitä näyttöä. [Populaari]Musiikki on siitä outo taiteenala et siinä pääsee aika pitkällekkin ilman sitä, mut esim. kuva- tai näyttämötaiteen puolella tai melkein missä muussa taiteessa tahansa uraa ei oikeestaan edes voi syntyä ilman sellasta: sen maalarin täytyy maalata omat taulunsa, tai sen näyttelijän täytyy ihan itse olla siinä estradilla.

(tästä tuli mieleen 2 poikkeusta: toinen on Andy Warhol ja toinen Jeff Koons, mut keskustelu niistä ja niiden taiteesta ja taiteen oikellisuudesta ei kuulu tähän ketjuun vaan jonnekin ihan muualle.)


edit2:
Mutta en minä sitä kiistä, ettenkö arvostaisi esim. Ismo Alangon (mulle se kaikkein tärkein artisti) tapaa pitää itsepintaisesti kiinni vain siitä omasta jutustaan tyyliin: hajoitetaan suomen yksi suosituimmista bändeista, Hassisen Kone ja perustetaan Sielun Veljet, joka soittaa rujoa metallista soundia ihan saatanan lujaa ja porukka lähtee keikoilta kesken vittuun. Siekkareitten ulkom. levy-yhtiö (heh, sama kuin aikoinaan Metallicalla) Music for Nations myöhemmin halusi Siekkareilta samaa rankkaa linjaa, tuloksena bändin Intian vierailu ja albumi täynnä akustista psykedeliaa, koska bändi halus niin... :)



Tämän takia Ismo ansaitseekin lujasti propseja: kenellä tahansa ei riittäis munaa vastaavanlaiseen operaatioon. Sen lisäks vielä Ismo sattuu olemaan yks parhaista biisintekijöistä niinku ikinä, joten ei voi disauttaa :)

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

Individual

Posts: 10,942

#106 • • Edited Individual HYPNO!

tbo, 27.10.2006 13:48:
Tämän takia Ismo ansaitseekin lujasti propseja: kenellä tahansa ei riittäis munaa vastaavanlaiseen operaatioon. Sen lisäks vielä Ismo sattuu olemaan yks parhaista biisintekijöistä niinku ikinä, joten ei voi disauttaa :)



Mutta ainoa mikä mua on häirinnyt miehen tuotannossa on levyjen sisäinen epätasaisuus kappaleiden suhteen, eli esim. Hei Soturit- levyllä on mm. huikeat "Aina nälkä", "Hei Soturit"- kappaleet ja sitten mielestäni mitäänsanomattomammat "Paljain jaloin" ja "Tää on tää" - kappaleet. L´amourha- levyllä samaa hieman tylsempää linjaa edustavat: "Satujen julma taikayö" ja "Rakkaus raatelee". Nämä toki ovat makuasioita, mutta siis omasta mielestäni linja vaihtelee välillä rankastikin huikeista klassikoista ynnä muuta- osastoon. Sileun Veljien debyyttialbumin ohella ehyin (No joo, onhan Softwood music...myös hieno) Siekkarikokonaisuus, "Kuka teki huorin" sisältää sekin vain keskinkertaiset "Mustamaalaan" ja "Kemia" tuotokset, mutta kun kyseessä on artisti, jonka koko ura hakee vertaistaan suomalaisessa rockissa, ei jaksa antaa moisten häiritä.

Tosin, tässä vain raapaisu Sielun Veljien muodossa. Hassisen Kone, Soolot ja nykyinen Säätiö, jonka lukisin herran kolmanneksi bändiksi ansaitsisivat nekin samanlaista analyysiä tässä.
0-scar

Posts: 760

#107 • • 0-scar Team Teknolipat :)

Caro², 26.10.2006 12:57:

Antti Tuisku - Tunturibiisi , vittu että toimii hyvin!



Joo iskee kyl hyvin! :) Latasin kun kehuit ja kas yllätys et oli vaihteeksi hyvä biisi! Antti<3

--
Jos joskus murhe painaa, se painaa, se painaa, voit silloin multaa kaivaa ja huolet hukuttaa!

liikkuva muna

Posts: 2,652

#108 • • liikkuva muna an egg on the move
Oon tässä jo odotellukin millon tää teknon lamakausi väistyy taas ja päästään 90-luvun meininkeihin. Näemmä noudattaa tota kymmenen vuoden sykliä.
Epailija

Posts: 5,636

#109 • • Epailija Physicist, 2nd class.

Karski, 19.10.2006 13:31:
---
JussiS, 19.10.2006 12:44:Rudebox oli positiivisimpia yllätyksiä tän vuoden poppisskenessä.
---
En olis kyl ikinä uskonut tätä päivää kokevani,
mutta mä olen tästä täysin samaa mieltä.
Rudebox -> the Win.



Nyt kun tuota levyä on tullut duunissa kuunneltua, niin täytyy kysyä: Oletteko tosissanne? Rudeboxilla on ehkä Robbielle uusia juttuja, mutta ei tuo levy mikään popin terävimmällä aallonharjalla kulkeva tekele todellakaan ole. Pet Shop Boys, Madonna ja Depeche Mode ovat tehneet paljon parempaa ja konemusiikin iloja tehokkaammin levittävää jälkeä jo aikoja sitten. Robbie erottuu massasta lähinnä härskimpien tekstien ja "King of the Bongos":in cover-versiolla, joka sekin on tulkintana mitäänsanomaton. IMNSHO Rudebox on vuoden turhimpia ja perusteettomimmin hypetettyjä levyjä.

[ ] Ostaisin
[x] En ostaisi

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Karski

Posts: 6,049

#110 • • Karski Pomon kätyri

Epailija, 22.11.2006 16:03:
---
Karski, 19.10.2006 13:31:
---
JussiS, 19.10.2006 12:44:Rudebox oli positiivisimpia yllätyksiä tän vuoden poppisskenessä.
---
En olis kyl ikinä uskonut tätä päivää kokevani,
mutta mä olen tästä täysin samaa mieltä.
Rudebox -> the Win.

---


Nyt kun tuota levyä on tullut duunissa kuunneltua, niin täytyy kysyä: Oletteko tosissanne? Rudeboxilla on ehkä Robbielle uusia juttuja, mutta ei tuo levy mikään popin terävimmällä aallonharjalla kulkeva tekele todellakaan ole. Pet Shop Boys, Madonna ja Depeche Mode ovat tehneet paljon parempaa ja konemusiikin iloja tehokkaammin levittävää jälkeä jo aikoja sitten. Robbie erottuu massasta lähinnä härskimpien tekstien ja "King of the Bongos":in cover-versiolla, joka sekin on tulkintana mitäänsanomaton. IMNSHO Rudebox on vuoden turhimpia ja perusteettomimmin hypetettyjä levyjä.

[ ] Ostaisin
[x] En ostaisi



Mä puhuin tossa kappaleesta, en levystä.
Levy sisältää heikompaakin matskua.

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

Beliar

Posts: 1,361

#111 • • Beliar

miikkah, 19.10.2006 12:56:
samoin yllätyin käydessäni muutamassa hieman vanhemmalle porukalle suunnatussa diskossa... ...yleisö on kuitenkin nuorena dr albaninsa ja haddawaynsä kuunnellut...



ai kiitti... *hieman vanhempi* *nyyh*

--
Mikä **tun desibeliraja?!?!

Jussi Soro

Posts: 6,385

#112 • • Jussi Soro choon!

Epailija, 22.11.2006 16:03:
Nyt kun tuota levyä on tullut duunissa kuunneltua, niin täytyy kysyä: Oletteko tosissanne?


Komppaan joo Tressiä, eli puhe oli siitä biisistä eikä levystä (levy julkaistiin muuten viikko sitten, että mahdotonta siitä on ollutkaan puhua tuolloin).
Epailija

Posts: 5,636

#113 • • Epailija Physicist, 2nd class.

JussiS, 22.11.2006 16:40:
Komppaan joo Tressiä, eli puhe oli siitä biisistä eikä levystä (levy julkaistiin muuten viikko sitten, että mahdotonta siitä on ollutkaan puhua tuolloin).



No se selittää osan. En kyllä itse biisistäkään keksi mitään erityisen positiivista sanottavaa. Musavideossa sentään tanssii mm. Salah.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

z

Posts: 1,146

#114 • • z

Beliar, 22.11.2006 16:38:
---
miikkah, 19.10.2006 12:56:
samoin yllätyin käydessäni muutamassa hieman vanhemmalle porukalle suunnatussa diskossa... ...yleisö on kuitenkin nuorena dr albaninsa ja haddawaynsä kuunnellut...
---
ai kiitti... *hieman vanhempi* *nyyh*



Eikös "hieman vanhempi" ole kuitenkin aika kauniisti sanottu *pepsodent*

Vieläkin vanhempi duunikaveri viittasi kyseisiin paikkoihin "teinimestoina". Ei kuulemma kehtaa käydä, kun "ovat täynnä kolmikymppisiä teinejä".

No, internetissä kukaan ei tiedä, että olet vaikka 45.
Mellu-

Posts: 4,006

#115 • • Mellu-
robbie ja rudebox *sydän*

--
Mellu lähti lahdesta, mutta lahti ei lähtenyt Mellusta -enrg-
Lentopallokenttien Dennis Rodman

TPYOMASTER

Beliar

Posts: 1,361

#117 • • Edited Beliar

miikkah, 22.11.2006 19:44:

Eikös "hieman vanhempi" ole kuitenkin aika kauniisti sanottu *pepsodent*
No, internetissä kukaan ei tiedä, että olet vaikka 45.



"kypsä" tai "varttunut" kuulostaisi kyl hieman paremmilta... ei ku son vaan tää mun ikäkriisi *blush*

edit: konditionaali

--
Mikä **tun desibeliraja?!?!

rec

Posts: 2,923

#118 • • Edited rec

JussiS
Omasta mielestäni tää vois olla Suomen suhteellisen pienelle bileskenelle hyvä boosti, ja tuo ehkä tanssimusan lähemmäs valtavirtaa (kuten kävi esimerkiks rapille tossa 5 vuotta sitten).



Hyvä tai huono. Kohta ollaan taas siinä oravanpyörässä, että samat levyt pyörii tiheemmin ja tiheemmin levylautasilla. Ajatus toki on toimiva, mutta toimiiko konkreettisesti.. sitä en osaa varmaksi sanoa.

Pakko takertua tuohon räppi juttuun; 5 vuotta sitten OLI VIELÄ räppiä, nykyään räppi ei ole enää räppiä, vaan sillä _YRITETÄÄN_ olla jotain. Aitoo mazkuu oli vielä 5 vuotta sitten mm. Sticky Fingaz soolona ja Onyx porukkana. R0X! :)

edit: virheenkorjaus
recue

Posts: 87

#119 • • recue
Jos konemusalla meinataan tasajynkytystä niin eikös tuo listatrancehuttu jo ollu ja menny kunnes aarenbii tuli ja tukki listat? Sidechainihumpsutus nosti taas tasabiitin vähäks aikaa takas pinnammalle, mutta jäkimainingeissa mennään.

Nyt sitte yritetään lämmitellä vanhaa elektrosaundia kuhan ensin hiotaan siitä kaikki särmät pois niin sopii paremmin keskivertokuuntelijan korvaan...

8-bittinen piipitys on nyt sitte hip ja cool kun timbalandinkin pitää samplata demoscenetavaraa.

http://ukscene.untergrund.net/blog/?p=18

Eli Nelly Furtadon Do It onkin suomalaista käsialaa.. :P
darkfr

Posts: 232

#120 • • darkfr d:play
Jep, mäkin olen huomannut kyllä että elektrosaundi varsinkin on alkanu tulemaan vahvemmin tuonne MTV:lle ja muuallekin. Musta kiksuilu taas alkaa jättää vähän taakseen, siis poppimusassa (näin ainakin arvelisin tapahtuvan, niinkuin joku tuossa sanoi niin se sidechain meni jo) ainakin, luulisin et tällästä hands up for detroit yms. nähdään jatkossakin enemmän. Huomasin muuten tuossa et Armanin mainoksis(tai ainakin yhdessä) soi aika elektro/tekno biisi taustalla.

Mun mielestä r'n'b:n vois ajaa kokonaan alas ja kuopata, mielelläni kuuntelisin jokaisen sellaisen skeidabiisin päällä vaikka robbien lovelightia (on muuten hyvä biisi sekin, vaik taustat yms. on ehkä kliseisimmät ikinä, mut disco toimii).

--
4/4