thobie, 6.1.2006 15:45:
---
Ei kukaan ole puhunut kyseisten organisaatioiden romuttamisesta mitään, vaan kyse oli siitä että miten ihmisillä on tarve luokitella ihmisten työläisiksi ja omistavaksi osapuoleksi vaikka nykyisin ollaan samassa paatissa, rakentamassa samaa yhteiskuntaa ja samoin päämäärin - ja vielä omia jomman kumman eturyhmän ajamisen itselleen ja hylätä toinen osapuoli vaikka yhteisen edun ajaminen pitäisi olla se ydinasia. Omistaja on omistaja ja työntekijä on työntekijä - mutta synnyitpä mihin tahansa paikkaan suomessa kenen tahansa lapsena sinulla on mahdollisuudet ja vapaus mihin tahansa haluatkin.
Miksi työnantajien etujärjestöt yrittävä sitten erittäin tarmokkaasti purkaa toisen osapuolen, tässä tapauksessa työntekijöiden, vaikutusvaltaa? Suomalainen sopimusyhteiskunta on osoittautunut erittäin toimivaksi eikä globalisaation vaikutuksiin voida reagoida lisäämällä vain työnantajien/omistajien vapautta, kuten esimerkiksi EK vaatii lähes taukoamatta.
Halusimme tai emme, meillä on aina sekä työntekijöitä että työnantajia ja jotta työnantajan valta ei lähestyisi mielivaltaa, on työntekijällä oltava tiettyjä oikeuksia. Tärkeintä on, että molempia osapuolia kunnioitetaan.
thobie, 6.1.2006 15:45:Vastakkainasettelun aika on ohitse - olet työntekijä, omistaja tai kotiäiti kaikessa on kyse siitä miten koet kannattavimmaksi oman panoksesi käyttää - tuottamaan parhaiten. Joku lomailee saaden mielihyvästä parhaan tuoton, toinen on työntekijä koska kokee saavansa palkasta parhaimman vastineen - kolmas ryhtyy yrittäjäksi riskeineen koska kokee riskeistä huolimatta mahdollisesti saavansa parhaimman tuoton yrittämisestä. Ja nykysuomessa jokaisella on vapaus ja mahdollisuudet siihen mihin vain itseltä löytyy tahtoa.
Ja mielestäni nykyinen malli on suht' toimiva ja tasapainossa. Kukaan vasemmistolainen ei varmasti kiellä yritystoiminnan tärkeyttä (paitsi ne juoksuhautoihinsa kaivautuneet änkyrät), kyse on siitä, että talouskasvun mittareilla ei voi mitata elämää. Tällöin on tehtävä päätöksiä, jotka eivät aina ole talouden kannalta parhaita tai tuottavimpia.
Onneksi suomessa on erittäin suuri pk-yritysten osuus (imo, yritystoiminnan tervein osa). Suuruuden ekonomia koituu lähes aina työntekijän tappioksi pääoman liikkuessa vapaasti sinne mistä saa pienimmällä panostuksella suurimman tuoton.
thobie, 6.1.2006 15:45:
Ja juurihan Niinistö on työväestä kantamassa huolta
Heh, eikös ne kaikki ehdokkaat tee tätä samaa :-)
thobie, 6.1.2006 15:45:, ja sitä hän teki 90-luvulla toimiessaan valtiovarainministerinä - taistelemassa yhteisestä hyvästä saaden lokaa niskaansa niin työntekijöiltä kuin työnantajiltakin tasapuolisesti. Nyt olisi aika päästää Niinistö näyttämään mitä hän kykenisi tekemään hyvässä kunnossa olevalle valtiolle - sille jonka hän johdatti pois 90-luvun lamasta.
Ja tämän kaiken Niinistö teki yksin?
thobie, 6.1.2006 15:45:Halonen piiloutuu nyt 6-vuotta vanhan vaaliohjelmansa taakse, saamatta mitään tähdellistä aikaan viimeisen 6-vuoden aikana, ja kun samalla kuitenkin maailma on näiden 6-vuoden aikana muuttunut presidentinkö ei tarvitsisi tänä aikana muuttua laisinkaan? Ilmeisesti ei...
Miksi ihmisen pitäisi ihanteitaan muuttaa, jos maailma muuttuu? Jos totalitarismi saisi maailmassa ylivallan, muuttuisitko sinä totalitarismin kannattajaksi?
thobie, 6.1.2006 15:45:Ihmiset pelkäävät muutosta, joten ymmärrän hyvin miksi Halonen on niin helppo valinta. Mutta jos on tarkoitus kehittyä tai edes säilyttää nykyinen taso on pakko yhteiskunnan muuttua jotta se pystyisi vastaamaan maailman muutokseen.
Me emme ole virrassa voimattomana ajelehtiva kaarnanpalanen, vaan me voimme oikeasti vaikuttaa siihen, miten maailma rakentuu. Me luomme ne säännöt, millä yhteiskuntamme toimii.
thobie, 6.1.2006 15:45:Ei, Niinistö on yhteisen ja paremman tulevaisuuden miehiä.
Sanoisin samaa Halosesta ja itseasiassa kaikista ehdokkaista. Jokainen haluaa oman näkemyksensä mukaan parantaa maailmaa.
thobie, 6.1.2006 15:45:Jos puhe on halpaa niin voikin kysyä miksi ihmeessä Niinistö on ainoa vaalitenteissä joka ei ole kierrellyt ja kaarrellut kysymyksiä politiikkomaisesti ohitse Halosen ja Vanhasen tapaan, vaan antanut selvät kuvat omista aatteistaan ja näkemyksistään? Mikä tarve Halosella ja Vanhasella on peitellä omia ajatuksiaan - kannatuksen menetyksen pelossako?
Halosen ei tarvitse toitottaa näkemyksiään, ne alkavat olla aika tuttuja meille kaikille tämän 6 vuoden jälkeen.
thobie, 6.1.2006 15:45:Mikäköhän ryhmä oli se joka kärsi ja kärsii edelleen nahoissaan laman vaikutukset -- kyllä, yrittäjät. Siinä jäi työttömäksi samalla tavalla niin yrittäjä kuin työllistettykkin, mutta työntekijöitä ei enää nykyisin kahlitse laman aikaiset miljoonavelat.
Jaa, että ihmisiä ei jäänyt kahden asunnon loukkoihin tai pitkäaikaistyöttömiksi? Entä ne tuhannet, jotka takasivat yrittäjien velkoja, vanhemmat, lapset veljet sekä sukulaiset? Eiköhän se kasinovuosien taloushurman paska valunut kaikkien niskoilla.
thobie, 6.1.2006 15:45:Tasapaino yrittämisen ja työntekijän riskeille pitää löytyä, ja sitähän Niinistö tässä on ajamassa - tasapuolisesti kaikkien etuja ajavaa politiikkaa jolla ja vain jolla voidaan taata parempi tulevaisuus. Sitä ei saavuteta ajamalla pelkästään työläisten etua tiukoin ay-sopimuksin tukehduttamalla talous yrittäjien puutteessa, ja sitä ei myöskään saavuteta vapauttamalla kapitalismi näkemällä kansainvälisten suuryritysten työväen alistamisen.
Olen samaa mieltä, en vain usko, että Niinistön malli on tasapuolinen. Oikeistolainen politiikka on aina yrityslähtöistä.
thobie, 6.1.2006 15:45:Haluaisin nähdä lausunnon, jossa Niinistö esittää jotakin muuta. Vahva talous on köyhänkin ystävä.
Talous ei kuitenkaan tee autuaaksi. Josksu on tehtävä asioita, jotka eivät taloudellisesti ole kaikkein järkevimpiä. Tähän en usko Niinistön kykenevän, koska taloususkovaisena luvut tuntuvat olevan hänelle läheisimpiä.
thobie, 6.1.2006 15:45:Sitä en ymmärrä miten Halonen voi esittää kaiken kansan presidenttiä, itse muumimammaa, ympäripyöreine kommentteineen ja niukkine kannanottoineen. Onko hän unohtanut kokonaan menneisyytensä? Luulisi löytyvän paljonkin sanottavaa näin vaalien alla henkilöltä joka on ollut mukana mm. liikkeessä EEC-kauppasopimusta vastaan, sekä SETA:n toiminnassa. Onko hän oikea henkilö Suomen kärkikuvaksi maailmalla ajamaan "Suomen" kantaa globalisaatiosta ja tulevaisuuden tavoitteista? Minusta pelkästään vaalitentit ovat osoittaneet Halosen taloustuntemuksen, ja tämän heikkouden hän on itsekkin myöntänyt - ja globalisaatio jos mikä on markkinataloudellinen ilmiö ja se tulee olemaan tekijä jonka kanssa Suomen on kamppailtava seuraava 6-vuotinen presidenttikausi.
Ei Suomi voi aina ajatella vain itseään. Me tulemme hyvin toimeen, joten voimme auttaa myös muita. Ja onhan Halonen muuttunut vuosien varrella, etkö sitä juuri aikaisemmin vaatinutkin? Suomi voi esimerkillään kannustaa muita maita sosiaalisempaan ajattelutapaan ja Halonen on esimerkillään jo vaikuttanut tähän suuntaan. Minusta Halonen on hyvä presidentti.