pääsykokeet/opiskelu

858 posts, 43 pages, 332,679 views

Galore

Posts: 131

#1 • • Galore
Kohta mulla (ja toivottavasti jollakin muullakin täällä) on edessä pääsykokeet yliopistoon/opiskelemaan. Onko teillä motivaatiota istua samojen kirjojen ääressä koko kevät, vai kiintääkö silmissä vain opiskelu hakemassas paikassa ja sinne on päästävä maksoi mitä maksoi.
Jos jollain on kokemuksia tämän meidän koulutuslaitoksemme vääristymästä, eli pääsykokeista, oisko mitään vinkkejä millä selviää koko urakasta?!*häh*

--
¨kotahi¨

She

Posts: 717

#2 • • She
Hmm. Mä en ole alottanut edes mitään. Hyvä kun edes tiedän ajoista mitään. En siis voi valita vaihtoehtoa tolta listalta. Mun vaihtoehto ois joku:
X Jaa, kouluun. Tahdon kyllä. Tartteeko sinne lukea?!

Mä olen vähän ulkona... kyllä mä vielä...
Jukka I

Posts: 155

#3 • • Jukka I
Yksi neuvo: olkaa realisteja. Jos jonnekin mestaan otetaan keskimäärin 10% hakijoista, niin sinne ei kannata lähteä puutteellisilla tiedoilla kokeilemaan onneaan. Joko luetaan niin että henki lähtee tai sitten ei haeta lainkaan.

[muokattu 10.2.2003 23:53]
HzO

Posts: 266

#4 • • HzO 9mm burana auttaa
Joo motivaatiolla pääse kyllä pitkälle. Syksyllä olin aivan mehuissa ku alkoi opiskelu, mutta nyt "keväällä" motivaatio nolla jätin koko paskan kesken.


Tsemiä vaan pääsäreihin, jos niihin ei jaksa lukea niin yo on ainakin väärä paikka, jollei omaa mega aivoja.

--
Kuolema Kuittaa Univelat Joukkohaudassa Et Lepää Yksin

Janne

Posts: 1,330

#5 • • Janne kipee ukkeli
Motivaatio ja asenne pitää olla oikeat. Tosi tyypillinen esimerkki on perheen kultatyttö/-poika, joka ylppärijuhlissa kertoo mummoille ja kummeille "pyrkivänsä" kauppikseen, lääkikseen tms. Ei "pyrkimällä" mihinkään pääse, kouluihin "mennään".

Jos ei motivaatio muuten riitä, voi sitä hakea myös taloudellisesta näkökulmasta: opintojen viivästyminen vuodella tarkoittaa myös kunnollisen palkkatulovirran myöhästymistä vuodella. Lisäksi joutuu tekemään vuoden jotain hanttihommia henkensä pitimiksi, ellei pappa maksa ahkeralle pyrkijälle.

Loppujen lopuksi tosiasia kuitenkin n se, että suomalaista pääsykoejärjestelmää pitäisi vähän järkeistää. Mun mielestä olisi parempi, jos lukion papereille annettaisiin enemmän painoarvoa, jolloin tsemppaus olisi pitkäjänteisempää ja tunnollisimmat opiskelijat palkittaisiin.
Avatar
#6 • • yana Guest
Blackout:

Yksi neuvo: olkaa realisteja. Jos jonnekin mestaan otetaan keskimäärin 10% hakijoista, niin sinne ei kannata lähteä puutteellisilla tiedoilla kokeilemaan onneaan. Joko luetaan niin että henki lähtee tai sitten ei haeta lainkaan.niihin kun yleensä kanssa on hakemassa tyyppejä joilla on ollut aikaa lukea pääsykokeisiin koko edellisen vuoden/pari.
keisha

Posts: 1,394

#7 • • keisha bullet with butterfly wings
*turn on leveily*
mie sain opiskelupaikan! ilman pääsykokeita siis. mutta
suomen joutuu jättämään syksyn tullessa.
*turn off leveily*

viime vuonna kyllä lueskelin puolilaiskasti pääsykokeisiin työn ohessa. en päässyt.

imo sellanen ruikutus on turhaa et "multa jäi kaks pistettä oikiksesta byäää". myönnettävä on että oon itekin syyllistyny edellämainittuun. mut ärsyttävää se on.

--
Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet. (Albert Einstein)

lostgone

Posts: 2,493

#8 • • lostgone
Mulle kostautu mun lukion huonot lähtöpisteet ja pääsykokeessa ois pitän olla ylihyvä, enkä ollu.*mur*
No nyt leikin AMKssa enkä jaksa lukee tänä keväänä mihinkää, alan varmaa opiskelee avoimessa syksyllä tän koulun ohessa. Jos rahaa riittää ni mene jonnekin valmennuskurssille, ni ainaki tiiät osaamises tason.. rahaahan siinä kyl menee. Niistäkin kursseista kannattaa ottaa hyvissä ajoin selvää..

--
Pimeän puolustuspuheenvuoro.

Aidrian

Posts: 1,799

#9 • • Aidrian Furian Master
joku tossa jo sanoikin, aika paljon on kiinni asenteesta.
Kaks kertaa oon AMK:on hakenu, kummallaki kerralla tullut hyväksytyksi. Lukemiset nollassa ja silti sisälle.
.. toisaalta... mitä vittua mä täällä teen ku tämäkä ala kiinnosta paskan vertaa.. taas linjan tai koulunvaihto edessä..*eiei*
Lost-Soul

Posts: 3,107

#10 • • Lost-Soul los pallos
no, mulla on yo todistus aika perseestä.. Meni sit ne kokeet vähän penkin alle.. Jotenkin vaan tuntuu et liikaa katotaan just tota yo-todistusta.. en sit tiedä mikä on tosi seikka...
Ekalla kerralla kun pyrin opiskelemaan, menin hitusen kankkusessa kokeeseen.. enkä päässy... Tokalla kerralla oli muutama muo parempi enkä päässy.. (kuitenkin tokalla kertaa melkein täydet pisteet kokeesta)... no taas yrittämään jos vaikka nyt nappais... *heiii*

Itsessänihän vika on jos en pääse opiskelemaan.. tai sit muissa on vikana se et ne on muo parempii... Mut kyl vähän ärsyttää sellaset ihmiset jotka menee hengailee jonnekkin laitokselle ja vie sit joltain sellaselta opiskelupaikan joka tosiaan olis halunnu opiskella...*piis*

--
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Mark

Posts: 7,311

#11 • • Mark d a n c e m a c h i n e s
itse pääsin vuonna 2000 sisään ammattikorkeeseen lähinnä työkokemuksen ansiosta, ei paljoo napannu lukee mihkään kokeisiin, ja helpothan ne oli, lähinnä naurettavan helpot. Korkeakouluista en osaa sanoo, mut AMK kokeet ainaki tekniikan alalla menee suvereenisti jos vaan matikka ja fyssa ees jotenki hallussa.

-M

[muokattu 12.2.2003 13:10]

--
VELHO, CAPTAIN, U NAME IT!

Susu

Posts: 1,077

#12 • • Susu The Nasu
Mä kiersin ainaski pääsykokeet AMK:ssa. En tiedä miten siinä niin kävi mut kävi kuiteski, muut kyllä tentti kaikenmaan aineita...
*täh*
Mut joka tapauksessa nyt on jo koulu ohi ja uusia mietiskelen, mut nyt ainaski hetken painen duunia*nauru*

--
"Aivot on elin, jolla ajattelemme, että ajattelemme." -Ambrose Bierce

Youzo

Posts: 1,175

#13 • • Youzo viidakkovekara
Lukiota käyn ja yritän suorittaa sen mahdollisimman hyvin.
Kyl noita motivaatio ongelmia on ollu aika paljon just lukiossa,
ku niit hyviä arvosanoja ei tule niin helpolla ja se masentaa aina välillä.*nyyh* Eikä tiedä viellä minne sitä hakis jatko-opiskelemaan.
KAikilla on varmaan näitä samoja ongelmia.

Välivuoden pidän vissiin ja alan paiskoo duunii raksal tai teen jotain muuta tosi kehittävää.
No ku ei edes tarvii inttiin mennä niin voi juhlia / chillaa ainakin yhden vuoden kunnolla.

Pitää ottaa kaikki elämästä irti kun viellä voi.*joo*

Elämä on LAIFFIA..*nauraa*
Tapi

Posts: 1,437

#14 • • Tapi Dreamstate
Janne:

Loppujen lopuksi tosiasia kuitenkin n se, että suomalaista pääsykoejärjestelmää pitäisi vähän järkeistää. Mun mielestä olisi parempi, jos lukion papereille annettaisiin enemmän painoarvoa, jolloin tsemppaus olisi pitkäjänteisempää ja tunnollisimmat opiskelijat palkittaisiin.


Mun mielestä taas ylioppilaspapereille ei tarvisisi juurikaan antaa painoarvoa. Lukio-iässä on useimmiten aika hukassa, eikä välttämättä edes kiinnosta panostaa opiskeluun. On väärin, että teiniajan saamattomuudesta rangaistaan tulevaisuuden kannalta hyvinkin tärkeässä asiassa.

Kaikkien pitäisi lähteä samalta viivalta koulutodistuksista riippumatta; näin vain motivoituneimmat lukijat saisivat paikan, eivätkä vain hyvää YO-todistusta siipinä käyttävät lorvijat. Näin kouluihin ei tulisi ns. turhia opiskelijoita ollenkaan, mitkä vievät ainoastaan paikkoja sinne oikeasti haluavilta.

***

Itse pyrin viimevuonna kauppakorkeeseen Helsinkiin; jäin 2 pistettä opiskelupaikasta. Tänä vuonna menen sisään.*igor*

[muokattu 12.2.2003 16:00]
Galore

Posts: 131

#15 • • Galore
Lähtöpisteet... Mulla on kolmea pistettä vaille täydet pisteet (johtuu lähinnä hyvästä tuurista ylppäreissä ja siitä, et kirjotin pitkän matikan), mut joo silti mun tarttee lähtee lähes samalta linjalta kaikkien muiden pyrkijoiden kanssa! Ei se tunnu kivalta.
Tiedekuntaan, johon mä pyrin, otetaan vain 40% pääsykoe- ja lähtöpisteiden mukaan. Muut pääsee pelkän pääsykokeen mukaan. Eikö se olisikin ihan kiva ratkaisu, että lähtöpisteitä arvostettaisiin "vähän" enemmän tässä 40%:n joukossa, koska käytännössä munkin lähtöpisteet antaa mulle "vain" noin kolmen 2.5 pisteen "etumatkan".

Kaverilla on myös kokemuksia tästä "mä jäin kahen pisteen päähän oikiksesta..." Heiii, niinku joku jo sanoikin, elämä on laiffii...

--
¨kotahi¨

Janne

Posts: 1,330

#16 • • Janne kipee ukkeli
Tapi T:


Mun mielestä taas ylioppilaspapereille ei tarvisisi juurikaan antaa painoarvoa. Lukio-iässä on useimmiten aika hukassa, eikä välttämättä edes kiinnosta panostaa opiskeluun. On väärin, että teiniajan saamattomuudesta rangaistaan tulevaisuuden kannalta hyvinkin tärkeässä asiassa.Joskushan se vastuu omasta elämästä on otettava. Monissa maissa nuoret valmistuvat (tosin bachelor-papereilla) yliopistoista 20-vuotiaina - siellä pitää olla "valveilla" paljon nuorempana. Lukioon meneminenhän on myös jo valinta sinänsä.
Lost-Soul

Posts: 3,107

#17 • • Lost-Soul los pallos
Janne:

Tapi T:
Mun mielestä taas ylioppilaspapereille ei tarvisisi juurikaan antaa painoarvoa. Lukio-iässä on useimmiten aika hukassa, eikä välttämättä edes kiinnosta panostaa opiskeluun. On väärin, että teiniajan saamattomuudesta rangaistaan tulevaisuuden kannalta hyvinkin tärkeässä asiassa.


Joskushan se vastuu omasta elämästä on otettava. Monissa maissa nuoret valmistuvat (tosin bachelor-papereilla) yliopistoista 20-vuotiaina - siellä pitää olla "valveilla" paljon nuorempana. Lukioon meneminenhän on myös jo valinta sinänsä.Kyl mun mielestä tohon yo pareriin kans liikaa katotaan. Se on kuitenkin vaan yks koe. Jotenkin vaan tuntuis järkevämmältä katsoa lukion päättötodistus (vai milläs nimellä se nyt kulkeekaan). Siinä kuitenkin näkyy paremmin ne tapaukset kun on vaan yksinkertasesti kämmänny yhen kokeen.. Ei pitäis rangaista siitä et jonainpäivänä ei vaan mee kaikki ihan putkeen.. Silloin kun mä kirjotin ylppäreissä niin meijän salin katosta vuos kokoajan vähän vettä.. Voitte arvata kuinka ärsyttävää oli istuu siinä lähellä kun kuulu kokoajan sellanen pieni plop plop plop plop..

--
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Janne

Posts: 1,330

#18 • • Janne kipee ukkeli
Lost-Soul:


Kyl mun mielestä tohon yo pareriin kans liikaa katotaan. Se on kuitenkin vaan yks koe. Jotenkin vaan tuntuis järkevämmältä katsoa lukion päättötodistus (vai milläs nimellä se nyt kulkeekaan). Siinä kuitenkin näkyy paremmin ne tapaukset kun on vaan yksinkertasesti kämmänny yhen kokeen.. Ei pitäis rangaista siitä et jonainpäivänä ei vaan mee kaikki ihan putkeen.. Silloin kun mä kirjotin ylppäreissä niin meijän salin katosta vuos kokoajan vähän vettä.. Voitte arvata kuinka ärsyttävää oli istuu siinä lähellä kun kuulu kokoajan sellanen pieni plop plop plop plop..Niin, tuolla ylhäällähän mä puhuinkin "lukiopapereista" enkä yo-kokeesta. Mun mielestä sitä koetta pitäisi uudistaa myös - pois kaikki latinankielinen väljähtynyt hienostelu ainakin. Lukion viimeiset kurssit pitäisi tehdä tosi vaikeiksi (eli niissä käytäisiin läpi syventäen koko keskeinen oppimäärä), ja YO-koe olisi sitten niiden viimeisten kurssien loppukoe.

Mä en tiedä onko nykyään kaikissa lukioissa käytössä painokertoimet, mutta ne kyllä pitäisi olla - sillä tavalla motivaatio riittää loppuun asti, eikä ole niin suurta väliä jos ekana vuonna ei vielä ajattele sitä akateemista tulevaisuutta.
*piis*
Tapi

Posts: 1,437

#19 • • Tapi Dreamstate
Janne:


Joskushan se vastuu omasta elämästä on otettava. Monissa maissa nuoret valmistuvat (tosin bachelor-papereilla) yliopistoista 20-vuotiaina - siellä pitää olla "valveilla" paljon nuorempana. Lukioon meneminenhän on myös jo valinta sinänsä.


Njoo, mutta en tiedä onko se lukioon menevä teini vielä tarpeeksi vanha ajattelemaan moisia asioita puhumattakaan vastuun ottamisesta itsestään? Luulen, että tällä hetkellä lukioon meneminen on lähinnä itsestään selvyys suurimmalle osalle koululaisista; saa muutaman vuoden miettimisaikaa.

Jos ei lukiossa ollut motivaatiota, niin pitääkö siitä "rangaista" todellisiin opinahjoihin mentäessä?
Tyeicha

Posts: 5,807

#20 • • Tyeicha siilin kesyttäjä / pintaliito-orava
*uuh* eilen sit alkoi virallinen "lukuloma" ylppäreihin. tähän mennessä olen saanut luettua jopa 50 sivuu äidinkieltä *ding*. ei se mitään et täytyy lukee niihin ,mut kun periaattees täytyis viel samanaikaisesti alkaa lukee oikiksen pääsykokeisiin ym. ( sinne otetaan vain 15% hakijoista ) *nyyh*. onneks ilmoittauduin valmennuskurssille, toivottavasti siit on edes jotain apua.*hmph*

--
-Tyeicha-