Reseptejä ja ruokalinkkejä

415 posts, 21 pages, 289,817 views

Lyylikki

Posts: 2,975

#181 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Usemmiten kun tekee kastiketta (tai siis ruokaa, jossa on kaikki sörsselit siinä nesteessä...u know), niin siihen tulee aina pohjaksi joko kerma tai tomaattimurska. Molemma toimii niin kanalle, kuin erinäisille lihoillekkin, mutta välillä ehkä kaipaisi jotakin vaihtelua. Mitäs tota muita mahdollisuuksia te näkisitte, että mihin/millä voisi kastikkeen tehdä.
pirpeli

Posts: 5,533

#182 • • Edited pirpeli

Lyylikki, 22.1.2007 16:03:
että mihin/millä voisi kastikkeen tehdä.



Vedestä, fondeista, liemikuutioista suurusteen kanssa, viinistä(<3), valmiista kastikepusseista säveltämällä...tuorejuustoista, erilaisista ruokakermoista, papukastikkeista...kookosmaidosta...

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

Danskuh

Posts: 675

#183 • • Danskuh pikku-Dee
iha mielettömän hyvää on ku freesaa erillaisii paprikoita,sipulii,purjoo,kesäkurpitsaa,herkkusienii ja päälle tomaattimurskaa ja tuorejuustoo(valkosipuli),virheet chilii paloina ja pippurii,fondii ja valkkarii.paistaa kanafilepalat ja sekaan-sit kootaan se uuniin lasangnen tapaan..kerros kastiket ja levyi.. ;) päälle juustoo ja uuniin..mielttömän hyvää ilman kanaaki.. :)tai vaihettun muuhun lihaan..
Muikku

Posts: 427

#184 • • Edited Muikku
Osta fazerin täysviljapaahtoleipää ja pippurimeetvurstia sekä battery.
Avaa battery
Siemaise
Avaa meetvursti
Syö kaksi
Avaa leivät
Lataa meetvurstia sisään
Syö leivät ja juo battery
sune

Posts: 2,096

#185 • • sune Turkkilainen lammaspaimen

Muikku, 22.1.2007 18:52:
Osta fazerin täysviljapaahtoleipää ja pippurimeetvurstia sekä battery.
Avaa battery
Siemaise
Avaa meetvursti
Syö kaksi
Avaa leivät
Lataa meetvurstia sisään
Syö leivät ja juo battery



no hyi helvetti *nauru*

--
ei kovin ihku eikä plur

pirpeli

Posts: 5,533

#186 • • Edited pirpeli
Jos ette ole tajunneet ottaa BonAqua-pullosta tätä ohjetta, niin täs ois<3

Katkarapu-sitrusrisotto (4 henkilölle)

360g isoja kuorittuja katkarapuja(säästösyistä meillä ihan perus pakastekatkiksia)
250g risottoriisiä
1 litra kanalientä
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 dl limemehua(tuoreista puristettua)
(ruukku tilliä)
suolaa ja mustapippuria

Pilko sipuli ja freesaa oliiviöljyssä kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon kanaliemi(suoraan tai pienissä erissä), anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Lisää sitrusmehu lopussa joukkoon. Riisien ollessä kypsiä, lisää katkaravut ja mausteet.

Tämän kanssa nautittiin savusiikaa(nieriää ei ollut) sekä Petit Chablis Laroche- valkkaria.
Vihreenä lautasella herneenversot ja rucola.

*slurps*

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

Twist

Posts: 925

#187 • • Twist Team Kemuttajat
Oli todella synkkä ilta , kello läheni kuutta ja tallustin koulusta kotio hyytävässä pakkassäässä vatsan kurniessa kun pieni leijonanpoika. Kalisuttava pakkanen ja armoton lumipyry oli saattanut naamani lumenpeittoon ja jäädyttänyt mieleni synkkiin ajatuksiin. Taistelin kuitenkin tieni kotiin ja aina jääkaapille asti. Ajatuksissani ei pyörinyt muuta kun mehukkaat sisäfile pihvit, juuri paistetut valkosipuliperunat ja mehukas tuoresalaatti. Raotan jääkaapinovea ... Jääkaapissa ei ole muuta kun valo , metvurstipaketti ja ruokakerma. Kyyneleet alkavat valua poskelleni kunnes idea singahtaa päähäni. Meetvurstikastike ja spagettia!

Eli siis tässä ohje JannePannen metvurstikastikkeeseen. Ei ollu koskaan ennen tullut kokeiltua , mutta pakko sanoo , että TOIMII!

JannePannen Metvurstikastike

Ainekset

Metvurstia - sen verran kun sattuu olemaan/tahtoo laittaa
sipulia - oman mauan mukaan
valkosipulia - oman maun mukaan
ruokakermaa - about desin laitoin ite
mausteita - oman maun mukaan
nestettä - 4dl
maizene ruskea suuruste - 0,5dl

Valmistaminen

1. Hienonna sipuli ja metvursti
2. Ruskista sipuli ja metvursti kasarissa
3. lisää neste
4. Lisää maizene suuruste kiehuvaan nesteeseen kokoajan sekoittaen
5.Anna kiehua minuutti
6. Mausta viellä lopuksi
Hitchhiker

Posts: 1,754

#188 • • Hitchhiker
Erilaine jauhelihakasviskeitto:

Näitä tarvitset:
Perunoi 9kpl
Sipuli 1kpl
jauhelihaa n.400g
tuoreita punaisia chilejä 2kpl
kasvissekoitus 1pss
keittojuureksia 1pss
curry n.½tl (tai oman maun mukaan)
pippuria (oman maun mukaan)
suolaa (oman maun mukaan)
ruoka creme n.4dl (tai jokin muu vastaavanlainen)
vettä 2l
salsaa n.2rkl
laakerinlehtiä 1-3kpl

(ohjeen voit puolittaa tai muokata sen oman tarpeesi tai makusi mukaan)

1.pistä vesi kiehumaan ja lisää sen joukkoon suola
2.kuori perunat
3.pilko:chilit, perunat kuutioiksi ja sipulit
4.pistä perunat veteen (siihen kiehuvaan tai jos haluat säästää energiaa lisää ne jo heti veden lämmettyä vähän)
5.mätä jauhelihaköntti kokonaisena kattilaan ja lisää sen mukana curryt, pippurit, suola ja sipuli
5½.sekota soppaa
6.anna kiehua, kunnes koet olevan kasvisten lisäämisen aika
7.lisää veteen: kasvikset, chilit ja salsa
7½.sekota soppaa
8.anna kiehua kunnes perunat tuntuvat kypsiltä (eli pehmeiltä)
9.lisää joukkoon ruoka cremet ja anna kiehua hetken aikaa makujen sekoittumiseksi
9½.sekota soppaa
10.Safka o valmis ja eiku syömää

Ja toimis kyll pirun hyvin, tosin tätä syödään vielä pari päivää. Ihan ite säädetty keitto ilman mitään alkuperäistä ohjetta. Tosin keitosta olisi varmasti tullut vielä parempaa, jos olisi käyttänyt tuoreita juureksia eikä pakasteversioita.
*Anna*

Posts: 181

#189 • • *Anna* Fantastic House wife
Mahtaakohan Fiilis-drinkin resepti jo löytyä täältä..?

No tässä tulee:

jäitä (of cuorse)
vodkaa
limeä muussattuna
karpalomehua
batterya

Mä jaksan tätä aina hehkuttaa, nimittäin siinä on drinkki, jota voi juoda litratolkulla ilman minkäänlaista päänsärkyä seuraavana aamuna! Missä lienee taika, en tiiä... Ja on muuten aika namia kaiken lisäksi! *hih*
Sallakat

Posts: 2,220

#190 • • Sallakat jungle, baby !
tein itse eilen täysjyväsämpylöitä, raaka-aineet huomioon ottaen, taisi tulla ihan terveellisiä.
Laitoin:

-n. 13 dl täysjyväsämpyläjauhoja
-2 x 7gr kuivahiivapussia
-1 dl vettä
-4 dl rasvatonta maitoa
-n. 75gr becel omega3 margariinia (sopii leivontaan)
-2 tl suolaa

Liota hiivat vesimaitoon (ei saa olla ihan jääkaappikylmää). Sekoita pehmeä margariini joukkoon, lisää suola. Sekoita suurin osa jauhoista sekaan ja alusta taikina tasaiseksi (kyllä, käsin kun taikina alkaa jäykistyä). Alusta lopuksi myös loput jauhot. Taikinan pitää olla hieman pehmeää.
Anna nousta pyyhkeen alla 15-30 minuuttia. Lämmitä uuni sillä välin 225°. Pyöritä palloiksi ja anna nousta vielä pyyhkeen alla ennen uuniin laittoa.
Paista sämpylöitä uunissa tasan 10 minuuttia. Siinä ajassa ehtii paistua just hyvin.

On oikeasti kaikkein parasta syödä omatekemiä sämpylöitä, parempia kuin esipaistetut. Täysjyvä versioissa on vielä tekstuuria enemmän kuin vertaa pullamössö-vehnäkolleegoihinsa.

Pistetääs vielä toinen, tämä ois tämmönen pastakastike ohje, kun tekee tätä niin ei tarvi käyttää tomaattimurskaa purkista. Paras tosin tehdä kesällä kun saa hyviä tomaatteja, nyt on ihan kökköjä, eikä kukaan varmastikaan halua ostaa Espanjalaisia riistotomaatteja. Tähän tarvis myös mielellään sellanen teflon pintainen uunivuoka.

-Tomaatteja (sen verran mitä vuoan pohja vetää)
-vihreä chilli
-punainen chili
-valkosipulia
-balsamicoa
-oliiviöljyä (tai rypsiöljy, ihan sama)
-sipulia
-suola+pippuri

Lado tomaatit vieri viereen uunivuokaan. Pilko chilit pieneksi silpuksi (poista siemenet ennen sitä, ellet halua tooosi tulista) ja ripottele tomaattien päälle. Pilko mielesi mukaan valkosipulin kynsiä silpuksi ja ripottele myös tomaattien päälle. Lorauta oliiviöljyä ja balsamicoa tomaattien päälle myös. Suolat ja pippurit kans.
Lämmitä uuni n. 180° ja laita tomaatit sinne noin 20 minuutiksi tai kunnes tomaatit lössööntyy selkeästi.
Silppua yksi tai kaksi sipulia pieneksi ja kuullota oliiviöljyssä pannulla. Heitä sekaan tomaatit ja varsinkin kaikki mehut mitä niistä on voinu irrota.
Paistele näitä nyt sitte jonkin aikaa ja maustele suolalla&pippurilla tarvittaessa.
Jos et halua olla vege niin paista toisella pannulla jauhelihaa ja heitä tomaattikastikkeen sekaan.

Jos vielä pistäis yhden.
Eli kookoskanajuttu

-maustamattomia kanankoipia (ei reisipaloja koska ovat niin isoja, eli ennemmin niitä sääripaloja, lihatiskeiltä saa maustamattomina)
-purkki kookosmaitoa
-ehkä jopa purkki ruokakermaa
-perunoita
-2 x sitruunaruohotikku
-sipulit (tavis ja valko)
-pippuri+suola

Periaatteessa heität kaikki isoon kattilaan ja paistat uunissa (en muista olikohan mul jopa kansi päällä) jonku 1,5 timmaa. Muista, että sitruunaruohon varsi pitää hakata hieman rikki, jotta sitä makua ja tuoksua erittyy ruokaan.

Hei, nythän näitä irtoaa. Eli yksinkertainen munakasjuttu. Tää on ihan jees vaikka aamupalaksi.

-Vihanneksia (kesäkurpitsaa, sipulia, parsaa, tomaattia, paprikaa, mitä vaa keksit, herkkusienetkin käy)
-kananmunia
-maitoa tai vettä (tai molempia)
-suola+pippuri+paprikajauhe+oregano
-mozzarellaa

Freesaa pilkottuja vihanneksia öljyssä pannulla, että hiukan pehmenee ja ruskistuu. Lämmitä uuni tällä välin n. 170 °.
Sekoita kulhossa kananmunia (sopiva määrä syöjiin nähden, yksin syöjälle riittää kai 2) niin, että rakenne rikkoontuu. Kaada esim desi maitoo tai vettä sekaan ja mausteet.
Kaada munat vihannesten sekaan pannulle ja anna pikkasen aikaa asettua siinä. Leikkaa mozzarellasta ohuehkoja siivuja ja lado munamössön päälle.
Laita paistinpannu munamössöineen uuniin niin kauaksi aikaa ett pinta ottaa nättiä väriä.
anniharha

Posts: 1,937

#191 • • anniharha

lumikki`, 24.11.2006 00:04:
baanaanikanakastike ala ninne



Testasin tuota äsken ja oli ihan überhyvää! Ajattelin ens kerralla kokeilla ruokavitosen tilalle kookosmaitoa, saattais toimia banaanin kans aika kivasti *slurps*

--
and though my words could save the world they never come out right

WiljamiDzay

Posts: 1,291

#192 • • WiljamiDzay Nyypiö
Eilen kokeilin leivittämistä ekaa kertaa (kun oli maustamattomia broilerifileitä eikä jaksanu laittaa marinoitumaan kun oli nälkä ja piti nopaa saada ne paistettua), onnistu ihan hyvin :)

Eli syvä lautanen jolle jauhoja (käytin maissijauhoja, kun ovat vähän karkeempia) ja mausteita (ripaus suolaa, paprikajauhetta, curryä, pippuria (sekoitusta ja valko-) ja yrttisekoitusta). Sit terävällä veitsellä fileet ohuemmiks (alle 5 milliä) ja nopee kääntely jauhossa ja pannulle (jonka pitää olla h0t jo valmiiks ettei jauho ime öljyjä siitä pinnasta).

Oli nopee tehdä ja maustaa ja sit noille saa keksiä kaikkee kivaa lisuketta (perinteinen vissiin ranskikset/lohkoperunat) *joo*

--
Nimim. Viherpeukalo, tiedät kai missä.

Sallakat

Posts: 2,220

#193 • • Sallakat jungle, baby !

WiljamiDzay, 14.2.2007 12:59:
Eilen kokeilin leivittämistä ekaa kertaa



Nigella teki telkussa myös levityksestä tosi helpon näköistä kun valmisti kananuggetteja. Se oli laittanut maustamattomaan jugurttiin muistaakseni yön yli likoomaan kanafilepalasia. Hän murskasi kevyesti maustettuja suolakeksejä pieneksi muruksi ja upotteli jugurttiset kananpalat muruihin. Siitä sitten pannulle paistumaan. Näytti hurjan hyviltä!
Avatar
#194 • • Gini Guest
Soija-makaronilaatikko

Tässä nyt lihaton versio perinteisestä makaronilaatikosta. Tosi helppo ja maistuu mainiolta!:)

1 pussi (400g) makaroneja
2-3 sipulia
2,5dl tummaa soijarouhetta
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
jauhelihamaustetta
valkopippuria
valkosipulijauhetta
pippuriseosta

Munamaito:
3 kananmunaa
7 dl maitoa

juustoraastetta pinnalle

Keitä makaronit ohjeen mukaan, laita keitinveteen lisäksi yksi kasvisliemikuutio. Samalla keitä soija n. 5dl vettä n. 5min. Mausta keitinvesi kasvisliemikuutiolla, jauhelihamausteella ja suolalla. (kannattaa jo tässä vaiheessa maustaa soijarouhe melko voimakkaasti, niin lopputulos on maukkaampi) Pilko sipulit melko pieniksi ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon soija. Jatka paistamista niin kauan kunnes vesi on haihtunut. Tarkista tässä vaiheessa maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Kaada soija-sipuli seos makaronien joukkoon ja sekoita. Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan.

Vatkaa kananmunat maidon sekaan. Kaada soija-makaroni seos isoon, voideltuun uunivuokaan. Kaada munamaito päälle. Pinnalle juustoraastetta.

Paista uunin alatasossa 175 asteessa n. tunti. Anna vetäytyä vielä n. 10 min ennen tarjoilua.
Sallakat

Posts: 2,220

#195 • • Sallakat jungle, baby !

Gini, 14.2.2007 13:36:
Soija-makaronilaatikko



munamaidon voi (allerginen tai eettisesti syövä ihminen) korvata keittämällä puoli litraa vettä kattilassa ja lisäämällä sinne valinnan mukaan kasvi/lihaliemikuutioita kaksin kappalein. Sitten kun ovat sulaneet veteen niin heittää sitte vaan makarooni+rouhe/lihamössön sekaan.
Avatar
#196 • • Gini Guest

Sallakat, 14.2.2007 13:47:
---
Gini, 14.2.2007 13:36:
Soija-makaronilaatikko


---


munamaidon voi (allerginen tai eettisesti syövä ihminen) korvata keittämällä puoli litraa vettä kattilassa ja lisäämällä sinne valinnan mukaan kasvi/lihaliemikuutioita kaksin kappalein. Sitten kun ovat sulaneet veteen niin heittää sitte vaan makarooni+rouhe/lihamössön sekaan.



Ihan mielenkiintoinen idea, mutta miten toi mahtaa sit uunissa "hyytyä" jos ei oo kananmunaa? Oon itekki ajatellu kokeilla tohon soijamaitoa, mut en oo viel saanu aikaseksi.
WiljamiDzay

Posts: 1,291

#197 • • WiljamiDzay Nyypiö

Sallakat, 14.2.2007 13:09:
---
WiljamiDzay, 14.2.2007 12:59:
Eilen kokeilin leivittämistä ekaa kertaa

---


Nigella teki telkussa myös levityksestä tosi helpon näköistä kun valmisti kananuggetteja. Se oli laittanut maustamattomaan jugurttiin muistaakseni yön yli likoomaan kanafilepalasia. Hän murskasi kevyesti maustettuja suolakeksejä pieneksi muruksi ja upotteli jugurttiset kananpalat muruihin. Siitä sitten pannulle paistumaan. Näytti hurjan hyviltä!



Toinen syy maissijauhojen käytössä mulla oli, että muori ei siedä gluteenia (hankala löytää ainakaan paikallisista pikkukaupoista gluteenittomia suolakeksejä etc) ja kokkailin kotipaikalla.

--
Nimim. Viherpeukalo, tiedät kai missä.

Sallakat

Posts: 2,220

#198 • • Sallakat jungle, baby !

Gini, 14.2.2007 13:52:
---
Sallakat, 14.2.2007 13:47:
---
Gini, 14.2.2007 13:36:
Soija-makaronilaatikko


---


munamaidon voi (allerginen tai eettisesti syövä ihminen) korvata keittämällä puoli litraa vettä kattilassa ja lisäämällä sinne valinnan mukaan kasvi/lihaliemikuutioita kaksin kappalein. Sitten kun ovat sulaneet veteen niin heittää sitte vaan makarooni+rouhe/lihamössön sekaan.

---


Ihan mielenkiintoinen idea, mutta miten toi mahtaa sit uunissa "hyytyä" jos ei oo kananmunaa? Oon itekki ajatellu kokeilla tohon soijamaitoa, mut en oo viel saanu aikaseksi.



Kyllä se on hyytynyt ihan ok mulla kun olen itse tehnyt jauhelihamakaroonilaatikkoa. Sellasen tunnin olen pitänyt uunissa vajaassa 200 asteessa (n. 180-185°).
Tapi

Posts: 1,437

#199 • • Tapi Dreamstate

Gini, 14.2.2007 13:52:
Ihan mielenkiintoinen idea, mutta miten toi mahtaa sit uunissa "hyytyä" jos ei oo kananmunaa? Oon itekki ajatellu kokeilla tohon soijamaitoa, mut en oo viel saanu aikaseksi.


Makaronissa on jauhoja ja niissä tärkkelystä sen verran, että neste saostuu vähän. Lisäksi makaronit imevät nestettä itseensä tosi paljon, joten liiasta vetisyydestä ei kannata olla huolissaan.

Jos suinkin mahdollista, niin kannatta imo pitäytyä normaalissa munamaidossa, sillä noilla hippirohdoilla ei päästä koskaan yhtä hyvään lopputulokseen. *piis*