Reseptejä ja ruokalinkkejä

415 posts, 21 pages, 290,059 views

Tapi

Posts: 1,437

#141 • • Tapi Dreamstate
Viime lauantaina Taika-etkoilla syötiin pitaleipiä ja jälkkäriksi Jallulla liekitettyjä omenoita. Reseptit neljälle.

Pitaleivät
  • 800g naudan sisä- tai ulkofileetä
  • 400g tomaattimurskaa
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 varsisellerin varsi
  • 2rkl tomaattipyreetä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 4 oksaa timjamia
  • 3 tuoretta chiliä
  • 1 sitruuna
  • 500g maustamatonta jogurttia
  • nippu persiljaa
  • nippu basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • pitaleipiä
  • punasipulia
  • tomaattia
  • paprikaa
  • salaattia

1. Vuoraa siivilä talouspaperilla ja kaada valuta siinä jogurttia muutama tunti, kunnes se sakenee reippaasti. Mausta jogurtti hienonnetulla persiljalla, basilikalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

2. Pilko salottisipulit, chilit, varsiselleri ja valkosipulit. Kuullota oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää tomaattipyree, timjami, rosmariini ja kuullota hieman lisää. Kaada mukaan tomaattimurska ja ½l vettä. Keitä hiljaisella n. 2h. Lisää välillä vettä, jos soosi kiehuu liikaa kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Poista yrittien varret ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Chiliä saa olla kastikkeessa reippaasti, lisäpotkua kaipaavat voivat lisätä mukaan Tabascoa tai cayenne-pippuria.

4. Mausta lihat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista pannulla mediumeiksi.

5. Täytä pitaleivät suikaloidulla lihalla, salaatilla, punasipulilla, paprikalla ja jogurtti- ja tomaattikastikkeilla. Ahmitaan hyvässä seurassa kokiksen tai bissen kera.

***

Pro-vinkkejä: Normaali persilja on usein rakenteltaan vähän kovaa ja varsinkin kylmissä ruoissa se saattaa tuntua epämiellyttävältä. Tämän vuoksi todellinen chef käyttää persiljanippua muutaman sekunnin kiehuvassa vedessä ja heti tämän jälkeen huuhtelee sen kylmällä vedellä. Näin persiljan rakenne pehmenee, mutta väri ja maku säilyvät. Saman tempun voi tehdä reseptissä raakana tarjottavalle punasipulille, jolloin sen maku paranee hieman.

Tomaattikastikkeen vesi kannattaa korvata hyvällä kanaliemellä. Soosiin kannattaa lisätä lasillinen punaviiniä, jos kaapista löytyy.

Jallulla liekitetyt omenat
  • 4 omenaa
  • ½dl sokeria
  • 3rkl voita
  • 1tl kanelia
  • ½dl Jallua

1. Poista kuorituista omenoista siemenet ja pilko ne reippaiksi lohkoiksi. Kostuta sitruunalla jotta eivät tummu.

2. Paahda sokeri pannulla ruskeaksi. Lisää voi, omenat ja kaneli. Anna omenoiden saada kunnolla väriä.

3. Ota pannu liedeltä, kaada jallu mukaan ja sytytä tuleen. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

***

Pro-vinkkejä: Kypsennettäviin omenaruokiin parhaiten sopivat happamat omenat (mm. granny smith), sillä niiden maku ja rakenne säilyy parhaiten. Palkkapäivänä mukaan kannataa laittaa puolikkaan vaniljatangon siemenet.
Zeni-

Posts: 1,104

#142 • • Zeni- Funky Little Man
Tämmöinen ruokaohje tuli vastaan nettiä selatessa.
http://koti.mbnet.fi/whosthem/safkaohje/

vanha tuttu makaroonihöyste hyvillä selostuksilla. (osalle saattaa olla jo wanha linkki mutta ei anneta sen häiritä)

--
Jos on korviaan myöten kusessa, kannattaa pitää suunsa kiinni.

Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.
Stylet vittuun!

sapeli

Posts: 11,768

#143 • • sapeli jokukukamikä?
What can I say - I'm a simple man with simple pleasures (*vink*) Reseptit missä on enemmän kuin 5 ainesta tai tekovaihetta jää multa tekemättä *hih*

Tonnikalarisotto:
- riisiä valmispussi (ei tarvi mitata, ei pala pohjaan)
- purkki valinnaista tonnikalaa (itse tykkään mexicanasta, saa vähän rehuja mukaan)
- mausteet

1) keitä riisi, lisää veteen vähän suolaa ja esim. curryjauhetta *slurps*
2) kun riisi on valmis, sekoita mukaan tonnikala, soijaa - ja itse lisäsin hesen paprika-curry-kastiketta kun sitä oli *hih*
3) nauti *kuolaa*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Caro²

Posts: 5,301

#144 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
Jauhelihakastike yhdelle:

x-määrä sipulia, paistetaan voissa, paistetaan 500g jauhelihaa, kipataan rasva pois.

tomaattikastike: laitetaan kattilaan muutama desi vettä kiehumaan, lisätään sekaan nokare voita, kipataan noin 1-2prk tomaattisosetta (kulkee kait myös nimellä tomaattipyre, niitä pieniä purkkeja) sekaan, samalla yrteillä maustettu tomaattimurskapurkki joukkoon (noin 2dl). sekoitellaan kiehumisen lomassa. Mausteiksi ripiropimäärä basilikaa, vähän oreganoa, suolaa, lihaliemikuutio, musta/maustepippuria. keitellään jonkin aikaa. Jos on käytössä sauvasekotin (ei dildo), niin laitetaan pyörimään keiton pohjalle ilman sekoittelua. Kaavitaan kastikkeesta kirkkaanpunainen kuoha pois ja heitetään torakoille.

Jauhelihoihin sekoitataan parikolmeruokalusikallista jauhoja ja kaadetaan tomaattisössö sekaan ja keitellään. Jos kastike on liian paksua, lisää siihen hilppasen vettä.

ps. mitä enemmän on pyrettä, sitä voimakkaampi on kastikkeen maku.
Jaques

Posts: 1,390

#146 • • Jaques HUGC / So Nice!
Täs on herkkusuille hyvä pieni snack resepti.

Nan-leipä italialaisittain tzazikin kera

1 paketti Pirkan uunivalmiita Nan-leipiä
1 purnukka paseerattua tomaattia
1 tuore basilikapuska
2 valkosipulikynttä
kourallinen juustoraastetta
rouhettua mustapippuria

Ota Nan-leivät ja laita uunipellille. Sekoita noin 1-2 desiä paseerattua tomaattia, kourallinen hakattua basilikaa, 2 hienosti pilkottua valkosipulinkynttä kippoon. Lisää pippuri. Levitä kastike leiville ja lisää juusto päälle. Uuni 200 ja sit leivät uuniin. Samalla kun leivät paistuu teet tzazikin.

1 purkki maustamatonta (bulgaarian) jugurttia
5 cm kurkkua
2 valkosipulinkynttä
loraus sitruunamehua sekä oliiviöljyä
tlsk sokeria taikka vähän hunajaa
rouhettua mustapippuria (maun mukaan)

Raasta kurkku, hakkaa valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kippoon ja sekoita. Anna seisoa hetken jääkaapissa.

Ota leivät uunista kun juusto on suht rapeeta ja anna jäähtyä hetken. Ota tzaziki jääkaapista, leikkaa leivät reiluiks paloiks ja anna herkuttelun alkaa.

Bon Apetit!!

--
Not everybody understands house music. It's a spiritual thing , a body thing!

pirpeli

Posts: 5,533

#147 • • pirpeli
Katin parempi kanakeitto: (3 litran kattilallinen)

10 keskikokoista pottua kuorittuna ja keittokuutioituna
400 gr hunajamarinoitua kanaa paistettuna
1 pss pikkuporkkanoita
1 pss pakasteherneitä
3 kanaliemikuutiota
2 prk ruokakermaa
chiliä, mustapippuria, currya
hunajaa

Perunat keitetään kohtuuväljässä vedessä. Sekaan heitetään kanaliemikuutiot. Sen jälkeen lisätään peräkkäin paistetut kanat( joihin lisätty mausteet) ja vihannekset. Kanojen jälkeen ruokakerma. Kiehutellaan hellästi perunat kypsiksi. Lopuksi tarkastetaan maku ja lisätään pikkuripsaus hunajaa taittamaan suolaa ja mausteita sekä tuomaan tähän herkulliseen kanakeittoon vieläkin parempi maku. Nautitaan hyvän vaalean leivän kanssa. Täydellistä comfort foodia*slurps*

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

Avatar
#148 • • Edited Norb Guest
Thai-mättöö riisin tai nuudeleiden kanssa.

tuore inkivääri (ruoritaan ja raastetaan)
vihreää currytahnaa (maun mukaan 2-5 ruokalusikallista)
Broiskun fileesuikaleita
sipulia
paprikaa (suikaleina)
tuore chiliä (niin monta kuin suu kestää)
kookosmaitoa
lime (puristetaan lopuksi kastikkeeseen)

Sipulit paistetaan broiskujen kanssa. Samalla voit kiehauttaa kookosmaitoa johon oot lisänny currytahnaa. Heitä paprikat, chilit, raastettu inkivääri valmiin broiskun ja sipulin sekaan. Heitä lopuksi kookosmaito-currytahna seos ainesten sekaan ja anna hautua. Namnam..
Optik

Posts: 1,691

#149 • • Optik Piikkisika/Outopallo
Tässä muutamia reseptejä ronskien miesten keittiöstä

Kotikebabit:

http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=78
http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=79

Nakkigatling:

http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=72

Läskiäispullat:

http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=60

Kardiovaskulaarinen munakas:

http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=53


En sitten ota vastuuta linkkien reseptien aiheuttamista rasvaisista sormista, rasvaisista suupielistä tai kokoaan kasvattaneista tisseistä tahi perseistä. (en myöskään kovettuneista valtimoista yms)

--
Tylsyys ei tapa, mutta joskus toivot, että tappaisi.

RantaPalleroinen

Posts: 512

#150 • • RantaPalleroinen
Leipäjuustosta jälkiruokaa:

-Sopiva palanen leipäjuustoo (ei vähärasvaista!)
-Kermaa
-Kaneli & sokeri
-Lakkahilloa (lakka, hilla, suomuurain, lintti, valokki. whatever, all the same....)

1. Uuni 200 astetta
2. Leikkaa juustosta mukavan kokoisia palasia ja asettele ne vuokaan
3. Kaada juuston päälle kermaa, mausta kanelilla ja sokerilla
4. Tökkää vuoka uuniin 10-15 minuutiksi

Hilloa päälle ja eväät naamaan

*slurps*

--
a weekend wasted is never a wasted weekend

ninne`

Posts: 83

#151 • • Edited ninne`
baanaanikanakastike ala ninne

300g hunajamarinoituja broilersuikaleita
2dl valio ruokavitosta
½ herne-maissi-paprika pussi
1 banaani
mausteeksi currya

lisäksi:
riisiä

kypsennä paistinpannulla kanasuikaleet.
lisää valio ruokavitonen ja he-ma-pa, anna kiehahtaa.
mausta reilusti currylla.
lisää peukalonpään kokoiset banaaniviipaleet, anna kiehahtaa uudelleen.
älä kypsennä banaania kovin kauan, ujo kastikkeen kiehahdus riittää.
tarkista maku, ja lisää tarvittaessa currya.

tarjoile riisin kanssa.

vinkki: jäljelle jääneet riisi ja kastike kannattaa yhdistää ja näin valmistuu seuraavaksi päiväksi ihana risotto.

--
kätke raivosi nauruun.

aaaaaaaa

Posts: 178

#152 • • aaaaaaaa partyparty/Alfanaaras
Aika erikoinen mutta erittäin hyvä resepti Ruotsista*kuolaa**slurps*

FLYGANDE JAKOB
Kuudelle
Lisukkeeksi riisiä
Uuni 225 astetta
Paistoaika 15 min.
Tarvikkeet: uunivuoka, paistinpannu, leikkuulauta ja veitsi

Tarveaineet:
1 kg kananfileesuikaleita (maustamaton)
5 dl kermaa
140 g pekonia
1,5 dl suolapähkinöitä
3 banaania
2 dl grillauskastiketta
italialaiset yrtit-mausteseosta (tai oreganoa)

Paista kananpalat pannussa jotta saavat vähän väriä.
Laita kananpalat ja viipaloitu pekoni uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle italialaiset yrtit- mausteseosta tai oreganoa. Laita päälle viipaloidut banaanit.
Sekoita kerma ja grillikastike keskenään ja kaada uunivuokaan.
Ripottele päälle pähkinät.
Paista uunissa 15 min eli kunnes ruoka on päältä kauniin kullanvärinen.
Tarjoile riisin ja salaatin ja maidon kanssa.

Jos haluat ruoasta terveellisempää niin vaihda ruokakermaan 5% tai soijakermaan tai laita puolet maitoa, maapähkinöihin ja chiliketsuppiin ja lisäkkeeksi _vähän_ täysjyväriisiä. Eli vähemmän hiilaria, vähän eläinrasvaa, paljon hyvää kasvirasvaa ja paljon protskua.

--
elämän ruuhkavuodet on NYT

JuHnu

Posts: 338

#153 • • JuHnu

*Stella, 9.12.2006 17:18:
Aika erikoinen mutta erittäin hyvä resepti Ruotsista*kuolaa**slurps*

FLYGANDE JAKOB
Kuudelle
Lisukkeeksi riisiä
Uuni 225 astetta
Paistoaika 15 min.
Tarvikkeet: uunivuoka, paistinpannu, leikkuulauta ja veitsi

Tarveaineet:
1 kg kananfileesuikaleita (maustamaton)
5 dl kermaa
140 g pekonia
1,5 dl suolapähkinöitä
3 banaania
2 dl grillauskastiketta
italialaiset yrtit-mausteseosta (tai oreganoa)

Paista kananpalat pannussa jotta saavat vähän väriä.
Laita kananpalat ja viipaloitu pekoni uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle italialaiset yrtit- mausteseosta tai oreganoa. Laita päälle viipaloidut banaanit.
Sekoita kerma ja grillikastike keskenään ja kaada uunivuokaan.
Ripottele päälle pähkinät.
Paista uunissa 15 min eli kunnes ruoka on päältä kauniin kullanvärinen.
Tarjoile riisin ja salaatin ja maidon kanssa.

Jos haluat ruoasta terveellisempää niin vaihda ruokakermaan 5% tai soijakermaan tai laita puolet maitoa, maapähkinöihin ja chiliketsuppiin ja lisäkkeeksi _vähän_ täysjyväriisiä. Eli vähemmän hiilaria, vähän eläinrasvaa, paljon hyvää kasvirasvaa ja paljon protskua.


Flygande Jakob on muuten hyvää !*slurps*

--
ai mitä?siis hä?niiku mitä?mä en kyl nyt tajuu..

terraluna

Posts: 1,270

#154 • • Edited terraluna Agentti
Oli tos ässäboksis joskus jotain puhetta herkkuruuista, ni laitetaas tää, yks lemppariherkkuni jo lapsuudesta. ^__^

LENTÄVÄN LOHIKÄÄRMEEN KANAPATA, annos n. kahdelle-kolmelle

200g kanan rintefileetä paloiteltuna
voita
n. 1,5 dl herkkusieniä viipaloituina
(sipulia)
1-3 kynttä valkosipulia
2 prk kermaa, mieluiten kuohukermaa
n. 1-2 rkl sherryä+sokeria tai makeaa madeiraa
suolaa ja mustapippuria

tarjoiluun keitettyä riisiä ja makoisa salaatti

1. Ruskista kanapalat voissa pannulla, lisää herkkusienet ja sipuli(t) ja kääntele kunnes sipuli(t) ovat kuultavia.

2. Lisää joukkoon kerma, anna kiehua reippaasti kokoon. Lisää alkoholi ja mausteet. Kiehauta, kunnes alkoholin "hiivamainen" tuoksu katoaa. Tarkista maku, sokeria voit sherryn makeusasteesta riippuen joutua lisäämään paljonkin, sillä ruoan kuuluu olla ihan aavistuksen verran makeaa. Tarjoilr keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Huom! määrät on sitten noin-määriä, en itse ikinä laske, vaan laitan vaan. Maustaminen on ruuan juju, joten lisää alkoholia ja sokeria (jollet suoraan käytä makeaa madeiraa) vähitellen ja maistele, kunnes maut ovat tasapainossa. Periaatteesse maailman helpoin ohje, mutta maustaminen vaatii vähän taitoa ja kokeilua.

Resepti ei myöskään ole mikään painonvartijan ohje, voit korvata halutessasi voin kasvimargariinilla ja kuohukerman ruokakermavalmisteella, mutta lopputulos ei ole yhtä hyvä. Suosittelenkin terveelliseen arkeen muita ruokia ja tätä herkkua vain juhlahetkiin. Hyvää ruokahalua! :)

--
I think you are ready
Freddie
now its time to join the party!

typ0

Posts: 1,892

#155 • • typ0 syntax error

JussiS, 3.2.2004 10:28:
Raasta perunat raastimella (noin 2 / syöjä). Revi raasteen joukkoon basilika ja persilja. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä (öljyä tarpeeksi). Tee raasteesta ”kakkuja” (vähän niinkuin jauhelihapihvejä), 1 syöjää kohden. Paista kuumalla paistinpannulla sen verran kummaltakin puolelta, että saa väriä. Sen jälkeen pistä uuniin (200 astetta).



Toiselta nimeltään röstiperunoita ja on muuten hyviä *slurps*

--
Herääminen on lupaus tulevasta unesta. -jari

Te olette roskia luonnossa Kraftwerkin rinnalla. -Individual

Jaques

Posts: 1,390

#156 • • Jaques HUGC / So Nice!

*Stella, 9.12.2006 17:18:
Aika erikoinen mutta erittäin hyvä resepti Ruotsista*kuolaa**slurps*

FLYGANDE JAKOB



Ei helvetti joku muukin tuntee mun kaimaruuan, Flygande Jakobin!!! Siit on varmaan 15 vuotta kun olen viimeks syönny.*nauru*

--
Not everybody understands house music. It's a spiritual thing , a body thing!

Tapi

Posts: 1,437

#157 • • Tapi Dreamstate
Tumpsi piti viime lauantaina synttärituparipikkujoulut. Paikalle saapuneet n. 30 ihmistä muonitettiin ja humallutettiin seuraavasti:


Pekoniin käärittyä broileria
  • 15 broilerin rintafileetä
  • 2pkt pekonia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

1. Leikkaa rintafileet ja pekoniviipaleet pituussuunnassa kahtia. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla.

2. Kierrä jokaisen fileen ympärille viipale pekonia ja kiinnitä se coctail-tikulla. Tiputtele pinnalle vielä hieman oliiviöljyä ja paista uunissa 250°C grillivastuksen alla kunnes fileet ovat saaneet kunnolla väriä ja ovat kypsiä.

Perunasalaatti
  • 4kg perunoita
  • 4 punasipulia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1dl kapriksia
  • 1kg säilöttyjä latva-artisokkaa
  • 3 tuoretta punaista chiliä
  • 2 sitruunaa
  • 2dl oliiviöljyä
  • 100g parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria

1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja paloittele sopiviksi paloiksi.

2. Pilko artisokkia pienemmiksi, hienonna punasipulit, ruohosipuli ja chilit, raasta parmesan ja heitä perunoiden sekaan. Huuhtele kaprikset lämpimällä vedellä ja lisää nekin mukaan.

3. Sekoita mukaan parmesan, oliiviöljy, sitruunoiden mehut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.

Tomaattisalaatti
  • 3kg tomaatteja
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 400g oliiveja
  • 250g kuorittuja manteleita
  • 2 nippua basilikaa
  • 1 nippu persiljaa
  • ½dl valkoviinietikkaa
  • 1dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria.

1. Pilko tomaatit ja poista niistä siemenet. Poista oliiveista kivet. Paahda manteleita kuumalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä - jäähdytä ja mausta suolalla.

2. Sekoita tomaatteihin hienonnettu valkosipuli, oliivit, hienonnetut yrtit, mantelit, viinietikka, oliiviöljy ja mausteet.

Mokkapaloja, tuorejuustokreemiä ja marinoituja appelsiineja
  • Mokkapaloja
  • 400g tuorejuustoa
  • 3dl kuohukermaa
  • 10 appelsiinia
  • 3 tähtianista
  • 3rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2dl sokeria

1. Mokkapalojen ohjeita on netti pullollaan. Etsi jostain sopiva ohje ja valmista mokkapalat sen mukaan. Leikkaa ne n. 5x5cm:n paloiksi.

2. Laita kahden appelsiinin raastetut kuoret, tähtianikset, raastettu inkivääri ja 1dl sokeria kattilaan. Lisää 3dl vettä ja keitä hiljaisella tulella n. 20min tai kunnes keitos on kiehunut hieman kasaan ja muuttunut paksuhkoksi siirapiksi. Jäähdytä.

3. Kuori appelsiinit ja laita kuorettomat lohkot edellä valmistamaasi siirappiin ja anna seistä huoneenlämmössä tunti ennen tarjoilua.

4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita mukaan tuorejuusto ja sokeri. Mausta lopuksi hivenellä suolaa.

Pro-vinkki: imo mokkapaloihin yleensä tungettavat nonparellit, kookoshiutaleet tms ovat lähinnä kuvottavia. Tyylikkäämpään lopputulokseen pääsee tomusokerin ja perunajauhon sekoituksella (suhde 5/1), joka siivilöidään palojen päälle. Perunajauhoa käytetään, koska se sitoo mokkapalojen pinnalta hieman ylimääräistä kosteutta, eikä tomusokeri pääse vettymään.

4 erilaista boolia
  • 3l pontikkaa
  • 4 pulloa kuivaa valkkaria
  • 1l hedelmämehua
  • 2l ananasmehua
  • 1l appelsiinimehua
  • 3l spriteä
  • 1,5l greippilimua
  • 1,5l vadelmalimua
  • 2 limeä
  • 1 sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 1 karambola

1. Jokaiseen boolisatsiin pohjalle 0,7l pontikkaa tai muuta maustamatonta viinaa, pullo valkkaria ja n. 3,5l mehuja ja limuja maun mukaan. Boolimaljaan voi laittaa kellumaan karambolan, sitruunan, limetin, appelsiinin ja ties minkä viipaleita.

Pro-vinkkejä: asiansa osaava boolimestari jäähdyttää boolin suurilla, vähintään litran vetoisilla jääpaloilla. Yksi tällainen pala jäähdyttää boolin erittäin tehokkaasti ja kestää n. 2h. Boolimestarilta löytyy varastosta myös pari ylimääräistä limeä sekä pari desilitraa sokerilientä, joilla voi parantaa liian happaman tai makean boolin makua, maun parantamisen lisäksi ne peittävät tehokkaasti alkoholin makua. Myös erilaiset elintarvikevärit ja makusiirapit toimivat booleissa mainiosti.

Muista, että boolin tulee olla salakavalaa ja helposti juotavaa, joten varsinkin ensimmäisissä satseissa viinaa saa olla reippaasti - maistele itse boolia säännöllisesti ja säädä sen makeusastetta tilanteen mukaan. Illan edetessä ja tunnelman vapautuessa voit pienentää boolissa käytettävää alkoholimäärää hieman, jottei homma karkaa käsistä.
-Hege-

Posts: 120

#158 • • -Hege- Team HH


1. Jokaiseen boolisatsiin pohjalle 0,7l pontikkaa tai muuta maustamatonta viinaa,



Miten ihmeessä saitte pontikasta sen ominaishajun/maun pois?? *ding*Sitä ei yksinkertaisesti voi peittää ja se on melko karmea!!
Tapi

Posts: 1,437

#159 • • Tapi Dreamstate

_Hege_, 20.12.2006 19:25:
Miten ihmeessä saitte pontikasta sen ominaishajun/maun pois?? *ding*Sitä ei yksinkertaisesti voi peittää ja se on melko karmea!!


Hyvin duunattu pontikka ei oikeastaan edes maistu etanolille ja koska toi oli erittäin hyvää tavaraa, niin moisia ongelmia ei ollut. Mutta noin yleisesti happamat mehut ja limut toimivat maunpeittäjinä oikein hyvin, puolukka- ja karpalomehut ovat imo parhaita.