candyraver, 21.7.2006 15:50:
---
La Petite, 20.7.2006 22:00:
Rahkaletut:
4 munaa
1 purkki Ehrmann rahkaa
3rkl vehnäjauhoa (voi laittaa myös ruisjauhoa)
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Kaikki aineet vatkataan sekaisin ja annetaan turvota about vartti. Sit paistetaan rasvassa ja tarjoillaan mieluisan lisukkeen kanssa. Itse suosin mansikoita.
Helvetin hyviä ja ravintoarvot paljon paremmat ku tavisletuissa
---
ei oo vielkää keretty testaa tätä, mut ehkis tänään tai huomenna*kuolaa* ja tiukka EI tavisletuille, kauheeta pullamössöö..
Kuulostaa ihan kivalta vaihtelulta. Itse teen letut spelttiin (eli vehnäjauho kokonaan pois hyi) ja laitan joka tekstuurin vuoksi vähän spelttihiutaleita. Ja tietty vichyä sekaan rapeutta antamaan.
Edit: Ai niin ja ohje. Lueskelin italialaisruokakirjaa ja testattiin eräitä leipiä vloppuna. Tämä seuraava ohje tosin on modattu koska alkuperäisessä on mm. hunajaa enemmän kuin oliiviöljyä, joten lopputulos oli läpitunkeva makeus mikä jätti kaikki muut maut alleen.
-täysjyvä patonki
-1rkl hunajaa
-3-4rkl oliiviöljyä
-yksi yksikyntinen valkosipuli
-serrano kinkkua
-vuohenjuustoa
-basilikalehtiä
Leikkaa patongista reilu sentin paksuisia, vinoja siivuja. Hienonna valkosipuli. Sekoita hunaja, oliiviöljy ja valkosipulit keskenään. Levitä seos leipien päälle. Leikkaa pala vuohenjuustoa jokaisen leivän päälle ja lämmitä uunissa sen verran, että juusto pehmenee muttei saa sulaa liikaa. Asettele serrano kinkku ja basilika lehdet leipien päälle ja nauti lopputuloksesta heti saman tien.