Reseptejä ja ruokalinkkejä

415 posts, 21 pages, 290,626 views

Sallakat

Posts: 2,220

#101 • • Edited Sallakat jungle, baby !

candyraver, 21.7.2006 15:50:
---
La Petite, 20.7.2006 22:00:
Rahkaletut:

4 munaa
1 purkki Ehrmann rahkaa
3rkl vehnäjauhoa (voi laittaa myös ruisjauhoa)
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Kaikki aineet vatkataan sekaisin ja annetaan turvota about vartti. Sit paistetaan rasvassa ja tarjoillaan mieluisan lisukkeen kanssa. Itse suosin mansikoita.

Helvetin hyviä ja ravintoarvot paljon paremmat ku tavisletuissa *kuolaa**slurps*

---


ei oo vielkää keretty testaa tätä, mut ehkis tänään tai huomenna*kuolaa* ja tiukka EI tavisletuille, kauheeta pullamössöö..*eiei*



Kuulostaa ihan kivalta vaihtelulta. Itse teen letut spelttiin (eli vehnäjauho kokonaan pois hyi) ja laitan joka tekstuurin vuoksi vähän spelttihiutaleita. Ja tietty vichyä sekaan rapeutta antamaan.

Edit: Ai niin ja ohje. Lueskelin italialaisruokakirjaa ja testattiin eräitä leipiä vloppuna. Tämä seuraava ohje tosin on modattu koska alkuperäisessä on mm. hunajaa enemmän kuin oliiviöljyä, joten lopputulos oli läpitunkeva makeus mikä jätti kaikki muut maut alleen.

-täysjyvä patonki
-1rkl hunajaa
-3-4rkl oliiviöljyä
-yksi yksikyntinen valkosipuli
-serrano kinkkua
-vuohenjuustoa
-basilikalehtiä

Leikkaa patongista reilu sentin paksuisia, vinoja siivuja. Hienonna valkosipuli. Sekoita hunaja, oliiviöljy ja valkosipulit keskenään. Levitä seos leipien päälle. Leikkaa pala vuohenjuustoa jokaisen leivän päälle ja lämmitä uunissa sen verran, että juusto pehmenee muttei saa sulaa liikaa. Asettele serrano kinkku ja basilika lehdet leipien päälle ja nauti lopputuloksesta heti saman tien.
Danskuh

Posts: 675

#102 • • Edited Danskuh pikku-Dee
mähän innostuin..tää on kans aaaaivan mainio..

Täytetyt letut

täyte:
yksi punanen paprika
yksi keltanen paprika
yksi sipuli
vihreetä jalapenoa(maun mukaan) eli mun maun mukaan reilusti*pepsodent*
n.500g marinoituija kanasuikaleit
kasvisliemikuutio
pippurii
1,5dl Créme Fraichea
1dl paseraattuu tomaattimurskaa
suolaa,oman maun mukaan.

paista kanat ja lisää vihannekset,lisää tomaattimurska.kasviliemikuutio ja creme.kaitä kokoon.valmis:)

lettutaikina:

1 l maitoa
1-2 kananmunaa
3 dl ohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
voita paistamiseen


voi puolittaa myös määrän..koko resepti riittää isommallekki porukalle.. :) ja sit vaan lettuja täyttämään..uuniin kääröt juustoo halutes päälle 225C ja abaut 20min. nam
Avernian

Posts: 7,451

#103 • • Avernian Kerettiläinen
^
*kuolaa*

--
Liian totta ollakseen hyvä.

Let's get ready to ruuuumblee! *sydän*

Claquesous

Posts: 3,206

#104 • • Claquesous viidettä kolonnaa
Spotted Dick

285g (10oz) Self-Raising Flour
150g (5oz) Shredded Suet
150ml (¼ pint) Milk
110-160g (4-6oz) Currants or Raisins
85g (3oz) Castor Sugar
1 Lemon, zest only, finely grated
Pinch Salt

Mix all of the dry ingredients, including the grated lemon zest, together thoroughly
Add enough milk to produce a soft dough.
Turn out onto a floured surface.
Roll out the mixture to produce a roll approximately 15cm (6 in) long and 5cm (2 in) in diameter.
Prepare either a tea towel lightly dusted with flour, or sheet of kitchen foil or a double thickness of greaseproof paper, brushed with melted butter.
Wrap loosely but securely, leaving enough space for it to rise.
Tie or seal the ends.
Place in the steamer and cover tightly.
Steam for 1½ to 2 hours.
Serve cut into thck slices with hot custard.

Perinneruokaa Brittein saarilta.

--
32. of December

Sallakat

Posts: 2,220

#105 • • Edited Sallakat jungle, baby !

Claquesous, 28.9.2006 13:57:
Spotted Dick

285g (10oz) Self-Raising Flour
Perinneruokaa Brittein saarilta.



koska olen nyt laiska enkä jaksa tutkia itse asiaa, kysynkin mitä oikeasti on self raising flour? tätä olen miettinyt aiemminkin BBC foodia katsoessa ja miettinyt mihin verrannollinen se on. onko hiiva/leivinjauhe laitettu tavalliseen jauhoon sekaan vai mitä tuo on?

edit: typo
Claquesous

Posts: 3,206

#106 • • Claquesous viidettä kolonnaa
Lisää herkkuja sumuisilta saarilta.

Black Pudding

2 litres blood
Casings, beef runners of large hog casings (optional)
3 onions, finely chopped
1 kg of suet or diced pork fat (back fat or bacon fat)
500ml double cream
500g oatmeal, soaked overnight in water)
500g barley, boiled in water for 30 minutes
2 teaspoons salt
1 teaspoon mixed herbs or ground coriander
1 teaspoon black pepper or cayenne pepper
1 teaspoon ground mace

Soften the onions in a quarter of the fat, make sure that they do not colour. Add the rest of the fat and leave to slowly sweat for 10 minutes
Add the oatmeal and cream and cook for a few minutes
Add the rest of the ingredients and stir over a gentle heat for 5 minutes
If you are using skins, these can now be filled and sealed with two knots. The puddings can then be poached in barely simmering water for 5 – 10 minutes. Splitting is common, to avoid this prick the puddings with a needle and cook on the lowest possible simmer (better to cook them very, very slowly then to lose them). Any pudding which floats to the top should also be pricked, they are cooked when brown liquid comes out. They can then be drained and kept in a fridge for 1 – 2 weeks.

Bury'ssä (suur-Manchesterin alueella) on myös World Black Pudding Throwing Championship (http://www.bbc.co.uk/manchester/content/articles/2004/09/13/black_pudding_throwing_feature.shtml).

--
32. of December

Danskuh

Posts: 675

#107 • • Danskuh pikku-Dee
Suppilovahvero-lihapata

6:lle

500-600
naudan tai hirven lihaa
1 rklöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2-3 puna- tai keltasipulia (300 g)
3-4 porkkanaa (300 g)
2-3 laakerinlehteä

3 dl lihalientä
2 dl kermaa
pakastettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
(tai 30-50 g kuivattuja sieniä)
mustapippuria




Leikkaa liha n. 4 cm:n kuutioiksi ja nosta ne kulhoon. Pirskota päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele niin että kaikki palat saavat joka puolelle öljyä ja mausteita. Paista kuumassa pannussa tai padassa. Lisää lohkotut sipulit ja porkkanat pataan ja pyöräytä ne lihojen joukkoon. Ripottele sekaan loput mausteet ja kaada nesteeksi vettä (pannun huuhdeliemi) tai lihalientä (fondista tai kuutiosta).

Lisää sienet jo tässä vaiheessa, jos haluat pataan voimakkaan sienen maun, tai vasta kypsymisen loppuvaiheessa, jos haluat miedomman maun. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vähässä vedessä ennen ruokaan lisäämistä ja kaada myös maukas liotusliemi pataan. Ohutmaltoiset suppilovahverot voit murentaa myös suoraan pataan.

Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja hauduta sen jälkeen liedellä lihan mureudesta riippuen 1-1 ½ tuntia tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä. Tai nosta pata uuniin ja anna sen hautua kannen alla 150 asteen lämmössä n. 1½ tuntia. Kokeile lihan mureutta.

lisäksi keitettyi pereunoit..tai riisii.. :)
Claquesous

Posts: 3,206

#108 • • Claquesous viidettä kolonnaa

Sallakat, 28.9.2006 14:01:
koska olen nyt laiska enkä jaksa tutkia itse asiaa, kysynkin mitä oikeasti on self raising flour? tätä olen miettinyt aiemminkin BBC foodilla ja miettinyt mihin verrannollinen se on. onko hiiva/leivinjauhe laitettu tavalliseen jauhoon sekaan vai mitä tuo on?



Eiks se oo vaa iha sellane vehnäjauhon ja hiivan tms. sekotus. Olit siis kai iha oikeil jäljil. Mussa ei ole leipurin vikaa, joten parempaa vastausta en osaa antaa.

--
32. of December

Fyrisch

Posts: 4,525

#109 • • Fyrisch

Danskuh, 28.9.2006 13:41:
Täytetyt letut



*slurps* en oo safkannu täytettyi lettui pitkään aikaan, eli tänään syödään sit sellasia!
Danskuh

Posts: 675

#110 • • Danskuh pikku-Dee

Fyraett, 28.9.2006 14:14:
---
Danskuh, 28.9.2006 13:41:
Täytetyt letut

---


*slurps* en oo safkannu täytettyi lettui pitkään aikaan, eli tänään syödään sit sellasia!





ne on kyl hyvii..nam.. kannattaa koitaa lohellaki ja tonnikalal ja jauhelihalki..kaikil yht hyvii:P mut jättää vaan pois tomangimurskan..nam
Haiku

Posts: 53

#111 • • Haiku Saa rapsuttaa
Pasta kuudelle

800g naudanpaistijauhelihaa
1 ISO sipuli silputtuna
2-4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tölkki tomaattimurskaa (chilimaustettua)
1 pieni tölkki tomaattipyreetä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika (tee paprikoista ohuita renkaita jotka leikkaat kolmeen osaan n. 4-5cm pitkiä)
oliiviöljyä paistamiseen


Maustetaan

1/2 teelusikaalista mustapippuria
1-2 teelusikallista basillikaa
chilijauhetta ja cayennepippuria oman maun mukaan (tykkään tulisesta*pahis*)

Ruskista lihat ja sipulit
lisää tomaattimurska ja pyree
lisää 2dl-3dl vettä
lisää mausteet
anna muhia 30min-90min (mitä pitempään sitä parempi)
tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa
lisää viipaloidut paprikat kun laitat makaronit kiehumaan

Tarjoa patonkiviipaleitten kanssa

--
Know thyself? If I knew myself,
I would run away

Jos löydätte kirjoitusvirheen tekstistäni, niin voitte pitää sen ;)

Lyylikki

Posts: 2,975

#112 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Aikas helpon curry-katkarapupasta ohjeen tänään löysin ja itse asiassa lounaaksi söinkin.

Pastaa yhdelle
Sipulia silppuna
Nyrkin verran katkarapuja
Currya sopivasti
Öljyä

Elikkä pastat kiehumaan. Sipuli pilppoen. Sipulit pannuun paistumaan öljytilkkaan ja curry kanssa, niin se maku tulee paremmaksi (varohan vaan, ettet käräytä sipuleita, etkä currya, pannu siis tarpeeksi pienelle). Sitten perään jäiset katkaravut, annat niitten katkiksien sulaa ja lämmetä siihen pannulle. Makaroneista vesi pois ja katkis "kastike" makaronien sekaan.

A vot. Katkiksista tulee mukavasti nestettä, kun ne sulaa ja curry on ihanan "lämpöinen" mauste, jotenkin syksyyn sopiva. Ohjetta on helppo kuin mikä muuntaa suuremmaksi eli isomman ihmisjoukon tarpeisiin. Aineet on semmoset, että itseltäni ainakin aina löytyy. Hjyvä löytö.

P.S. Koska mä vähän onnistuin käräyttämään noita sipuleita ja currya, niin mä leikkasin sitä kitkeryyttä heittämällä sinne HP:n valkosipulikastiketta hiukkasen joukkoon. Ei paha niinkään.
Stresspill

Posts: 220

#113 • • Stresspill rendermonkeywrench
Noh tää nyt ei ole mitään rakettitiedettä, mutta seuraavassa pari salaattiversiota joita on tullu duunipaikalla tehtailtua lounaaksi.

1. salaatti

- pieni jäävuorisalaattikerä
- nektariini pieneksi pilkottuna
- grillattua broilerin rintafilettä
- punasipulia, puolikkaina renkaina
- tomaattia
- kurkkua
- hemapa pussi (herne maissi paprika)
- feta/aurinkokuivattutomaattipaketti öljyineen (ei tarvi muuta öljyä sitten lisätäkään.
- viinietikkaa maun mukaan, roimasti garam masala mausteseosta (sisältänee currya inkivääriä yms.)

sotketaan keskenään ja hotkitaan suuhun, riittää pariksi päiväksi duunin ainoaksi ravinnonlähteeksi (ajattelutyö).

2. savulohisalaatti

- 300g savulohta, ruoditaan sormilla ja revitään mukaviksi biiteiksi.
- puolikas kerä jäävuorisalaatia
- pusikko tilliä, about puolet menee
- punasipulia, puolikkaina renkaina
- kourallinen makaroonia, keitetään mikrossa ja jäähdytetään raanavedellä
- hapokas omena, vihreä
- purkki kermaviiliä
- loraus öljyä
- omenaviinietikkaa, reilu loraus
- sitruunapippuria

nääkin sotketaan sekaisin ja annetaan maustua hetki ennen nautintoa.

3. punajuurisalaatti *kuolaa*

- 3 punajuurta raastetaan
- 3 porkkanaa raastetaan
- purkillinen ananaspaloja, mehut juodaan
- reippaasti punaviinietikkaa
- loraus öljyä
- sokeria, suolaa ja pippuria

sotketaan keskenään ja annetaan maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa, seuraavana päivänä parhaimmillaan. Tästä oli itse asiassa justiinsa variaatio tossa köyhät ritarit ohjelmassa, ite jätän punasipulin poies.

--
Aeria Gloris

Avernian

Posts: 7,451

#114 • • Avernian Kerettiläinen

La Petite, 20.7.2006 22:00:
Rahkaletut:

4 munaa
1 purkki Ehrmann rahkaa
3rkl vehnäjauhoa (voi laittaa myös ruisjauhoa)
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä



Oli pirun hyviä *kuolaa* Tosin melkoisen tukevia, kun paistamiseenkin kului kivasti rasvaa.

--
Liian totta ollakseen hyvä.

Let's get ready to ruuuumblee! *sydän*

ratsastuskoulu

Posts: 604

#115 • • ratsastuskoulu
Tuli tällanen vastaan..

HERNEKEITTORANSKALAISET

1. hanki pussi ranskalaisia ja purkki lihatonta hernekeittoa
2. laita ranskalaiset uuniin valmistumaan
3. valmista hernekeitto kattilassa
4. kaada hernekeitto tarpeeksi isoon muovikulhoon
5. suolaa valmiit ranskalaiset ja kaada ne keiton joukkoon
6. jos mahdollista lisää joukkoon tujaus euro shopper -grillikastiketta

*eiei**pepsodent*
oooo

Posts: 1,249

#116 • • oooo

miikka, 6.10.2006 19:47:
Tuli tällanen vastaan..

HERNEKEITTORANSKALAISET

1. hanki pussi ranskalaisia ja purkki lihatonta hernekeittoa
2. laita ranskalaiset uuniin valmistumaan
3. valmista hernekeitto kattilassa
4. kaada hernekeitto tarpeeksi isoon muovikulhoon
5. suolaa valmiit ranskalaiset ja kaada ne keiton joukkoon
6. jos mahdollista lisää joukkoon tujaus euro shopper -grillikastiketta

*eiei**pepsodent*



Joo toi on tullu vastaan ennenki. Syön todellakin kaikkea mutta toi kuulostaa niin..joltain.
Mutta maistan toki jos vastaan tulee. Pakkohan ton on hyvää olla kun joku on moisen keksiny *iloinen*

Ootko ite maistanu?
CM

Posts: 1,507

#117 • • CM

miikka, 6.10.2006 19:47:
Tuli tällanen vastaan..

HERNEKEITTORANSKALAISET

1. hanki pussi ranskalaisia ja purkki lihatonta hernekeittoa
2. laita ranskalaiset uuniin valmistumaan
3. valmista hernekeitto kattilassa
4. kaada hernekeitto tarpeeksi isoon muovikulhoon
5. suolaa valmiit ranskalaiset ja kaada ne keiton joukkoon
6. jos mahdollista lisää joukkoon tujaus euro shopper -grillikastiketta

*eiei**pepsodent*



Hahah. Hernekeitto toimii kuulemma aika hyvin ruisleivän päällä, vaikka vastenmielisen kuulosta ja näköstä se onki :D En oo ite uskaltanu testata...
Stresspill

Posts: 220

#118 • • Stresspill rendermonkeywrench

La Petite, 20.7.2006 22:00:
Rahkaletut:

4 munaa
1 purkki Ehrmann rahkaa
3rkl vehnäjauhoa (voi laittaa myös ruisjauhoa)
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä



Tää kyl kuulostaa enempi rahkamunakkaalta kuin letuilta *täh* Eikä varmaan ainakaan kalorimäärältään juuri normaaliletuille häviä. Tosta ei varmaan montaa "lettua" tuu?

--
Aeria Gloris

Avernian

Posts: 7,451

#119 • • Avernian Kerettiläinen

Stresspill, 6.10.2006 21:02:
Tää kyl kuulostaa enempi rahkamunakkaalta kuin letuilta *täh* Eikä varmaan ainakaan kalorimäärältään juuri normaaliletuille häviä. Tosta ei varmaan montaa "lettua" tuu?



Kuusi tuli, joista kaksi vähän paksumpia.

--
Liian totta ollakseen hyvä.

Let's get ready to ruuuumblee! *sydän*

La Petite

Posts: 1,160

#120 • • La Petite Killed by selfish game, burned by acid rain...

Stresspill, 6.10.2006 21:02:
---
La Petite, 20.7.2006 22:00:
Rahkaletut:

---


Tää kyl kuulostaa enempi rahkamunakkaalta kuin letuilta *täh* Eikä varmaan ainakaan kalorimäärältään juuri normaaliletuille häviä. Tosta ei varmaan montaa "lettua" tuu?



ei ne kalorit vaan hiilari-prodesuhde!

Terveisin kuntoilijakokki

p.s: ja maistuu letuille, mutta viel paremmille ku tavisletut

--
Rem tene, verba seqventur