Reseptejä ja ruokalinkkejä

415 posts, 21 pages, 290,024 views

jusqu

Posts: 762

#301 • • jusqu pilipalipilotti

ninne`, 24.11.2006 00:04:
baanaanikanakastike ala ninne

300g hunajamarinoituja broilersuikaleita
2dl valio ruokavitosta
½ herne-maissi-paprika pussi
1 banaani
mausteeksi currya



Aah, tein tätä eilen ja voi jumankekka että tuli hyvää *slurps* Kerman sijasta käytin tosin soijahärpäkettä ja tavallisen curryn sijasta heitin kanojen sekaan muutaman teelusikallisen punaista currytahnaa.

Täällä voi jo olla vastaavanlainen resepti, mutta tässä olis...

Coocoscanaa juucon tapaan:

300-400g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 tölkki kookosmaitoa
Cashew-pähkinöitä
Bambunversoja
1-2 teelusikallista Currytahnaa
Jotain tuoretta ja vihreetä koristeeksi. Ehkä.

Riisiä kaveriks.

Kypsennä kanat pannulla ja heitä currytahnat kanojen sekaan. Sekoittele sen verran, että tahnat leviää tasasesti kanasuikaleisiin. Kaada mukaan kookosmaidot, pähkinät ja bambunversot. Kiehauta silleen pienesti. Kun setti on valmis, heitä kastikkeen pinnalle jotain vihreetä ja tuoretta antamaan vähän väriä ja ulkonäköä. Jos siis haluat. Itsehän en moisella päätäni vaivaa ;) Tarjoile riisin kera.

Kannattaa myös katella vastaavia reseptejä vaikka googlesta hakusanalla kookoskana. (No shit?) Sieltä löytyy ihan mielenkiintosia variaatioita kyseisestä safkasta. Sinne voi esin heittää sekaan sipulaa ja/tai vaikka tomaattipyrettä. Ihan mistä itse tykkää.

--
*pupu**piis*

WiljamiDzay

Posts: 1,291

#302 • • WiljamiDzay Nyypiö
Laitetaas low-carb lounaan ja päivällisen reseptit tänne (varmaan vois pistää kesäkuntotopicciin kanssa mut eniveis). Näitä tullut syötyä pari viikkoa ja tarkoitus olisi jaksaa vielä.. no melko pitkään... :D

Tärkein osa on marinaadi (terveellisen safkan pitää olla hyvää tai sitä ei syö erkkikään, etenkin jos tarkoitus on ettei mitään muuta syödä):

oliiviöljyä (varmaankin ruokalusikallinen, menee aika tunteella mun määrät normaalisti)
viinietikkaa (n. puolet oliiviöljyn määrästä)
sitruunauutetta (2-3 puristusta pullosta, määrän voi kuvitella itse...)
grillimaustetta 1,5 teelusikallista
7-yrtin thaimausteseosta 1,5 tl
tulista curry-jauhetta 1,5 tl
yrttiseosta 1,5 tl
chilijauhetta 1tl
hunajaa 1 tl
mustapippuria ja pippuriseosta yhteensä n. 1 tl (ehkä.. muutama pyöräytys/pippurimylly)

tässä vaiheessa sekoitetaan syntynyt tahna haarukalla ja lisätään sotkuun vettä (suunnilleen saman verran kuin mitä tahnaa on) ja 2 ruokalusikallista tulista salsaa (vaihtoehtoisesti saa silpoa tuoretta chiliä ja muita härpäkkeitä sekaan).

Tuolla setillä maustaa hyvin 500g viipaleiksi leikattuja kalkkunapihvejä (tai n. 3 kanan rintafilettä). Käytän samaa marinaadia myös maustamaan 400g naudanlihakuutioita.

Lounaskanat menevät suoraan pannun kautta salaattiin ilman erikoisempia lisukkeita valmistusvaiheessa.

Low Carb-lihapata:

Yllämainitut naudakuutiot (pistän yleensä pakkauksesta puurokulhoon marinaadin kanssa ja annan olla siinä vajaan tunnin ennen paistamista)
1 iso sipuli
2 porkkanaa
½ paprikaa
Vettä (määrä riippuu siitä halutaanko muhennosta vai keittoa.. voin suositella muhennosta)

Valmistetaan isossa (kannellisessa) kattilassa. Aloitetaan kuullottamalla silputtu sipuli oliiviöljyssä, sekaan paistikuutiot ja porkkanat (melko optimikoko porkkanoilla on 1/4 porkkana halkaistuna vielä 4 osaan.. kokonaisina kiehuvat ikuisuuden). Päälle 2 dl (muhennos) tai 4 dl (keitto) vettä.
Annetaan porista miedolla lämmöllä n. tunti ja lisätään kuutioitu paprika.
Annetaan porista vielä n. tunti ja soppa is redi :)

Tuon muhennoksen hyviä puolia on että sitä voi aika vapaasti muokkailla. Tällä reseptillä saattaisi käydä jostain Unkarilaisesta lihapadasta. Jos n. puolet naudasta korvaisi sianlihakuutioilla tuo olisi tulinen karjalanpaisti... :D

Yllämainituista määristä saa 3 kanasalaattia ja 2 lämmintä ateriaa.

--
Nimim. Viherpeukalo, tiedät kai missä.

jusqu

Posts: 762

#303 • • jusqu pilipalipilotti
Koska mulla on sekä tylsää töissä että hirvee nälkä, niin tässä olis yks resepti:

Katkarapu*SLURPS*kasari

Palttiarallaa pussillinen katkarapuja
1-2 sipulia
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tölkki kookosmaitoa
1-2 teelusikallista currytahnaa
Tuoretta basilikaa

Kuullota sipulit kasarissa ja heitä currytahnat sekaan. Kärtsää settiä vähän aikaa ja kaada kasariin tomaattimurskat ja kookosmaidot. Ujo kiehautus ja katkaravut sekaan. Älä keitä/kiehuta katkarapuja liian kauan, koska niillä on tapana sitkistyä. Eli kunhan katkaravut ovat vaan lämpimiä. Koristeeks tuoretta basilikaa. Tarjoillaan pastan kanssa.

Itsellä kastikkeesta on joskus tullut vähän liian litkumaista, joten pientä suurrustusta voi harkita.

Nyt lounaalle ja sit takas ettii täältä reseptia et mitä sitä söis tänää :P

--
*pupu**piis*

Chatte

Posts: 4,085

#304 • • Chatte Team Teknolipat :)
Kesäkurpitsakeitto
n. 4 annosta

1 sipuli
2 rkl valkosipulimurskaa
pieni liraus juoksevaa Beceliä
2 kesäkurpitsaa
6 dl vettä
150g Créme Bonjour Chévre & Yrttiä
reilusti mustapippuria myllystä

Hienonna sipuli. Kuumenna rasva ja kuullota sipulia ja valkosipulimurskaa hetki kattilassa. Suikaloi kesäkurpitsat ja lisää ne kattilaan. Kuullota noin 10 minuuttia. Lisää vesi ja hauduta kasviksia, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna, mausta pippurilla. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Aivan uskomattoman hyvää. Reseptin olen saanut alun perin isältäni, joka on mahdollisesti poiminut sen jostain ruokaohjelmasta. Suosittelen!

--
Ainoa kuolema, jonka kuolemme, tulee joka päivä, jos kieltäydymme elämästä.
-Zorbas

Hitchhiker

Posts: 1,754

#305 • • Edited Hitchhiker
Katkishässäkkä

180g katkarapuja
majoneesia
1 purkki smetanaa
hedelmäsokeria
currya
hedelmäsokeria
mustapippuria
suolaa

1. Sulata ensin katkaravut juoksevan veden alla, tämän jälkeen valuta vesi pois katkaravuista

2. Pieni nokare voita pannulle (kuumalle sellaiselle), sulata rasva ja heitä katkikset pannulle paistumaan (muista sekoitella), lisää n. 1 tl currya katkisten päälle ja laita myös sekaan n.2tl hedelmäsokeria, lisää myös suolaa ja pippuria oman maun mukaan, paista n. 4-5min (tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneita)

3. Nosta hieman ruskistuneet katkikset pois levyltä ja anna jäähtyä hetken

4. Ota kippo jossa voit sekoittaa ainekset keskenään, lisää kippoon n. 2rkl majoa ja kaada päälle
purkillinen smetanaa, sekkaa ne keskenään (voit myös lisätä tähänkin höttöön hieman pippuria, suolaa ja hedelmäsokeria), kaada jäähtyneet katkikset sekaan ja sekoita ne sekaisin

5. Anna ässehtyä jääkaapissa hetken aikaa ja mössö on valmiina

Voi nauttia leivän kanssa, taikka salaatin lisukkeen.
pirpeli

Posts: 5,533

#306 • • pirpeli
Voisinpa laittaa viime viikkoisen lohen ohjeen, kun oli niin namia.

Punacurrylohi

1 lohifile, koko syöjämäärän mukaan
punaista currytahnaa
sipulia
valkosipulia
soijaruuanlaitto"kermaa"

Asettele lohi uunivuokaan. Levitä reilusti currytahnaa kalalle, heitä päälle renkaiksi leikatut sipulit sekä rouheina palasina valkosipuli. Kaada päälle soija"kerma". Lisäksi voi kippasta sitruunamehua ripsauksen sekä yrttejä maun mukaan.

Uuniin noin 1/2 tuntia- 40 min. 225-250 asteeseen(itse tykkään hyvin kypsennetystä lohesta).

Mukaan sopii riisi ja hyvä leipä. Päälle laitettiin vielä rucolatupsuja.

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

Sallakat

Posts: 2,220

#307 • • Sallakat jungle, baby !
tänään tuli ekaa kertaa ostettua linssejä ja hyvän muhennoksenhan näistä sai.

-2dl linssejä (pun/vih)
-4dl kasvis/kanalientä (jos ei jaksa alkaa ite väsäilemään alusta asti niin 1-1,5kpl liemikuutioita puoleen litraan vettä niin tulee hyvä)
-2 sipulia
-valkosipulin kynsiä raastoin pikkuraastimella 2 kpl mukaan. maun mukaan itse kukin.
-tomaattimurskaa
-oreganoa
-pippuria
-chili/cayennejauhe
-tomaattisose + soija optional

keitä kana/kasvislientä. huuhtele linssit vedellä. hienonna sipuli. Heitä linssit ja sipulisilput liemen sekaan. Anna keittyä n. 10 minsaa. Heitä tomaattimurska sekaan. Raasta valkosipulit. Voit toki pilkkoa tai murskata mutt raastamalla tulee mun mielestä optimaalisin maku.
heitä oreganoa joku reilu teelusikka mukaan ja raasta mustaapippuria paljon. Ite laitoin cayennea koska halusin potkua.
Soijaa ja tomaattisosetta voi laittaa jos haluu vähän lisämakua, ei oo tämäkään välttis.

Tuli muuten pirun maukasta! tässä syöpöttelen muhennosta näkkileivän ja pepperonien kanssa.

Tarkoitus tehdä illalla vielä salaattia texmex tyyliin. Eli

-jauheliha
-sipuli
-valkosipuli
-salaattiin sopivia vihanneksia (paprika, tomaatti, kurkku, suolakurkku, whatnot)
-omavalintainen salaatinlehti
-mausteita perhanasti
-tortilla "lettuja"
-parmesan raastetta (tosi hienojakoista)
-cayennepippuria

jauhelihat paistetaan ja laitetaan sipulit sekaan. jauheliha pitää tietty maustaa kunnolla, koska tulee salaattiin. Joskus ihan niinkin yksinkertainen toimii kuten tomaattisose (ketsuppi) ja sinappi. Kokeilkaa vaikka niin toimii. Mutt mausteilla, worcestershire kastikkeella yms saa tosi nam aikaiseksi.

Salaattivihannekset ja -lehdet tietty pilkotaan kulhoon valmiiksi. jauhelihat niiden päälle sitten kun ovat jäähtyneet ees vähän.

Tortillalevyjä varten tarvii ruokaölyjä, jonka kuumennat wokissa tms korkeareunaisessa kattilassa. Esim wokkia varten tarvii ehkä joku vajaa 1/3 pulloa (1l).
Leikkaa tortillat sliceiksi, vähän kuin pizzaa leikkaisit. niin että ne on about nachon kokoisia. raasta parmesan ja mausta cayennepippurilla.
Uppopaistat ne kuumennetussa öljyssä. Ei tarvi kuin jotain minuutteja että ne rapeutuu.
Paista tietty osissa ne, ettet heitä kaikki kerralla öljyyn.
Öljystä suoraan talouspaperille ja päälle ripotellaan reilusti parmesan/cayennemuruja. Pyörittele mausteet kunnolla kaikkiin.

Eli valmiit tortilla chipsit sitten salaatin reunoille tms koristeen tyylisesti.
sapeli

Posts: 11,768

#308 • • sapeli jokukukamikä?
Pistetään tänne muistiin, haluun koittaa lähiaikoina:

Sitruunainen omena-raejuusto -salaatti

1 purkki raejuustoa
1 kirpeä omena (Granny Smith)
2-3 rkl sitruunanmehua
ruukku vihreää salaattia

Kuori ja pilko omena, laita palat kulhoon, lisää sitruunanmehu ja kääntele omenanpalat mehuun. Revi salaatti joukkoon ja lisää raejuusto, sekoita.

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Avatar
#309 • • Norb Guest
Parmankinkku pasta

-Artisokkaa
-Aurinkokuivattuja tomaatteja
-Parmankinkkua
-Herkkusieniä
-Tuorepastaa
-Vuohenjuustoa
-Ruokakermaa
-Rukolaa (lopuksi pastan päälle)

Paista pannulla sienet, artisokka, tomaatit. Lisää viimeisenä leikattu parmankinkku, vuohenjuusto ja kerma. Valmiin kastikeen sekaan lisää keitetty tuorepasta. Lisää valmiin annoksen päälle rukolaa ja nauti! Namnam, on muuten sairaan hyvää *slurps*
kotivalo

Posts: 190

#310 • • kotivalo
Koitin kaivaa netistä jotain ohjetta, et miten tehä riisiä uunissa....
7 desiä vettä, 3 desiä riisiä, pari sipulia, ja oli siin veil muutaki... KUINKA ISO VUOKA PITÄÄ OLLA, ETTÄ NOI KAIKKI SINNE MAHTUU?
Pistin sit vaa vähä riisiä, kookosmaitoa nesteeks ja esipaistettuja broilerinpalasia.
Tapi

Posts: 1,437

#311 • • Tapi Dreamstate

kotivalo, 20.5.2008 20:29:
Koitin kaivaa netistä jotain ohjetta, et miten tehä riisiä uunissa....
7 desiä vettä, 3 desiä riisiä, pari sipulia, ja oli siin veil muutaki... KUINKA ISO VUOKA PITÄÄ OLLA, ETTÄ NOI KAIKKI SINNE MAHTUU?
Pistin sit vaa vähä riisiä, kookosmaitoa nesteeks ja esipaistettuja broilerinpalasia.


Miksi sun pitää kypsentää riisi uunissa? Eikö sama suju yhtä näppärästi kattilassa liedellä? Riisi turpoaa keitettäessä kai n. 2,5-kertaiseksi, joten tolle satsille tarttet about litran vetoisen astian.
kotivalo

Posts: 190

#312 • • kotivalo
Uunissa on vaan helpompi tehä juttuja, senkun iskee systeemit vuokaan ja laittaa kellon soimaan about tunnin tai puolentoista päähän. Ei aina jaksa duunin jälkeen vartioida kattiloita ja pannuja hellalla, ku on noi kaks kissaakin tossa sättäämässä :)
Tost tuli kyl parempaa ku kattilassa imho, riisi imi just sopivasti makuja kanasta ja kastikkeesta...
Amuck

Posts: 2,396

#313 • • Amuck dub-i-dub

La Petite, 20.7.2006 22:00:
Rahkaletut:

4 munaa
1 purkki Ehrmann rahkaa
3rkl vehnäjauhoa (voi laittaa myös ruisjauhoa)
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Kaikki aineet vatkataan sekaisin ja annetaan turvota about vartti. Sit paistetaan rasvassa ja tarjoillaan mieluisan lisukkeen kanssa. Itse suosin mansikoita.

Helvetin hyviä ja ravintoarvot paljon paremmat ku tavisletuissa *kuolaa**slurps*


Thui kun tuli suolaisia D: Ja mittasin huolella.
Muuten kyllä erinomaista sapuskaa, eroaa tavisletuista korkeintaan edukseen.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Lyylikki

Posts: 2,975

#314 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Lyyli on taas kokkaillut. Tänään tein Unkarilaista pataa. Harvemmin tulee laitettua mitään possusta, niin nyt oli jotenkin *sika*mainen olo. Pohjan reseptille löysin S-ryhmän ruokamaailmasta, mutta eihän 6 hlön reseptillä yhdelle kannata tehdä + modata pitää aina.

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 vihreä paprika
200 g porsaan suikalelihaa
n 1/2 dl punaisia linssejä
suolaa
paprikajauhetta
2 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 prk smetanaa
2 tomaattia
muutama kevätsipulin varsi

Sipulit kuullotetaan öljyssä ja pataan lyödään paprika & lihat ja mausteet. Ruskistellaan, jonka jälkeen pannaan vesi, linssit ja liemikuutio. Haudutellaan niin, että lihat kypsyvät (30 min). Sekoitetaan jauhot smetanaan ja tuikataan hauduttelun loppuvaiheessa smetanat ja kuutioidut tomaatit mukaan pataan. Itse laitoin vielä muutaman kevätsipulin varren tässä vaiheessa. Tarjoilin itselleni riisin, smetananokareen ja persiljan kanssa.


Kana-kevätsipulipasta

pastaa (sopivasti)
kevätsipuleita (varsia voi ottaa enemmänkin)
kanaa (mulla oli pakkasessa kanaa, johon olin paistovaiheessa vain rouhinut m.pippuria ja suolaa pintaan, ehkä 200 g)
musta- ja valkopippuria
suolaa
kermaa
voita/margariinia

Keitin ensin pastat ja sillä välin kun ne valuivat läviköss niin sulatin voin kattilassa ja paistelin siinä hetken kevätsipuleita. Rasvaa saa olla ihan reilusti, jotta on vähän kuin sipuli-voi kastike. Kanat kattilaan ja perään suolaa, m.pippuria, sekä runsaasti valkopippuria. Keitetyt pastat ja kerma mukaan kattilaan, sekoitellaan ympäri ja annetaan lämmähtää.

Toudella yksinkertaista, toudella hyvää!!!
Anu

Posts: 158

#315 • • Anu
Mun kesän vegeviikko alko nyt!
Tein tänään herkkusieni-linssipataa, muistankohan vielä kaikkia aineksia...?

2,5dl vihreitä linssejä
1 sipuli
loraus öljyä
2tl sokeria (mieluiten ruoko- tai inkkarisokeria)
2tl garam masalaa
400g tlk tomaattimurskaa
4-5dl vettä
tuoretta varhaiskaalia, sellanen 200-250g suikaleina
basilikaa, oreganoa, salviaa
rouhittua mustapippuria
2rkl oliiveja
2tl suolaa+yrttisuolaa tai kasvisliemikuutio
1rasia tuoreita herkkusieniä

Kuullotin eka sipulin paistinpannulla öljyn ja sokerin kanssa, ja kun se oli vähän pehminny, lisäsin linssit ja garam masalan ja pyörittelin niitä hetken. Sitten lisäsin veden ja tomaattimurskan sekä suikaloidun kaalin, mausteet ja pari ruokalusikallista vihreitä oliiveja (niitä nyt sattui olemaan jääkaapissa...) ja annoin tän porista sellasen 25min kannen alla, että linssit kypsyy varmasti. Lopuksi lisäsin lohkoiksi leikatut tuoreet herkkusienet ja keitin vielä vajaan 10 min. Tarkotus oli alunperin lisätä tohon sienien lisäksi vielä fetakuutioita ja tuoretta basilikaa, mutta pata oli buenoa tolleenkin! *slurps*

Ehkä huomenna teen sen fetapata-version, kun lämmitän tota lounaaksi, tosta kun tuli sellanen iso paistinpannullinen... Oon vähän huono tekemään yhden hengen annoksia! *iloinen*
fantaB

Posts: 134

#316 • • fantaB
Tää tomaatti-mozzarellapiirakan resepti on napattu jostain lehdestä ja se on erittäin hyväksi todettu. Sopii mainiosti illanistujaisiin tai juhliin, joissa safkat on noutopöydässä. Tein tätä joihinkin juhliin ja piirakka meni viimestä murua myöten. Ja kehuja tuli. *iloinen*

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunasosejauhetta (vaikka Mummon muusia)
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1/2 dl kylmää vettä

Nypitään jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisätään kylmä vesi ja sekoitetaan taikina nopeesti tasaiseksi. Taikina painellaan irtopohjaiseen tai normaaliin piirakkavuokaan ja laitetaan jääkaappiin ainakin tunniksi. Sen jälkeen pohjaa pistellään sieltä täältä haarukalla ja paistetaan noin 10 minuuttia 200:ssa asteessa.

Täyte:

3-4 tomaattia
200 g Mozzarellaa
2-4 valkosipulinkynttä (ohuiksi lastuiksi leikattuna) (ite laitoin vähän vähemmän)
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Viipaloidaan tomaatit ja mozzarella ja asetellaan ne sekä valkosipuli esipaistetulle piirakkapohjalle. (Piirakasta tulee nätin näkönen, jos tomaatti- ja mozzarellasiivut asetellaan hieman lomittain.) Sirotellaan päälle suolaa ja pippuria sekä valutetaan varovasti oliiviöljyä. Basilikanlehdet asetellaan piiraan pinnalle. Paistetaan vielä noin puoli tuntia 200:ssa asteessa.

--
Come and take a trip with me
to a land where love is free...

Anu

Posts: 158

#317 • • Anu
Ja vegekokeilut jatkuu!! Masu on nyt täynnä kikherne-kaalilaatikkoa, tämän "lihaisalla" ulkonäöllä fuulasin jopa itseäni... *hih*

300 g varhaiskaalia suikaleena
öljyä tai margariinia
5dl keitettyjä kikherneitä (joo, täs on ziljoonan tunnin liotus- ja keittoprosessi takana...)
1 sipuli
1dl tummaa soijarouhetta + 2dl vettä
2tl mietoa currytahnaa
1tl oreganoa
mustapippuria
ripaus yrttisuolaa
mantelilastuja, juustoraastetta

Kaali ja hienoksi hakattu sipuli kuullotetaan kattilassa tilkassa öljyä ja kun ne alkaa vähän pehmenemään, lisätään currytahna, kypsät kikherneet, soijarouhe ja muut mausteet. Kaadetaan uunivuokaan ja ripotellaan päälle juustoraastetta ja mun tapauksessa myös jouluglögeiltä jääneitä mantelilastuja... *iloinen* Paistetaan uunissa 200 asteessa n.25-30min. Toi ei kaipaa mitään muna-maitoa tai vastaavaa, mulla ainenki toi soijarouheen liotusvesi riitti nesteeks kun kypsensin ton kannellisessa astiassa!

Bonuksena vielä kikhernelevite leivälle, jos teet niinku mä ja keität kerralla ihan himmeen kattilallisen kikherneitä/jotain muita papuja:

5dl kypsiä kikherneitä (muutkin pavut käy!)
0,5dl oliiviöljyä
2rkl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi
oliiveja n.10kpl (ööö... siis pari rkl, vihreet, mustat, kaikki käy...)
tuoretta basilikaa n.10 lehteä...
(meri/yrttisuolaa)

Kaikki aineet ajetaan sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi, alku on yleensä hankalaa ja jos ei millään rupee soseutumaan, niin kannattaa lorauttaa tilkka vettä sekaan... Lopuksi maistetaan, lisätään suolaa jos ei maistu tarpeeksi "miltään" ja sitten vaan leivälle! namskis... *slurps*
Lyylikki

Posts: 2,975

#318 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.

Anu, 14.7.2008 22:10:
Mun kesän vegeviikko alko nyt!
Tein tänään herkkusieni-linssipataa, muistankohan vielä kaikkia aineksia...?

---

Ehkä huomenna teen sen fetapata-version, kun lämmitän tota lounaaksi, tosta kun tuli sellanen iso paistinpannullinen... Oon vähän huono tekemään yhden hengen annoksia! *iloinen*



Söitkö sä ton ihan pelkältään? Ilman mitään riisejä tai muuta? Kuulosti kyllä älytsin hyvältä, että ensi viikolla ehkä joutuu kokeileen.

Mä tein tiistaina linssi-possu-tomaatti-hapankaalipataa ja mun karppaajakaverit olis ollu ihan onnessaan, kun meinasin keittää pastaa sen seuraksi, mutta siitä tuli niin tanakkaa, että ei tarvinnu.

1 sipuli
200 g possun suikaleita
2 dl (mulla oli purkinpohjat) hapankaalia (oli Rasilaisen valkosipulihapankaalia vieläpä)
3-4 kaltattua ja pilkottua tomaattia
suolaa, pippuria, (Nomu pork maustetta)
1 dl punaisia linssejä
10 valkosipulinkynttä (kukin oman makunsa mukaan)
kevätsipulin varsia
persiljaa & jotain maustetta meidän parvekeruukusta (kukaan ei tiedä mikä se on)
basilikaa

Sipulia kuullotellaan hyvässä öljyssä. Lihat kanssa ja päälle suolat & pippurit. Hapankaalit ja tomskut perään. Tähän vaiheeseen myös noi yrttilöiset ja Nomu. Annetaan kiehuskella semmosen 20-25 min. Viskataan sekaan valkosipulinkynnet (kokonaisena tai puolikkaana), kevätsipulinvarret, sekä linssit. Haudutellaan taas. Lisätään vähän vettä tässä vaiheessa. Valmista, kun linssit on kypsyneet

Nautitaan raejuuston kanssa *slurps* Riitti kolmeen lounaaseen. Siinä saatto olla vielä jotakin muutakin mukana, mutta hitto en muista mitä.
Amuck

Posts: 2,396

#319 • • Amuck dub-i-dub

Anu, 17.7.2008 14:57:
Ja vegekokeilut jatkuu!! Masu on nyt täynnä kikherne-kaalilaatikkoa, tämän "lihaisalla" ulkonäöllä fuulasin jopa itseäni... *hih*
....
5dl keitettyjä kikherneitä (joo, täs on ziljoonan tunnin liotus- ja keittoprosessi takana...)
....
*slurps*


*kuolaa* Ei huonon oloinen kaaliloota. Noita kikherneitä ei välttämättä tarvi keittää jos laitat ne vielä uuniin, itse oon tehnyt ainakin falafelia ihan vaan liotetuista?

Kikhernelevitteeseen kun laitat vielä pari ruokalusikallista tahinia (nam) niin tadaa, sulla on hummusta. :)

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Anu

Posts: 158

#320 • • Anu

Lyylikki, 17.7.2008 15:24:

Söitkö sä ton ihan pelkältään? Ilman mitään riisejä tai muuta? Kuulosti kyllä älytsin hyvältä, että ensi viikolla ehkä joutuu kokeileen.



-Jep jep, söin ihan pelkkää pataa... Tosta riitti kolmeen aivan himmeeseen lautaselliseen. Tarkotus oli kyl alunperin keittää riisiä tai cous cousia kaveriksi, mut sit tais ruveta aurinko paistamaan ulkona tai jotain, kun otin pelkkää pataa lautaselle ja ampasin pihalle... Tää kesäaika, ei jaksa oikein paneutua safkan vääntämiseen! *nauru*
Ja saahan tosta tosi iisisti lihaisan version -lisää vaan vaiks possusuikaletta tms.; mä vaan kokeilen nyt kaikkia vegehässäköitä...