15,958 posts, 798 pages, 6,745,983 views
Anne:
Saako äitipuolen pistää kilon paloiksi, kun se on niin v*tun tyhmä?!!?!?!!!
*kivatsulle*
Epailija:
Miksi luonnollisemmassa muodossa olevat ravintoaineet olisivat parempia? Toki hedelmiä on varmaan mukavampi syödä kuin pillereitä, mutta eivät ne itse vitamiinit ole laadullisesti erilaisia veti ne sitten missä muodossa tahansa.
Daimi:
---
BlueWind:
Hyvät hiilihydraatit, Pahat hiilarit
---
Puhutaanko vaikka hitaista ja nopeista hiilihydraateista? ;)
---
BlueWind:
---
ella_:
miksi on aina nälkä?
---
Koska sun kehosi reagoi nopeisiin verensokerin vaihteluihin. Tätä voi ehkäistä syömällä vain hyviä hiilihydraatteja.
---
Toki nälän saa pois myös huonoilla hiilihydraateilla, läskiä siinä saattaa kertyä. Hitaat hiilihydraatit pitävät näläntunteen kauemmin poissa vaikuttamalla verensokeriin.
Jatketaan puhumista oikeilla termeillä: nopeat hiilihydraatit nostavat elimistön insuliinitasoja roimasti ja tästä aiheutuu se, että elimistö ottaa ravintoa avoimin sylin vastaan, joka taasen tarkoittaa läskin muodostumista.
---
BlueWind:
Kyllä tämä ihan oikeasti toimii - mutta siihen vaatii pienen totutteluajan. Elimistö ei sopeudu uusiin tottumuksiin vuorokaudessa ja sinunkin tekee varmasti aluksi mieli huonoja hiilihydraatteja, joihin olet tottunut, ihan niiden maunkin takia, kunnes alat tottumaan uuteen ruokavalioon.
edit: eri asia on sitten myös se, että haluatko myös todella nähdä sen vaivan, että psyykkaat itseäsi olemaan tuntematta nälkää silloin, kun sinulla ei oikeasti ole nälkä, vaan tekisi vain mieli syödä syömisen ilosta.
---
Vaikka syöt hitaita hiilihydraatteja, ei sinun tarvitse nähdä nälkää. Et varmasti lihoa syömällä hitaita hiilareita, proteiinia sekä hyvää rasvaa (Hyviä rasvalähteitä: rypsi ja oliiviöljy (vielä parempaa jos käytät kylmäpuristettua versiota) pellavansiemenöljy, rasvaiset kalat kuten lohi ja makrilli) jokaisen aterian yhteydessä niin paljon kuin napa ottaa vastaan. Ja niiden ateroiden väli tulis olla se maankuulu 3 tuntia. Syömisen ilon voi kokea myös syömällä terveellisesti, ei ehkä sitä samaa makujennautintoa, mitä me laardikansa saamme hampurilaisesta, pizzasta ja karkista.
---
BlueWind:
Mun normaali itse tekemä ateria nykyään saattaisi esim. olla seuraavanlainen: Pihvi, kukkakaalia, parsakaalia ja paistettua sipulia ja sieniä - Terveellistä ja hyvää ilman turhia hiilareita ;)
---
Hyvältähän tuo näyttää. Tosin itse jättäisin tuon huonoja rasvoja sisältävän lihan pois, ja yrittäisin syödä kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja ;).
Oma oikeaoppista ruokailua noudattava ateria voisikin olla vaikka tälläinen: Pari purkkia tonnikalaa, pari purkkia raejuustoa, vitamiinit purkista, ruokalusikallinen öljyä, pari reissaria ilman voita, pari kananmunaa ja maitorahkaa jälkkäriksi. Tähän suuntaan edetään ruokailussa, hitaasti mutta varmasti. Tulevaisuudessa jos makroravinteiden prosentuaalinen jakautuminen päivän kokonaiskaloreista olisi: 30% kokonais kaloreista proteiineista 40% hiilihydraateista ja 30% rasvoista, niin olisi enemmän kuin tyytyväinen.
Lyhyt yhteenveto: Hitaat hiilihydraatit (Nopeat vain urheilusuorituksen jälkeiseen palautumiseen), proteiini ja hyvtä rasvat oikeasssa suhteessa. Hiilarit aamulla, hitaasti imeytyvät proteiinit illalla. 3 tunnin välein terveellistä ruokaa niin paljon että napa ruskoo.
Tässä kirjoittaessa tuli nälkä, jääkaapissa taitaakin odottaa pizza :)
edit: Typoja
[muokattu 10.2.2004 01:46]
miten kukaan jaksaa kirjottaa tälläsiä? Ihme porukkaa liikkeellä...