Kannabiksen laillistaminen

2,281 posts, 115 pages, 1,054,513 views

Kimbou

Posts: 608

#2201 • • Kimbou

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

Robini on kuivannut salaa mikrossa hamppua ja pätmän flipppaa:

http://s293.photobucket.com/albums/mm60/anakin_eiktiwan/?action=view&current=batman.jpg

Sir Henri Risti


eipäs kun robin unohti UUNIN päälle ja niiden pitäs kesken keikan palata takas sammuttamaan uuni ettei tapahdu mitään ikävää!!

potheads*eiei* näkee kaikessa yhteyden*justjoo*

--
pitäkää kiinni pienistä pippeleistä ja roikkuvista tisseistä se on menoa nyt.

reTrieVer

Posts: 72

#2202 • • reTrieVer
Suuret (kaikki tietävät) päättäjät laatii lait, ylväät poliisit valvoo lakeja ja peruskansalaiset nuolee edellämainittujen perseitä. Eihän tässä demokraattisessa yhteiskunnassa ole tavallisilla ihmisillä paskaakaan sananvaltaa. Joten on turhaa jossitella laillistamisesta ennen kuin uusisukupolvi nousee päättäjien paikalle.
kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#2203 • • Edited kuilu ja kummitus

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/10/tutkimus_kannabis_voi_lievittaa_hermovauriokipuja_2042459.html

Eihän tässä demokraattisessa yhteiskunnassa ole tavallisilla ihmisillä paskaakaan sananvaltaa.


No silloin EI OLE kyse demokraattisesta yhteiskunnasta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

reTrieVer

Posts: 72

#2204 • • reTrieVer
Tarkoitinkin sarkastisessa mielessä
Jammailija

Posts: 3,224

#2205 • • Edited Jammailija d a n c e m a c h i n e s
Kyl se demokratiakin sielt vaan entistä voimakkaammin astuu esiin. Koko ajan enemmän puhutaan ja päätetään järjellä, ja vähemmän tunteilla. Internet tiedon välittäjänä on ollut yksi hienoimmista keksinnöistä. Toki kaiken tietomäärän keskellä täytyy kiinnittää lähdeviitteisiin tarkempaa huomiota ja lukeakin enemmän. Mutta parempihan se on, että on paljon tietoa liikkeellä kuin se, että tiedon määrä ja liikkuminen olisi minimissään tai vain joidenkin päättäjien tunteiden varassa.

Luulen, että EU:n muiden maiden esimerkkien myötä pikkuhiljaa tilanne tulee tähän: Ainakin osa nykyisistä huume-sanan alla olevista aineista dekriminalisoidaan. Rangaistuskäytäntö astuu kuvioihin vasta, jos yksilö aiheuttaa ympäristölle ja yhteiskunnalle merkittäviä vahinkoja. Koen sen niin, että työssä käyminen tai itsensä opiskelemalla kehittäminen tulevat olemaan jatkossa sellaisia mittareita, joilla yksilön aineiden käyttöä ja yksilön vapautta valvotaan. Eli jos yksilö ei jää laakereilleen makaamaan vain omahyväisesti mielihyväänsä tyydyttäen, vaan kehittää itseään ja on näin yhteiskunnalle hyödyksi, rangaistuksen mahdollisuus pienenee merkittävästi. Yhteiskunta on kuitenkin yhteen hiileen puhaltamista ja pelottavinta aineissa (alkoholi tai muut päihteet) on kuitenkin se, että yksilöt regressoituvat entistä itsekkäimmiksi ja näin ollen esim. ahneus ja väkivalta tulevat voimakkaammin esille. Siinä vaiheessa, kun yksilö polttaa kannabista tai vetää muita aineita, mutta ei pysty suoriutumaan työtehtävistään tai opinnoistaan, on se jossain vaiheessa riittävä syy yhteiskunnan tukiverkon puuttua tilanteeseen. Tukiverkko-sanaa käytän siksi, koska päihdeasiat eivät kuulu poliisille, ellei siihen liity käytöshäiriöitä. Päihdeasiat saa jatkossa hoitaa muut ryhmät. Mielenhallinnastahan siinä kuitenkin on kyse.

--
Näkemys yksilöstä oli se, että tällä ei ole pysyvää minää ja se kaipaa jonkinlaista pysyvää onnea, turvaa ja vakautta ja on alituisesti tarkoituksettoman toimelias...

kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#2207 • • kuilu ja kummitus

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201010130214224_uu.shtml
tää oli varmaan vanha juttu?


http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Videoita+Ylen+erottamasta+uutisankkurista+virtaa+internetiin/1135260888057

Ilta-Sanomien mukaan Yle aikoo vaatia Youtubea poistamaan videot.


Kyl huomaa, ettei "uusi-YLE" ole ainakaan kovin huumorintajuinen. Kivisellä taitaa olla vain yksi agenda, ajaa YLE alas. Sama mitä se teki Iranin vastarintaliikkeelle Nokia Siemens Networksin palveluksessa... On se hienoa, että ekonomeilla on just koulutusta vastaavia duuneja!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_Kivinen

Niin ja mie oon sitä pitkään miettiny, että JOS kannabis laillistetaan, eikö silloin pian ala keskustelua pitäisikö muita huumeita laillistaa?


Toivottavasti. Vai oletko sitä mieltä, ettei siitä voi edes keskustella?

Näin Puolassa (EU):

1098419329a54.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=UwEhILFwpOM


Mitäs näihin pitäis sanoa? Vai oliks nää jotai argumentteja? Sama ku linkkais johonki HS tai Suomi24 keskustelupalstalle.

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#2208 • • kuilu ja kummitus
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Kannabiksesta+on+voitava+puhua+asiallisesti/1135260883680

Kannabiksesta on voitava puhua asiallisesti

Jotta kannabiksen käyttö saataisiin yhteiskunnassa paremmin hallintaan, siihen liittyvät myönteiset ja kielteiset myytit pitää korvata tutkitulla tiedolla.

Nuorten päihteidenkäytössä 2000-luvulla nähty myönteinen kehitys vaikuttaa pysähtyneen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluissa tekemän tuoreen terveyskyselyn mukaan nuorten kannabiskokeilut ovat kääntyneet kasvuun ja muiden päihteiden käyttö on pysynyt ennallaan.

Kannabis ei ole siis korvannut muita päihteitä vaan tullut niiden rinnalle. Jos trendi osoittautuu jatkuvaksi, nuorten päihteidenkäyttö kokonaisuudessaan lisääntyy. Samoin lisääntyy niiden nuorten määrä, jotka käyttävät useita päihteitä rinnakkain.

Tämän ymmärtäminen on nykytilanteessa tärkeämpää kuin eri päihteiden haitallisuuden vertailu. Tiedämme näet, että minkä tahansa päihteen säännöllinen käyttö vahingoittaa nuoruusiän henkistä ja fyysistä kehitystä ja että päihderiippuvuutta on vaikeampi hoitaa, jos käytössä on useita eri päihteitä.

Miten kannabiskokeilujen lisääntyminen sitten vaikuttaa tulevaisuuden päihde- ja mielenterveysongelmiin sekä syrjäytymiseen? Tätä voi arvioida sen tiedon valossa, että noin joka kymmenes kannabista kokeillut päätyy elämässään erityyppisiin päihdeongelmiin.

Valtaosan päihdehaitoista aiheuttavat alkoholi ja tupakka. Kannabiksen haitat ovat pienemmät kuin muiden laittomien huumausaineiden, vaikka sen käyttö on moninkertaisesti yleisempää. Kannabiksen käyttö rajoittuu useimmiten muutamaan kokeiluun tai lyhyeen jaksoon nuoruudessa. Haitat puolestaan liittyvät pääosin runsaaseen ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Tämä selittää sitä – ehkä yllättävääkin – tutkimustulosta, että huumausaineita joskus käyttäneet eivät menesty elämässään muita huonommin eikä heillä ole enempää ongelmia kuin muilla.

Valtaosa näistä ihmisistä on käyttänyt vain kannabista ja vain lyhyen ajan. Tutkimustulokset kumoavat niin sanotun porttiteorian, jonka mukaan kannabiksen kokeilu johtaisi vaarallisempien huumausaineiden käyttöön.

Tutkimukset osoittavat, että kannabiksen kertakäytöstä on harvoin vakavia seurauksia. Yliannostus ei johda kuolemaan. Ohimenevät ahdistus- ja sekavuustilat ovat kuitenkin mahdollisia. On myös selvää, että päihtymys lisää aina tapaturmien ja onnettomuuksien riskiä.

Kannabista poltetaan usein tupakan seassa, ja siksi jotkut käyttäjät sairastuvat hengenvaaralliseen nikotiiniriippuvuuteen. Kannabiksen polttaminen saattaa myös altistaa samoille syöpätyypeille ja hengitysteiden sairauksille kuin tupakointi.

Kannabiksen runsas käyttö haittaa koulunkäyntiä, sillä huume heikentää motivaatiota, muistia ja oppimiskykyä. Myös opiskelupaikan ja työn saanti voi vaikeutua, minkä seurauksena saattaa olla syrjäytyminen. Kannabiksen käyttö raskausaikana voi hidastaa lapsen henkisten kykyjen kehitystä pitkälle nuoruuteen.

On myös olemassa jonkin verran näyttöä kannabiksen käytön yhteydestä psykooseihin, kuten skitsofreniaan, sekä masennukseen ja muihin mielenterveyden häiriöihin. Vaikka tutkimusnäytön vahvuudesta voidaan kiistellä, nuoria tulee varoittaa näistä mahdollisista seurauksista. Tämä on erityisen tärkeää, jos nuorella itsellään tai hänen suvussaan on alttiutta mielenterveyden häiriöille.

Suomessa lähes kaikki huumeita käyttävät päihdehuollon asiakkaat käyttävät sekaisin useita päihteitä, myös alkoholia. Joka kymmenes heistä nimeää kannabiksen ensisijaiseksi ongelmapäihteekseen.

Kun vertaillaan eri päihteiden kykyä aiheuttaa riippuvuutta, kannabis sijoittuu keskivaiheille. Kansainvälisen kokemuksen mukaan riippuvuutta esiintyy myös pelkästään kannabista käyttävillä. Euroopassa kannabisriippuvuus jää usein diagnosoimatta ja sairaus liian vähälle hoidolle.

Päihdehoidon asiantuntijoiden mukaan asiakkaiden on hankalaa tunnistaa ja myöntää kannabiksen haittavaikutuksia itsessään, koska monilla heistä on vahvasti idealisoitunut mielikuva kannabiksesta. Toisaalta kannabista yhä myös demonisoidaan, kuvataan joksikin muuksi kuin päihteeksi päihteiden joukossa. Yksi välttämättömistä ehdoista kannabiksen paremmalle hallinnalle yhteiskunnassamme onkin myönteisten ja kielteisten myyttien korvaaminen tutkittuun tietoon perustuvilla realistisilla käsityksillä ja puhetavoilla.

Kokeiluja ei ole helppo ehkäistä ennalta, sillä nuorisokulttuuriin on vaikea vaikuttaa ulkopuolelta. Helpompi on ehkäistä kokeilun vakiintumista säännölliseksi käytöksi.

Nuorten päihdeongelmia ehkäisevät turvallinen koti ja muu kasvuympäristö sekä koulu, joka tukee kasvua ja oppimista. Opettajien, oppilas- ja opiskelijahuollon työntekijöiden, vanhempien ja muiden nuorta ympäröivien aikuisten tehtävä on rakentaa turvaverkko, joka voi ajoissa tunnistaa nuoren ongelmat, tarjota hänelle apua ja tarvittaessa ohjata oikeanlaisiin palveluihin.

Koululla on oltava päihdestrategia, joka määrittelee tehtävät ja menettelytavat ongelmien ehkäisyssä ja päihteiden käyttöön puuttumisessa. Kannabiksen kokeilijoita ei tule yrittää paljastaa rangaistusmielessä. Leimautuminen huumeiden käyttäjäksi voi nykyisessä, paikoin pelonsekaisessa ilmapiirissä pikemmin vahingoittaa kuin auttaa nuoria.

Päihdekasvatuksessa tulee käsitellä sekä laillisia että laittomia päihteitä – asiallisesti, paikkansapitävin tiedoin, keskustelevassa ja suvaitsevassa ilmapiirissä. Liioittelemalla ja pelottelemalla vain menettää luottamuksen ja keskusteluyhteyden, jotka ovat kasvatustyön tärkeimpiä välineitä.

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

JiiV3e

Posts: 673

#2209 • • JiiV3e

Replying to Kannabiksen laillistaminen:


---

Toivottavasti. Vai oletko sitä mieltä, ettei siitä voi edes keskustella?

Näin Puolassa (EU):

1098419329a54.jpg


---



---

Mitäs näihin pitäis sanoa? Vai oliks nää jotai argumentteja? Sama ku linkkais johonki HS tai Suomi24 keskustelupalstalle.


Pitäisikö kaikki olla mielestäsi laillista?
ei oikeastaan mitään, linkkasin muuten vaan...
kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#2210 • • kuilu ja kummitus

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

Pitäisikö kaikki olla mielestäsi laillista?


Ei pitäisi.

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

SamHard

Posts: 2,098

#2211 • • SamHard
Kielletään se suoraan perkeleen itsensä suunnittelema huume! Aiheuttaa
niin monia perheriitoja, perheväkivaltaa, puukotuksia, tappoja sekä
kannabismafioiden välisiä aseellisia yhteenottoja!
liikkuva muna

Posts: 2,652

#2212 • • Edited liikkuva muna an egg on the move
Eilisessä Silminnäkijässä jauhettiin siitä, miten huumeiden laillistaminen vähentäis järjestäytyneen rikollisuuden tuloja ja siinä sivussa ihan normiryöstöjä jne.

Mua jäi vähän ihmetyttämään, että miten käyttäjillä yhtäkkiä oiskin enemmän massia huumeisiin (=ei tarttis ryöstellä) kun nyt? Tuskin ne huumeet kuitenkaan kovin halpoja olis vaikka niitä marketista sais. Eli menis varmaan samaan kun alkkiksilla, että valde sponssaa doupit.

Mut oon ehkä vähän nyt kääntäny kelkkaani tän homman suhteen. Mun mielestä kannabiksen laillistamista vois kokeilla, tuskinpa siinä hirveesti menetettäiskään mitään. Voi vaan olla vähän nihkeetä saada jotain kannabislakeja läpi jos täällä kohta poltetaan tupakkimiehetkin roviolla.
Damien

Posts: 2,882

#2213 • • Edited Damien [tr3ox]
Kovien huumeiden kovat hinnat tulee johtuvat maahantuonnista koituvista kuluista. Koksu on kallista, kun se tulee tänne euroopan ulkopuolelta ja pienissä määrin. Lisäksi kysyntä on varmasti kovempaa kuin tarjonta tällä hetkellä. Markkinoiden tulvauttaminen laillisilla päihteellä, mahdollistaisi varmasti hintojen romahtamisen.



edit, mun lista:

Amfetamiini

Kannabis / Hashis <- Voidaan valmistaa kotikasvatuksena

Kokaiini

LSD

MDMA

Psilosybiini / Sienet (Semi Lanceata & Amanita Muscaria) <- Löytyy Suomen luonnosta


Luonnosta löytyvillä ja kotona kasvatettavien laillistamisella voitaisiin ottaa ensimmäiset askeleet, joista siirryttäisiin koko listan laillistamiseen ja myynnin järjestelyihin, oli se sitten monopolilla tai vapailla markkinoilla.
SamHard

Posts: 2,098

#2214 • • Edited SamHard

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

Eilisessä Silminnäkijässä jauhettiin siitä, miten huumeiden laillistaminen vähentäis järjestäytyneen rikollisuuden tuloja ja siinä sivussa ihan normiryöstöjä jne.

Mua jäi vähän ihmetyttämään, että miten käyttäjillä yhtäkkiä oiskin enemmän massia huumeisiin (=ei tarttis ryöstellä) kun nyt? Tuskin ne huumeet kuitenkaan kovin halpoja olis vaikka niitä marketista sais. Eli menis varmaan samaan kun alkkiksilla, että valde sponssaa doupit.

Mut oon ehkä vähän nyt kääntäny kelkkaani tän homman suhteen. Mun mielestä kannabiksen laillistamista vois kokeilla, tuskinpa siinä hirveesti menetettäiskään mitään. Voi vaan olla vähän nihkeetä saada jotain kannabislakeja läpi jos täällä kohta poltetaan tupakkimiehetkin roviolla.

m1kk3

Posts: 5,560

#2215 • • Edited m1kk3 no-life

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

Mun mielestä kannabiksen laillistamista vois kokeilla, tuskinpa siinä hirveesti menetettäiskään mitään. Voi vaan olla vähän nihkeetä saada jotain kannabislakeja läpi jos täällä kohta poltetaan tupakkimiehetkin roviolla.


Joo, samaa mieltä. On tää hieno maa, muualla maailmassa kun mennään liberaalimpaan suuntaan ni täällä kukkahatut rulaa niinku on tehny jo vuosikymmeniä.

OT: Toi tupakkalaki on kyllä hieno. Nyt kun esim. oppilaitoksien alueella ei saa tupakoida, niin se tarkoittaa sitä että kun jengi ajetaan siihen ennen varatulta alueelta pois, ni se siirtyy sitten tupakoimaan pois koulun alueelta esim jalkakäytäville, kauppojen edustoille jne. Ja sitten kauppiaat ja ihmiset valittaa kun tumppeja ja räkää on joka paikassa ja isot nuorisolaumat pelottavat vanhuksia ja asiakkaita jne. :D Mutta pääasia että SAADAAN SELKEÄ VIESTI NUORILLE ETTÄ ME EI TÄÄLLÄ HYVÄKSYTÄ TUPAKOINTIA!!!1

edit:

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

Jusna666

Posts: 1,447

#2216 • • Jusna666 Diablo
Keta vittua (paitsi hippeja) kiinnostaa kannabis.. Juhlitaan vast sitte ku stimuja saa r-kioskin luukulta, eiksni?

--
Sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille

Funktion

Posts: 1,720

#2217 • • Edited Funktion over 9000

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

Eilisessä Silminnäkijässä jauhettiin siitä, miten huumeiden laillistaminen vähentäis järjestäytyneen rikollisuuden tuloja ja siinä sivussa ihan normiryöstöjä jne.

Mua jäi vähän ihmetyttämään, että miten käyttäjillä yhtäkkiä oiskin enemmän massia huumeisiin (=ei tarttis ryöstellä) kun nyt? Tuskin ne huumeet kuitenkaan kovin halpoja olis vaikka niitä marketista sais. Eli menis varmaan samaan kun alkkiksilla, että valde sponssaa doupit.

Mut oon ehkä vähän nyt kääntäny kelkkaani tän homman suhteen. Mun mielestä kannabiksen laillistamista vois kokeilla, tuskinpa siinä hirveesti menetettäiskään mitään. Voi vaan olla vähän nihkeetä saada jotain kannabislakeja läpi jos täällä kohta poltetaan tupakkimiehetkin roviolla.



Kysynnän ja tarjonnan laki..

Tällä hetkellä jengiä kuumottaa liikaa kasvattaa himassa, ja jos kasvattaa, sitä tuskin poistellaan muille kun lähimmälle lähipiirille ihan vaan sen kuumotuksen takia.

Se tavara mitä se naapurin hippi ei kotonaan kasvata tuleekin sitten itämafian / lähi-itä syntyisten ihmisten kautta. Se mitä normi peeällä tai kukka maksaa katukaupassa on ihan käsittämätöntä.

Jos se olis laillista, hinnat tulis alas pelkästään kysynnän ja tarjonnan vapautumisen takia, ja hoplaa siinä olis myös rahat poissa järjestäytyneeltä rikolliselta maahantuonnilta :)

--
Mä taas oon kyllä aina sanonut että pilkku vaan nauttii siitä. se on kuitenkin pohjimmiltaan aika irstas pikku välimerkki..

tbo

Posts: 935

#2218 • • tbo budhisattva

Replying to Kannabiksen laillistaminen:

Keta vittua (paitsi hippeja) kiinnostaa kannabis..



No tällä hetkellä listalla on mm. joukko erilaisista ja eriasteisista sairauksista kärsiviä, perheenisiä ja-äitejä, maanviljelijöitä, elintarvike-, energia- ja teollisuustuottajia ja -työläisiä, eläkeläisiä, opiskelijoita, eri alojen taiteilijoita, putkimiehiä, autonkuljettajia, opettajia, ravintolatyöntekijöitä, rakennustyöläisiä, it-alan ammattilaisia, Hesarin pääkirjoitustoimittajia, poliiseja ja vaikka ketä. Nämä näin random otannalla vaikka meikän kaveri- ja tuttavapiiristä.

Eri asia sit taas kuka näistä on mitenkin paljon hippi, mut sehän on täysin toissijainen seikka.

Juhlitaan vast sitte ku stimuja saa r-kioskin luukulta, eiksni?



Ei, mä en aio odottaa niin kauaa.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*