Rehujen syönti

604 posts, 31 pages, 220,362 views

Henna

Posts: 4,965

#21 • • Henna RaittiusYhdistyksen jäsen
Syön kaikkee paitsi punasta lihaa. Veget on nannaa!!!

Kaikki syököön mielensä ja makunsa mukaan.
Avatar
#22 • • Kirsikka Guest

hallucinogen:
Te jotka ette jotain tiettyä syö (liha,kala,kana,rehut, jne) niin johtuuko se jostain vakaumuksesta vai yksinkertaisesti maistu?
Silleen vaikee kuvitella jos joku ei pidä rasvaa tirisevästä pihvistä mutta varmasti joku rehupetteri ajattelee samaa kun ”ei kasviksia” linjasta *nauru*

[muokattu 24.7.2003 13:51]



Mulla kasvissyönti johtuu juuri nimenomaan siitä että en pidä lihasta.. lähti siitä etten vaan enää pystynyt syödä lihaa, ällötti niin.. ja muutenkin, tuntuu paremmalta olla syömättä lihaa (sillä on ollut naama!!!)
Amma

Posts: 2,383

#23 • • Amma Hapanimelä. On-Off. Kennurupoliisi tungelissa.

elisak:
Musta taas on tylsää, ku joudun aina pöytäseurueessa perustelemaan kasvissyöntiäni, vaikka se on mulle maailman luonnollisin ja tavallinen juttu. En mäkään perää ihmisiltä perusteluja niiden lihansyönnille. Sit mua ärsyttä se, ku jengi luulee et vaan lihassa on proteiineja ja muutenkin kaikki hyökkäävät kommentit, ku en yritä tyrkyttää ruokavaliotani muille. Miks muiden täytyy tyrkyttää lihojansa mulle? Ja se ärsyttää kans, ku jengi luulee, et kasvissyöjät syö vaan salaattia...

.....................
pHaze
...Joop, itsestäni tuntuu että lihansyöjiä tuntuu haittaavan minun kasvissyöntini paljon enemmän kuin minua muiden lihansyönti.




Kuulostaa niiiin (liian) tutulta. *eiei* Olen lakto-ovo-vege ja vajaa 8 vuotta kuunnellu hirveetä valitusta ja tivaamista.
Kyllähän se itse kullekin oli vähän shokki, kun vaan yhtenä päivänä päätin lopettaa lihan, kalan jne. syönnin. Olin nimittäin jonkinlainen ko. ruoka-aineiden suurkuluttaja ja kaikki kelpasi mustekaloja, simpukoita ja naudan selkäydintä myöten..
Osittainen kiitos (?) ruokavalion vaihdoksesta kuuluu silloisen kouluni Amica-ruokalalle, jossa kasvissafkat olivat usein paljon parempia kuin sekasyöjien ruuat. Yleisesti ruuat olivat ihan ravintolatasoa. Sen jälkeen olen kyllä tutustunut mitä mielenkiintoisimpiin kasvisviritelmiin mm. nykyisen opinahjoni Amicassa. Yritämme kyllä parhaamme mukaan opastaa keittiön henkilökuntaa kasvisruuan ihmeelliseen maailmaan... *vink*

Nykyään en tahdo edes puhua ruokavaliostani varsinkaan sellaisten ihmisten kanssa, joiden mielestä kasvissyönti on ihan perseestä. Ja kun heille ei kelpaa perusteluksi se, ettei minulla yksinkertaisesti vain ole mitään syytä syödä lihaa... Kun kasvissafkatkin voi olla niin jumalaisen hyviä. *slurps* Siis muutkin kuin keitetyt porkkanat ja salaatti. *hih* Mulle se ei ole ongelma, mutta miksi muille? Syön mitä syön tai jätän syömättä, jossei ole mitään syötävää. No problem.

--
*etsiskel*

Avatar
#24 • • Relic Guest
jooh.. ihme ku jengi stressaa siitä mitä muut syö? Hyvin ne vegaanit hengissä on pysyny...
ei luulis häiritsevän mitä viereisessä pöydässä istuvat suuhun pistää.

kasvisruoat on todella hyviä.
Amma

Posts: 2,383

#25 • • Amma Hapanimelä. On-Off. Kennurupoliisi tungelissa.
...ja (eläinrakkaana ihmisenä) katson mieluummin onnellisena laitumella laiduntavaa lehmää, jota voin rapsutella kuin elotonta pihviä lautasella. *hymy*

--
*etsiskel*

hallucinogen

Posts: 8,190

#26 • • hallucinogen Edain

Amma:
...ja (eläinrakkaana ihmisenä) katson mieluummin onnellisena laitumella laiduntavaa lehmää, jota voin rapsutella kuin elotonta pihviä lautasella. *hymy*



Oon minäkin eläinrakas mutta on ihmisen syötävä *joo*

--
pikku-*possu*

Amma

Posts: 2,383

#27 • • Amma Hapanimelä. On-Off. Kennurupoliisi tungelissa.

Relic:
jooh.. ihme ku jengi stressaa siitä mitä muut syö? Hyvin ne vegaanit hengissä on pysyny...
ei luulis häiritsevän mitä viereisessä pöydässä istuvat suuhun pistää.



Rakas isänikin oli ensin sitä mieltä, että enhän mä sitten syö RUOKAA, jossen ole sekasyöjä. ”Jokseenkin” ehdottomana ihmisenä olin sitten jokusen päivän nälkälakossa ja näytin mitä on, kun ei oikeasti syö ruokaa. Tämän jälkeen isänikin on hyväksynyt tapani ja ostaa mulle innoissaan kaikenlaisia kasvispöperöjuttuja kaupsta. *nauru*

Oon myös tehnyt havainnon, että jos jonkun sekasyöjän pitää jostain syystä ostaa kaupasta kasvissyöjälle ruokaa, hän löytää lähinnä kasvis- tai pinaattipihvejä. Kaikenlaiset (lakto-ovo)vegeille sopivat einekset kuten lasagnet, keitot, laatikot ja pakastetuotteet sekä tahnat ja soijatuotteet jää kokonaan näkemättä. Eipä niitä tosin löydä, jossei osaa etsiä.
Mutta eipä tämäkään hätä ole tämän näköinen; ruokavalion monipuolisuuden takaamiseksi mulla on usein omat eväät mukana, varsinkin grillijuhlissa.

--
*etsiskel*

seollaQ77

Posts: 299

#28 • • seollaQ77 sauvasekoitin
kaikkee tulee syötyä ja kaikkee täytyy kokeilla paitsi mummoa ja lipeä kalaa.*joo*
ja tottakai olen eläinrakas mutta on pihvi niin houkutteleva että siittä alkaa suurempi rakkaus ja ja sitten minussa asuu lehmä. eli niinpä niin kaikki rehut on hyviä lisukkeita ja liha täydentää niitä. kerran oon syöny elävää ravintoa ja yhtä huono olo on rapulassa mitä siiitä tuli on kai totuttelu kysymys.*possu*
CodeBlind

Posts: 69

#29 • • CodeBlind
Mä olin jossain vaiheessa jotain pari-kolme vuotta kasvissyöjänä (-lakto-ovo). Homma lähti liikkeelle lähinnä silleen, että halusin kokeilla kasvissyöntiä, ja sen jälkeen en oikein keksinyt syytä lopettaa sitä. (saattoi myös olla, että olin kiinnostunut yhdestä tytöstä, joka oli kasvissyöjä...) Tykkäsin kaikista kasvisruuista ja tulin niillä hyvin toimeen. Jonkinlaisena ideologisena taustana oli ehkä jonkinlainen ekologisuus, että kasvisruuan raaka-aineiden tuottaminen olisi ekologisesti kevyempää kuin pihvilihan tuottaminen. Tääkin argumentti toki ontuu, jos niitä kasviksia tuodaan kauheen kaukaa... Toinen aika tärkeä syy oli, että kasvisruuan syömisestä tulee jotenkin ”puhdas” olo, ikään kuin elimistössä olisi vähemmän kaikkea kökköä kuin muuten.

Kolmisen vuotta sitten päädyin syömään myös kanaa ja kalaa. Silloin uusi tyttöystäväni korruptoi minut tälle linjalle. Ruuan laittaminen itse vähän laiskotti, joten ruokavalion laajentaminen helpotti käytännön elämää. Edelleen kana ja kala ovat käsittääkseni ekologisesti kevyempiä tuottaa kuin naudanliha. Lisäksi tässä on sellainen pointti, että biologisesti linnut ja kalat ovat vähemmän samanlaisia kuin mä, jos verrataan isoihin nisäkkäisiin. Ne myös käsittääkseni yleensä elävät lyhyemmän ajan kuin isohkot nisäkkäät, eli ehtivät elämässää (toivottavasti) kerätä elimistöönsä vähemmän kaikkea kökköä kuin lehmät ja possut. Oon ehkä paranoidi, mutta välillä tuntuu ihan hyvältä idealta olla syömättä mitään mikä liikaa muistuttaa itseä (nisäkkäät), kun niilläkin kuitenkin on kaikenlaista hormonitoimintaa ja niihin pumpataan lääkkeitä ja kaikkea sellaista.

Hyvällä kasvisruualla pärjää ja siitä nauttii, mutta sen kasvisruuan täytyy tosiaan olla kunnollista ja tasapainoista. Riittävästi proteiinia ja riittävästi energiaa. Pienille tytöille tää saattaa olla helpompaa, mutta jos on 190/95 mieshenkilö, niin tähän joutuu kiinnittämään huomiota oikeastaan joka aterialla. Proteiineja kasvisruokaan saadaan näppärästi erilaisista pavuista, linsseistä, sienistä. pähkinöistä, siemenistä jne. Eli lihaan pohjaava sekaruoka, josta jätetään liha pois, EI ole mitään kasvisRUOKAA ensinkään.

En edes muista, koska olisin joutunut syömisiäni puolustelemaan tai perustelemaan kenellekään. Jos muut grillaavat makkaraa, mä grillaan maissia. Yleensä muut ovat vaan kateellisia, kun se grillattu maissi olis niidenkin mielestä parempaa kuin makkara, ja niitä harmittaa, etteivät itse keksineet sitä... *hih* (makkarahan muutenkin olis leivos eikä sinänsä liharuoka, mutta kyllähän se lihaakin sisältää...)

Kasvissyönnin aloittamisessa tai kokeilemisessa on myös tietty psyykkinen aspekti. Kylläisyyden tunne, mikä kasvisruuasta tulee, on ERILAINEN kuin lihasta tuleva tunne. Jos on koko ikänsä tottunut yhdistämään vain sen lihasta tulevan tunteen kylläisyyteen, niin voi olla vähän hatara ja epävarma olo kasvisruuan jälkeen. Pitää siis opetella tunnistamaan se olo mikä siitä kasvisruuasta tulee, ja luottamaan siihen, että silloinkin on ravittu. JOS siis on ravittu, eli on todella saanut KUNNOLLISTA kasvisruokaa.
UnityF

Posts: 15,721

#30 • • UnityF joo just se
Mä syön vähän kaikkea mut kalan syönnin lopetin vuonna 91... Se jälkeen oon ottanu vaan yhen haukun kalapastejasta kun luulin että se on pinaattipasteja.. ja maku oli kaarme.... Mä lopetin kalansyönnin niihin aikoihin kun muutin kreikasta suomeen. Kal ei vaan maistunu enää hyvälle.

Lihaa syön nykyään silleen harvemmin että kyllä mä kebappia jne syön mut kotona en tee oikeastaan enää mitään liharuokia... mä ostan aina kanaa jos jotain ostan.. mut nykyään tykkään erillaisista puuroista ja kesäisin syön pääasiassa salaatteja ja hedelmiä...*joo*

kreikkalainen ruoka on lähellä mun syndäntä jostain kumman syystä....*sydän*
Elsa F

Posts: 2,763

#31 • • Elsa F Koululainen :)

Avernian:
Yksi juttu.
Sienet eivät ole kasviksia.
Ja inhoan kun melkein kaikkiin kasvisruokiin niitä inhoja lötköpaloja tungetaan.



Yleensäkin monet valmiskasvisruoat ja tavallisten ravintoloiden kasvisruoat on aika mielikuvituksettomia ja pahoja. Johtuu varmastikin siitä, että kasvisruoka ei ole kovin tyypillistä meidän kulttuurille. Monille näyttää tulevan kasvisruoasta mieleen sienet, kerma ja hirvee kasa juustoa. (Siis sen salaatin lisäks). Onneks monissa paikoissa on nykyään jo vähän parempiakin kokkeja.

[muokattu 24.7.2003 20:10]

--
On parempi sytyttää kynttilä kuin kiroilla pimeyttä.

Summerblink

Posts: 291

#32 • • Summerblink 2 vasenta jalkaa
Mä oon ollu ns. eettisistä syistä kasvissyöjä (lakto-vege) nyt 10 vuotta. Olen tehnyt raskasta työtä ja harrastan urheilua n.3-4krt/vko joten kyllä oikein kootulla kasvisruokaympyrällä pärjää.
Olen ollut kasvisravintolassa kokkina/ravintolapäällikkönä ja suurta huviani on laittaa 8 ruokalajin illallisia lihaa syöville ystävilleni - palaute on ollut miltei poikkeuksetta ylistävää. Suomalainen kasvisruokakulttuuri on vieläkin paljolti fetasalaatin ja kermaperunoiden tasolla. Itämaisessa, varsinkin Intialaisessa ja nepalilaisessa keittiössä maustamisella päästään makuelämyksiin mitkä mielestäni ylittävät liharuokienkin maut. (olen siis ollut 20v. lihansyöjä joten tiedän mistä puhun *vink*)

Syyt kasvissyöntiini ovat siis eettisiä, miksi aiheuttaa tuskaa ja kärsimystä eläimille kun ilman lihaa pärjää? Esimerkiksi suomessakin käytettävä juottovasikka elää pienessä pimeässä karsinassa missä se ei pysty ottamaan askeltakaan kunnes se teurastetaan. Satoja ja satoja miljoonia eläimiä kohdellaan kaltoin ja teurastetaan vuosittain - haluan olla tuossa touhussa mukana mahdollisimman vähän.

Vaikka olisi täysi vegaani niin tukee silti lihateollisuutta: se marketti mistä porkkanansa ostaa myy myös lihaa, mutta kyse on lähinnä omasta sisäisestä rauhasta ja suhtautumisesta muihin eläviin olentoihin.

Tiedän että eettinen kasvissyönti herättää varsinkin suomenkaltaisessa maassa aina kiivasta keskustelua, tämä kirjoitus ei nyt ollut mikään polemiikinlietsonta ja kirjoitus lihansyöntiä vastaan, vaan vain yhden rehunpurijan puheenvuoro*hymy*

Peace out *piis*
CodeBlind

Posts: 69

#33 • • CodeBlind

Avernian:
Yksi juttu.
Sienet eivät ole kasviksia.
Ja inhoan kun melkein kaikkiin kasvisruokiin niitä inhoja lötköpaloja tungetaan.



Joo, ihan totta kyllä. Sienien syönnin välttämiseen voi olla myös eettisiä syitä. Hare Krishnat eivät käytä sieniä, koska niitä olisi ilmeisesti kohtuuttoman vaikeaa käsitellä silleen, ettei niitä käyttäessään aina joskus tulisi vahingossa tappaneeksi sienessä asuvaa matoa, ja siten jonkun raukan uudesti syntynyttä sielua.

Tai jotenkin tälleen joku niistä asian selitti, kun ruokailun yhteydessä otin asian puheeksi...

Mut noin muuten on kyllä sääli, kun Helsingistä on kadonnut hyviä kasvisravintoloita. Kasvis oli kiva, ja erityisesti suosikki oli joskus muutama vuosi sitten Vanhalla kauppakujalla (se pikkukuja siitä Michellen ja Raffaellon vierestä) ollut Lloyd's Vegetaria. Se oli tosi hyvä, ja ihan keskustassa. (Vielä tuotakin aiemmin samassa paikassa oli Tempura-niminen kasvis- ja kalaravintola, josta sai myös oikein hyvää kasvisruokaa.)
Summerblink

Posts: 291

#34 • • Summerblink 2 vasenta jalkaa

CodeBlind:
---
Avernian:
Yksi juttu.
Sienet eivät ole kasviksia.
Ja inhoan kun melkein kaikkiin kasvisruokiin niitä inhoja lötköpaloja tungetaan.

---


Joo, ihan totta kyllä. Sienien syönnin välttämiseen voi olla myös eettisiä syitä. Hare Krishnat eivät käytä sieniä, koska niitä olisi ilmeisesti kohtuuttoman vaikeaa käsitellä silleen, ettei niitä käyttäessään aina joskus tulisi vahingossa tappaneeksi sienessä asuvaa matoa, ja siten jonkun raukan uudesti syntynyttä sielua.

Tai jotenkin tälleen joku niistä asian selitti, kun ruokailun yhteydessä otin asian puheeksi...

Mut noin muuten on kyllä sääli, kun Helsingistä on kadonnut hyviä kasvisravintoloita. Kasvis oli kiva, ja erityisesti suosikki oli joskus muutama vuosi sitten Vanhalla kauppakujalla (se pikkukuja siitä Michellen ja Raffaellon vierestä) ollut Lloyd's Vegetaria. Se oli tosi hyvä, ja ihan keskustassa. (Vielä tuotakin aiemmin samassa paikassa oli Tempura-niminen kasvis- ja kalaravintola, josta sai myös oikein hyvää kasvisruokaa.)



Olen tutustunut tuohon sieniasiaan:

Hare Krishnat eivät syö sieniä (yleensä) koska ruoka-aineet luokitellaan kolmeen eri luokkaan:
hyvyyden, intohimon ja tietämättömyyden laatuun. Sienien katsotaan olevan tietämättömyyden laadussa koska ne kasvavat pimeässä ja kosteassa. Esim. Mangot ovat hyvyyden laadussa, ja mm. sipulit, jotka stimuloivat agitatiivisesti mm. seksuaalienergioita ovat intohimon laadussa.

(ja en ole harekrishna*vink*)
CodeBlind

Posts: 69

#35 • • CodeBlind

Summerblink:
---


Olen tutustunut tuohon sieniasiaan:

Hare Krishnat eivät syö sieniä (yleensä) koska ruoka-aineet luokitellaan kolmeen eri luokkaan:
hyvyyden, intohimon ja tietämättömyyden laatuun. Sienien katsotaan olevan tietämättömyyden laadussa koska ne kasvavat pimeässä ja kosteassa. Esim. Mangot ovat hyvyyden laadussa, ja mm. sipulit, jotka stimuloivat agitatiivisesti mm. seksuaalienergioita ovat intohimon laadussa.

(ja en ole harekrishna*vink*)



Hitsi, tota en oo kuullutkaan. Sen sijaan oon kuullut seitsemästä perusmausta, joita en tosin nyt kaikkia muista (löytyis ne tuolta jostain jos lunttais), mutta niistä ihan paras oli kyllä \”kutistava\”.
S-T

Posts: 1,195

#36 • • S-T Pieni
Kaikkiruokainen. Olenko jotenkin outo, kun pystyn syömään (lähes) mitä vaan.. jotkut jutut vaan maistuu paljon paremmilta kuin toiset *hih*

Mulla on kausia... joskus syön pelkkiä kasviksia, joskus lähes pelkkää pihviä.

--
Pieni on kaunista.

Howdy

Posts: 7,955

#37 • • Howdy Oldie
Kaikki menee paitsi lipeäkala,siskonmakkarakeitto ja MÄMMI *dissaa*
Tosin siirtynyt punaisesta lihasta enemmän kanapainotteiseksi...seurustelun myötä ... et silleen....

--
Käpy vailla vertaa

cheat

Posts: 796

#38 • • cheat
mämmi on hyvää...*nauru*

--
I started out with nothing and I still got most of it left.

Avatar
#39 • • titityyt Guest
Vuonna 2000 aloin kasvissyöjäksi ja olinkin sellainen pari vuotta..sitten aloin syömään kalaa...nyt keväällä sorruin kanaan..minä kauhea ihminen!! *nyyh*
Lihan himoa ei näköjään voi vastustaa *vink* ..taidan olla wannabe-vege *uuh*
Avatar
#40 • • hyperventilaatio Guest
Ei tuu hirveesti kasviksia syötyä. Silloin harvoin kun ylipäätään syödä ”ehtii”, tulee syötyä hieman tukevammin...