Klubbarin Eräjormat

58 posts, 3 pages, 17,774 views

T-mu

Posts: 2,980

#1 • • T-mu Läskimooses
Löytyykö täältä muita hahmoja jotka on kiinnostuneet esim. kalastuksesta, vaeltamisesta ym. erähenkisistä harrastuksista. Tähän topikkiin myös parhaat kala(vale)jutut, matkapäiväkirjat jne.

T: Tämänkesän ennätyshauki 4250g
phear

Posts: 804

#4 • • phear <X>
No kyl.
Meikäläisen eräjormailu koostuu lähinnä melonnasta ja kalastuksesta. Ukon kanssa on tullut toisinaan käytyä metällä, mutta en oo saanut aikaiseksi hommattua metsästyskorttia koskaan. Pitäisi, sillä kyseessä on ainoa eettisesti kestävä tapa hankkia lihaa mielestäni.

Vaellettuakin on tullut, mutta valitettavan vähänlaisesti.

Oon vähän laiska lähtemään kun tähän city-elämään on totuttautunut, mutta aina silloin tällöin mieli halajaa korpeen.
Hitchhiker

Posts: 1,754

#5 • • Edited Hitchhiker
Itte oon kiertäny näitä Turun ympäristön reittejä jonkin verran, fillarilla ja talsien. Kuhankuono on tullut hyvinki tutuksi, sietä löytyy paljon reitistöjä ja laavuja (ainoo vaan et siellä on huonot reittimerkinnät, eli kartta on tarpeen).

Teijossa on tullu muutamaan otteeseen käytyä, Helvetinjärvi tuli katsastettua tänä kesänä Tampereelta (enemmänkin turistirysää muistutti, ainakin helvetinkolu) mut se oli kyll pirun hieno paikka. Lapissa olen ollut kerran vaeltamassa kesällä Inarin erämaassa (paikkoja en muista).

Ja sillon kun olin vielä pieni partiopoika, niin tuli vielä enemmän harrastettua tuota metsässä liikkumista, nykyään tulee kierreltyä viikkoisin lähinnä metsissä fillarilla. Ehkä nykyään rasittaa työt ja kavereiden/omat kiireet, joten ei vaan "kerkiä" lähtemään luonnon rauhaan.

http://www.luontoon.fi/ tuolta löytyy hyvin infoa Suomen reitistöistä


Edit: lisäys

Ja tietenki itellä on se hyvä vaikka asuukin betoni helvetissä, ni ei tartte ku mennä 1,5km ni löytyy pompon rahka jossa pääsee hetkellisesti eroon normaalista ympäristöstä. Vaikka ei se pituudeltaan ole mikään iso reitti, mutta riittää silti hetkelliseen vitutukseen *pepsodent*.
Bio

Posts: 4,429

#6 • • Bio The Bullies / Pinky
Lapissa oon ollu muutaman kerran vaeltamassa ja kyllä se on hienoa. Siellä tulee totaalirentoutuminen kaikesta kaupungin hälinästä. Kalastaminen on kans todella mukavaa, pitäis vaan enemmän sitä harrastaa, viime aikoina jääny vähemmälle. Ens viikonloppuna tosin ollaan isäpapan kans menos koko viikonlopuks heittelee eri paikkoihin. Ollaan pidetty kalastuskirjaa ihan mielenkiinnon vuoks, esim. millainen sää, kalojen määrä, veden lämpötila.. kiva sit vertailla ens vuoden tuloksiin.
domi

Posts: 7,069

#7 • • domi Työn sankari.
Vaellusta on vähän tullut harrastettua Pohjois-Lapissa lähinnä. Haltin seutu on tullut tutuksi :)
Bio

Posts: 4,429

#8 • • Bio The Bullies / Pinky

Hitchhiker, 20.9.2006 14:01:
-klips-



Ootko käyny Paimiossa Hakalan lähellä luontopolulla? Se tais olla 4-5km pitkä, mut mukava ja mielekiintoinen reitti.. paljon erilaisia nähtävyyksiä. Eri paikka siis kuin ne hiekkamontut..
Fyrisch

Posts: 4,525

#9 • • Fyrisch
Tääl on yks toinen eräjorma :)

Suomen, Ruotsin ja Norjan lappi kierretty monta kertaa, parhaimmat muistot ehkä jääny mieleen Norjan jäämerest, siel me käytii kans uimas..

i *sydän* luonto noin lyhyeesti
e-nergique

Posts: 568

#11 • • e-nergique STT
Kalastus on kivaa! (paitsi pilkkiminen, koska mulla ei oo verenkiertoo --> jäässä jo muutenkin) Tänä ja viime kesänä on jäänyt kovin vähiin, viime kesänä en ollut Suomessa ja tänä kesänä omat ja toisen puoliskoni työt on haitanneet harrastustoimintaa *igor*

Mitään kovin isoja kaloja en oo saanut, varmaan jotain kilonen hauki isoin... Mut ei se saalis kyllä ees oo mulle se pääasia, vaan mun mielestä on ihana nauttia Suomen kesästä luonnon helmassa lepposissa tunnelmissa!

Pienenä olin paljonkin kalassa, isä kun oli kova kalamies ja pappa myös, tosin heillä yleisimmät kalastusvälineet oli katiska tai verkko. He kävivät myös paljon metsällä, joten riistaruoat on tuttuja ja edelleenkin hirvenliha on mun mielestä _parasta_ lihaa.
Pappa juoksentelee mettissä vieläkin vaikka ikää on jo lasissa 83 v. Esim. viime vuonna se keräs n. 50 kiloo lakkoja! Eli rispektit siihen suuntaan, ite en ees varmaan pystyis käveleen suolla niin kauan että ees näkisin tollasta määrää, saati sitten että pomisinkin ne vielä!

Summa summarum: Eräjormailu on lähellä sydäntä *sydän*

--
Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan!

Hitchhiker

Posts: 1,754

#12 • • Hitchhiker
Ja unhottus viel yks hienoimpia kokemuksia, lähettiin viime uutenavuotena Raasinkorpeen muutaman sällin kanssa. Lainattiin PJ-teltta, kamina ja otettiin pieni palaveri edellisenä päivänä noin klo. 23.50 ja sitten päätettiin että mihin suuntaan lähetään ajamaan (arvottiin nopalla paikka, se olis voinu olla missä tahansa 150km säteellä mutta arpa osus raasiin).

Siellä tuli vietettyä uusivuosi ilman känni örvellystä, pelattiin lautapelejä ja käytiin kahtelemassa lähiympäristössä olevia nähtävyyksiä (esim. pirun kirkko)
T-mu

Posts: 2,980

#14 • • T-mu Läskimooses

e-nergique, 20.9.2006 14:10:
Pappa juoksentelee mettissä vieläkin vaikka ikää on jo lasissa 83 v. Esim. viime vuonna se keräs n. 50 kiloo lakkoja! Eli rispektit siihen suuntaan, ite en ees varmaan pystyis käveleen suolla niin kauan että ees näkisin tollasta määrää, saati sitten että pomisinkin ne vielä!



haha! ihan sama mun papalla (76v) Rymyää hirviporukoissa silleen että 30 vuotta nuoremmat äijät ei pysy enää perässä ja kerää ihan kusipäiset määrät marjoja kesässä.

Ehkä tollasen teräspapan salaisuus on terveellinen ruokavalio. Tää meidän tapaus ei osta kaupasta kuin leivän ja maidon, kaiken muun (kalat, lihat, marjat jne.) se hommaa ite.

Ja tekee vielä omien puheidensa mukaan maailman parhaan pontikan.
Sallakat

Posts: 2,220

#15 • • Sallakat jungle, baby !
kyllä tollanen eräjormailu vois olla ihan kivaa, en ole kokeillut vielä. Veikkaisin, että täytyis aloittaa pienissä erissä kuitenkin näin aloittelijana.

Rakkaani tuossa ehdottikin, että olisimme lähteneet ulkomaanmatkan sijaan lappiin viikoksi. Tästä kauhistuneena kysyin häneltä, että mitäs siellä sitten viikko tehtäis. Rakas siihen totesi "kalastetaan" *poks**poks**poks**uuh**poks*
Esim apua. En ole kalastusystävä, se perus idea kalastuksesta (ollaan hiljaa, istutaan samassa paikkaa tuntitolkulla tai vaihtoehtoisesti heitellään siimaa tuntitolkulla) ei ole ikinä miellyttänyt mua, joten viikko lapissa kalastaen kuulosti kuta kuinkin paskimmalta ajatukselta -ikinä-.

Ehkä pitäisi aloittaa esim jossain kansallispuistossa kävelystä (no kokeiltu onkin jo) ja edetä siitä sitten parin päivän reissuun telttayöpymisineen jne jne. En kuitenkaan usko, että ikinä lähden 'viikoksi lappiin kalastamaan' *poks*
skywalker

Posts: 159

#16 • • skywalker mr.miyagi
eräjormailu on ihan kunkkua,ei oo tullu vaelleltua missään muutamaan vuoteen muuta kuin betoniviidakoissa...mut nuorempana tuli käytyä kiertämässä suomea faijan kanssa.kalastus on mitä rentouttavin harrastus kesällä*jiihaa*.hyvät kaverit messissä ja muutama bisse jne.kesän ihan parhaimpia juttuja*super*

--
you don`t know the power of the dark side

Bio

Posts: 4,429

#17 • • Bio The Bullies / Pinky
Tuli lakkamarjoista mieleen yks vaellusreissu ku tehtiin lukiossa. Syötiin siellä lakkoja kun niitä oli sinä vuonna kauheet määrät. No yks meidän opettajista innostus enemmänkin syömään niitä, josta sillä alkoi matkan varrella vatsa reistailee ja meni johonkin pusikkoon vääntää tortut. Jatkettiin matkaa ja vähän ajan päästä meidät otti kiinni yks paikkakuntalainen vaellusporukka, joka tuli sanoo meil et nyt on kuulema karhu lähistöllä kun he näki ison paskakasan, jossa se "karhu" oli syönyt paljon lakkamarjoja. Siin oli hiukan naurus pidättelemist :D
Lyylikki

Posts: 2,975

#18 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Eipä kyllä viime aikoina ole paljon tullut eräjormailtua, jotenkin tämä asuminen Helsingin keskusta-alueella vähän rajottaa. Jäänyt lähinnä mökillä mummolan ja mökin välillä patikointiin.

Hiihtäminen ja melominen on ehkä ne mun suosikki liikkumismuodot, kun ollaan luonnossa liikkeellä. Toki perus vaeltaminen on ihan jees ja fillarillakin voisi joskus koittaa metsään mennä. Tykkään liikkua merkittyjä reittejä myöden, ilman karttaa ja konpanssia, päässä se olla pitää se reitti.

Marjoja tulee poimittua aina jos marja-aikaan sattuu metsään. Haluaisin poimia sieniäkin, mutta tuo tuntemus rajoittuu lähinnä herkkutattiin, kantarelliin ja kärpässieneen, niin yksin ei kyllä kannata sienimetsälle lähteä. Äitiä yritän aina rankuttaa syksyisin kanssani sienimettään, mutta siltä meinaa hermo mennä, kun mä koko ajan tuon ihan mitäsattuu sieniä ja kyselen, että: "Mikä tää on?"
r0n

Posts: 2,258

#19 • • Edited r0n d a n c e m a c h i n e s
Vaellus kiinnostaa, en vaan koskaan saa aikaiseksi lähteä. Joskus vuosia sitten käytiin saariselällä ja sinne haluan ehdottomasti uudestaan. Uskoisin että yksin lähtisin jos vielä joskus tilaisuus tulisi. Vois nyt oikeesti alkaa taas funtsimaan asiaa ja kattoo josko ens kesänä ottais ja lähtis.

edit:typo

--
6er reihe

Andy

Posts: 1,019

#20 • • Andy
Olen metsä.

--
DONT EXCEED UR OWN TIME LIMIT