Parhaiten soundaavat levyt/biisit?

4 posts, 1 page, 932 views

Avatar
#1 • • Edited Zeraf Guest
Mitkä levyt/biisit ovat mielestänne äänenlaadullisesti sitä terävintä kärkeä? Kaikki muut biisejä määrittävät arvot voidaan unohtaa, koska tarkastelun keskiössä on vain soundi. Kunkin levyn/biisin kohdalla kuulisi mielellään myös eritellymmin ne tekijät, jotka tekevät soundista hyvän kuuloisen. Mielenkiintoista samalla myös tarkastella sitä, kuinka subjektiivinen arvo äänenlaatu on.

Päivitän omaa listaani tarpeen mukaan, mutta mainitaan nyt jotain, jotka erottuvat selkeästi massasta edukseen...

Levyt:

-Yello: Pocket Universe (1997)
Todella pehmeää, täyteläistä, ilmavaa ja lämmintä soundia. Ei lainkaan korvia rasittavaa. Mukavan kolmiulotteinen ja tilava äänikuva. Syvät ja timmit bassot. Heleät diskantit, mutta eivät kuivat tai sihisevät. Vaikka ääniä on paljon, ne erottautuvat hyvin toisistaan. Dynamiikkaa ei erityisemmin löydy, mutta itse äänisignaalit tuottavat mielihyvää. Todella tasapainoinen kokonaisuus.

-Mr Velcro Fastener: Telemacho (2007)
Koko taajuuskaistaa käytetään ansiokkaasti hyväksi. Bassot kumpuavat syvältä ja pehmeästi...ja botnea löytyy. Diskantit hieman tunkkaiset ja sihisevät, mutta eivät niin häiritsevällä tavalla. Salaatti on kuohkeaa, tomaatit ja kurkut erottaa joukosta. Äänikuva on kuitenkin lättänämpi kuin Yellon Pocket Universessa. Varsin maittavaa tavaraa kokonaisuudessaan.

-Dj Shadow: Private Press (2002)
Kyllä on kristallinkirkasta ja heleää soundia möyhevän basson kera. Kun tuli puhdistaa paskat pois, niin soundi on tällaista; puhdasta, kirkasta, selkeää ja jäsennetyn jäntevää. Villakoiria ei löydy edes nurkista. Kumisevampaa ja keskiäänivoittoisempaa soundia kuin edellä mainitut, mutta sopii tähän materiaaliin.

-The Poets Of The Rhythm: Discern/Define (2001)
Vähän samaa soundia Dj Shadowin kanssa. Todella orgaanisen kuuloista, keskiäänivoittoista soitantaa, josta myös bassoa ja diskanttia löytyy sopivasti. Ääni särkee välillä hieman yläpäästä ja saatu näin todella rapean kuuloista rytkettä. Ei niin ilmavaa soundia kuin edellämainitut, vaan enemmänkin puhkuvampaa ja maanläheisempää. Selkeä äänimaailma, johon kaikki on kyllä saatu niin kohdilleen.
Cutoff

Posts: 14

#2 • • Cutoff
Seuraavan kerran ku bändi tekee äänitteen jonka ne haluaa kuulostavan just soitetulta ja silleen lofilta nii ne vois tehdä sen silleen niinku Weezerin Pinkerton on tehty eikä silleen että se kuulosta ankeelta bändidemolta.
Avatar
#3 • • MikkiHiiri Guest
Muutama mitä tulee nyt mieleen, joita pidän itselläni referenssinä:

Steve Roach - Mystic Chords & Sacred Spaces (2003)
En käsitä miten on saatu näin iso tilantuntu mihinkään levyyn tehtyä. Kaverilla taitaa olla pikkasen maailman ykkös muuntimet ja reverbit käytössä. Huhhuh.

Nine Inch Nails - The Downward Spiral (1994) ja Further Downward Spiral (1995)
Molemmat levyt kuulostavat tämän päivän huippuluokan masteroinnilta. Ihan käsittämättömän hyvät soundit ja ne murjotaan paskaks korvia hivellen. Pannauksia ja stereokuvaa on myös käytetty tehokkaasti hyödyksi. Käytetty hyödyksi myös koko taajuuskaista 20 hetsistä ylöspäin. Hyvällä subwooferilla levyt kuulostavat täysin eri levyiltä kuin huonommalla tai ilman.

Jos jonkun mielestä CD kuulostaa digitaaliselta, niin suosittelen kuuntelemaan nuo levyt ja vaihtamaan mielipidettä. Ei se digitaalisuus johdu, kuin paskoista tuottajista (ja äänilähteistä).
Avatar
#4 • • djsakke Guest
Front Line Assembly - Tactical Neural Implant (1992)
Mitas tasta nyt sanomaan. Saundit on just siel missa pitaa, korvat ei vasy, kaikki erottuu jne. Tata ei myoskaan ole masteroitu nykypaivan tapaan maksimivolumelle joten biiseissa on myos reippaasti dynamiikkaa, jota kaipaisi nykypaivan tuubaltakin. Stereokuva ei ehka ole ihan maksimaalisessa kaytossa, mutta ei tata hyvalla mielella voi kapeaksikaan sanoa.

Front Line Assembly - Millennium (1994)
Tasta kuulemma tuli just askettain joku remasteroitu versio jossa pitaisi laulujen kuulua selvemmin yms. Noh, mulla ei oo ainakaan gradojen eika beyerdynamicsien kanssa ollu mitaa ongelmaa voksujen saati synamattojen kuulumattomuuden kanssa, ehka jollain nykymeteliin tottuneella puurokorvalla on vaan liian paha kuulovamma. Enivei, taa kuuluu jo levyihin jotka on masteroitu ns. lujalle mutta ei viel ihan tappiin asti eika diskantteja ole venytetty sinne bassojen tasolle, joten tama ei myoskaan rassaa korvia pahasti. Mielestani sellainen aarimmilleen viety viel hyva masterointi. Dynamiikkaakin loytyy ja taa pyorahtelee usein referenssilevyna.. kandee tsekkaa tasta miten miksataan basari ja snare niin et ne on totally slammin' eika riko korvia, eika mee sarollekaan.

muita maininnan arvoisia
Tori Amos - The Beekeeper
Ministry - Rio Grande Dub